jackie
Türkiye'deki Hristiyan Artışı
sayın Murat bey cok güzel ifade etmissiniz ben cok uzun zamandır türkiyede degilim maalesef istanbul'a da 3 yıl önce Atina'da tatilde iken 2 günlügüne ugramıstım.ben istanbul'u ve atmosferini cok özlüyorum.dünyanın en güzel sehri ve ibadethanelerin en eski ve tarihi sahaser olanlarını barındırıyor.samatya'dan ve diger bölgelerden ayrılan cemaatler icinde üzgünüm.Hep dua ediyorum Tanrım bizlere dogdugumuz topraklarda ibadet etme gücü ver dilerim herkesin yüregine İsa Mesih sevgisi bahsedilir.
[INDENT][I][U][FONT=Century Gothic][COLOR=red]jackie[/COLOR][/FONT][/U][/I]
[/INDENT]
xxakadir
Sayıların ne ÖNEMİ VAR.. Bugün Hrıstiyan olduğunu iddea eden batı toplumu; fuhuş, uyuşturucu..vs. Rab' yasak ettiği bataklık içinde yüzerek; Dünya imanlılarına KÖTÜ ÖRNEK OLARAK KARŞIMIZDA DURMUYORLAR MI?.
Evet belki bir, belki elli ve belki de bin kişiyiz.. Biz Türkiye İMANLILARI OLARAK BU DİNİ BEDAVA, anamızda babamız dan MİRAS ALMADIK..Belki geç bulduk, belki eksiklikler içinde yaşıyoruz AMA;KOVULSAKTA, SÜRÜLSEK TE ,AÇ DA KALSAK BU GÜZEL DİNİ -rahat içinde yüzen batı toplumu gibi-sulandırmaya CAĞIZ...
jackie
|
|
xxakadir
|
Sayıların ne ÖNEMİ VAR.. Bugün Hrıstiyan olduğunu iddea eden batı toplumu; fuhuş, uyuşturucu..vs. Rab' yasak ettiği bataklık içinde yüzerek; Dünya imanlılarına KÖTÜ ÖRNEK OLARAK KARŞIMIZDA DURMUYORLAR MI?.
Evet belki bir, belki elli ve belki de bin kişiyiz.. Biz Türkiye İMANLILARI OLARAK BU DİNİ BEDAVA, anamızda babamız dan MİRAS ALMADIK..Belki geç bulduk, belki eksiklikler içinde yaşıyoruz AMA;KOVULSAKTA, SÜRÜLSEK TE ,AÇ DA KALSAK BU GÜZEL DİNİ -rahat içinde yüzen batı toplumu gibi-sulandırmaya CAĞIZ...
|
bati toplumunda dejenere olan kisilerin hicbiri kilise veya camaate bagli dindar kisiler olduklarini iddia etmiyorlar ki cogu bu yasanti duzeninde kendini kaybetmis durumda ahlaki duzenini yitirmis bireyleri toplumlara mal etmeyelim bu tabiri caizse sapla samani bir birine karistirmak olur.turkiye aile ve toplum duzenine dair ornek gosterilecek nadide bir ulkedir belki farkli inanclari paylasan kisiler birbirlerini ozgurluklerine sahip cikmiyor yeteri kadar ama bence her gecen gun mujdenin paylasimi artiyor kar topu misali ciga donusuyor ben bu forum da macizane bilgilerini bizlerle paylasan tum bireylere olgunluk ve bilgeliklerinde oturu tesekkur ediyorum.hergun farkli seyler ogreniyorum ve dusuncelerimi paylasabiliyorum.
[/INDENT]
xxakadir
Benim kastettiğim, normal sıradan halk değil..(Zaten onların kültür birikimi veye Ruhsal yaşamlarıyla ilgili olarak ancak,-uzakta olduğum için-dua edebilirim..) bizzat imanlı olduğunu iddea edenlerdi. Ben ne yazdığımı.. siz de ne kasttetdiğimi iyi anladınız. Yok eşcinsel kiliseler, yok Tanrı kadın mı?.. erkek mi?.. 'Kilisede rahat edilsin' diye, transparan kıyafetlere göz yummalar...vs.vs...
İşte; 'sapla samanın' ayrıldığı yer burası. Bu din sulandırılacak kadar değersiz ASLA OLMAMIŞTIR..O L A M A Z D A...
jackie
|
|
xxakadir
|
Benim kastettiğim, normal sıradan halk değil..(Zaten onların kültür birikimi veye Ruhsal yaşamlarıyla ilgili olarak ancak,-uzakta olduğum için-dua edebilirim..) bizzat imanlı olduğunu iddea edenlerdi. Ben ne yazdığımı.. siz de ne kasttetdiğimi iyi anladınız. Yok eşcinsel kiliseler, yok Tanrı kadın mı?.. erkek mi?.. 'Kilisede rahat edilsin' diye, transparan kıyafetlere göz yummalar...vs.vs...
İşte; 'sapla samanın' ayrıldığı yer burası. Bu din sulandırılacak kadar değersiz ASLA OLMAMIŞTIR..O L A M A Z D A...
|
ben sizi sahsinizda elestirmedim ne haddime ama toplumda oyle bir dusunce var benim amacim aslinda dunya da inan herkesi birbiriyle kaynastirmak.ben buraya ilk geldigim yil yeni evime tasininca bir sokak asagidaki kiliseden evime ziyarete geldiler ve kart getirmislerdi cicekle birlikte sasirdim buyur ettim gelmediler siz bize buyrun der gibi sakince gittiler.ben senelerce turkiyede yasadim boyle nezaket gormedim ISLAMDA HAREMLIK SELAMLIK VAR IMAM EVE GELMEZ KI .... esime sordum niye geldiler sasirmistim dediki olaki cekinirsen gitmeye seni onlar hosgeldin diyerek rahatlatmak istiyor.uzun sure merak etsemde cekindim hic gitmedim cunku hala emin degildim ama arada kart aldim x-mas zamani hatirlandim benim kilisede gordugum karsiliksiz Tanri aski oldu.lutfedip gidenler her kiyafette her yasam tarzinda gidiyor ve kabul goruyor.ben de sizin gibi maalesef kendini hristiyan kisvesi altinda yaptiklarini hakli gostermeye calisanlari kiniyorum ama bence inanan herkese saygi duymak lazim.varsin tercihleri bize uymasin ama onlarda mujdeyi duyurmak istiyorlarsa aramizdan dislamak ne fayda saglar biz duzgun yasantimizla onlari belki dogru yola cekeriz bize yakisan budur.ayrica sizinle tanismamiza da bu forum sitesi vesile oldu ben dunyanin oteki ucundayim siz ve biz elele daha ne guzel seylere vesile olabiliriz.ben sizin Turkiye de karsilastiginiz her durumdan haberdarim ve bilinki hergun kendi ulkemdeki tum inanlara ozgur ibadet edebilme ve dayanma gucu diliyorum.
[/INDENT]
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler