Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusu
19357 kez okundu,
76 kez cevaplandı. En son mesaj
Aliriza tarafından gönderildi.
Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
10 11 12 13
>
Sonuncu »

26-10-08, 10:12
xxakadir
Değerli kardeşim, dediklerinize katılıp, ortak yol bulmakla birlikte;Birkaç hususa değinmeden de geçemeyeceğim. Evvela, 'İslam' hakkında veya başka bir din hakkında konuşmadan önce, hakkında iyi bir bilgi birikimiz olması gerekir.' Haremlik-Selamlık' çertefelli bir konu. İslam Peygamberinin uygulamaları vs. konular üç beş kelimelik konular değil..yoksa bilmeden 'Zekeriya Beyaz' konumuna düşebiliriz. Geçlik yıllarım medrese eğitimiyle geçti..bazen bilsem dahi; 'Söz gümüşse, sukut altın' ilkesini uygularım.
Diğer bir mes'ele de; Ülkemizin gerçekleri hakkında..Ben kendi tecrübelerime binaen; Ör: Hapis yattım, dayak yedim, memuriyetten atıldım vs. Bu ülkede; İmanlı olmanın ne demek olduğunu ve imanın ne kadar değerli olduğunu çok iyi anlıyorum..Hani baze kouşuyoruz ya; 'İran'da imanlıların durumu falan filan' diye.. Laisizmin bizi ne hale getirdiğini, despotizmin ne kadar korkunç olduğunu bu ülkede yaşayan bilir..ne kadar da ağlasan figan...Vali Pilatus zihniyeti hala yaşıyor.
Bunca fakirliğe (Aylarca işsiz kaldım, ve hala işsiz kardeşler tanıyorum..bir de Anadoluyu görseniz), bunca çileye (Çocuğuma süt parası bulabilmek, kiramı ödeyebilmek için, taviz vermeden ne şartlar içinde çalıştığımı Allah biliyor..Ya Antabimde gördüğüm manzarayı bir de siz görseniz, o halet-i ruhiyeyi anlayabiliyor musuz?....) ve akıl tutulmasına karşın dimdik ayakta..
Onurlu bir duruş sergilemek...
'Onlar Bilmiyorlar..' keşke bilselerdi...keşke!..Duan ızı eksik etmeyin. Esenlikler!
Türkiye'deki Hristiyan Artışı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-10-08, 01:58
jackie
yüce Rab herkesin yanında olsun ve bizi dogru yoldan ayırmasın.hepimiz icin saglık ve hayatımızı sürdürecek kadar kazanc versin hepimizi kimseye muhtac etmesin ve birligimizi korusun.amen
Kadir bey Gaziantep'e hic gitmedim benim ailem rumeli türk'ü hep batıda yasadım ama umarım birgün gelmek mümkün olur.herkese selamlar sevgiler....

[INDENT][I][U][FONT=Century Gothic][COLOR=red]jackie[/COLOR][/FONT][/U][/I]
[/INDENT]

FORUMA ÜYE OLUN! /

30-07-09, 16:00
Arel_Can
tam olarak şuanki nüfusunu bilen var mı?
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-07-09, 17:05
Fırat Çölgeçen
Sayın arel-can hiçbir kimse, resmi olarak - şu anda -
Hristiyan nüfusunu resmi olarak tam söyleyemez. Nüfusda görülenlerin haricinde; çok sayıda Histiyan vardır. Ki, nüfuslarında halen, İslam yazmaktadır. Bunun nedenlerini burada yazmama gerek olduğunu sanmıyorum. Bazılarıının nüfusunda da, dini yerlerde boşluk vardır.
Yani herşey, gündüz gözüyle görüldüğü gibi değil. Bakınız, ateistlerin, şamanistlerin çoğunun " dini " yerinde İslam yazmaktadır. Çünkü genel bir toplum hoşgörüsüne bakarsak ki; toplumsal yapı, hiç de sanıldığı kadar hoşgörülü, saygılı değildir. Bunun basit nedeni vardır: Alttan alta kişiler, kafatascı olarak eğitilmektedir. Yani bir riyakarlık vardır. Söylenecek çok şey var ki; neyse !...
Rab, inanmayanların yüreğine dokunsun.
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-07-09, 19:42
Holy Mountain
Aslında Fırat abi çok güzel açıklamış,,,eeee ne demişler parayla İman gizli olur :-) Saygılar .

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkiye'deki Hristiyan Artışı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
10 11 12 13
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil