Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar :  Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar sayfasını paylaşmak için adres:

sonsuzdiren

Hristiyan Amerikalıların % 84'lük kesimi her hafta kiliseye gidiyor.

Hristiyanlar arasında dünyada en dindar ülke, Amerika Birleşik Devletleri çıktı.
Din ve Kamusal hayat üzerine araştırmalar yapan Pew Forumu'nun son anketi ilginç sonuçları ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre Hristiyan uluslar arasında kiliseye en düzenli devam edenlerin Amerikalılar olduğu bildirildi.

Hristiyan Amerikalıların yüzde 84'lük kesimi her hafta pazarları kiliseye devam ediyor.

Kiliseye gidenlerin en büyük kesimini, yüzde 26,4 ile Başkan George Bush'un da üyesi olduğu, saldırgan dış politik tavırlarıyla bilinen Evanjelistler oluşturuyor.

Onları yüzde 24 ile Katolikler izliyor.

Araştırmanın ilgi çeken bir diğer sonucu da Amerikalıların yüzde 44'ünün yetiştirildiği mezhepten farklı bir mezhebe geçtikleri gerçeği oldu.

Burada da son yıllarda saldırgan bir yayılma politikası izleyen Evanjelist kilise önde geliyor.

En çok terkedilen mezhep ise 23 milyon kişiyle Katolik kilisesi oldu.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=196570&k=2

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9

777maranata

sonsuzdiren
Kiliseye gidenlerin en büyük kesimini, yüzde 26,4 ile Başkan George Bush'un da üyesi olduğu, saldırgan dış politik tavırlarıyla bilinen Evanjelistler oluşturuyor.

Burada da son yıllarda saldırgan bir yayılma politikası izleyen Evanjelist kilise önde geliyor.

En çok terkedilen mezhep ise 23 milyon kişiyle Katolik kilisesi oldu.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=196570&k=2
Saldirgan dis politika, saldirgan bir yayilma politikasi cok komik ifadeler!!Bir insanin evanjelik kilise mensubu olmasi o kilisenin saldirgan dis politikayi(!),yayilmaci politikayi(!) destekledigini göstermez.Böyle gazetecilik yapilmaz.Politikayi belirleyen politikacilardir kiliseler degil.
Ama haberde sevindirici ve dogru birsey de var.Katoliklerin üye kaybi.(katolik üyelerimiz alinmasinlar)
Tüm katolikleri seviyoruz,katolikligi degil!!!

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

fevzi_90

Kiliseye düzenli gitmek ile dindar olmak arasında direk bir ilişkide yoktur. Araştırmayı yapan bir amerikan kuruluşu ve ABD deki kamuoyu oluşturma taktiklerini çok iyi bilirim.. Bu arada ABD deki kiliseleri de biraz mercek altına almak lazım. Dünyanın en liberal ve seküler kiliseleri hatta en yoldan çıkmış kiliseler bu ülkede. Bu halkın gittiği ve kilise denen yerlerin çoğu dernek lokal yada klüp gibi görünüyor. ABD'nin dünya siyasetinden ve müjdeci hareketten elini çekmesi en çok arzuladığım şey çünkü ABD için önemli olan tek şey ulusal çıkarlardır.

faithpath

Hangi haber olduğunu tahmin ediyorum. Orjinal haberde ki "aggressive" ifadesi Türkçede ki anlamıyla saldırganı ifade etmiyor. Orada daha çok girişken ve hırslı gibi bir ifade var ama İslami usüle evrilen TRT için bulunmaz bir anlam kaybı olmuş. Dış kaynaklar bile Evanjeliklerden rahatsız havası vermeye çalışıyorlar... Ama nafile...

Bu arada ABD'nin dindar çoğunluğu olan bir ülke olduğuna katılıyorum ve bunun için Tanrı'ya şükrederim. ABD'li kardeşlerimizin kiliseleri sanıldığı kadar toplumsal çoğunluğu oluşturmuyor ama yine de değerli bir sayıları ve nitelikleri var.

RAB kilisesini bereketlesin...

faithpath

fevzi_90
Kiliseye düzenli gitmek ile dindar olmak arasında direk bir ilişkide yoktur. Araştırmayı yapan bir amerikan kuruluşu ve ABD deki kamuoyu oluşturma taktiklerini çok iyi bilirim.. Bu arada ABD deki kiliseleri de biraz mercek altına almak lazım. Dünyanın en liberal ve seküler kiliseleri hatta en yoldan çıkmış kiliseler bu ülkede. Bu halkın gittiği ve kilise denen yerlerin çoğu dernek lokal yada klüp gibi görünüyor. ABD'nin dünya siyasetinden ve müjdeci hareketten elini çekmesi en çok arzuladığım şey çünkü ABD için önemli olan tek şey ulusal çıkarlardır.
Bu genel yargılama merhametli ve tutarlı bir tavır değil. Bazen bu tür düşünsel kararları ruhsal mı yoksa politik olarak mı alıyoruz dikkat etmek yararlıdır. Burada yaşayan ve Türk kiliselerine değerli katkılar sunan, canıyla, imanıyla dünyanın birçok yerinde hizmet eden ABD'li kardeşlere büyük bir haksızlıktır ifade ettikleriniz...

Ayrıca biz bütün kendine kiliseyim diyeni imanlı olarak görmüyoruz tabi ki. Ama liberal hareketlerin yoğunluğu Amerikan kiliselerinin genelini güvenilmez yapmaz.

Sakin olmakta yarar görüyorum...

Fırat Çölgeçen

Sayın John Chrisostom; burada yazacağım sizin yazınıza bir antitez ya da katılmadığıma dair bir yazı değil.Ah!..Şu amalar var ya!.. Onların ülkemizdeki katkıları inkar edilmese de; Türk hristiyanları nasıl küçümsediklerini ve güvenmediklerini insan görünce;"Bu mu hristiyanlık ? " diyesi geliyor insanların.Özellikle; Tanrı bilgisini öğrenmeden hristiyanlık yaşantısından etkilenip kiliseye gelen kişilerin tepkisi geri gitmelerine neden oluyor.Zira; bizim insanın okuyp anlamadan ziyade kişilerin davranışlarını ön planda tutarak bir yol çiziyor kendisine.....
Onların dışında; Avrupa ülkelerinden gelen önderlik yapan hristiyanlarda da farklı bir olgu görüyor insan bazen: Örneğin şu söylemde bulunarak gülmeleri (Sizin kararlarınız ne olur bu söylem üzerine bilemem !) :"Bir işi, Türk gibi düşünerek başlamak ve bir ingiliz (Alman, İspanyol vb. ) gibi bitirmek !..
Bu söz ;bir Türk hristiyan ya da inanlı olana ne düşündürür acaba ? Buralarda bir küçümseme, bir alay etme, bir hor görme yok mu? İnanlılar böyle mi olmalı ?
Yazımın başında da ifade ettim; amacım size karşı bir yazı yazmak değil; ama bunlar yaşanan olaylar ya da olgular olduğundan yazma gereksinimi duydum..

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.

evangelion

Size çok ilginç birşey sorayım, bugüne dek gördük ki bir çok grup geliyor Türkiye'ye özellikle yaz aylarında. Sokakta, orda burda müjdecilik yapıyorlar. Paylaşım yapıp öğreti veriyorlar. Kardeşlik, birlik vs.

Ama ben bu gruplar içinde bir tane zenci görmedim...

faithpath

Fırat Çölgeçen
Sayın John Chrisostom; burada yazacağım sizin yazınıza bir antitez ya da katılmadığıma dair bir yazı değil.Ah!..Şu amalar var ya!.. Onların ülkemizdeki katkıları inkar edilmese de; Türk hristiyanları nasıl küçümsediklerini ve güvenmediklerini insan görünce;"Bu mu hristiyanlık ? " diyesi geliyor insanların.Özellikle; Tanrı bilgisini öğrenmeden hristiyanlık yaşantısından etkilenip kiliseye gelen kişilerin tepkisi geri gitmelerine neden oluyor.Zira; bizim insanın okuyp anlamadan ziyade kişilerin davranışlarını ön planda tutarak bir yol çiziyor kendisine.....
Onların dışında; Avrupa ülkelerinden gelen önderlik yapan hristiyanlarda da farklı bir olgu görüyor insan bazen: Örneğin şu söylemde bulunarak gülmeleri (Sizin kararlarınız ne olur bu söylem üzerine bilemem !) :"Bir işi, Türk gibi düşünerek başlamak ve bir ingiliz (Alman, İspanyol vb. ) gibi bitirmek !..
Bu söz ;bir Türk hristiyan ya da inanlı olana ne düşündürür acaba ? Buralarda bir küçümseme, bir alay etme, bir hor görme yok mu? İnanlılar böyle mi olmalı ?
Yazımın başında da ifade ettim; amacım size karşı bir yazı yazmak değil; ama bunlar yaşanan olaylar ya da olgular olduğundan yazma gereksinimi duydum..

Fırat Bey,
Ben "kusursuz Amerikalılar" gibi bir görüşe sahip değilim zaten. Bende biliyorum bir sürü sorun çıkartan yabancılar olduğunu. Ama bir sürü sorun çıkartan Türk'ün de varlığını biliyorum. Yani sorun insan olmaktan kaynaklanan, benliğin etki alanına girmekten kaynaklanıyor. Bunun son tahlilde milliyetle açıklanması şoven bazı sapmalara neden olabilir. Kaygım bu.

Yani tarlayı yakmadan önce ürünleri görmekte fayda var diyorum.

Ve her türlü milli genellemeyi de reddediyorum.

faithpath

evangelion
Size çok ilginç birşey sorayım, bugüne dek gördük ki bir çok grup geliyor Türkiye'ye özellikle yaz aylarında. Sokakta, orda burda müjdecilik yapıyorlar. Paylaşım yapıp öğreti veriyorlar. Kardeşlik, birlik vs.

Ama ben bu gruplar içinde bir tane zenci görmedim...
Bizim kilisemizde var kardeşim :) Onlarla birlikte kilisemize ara sıra katılan ve İstanbul'dan tanıdığım çok zenci kardeş var. Ayrıca bu konuda çoğunlukla zencilerin tercihleri durumu belirliyor diyebilirim. ABD'nin Zenci kiliseleri Ortadoğu'nun genelinde müjdeleme faaliyetlerine katılmıyor.

evangelion

John Chrisostom
Bizim kilisemizde var kardeşim :) Onlarla birlikte kilisemize ara sıra katılan ve İstanbul'dan tanıdığım çok zenci kardeş var. Ayrıca bu konuda çoğunlukla zencilerin tercihleri durumu belirliyor diyebilirim. ABD'nin Zenci kiliseleri Ortadoğu'nun genelinde müjdeleme faaliyetlerine katılmıyor.
O zaman şanslısın kardeşim bahsettiğim imalı konuda ;)

fevzi_90

John Chrisostom
Bu genel yargılama merhametli ve tutarlı bir tavır değil. Bazen bu tür düşünsel kararları ruhsal mı yoksa politik olarak mı alıyoruz dikkat etmek yararlıdır. Burada yaşayan ve Türk kiliselerine değerli katkılar sunan, canıyla, imanıyla dünyanın birçok yerinde hizmet eden ABD'li kardeşlere büyük bir haksızlıktır ifade ettikleriniz...
John Chrisostom

Ayrıca biz bütün kendine kiliseyim diyeni imanlı olarak görmüyoruz tabi ki. Ama liberal hareketlerin yoğunluğu Amerikan kiliselerinin genelini güvenilmez yapmaz.

Sakin olmakta yarar görüyorum...
Politikadan anlamam, Bush ve Evanjelist saz ekibi bu konuda en iyilerindendir. Bu tip kararları da ruhsal almam zaten ruhlarla da pek işim olmaz. Adını madem siz koydunuz, düşünsel kararları düşünerek alırım. Düşünmeme sebep olan şeyde yaşadıklarım yani tecrübelerimdir. İşitiyorum, görüyorum ve tecrübe ediyorum. ABD deki kiliseleri merak eden özellikle konu olan Evanjelist kiliseleri isteyen gidip görür tecrübe eder. Gidemeyen bir çanak anten takar ve kiliselerin topluca yayın yaptığı kanallardan bu kiliseleri ve öğretilerini izler. Fakat ABD deki samimi imanlılar yada kiliseler konu dışı zaten. Yakın ve çok uzak çevremde Müjde adına yapılan yamuk yumuk işlere merhamet göstermek zorunda da değilim. ABD’li misyonlarla ne kadar içli dışlısınız bilemem ama benim tecrübelerim oldu. Türk kiliselerine değerli katkılardan bahsettiğiniz nedir? Sadece para.

ABD’li misyonların yüz binlerce staff’ı var ve kiliselerden toplanan paralarla dünyayı gezerler. Samimiyetle söyleyeyim %10 kadarı işini dürüst yapar ve kendisine tahsis edilen parayı doğru yerde kullanır. Diğer %90lık kesimini ellerinde Starbucks ürünleri ile hem yer hem içerken yurdumuzun turistik kesimlerinde bol bol gezip para harcarken görebilirsin. İnsanlarla bol bol fotoğraf çektirirler kiliseleri gezerler ellerinde bir iki İncil görülür onlara sorarsan paylaşıyorlardır ve bunları bağlı oldukları misyonlara yada kiliselerine yollarlar, yollamak zorundalardır çünkü ancak böyle çalıştıklarını belgeleyebilirler. Bunların görev süreleri bir iki yıldır zaten daha uzun kalmaz sıkılırlar bir üçüncü dünya ülkesinde. Birde önderlik yada öğretmenlik yapmaya gelenler çıkar aralarında. ABD deki kıytırık(çoğu paralı özel) bir İncil okulundan mezun olanları vardır ama genelde çoğunun bir ilahiyat eğitimi yoktur.
Gelirler bir yere yerleşirler önce dil problemi dolayısıyla iletişim kuramazlar ve bu sebeple bir Türk ile bağlantı kurarlar. Öyle yada böyle bir topluluk kurulur fakat hem kendilerinin varlığını sürdürmesi hem de destekledikleri Türk önderin devamlılığı sürekli yeni projeler üretmelerine bağlıdır. Tabi topluluğun sayısı çok önemlidir. Çok özür dileyerek ben buna “kelle” diyeceğim çünkü bir çoğu bizleri kiliselerinde birer kelle olarak görürler ve sayarlar. Projeler ve kelle sayısı çok önemlidir. Çünkü bunlar yardımların düzenli akmasına neden olur. Eğer bunlar olumsuz ise senin Türk insanı ile kurduğun birebir ilişkiler dikkate alınmaz ve geri çağrılırsın. İşte bundandır ki Türkiye de kilise olan bir yerde bir başka kilise açılmasına en başta diğer kiliseler köstek olur. Çünkü yeni açılan kilise mutlaka diğer kiliselerden kopmalar sağlayacaktır.

Yardım demiştiniz. Bu yardımların karşılığı vardır. Onların istediği gibi tapınma ve ilahiyat. Yani ABD li misyon sana para verirse bir süre sonra seni satın alacak ve onun istediği gibi gitar çalacak pop söyleyecek ve istediği ilahiyatı öğreteceksin. Yada sana imanlı ve parası olan yada yine desteklediği bir aile yollar ve yine bu aile ile seni kontrol eder, yöntem hiç değişmez. Daha bir sürü anlamsın toplantı, seyahat ve seminerlerle toplanan üç beş kuruş para amacına ulaşmadan çarçur olur gider. Hiçbir misyonun Türkiye’de ciddi Church planting yaptığını ben göremiyorum. Olay İncil dağıtma ve sokak müjdeciliği tarzında devam eder durur. Bu adamlardan bir iki kelime duyan ve yeni bir başlangıç yapanlarda bu kişilerin görev süresi dolup memleketlerine döndüklerinde de ortada sap gibi kalırlar çünkü kiliseleri yoktur. Devam edecekleri ortam yoktur. İşin en acı tarafı da ABD kiliselerinden toplanan paraların harcanmasında için başında olanlar misyonlara yada kişilere projeleri karşılığında para dağıtırken bu paradan komisyon almalarıdır. Kusura bakmayın ben bu işlerde iman, sevgi, merhamet falan göremiyorum ve bende göstermek zorunda değilim. Ama görevim bunları gizlemek değil. ABD niye bu işlerde çok önde derseniz bazı Avrupa ülkelerinin ve İngilterenin Lozan nedeniyle Türkiye’de misyon yapmama sözleri var.

Kısaca Türkiye’de yaşayan ve Türkçe konuşan Hristiyanlar kendi kiliselerine ve önderlerine sahip çıkmazlarsa bu düzen hep böyle devam edecek. Yazacak çok daha tecrüben var ama forum yönetimini zor durumda bırakmak istemiyorum.

Fırat Çölgeçen

Emeğine sağlık sayın fevzi 90 ! Duygulara tercüman bir yazınız vardı.

Rabbin sevgisi ve esenliği siiznle olsun.

yusuf -34

fevzi_90
Politikadan anlamam, Bush ve Evanjelist saz ekibi bu konuda en iyilerindendir. Bu tip kararları da ruhsal almam zaten ruhlarla da pek işim olmaz. Adını madem siz koydunuz, düşünsel kararları düşünerek alırım. Düşünmeme sebep olan şeyde yaşadıklarım yani tecrübelerimdir. İşitiyorum, görüyorum ve tecrübe ediyorum. ABD deki kiliseleri merak eden özellikle konu olan Evanjelist kiliseleri isteyen gidip görür tecrübe eder. Gidemeyen bir çanak anten takar ve kiliselerin topluca yayın yaptığı kanallardan bu kiliseleri ve öğretilerini izler. Fakat ABD deki samimi imanlılar yada kiliseler konu dışı zaten. Yakın ve çok uzak çevremde Müjde adına yapılan yamuk yumuk işlere merhamet göstermek zorunda da değilim. ABD’li misyonlarla ne kadar içli dışlısınız bilemem ama benim tecrübelerim oldu. Türk kiliselerine değerli katkılardan bahsettiğiniz nedir? Sadece para.

ABD’li misyonların yüz binlerce staff’ı var ve kiliselerden toplanan paralarla dünyayı gezerler. Samimiyetle söyleyeyim %10 kadarı işini dürüst yapar ve kendisine tahsis edilen parayı doğru yerde kullanır. Diğer %90lık kesimini ellerinde Starbucks ürünleri ile hem yer hem içerken yurdumuzun turistik kesimlerinde bol bol gezip para harcarken görebilirsin. İnsanlarla bol bol fotoğraf çektirirler kiliseleri gezerler ellerinde bir iki İncil görülür onlara sorarsan paylaşıyorlardır ve bunları bağlı oldukları misyonlara yada kiliselerine yollarlar, yollamak zorundalardır çünkü ancak böyle çalıştıklarını belgeleyebilirler. Bunların görev süreleri bir iki yıldır zaten daha uzun kalmaz sıkılırlar bir üçüncü dünya ülkesinde. Birde önderlik yada öğretmenlik yapmaya gelenler çıkar aralarında. ABD deki kıytırık(çoğu paralı özel) bir İncil okulundan mezun olanları vardır ama genelde çoğunun bir ilahiyat eğitimi yoktur.
Gelirler bir yere yerleşirler önce dil problemi dolayısıyla iletişim kuramazlar ve bu sebeple bir Türk ile bağlantı kurarlar. Öyle yada böyle bir topluluk kurulur fakat hem kendilerinin varlığını sürdürmesi hem de destekledikleri Türk önderin devamlılığı sürekli yeni projeler üretmelerine bağlıdır. Tabi topluluğun sayısı çok önemlidir. Çok özür dileyerek ben buna “kelle” diyeceğim çünkü bir çoğu bizleri kiliselerinde birer kelle olarak görürler ve sayarlar. Projeler ve kelle sayısı çok önemlidir. Çünkü bunlar yardımların düzenli akmasına neden olur. Eğer bunlar olumsuz ise senin Türk insanı ile kurduğun birebir ilişkiler dikkate alınmaz ve geri çağrılırsın. İşte bundandır ki Türkiye de kilise olan bir yerde bir başka kilise açılmasına en başta diğer kiliseler köstek olur. Çünkü yeni açılan kilise mutlaka diğer kiliselerden kopmalar sağlayacaktır.

Yardım demiştiniz. Bu yardımların karşılığı vardır. Onların istediği gibi tapınma ve ilahiyat. Yani ABD li misyon sana para verirse bir süre sonra seni satın alacak ve onun istediği gibi gitar çalacak pop söyleyecek ve istediği ilahiyatı öğreteceksin. Yada sana imanlı ve parası olan yada yine desteklediği bir aile yollar ve yine bu aile ile seni kontrol eder, yöntem hiç değişmez. Daha bir sürü anlamsız toplantı, seyahat ve seminerlerle toplanan üç beş kuruş para amacına ulaşmadan çarçur olur gider. Hiçbir misyonun Türkiye’de ciddi Church planting yaptığını ben göremiyorum. Olay İncil dağıtma ve sokak müjdeciliği tarzında devam eder durur. Bu adamlardan bir iki kelime duyan ve yeni bir başlangıç yapanlarda bu kişilerin görev süresi dolup memleketlerine döndüklerinde de ortada sap gibi kalırlar çünkü kiliseleri yoktur. Devam edecekleri ortam yoktur. İşin en acı tarafı da ABD kiliselerinden toplanan paraların harcanmasında için başında olanlar misyonlara yada kişilere projeleri karşılığında para dağıtırken bu paradan komisyon almalarıdır. Kusura bakmayın ben bu işlerde iman, sevgi, merhamet falan göremiyorum ve bende göstermek zorunda değilim. Ama görevim bunları gizlemek değil. ABD niye bu işlerde çok önde derseniz bazı Avrupa ülkelerinin ve İngilterenin Lozan nedeniyle Türkiye’de misyon yapmama sözleri var.

Kısaca Türkiye’de yaşayan ve Türkçe konuşan Hristiyanlar kendi kiliselerine ve önderlerine sahip çıkmazlarsa bu düzen hep böyle devam edecek. Yazacak çok daha tecrüben var ama forum yönetimini zor durumda bırakmak istemiyorum.

fevzi kardeşim tecrübeni bizlerle paylaştığın için gönül dolusu teşekkürler ama bu işe sonsuzdiren ve john kardeşler felaket kızacaklardır ve reformistlik neymiş şu an daha iyi anlamaktayım ve farkında olmayarak bende yaptım kalbim kalbinde rabbin sevgisi üstünde olsun
sevgilerimle esenkal

evangelion

fevzi_90

Kimseye göbek bağım yok, zorda kalmam, önün açık, devam edebilirsin, uçuş serbest, kule izin veriyor...

;)

fevzi_90

evangelion
Kimseye göbek bağım yok, zorda kalmam, önün açık, devam edebilirsin, uçuş serbest, kule izin veriyor...

;)
Son cümleyi yazarken hatalı anlamaya yol açabileceğimi düşünmedim değil. Sizin hiç bir göbek bağınız olmadığını biliyorum, sahip olduğunuz ilahiyatla size kimse para vermez bunuda çok iyi biliyorum :-) bildiğim içinde burada yazıyorum. Siz ve bu forum konu olan sistemin çarkına uymadığınız için zaten gönüllü hizmet veriyorsunuz. İyide yapıyorsunuz.
Söylediklerime karşı olanlar için de iyi bir örneksiniz. Bu gün milyon dolarlık binalarda on dört kişi toplayabilen misyonlar 14 bin üyesi olan Hristiyan Forum için ne yaptı acaba? Eminin hosting ve domain name ücretlerini bile cepten veriyorsunuzdur yada eş dost yardımı. Zorda kalmaktan kastım bazen birleştirici olmak yada sorun çıkmaması adına yazıları yayınlamak yada yayınlamamak arasında kalmanız. Sadece bu sebeple yönetimi sıkıntıya sokmak istemem. Bazen susamıyorum işte.

faithpath

"fevzi_90: Bu tip kararları da ruhsal almam zaten ruhlarla da pek işim olmaz."

Ruhsal kelimesinin anlamını bilecek kadar tecrübeli olmadığınızı görmek tartışmanın gidişatını anlamama yardım ediyor açıkçası.

"fevzi_90: Fakat ABD deki samimi imanlılar yada kiliseler konu dışı zaten."

Sizin paşa keyfiniz mi konu dışı tutuyor onları. O samimi imanlıların sayısı kaçtır. Her konuda ki engin tecrübenizi onları konu dışı tutarken istatistik vererek gösterseydiniz memnun olurduk.

"fevzi_90: Yakın ve çok uzak çevremde Müjde adına yapılan yamuk yumuk işlere merhamet göstermek zorunda da değilim."

Ben böyle bir merhametten bahsetmedim ama sizin ruhsallığı algılama şekliniz bile benim merhamet kavramımı anlayamayacağınızı net bir şekilde ifade ediyor.

"fevzi_90: Türk kiliselerine değerli katkılardan bahsettiğiniz nedir? Sadece para."

İşte bu sadece bir dar görüşten ibaret. Demek ki siz sadece parayla ilgileniyorsunuz. Bu kiliselerde bir sürü kıymetli pastör, yazar, dersler veren önemli teologlar var. Benim gözüm onları görüyor çünkü ilgileniyorum.

"_fevzi_90: ABD’li misyonların yüz binlerce staff’ı var ve kiliselerden toplanan paralarla dünyayı gezerler. Samimiyetle söyleyeyim %10 kadarı işini dürüst yapar ve kendisine tahsis edilen parayı doğru yerde kullanır. Diğer %90lık kesimini ellerinde Starbucks ürünleri ile hem yer hem içerken yurdumuzun turistik kesimlerinde bol bol gezip para harcarken görebilirsin. İnsanlarla bol bol fotoğraf çektirirler kiliseleri gezerler ellerinde bir iki İncil görülür onlara sorarsan paylaşıyorlardır ve bunları bağlı oldukları misyonlara yada kiliselerine yollarlar, yollamak zorundalardır çünkü ancak böyle çalıştıklarını belgeleyebilirler. Bunların görev süreleri bir iki yıldır zaten daha uzun kalmaz sıkılırlar bir üçüncü dünya ülkesinde. Birde önderlik yada öğretmenlik yapmaya gelenler çıkar aralarında. ABD deki kıytırık(çoğu paralı özel) bir İncil okulundan mezun olanları vardır ama genelde çoğunun bir ilahiyat eğitimi yoktur."

Madem böyle bir ahlaki sapmadan haberdarsınız kaç kez bunun için dua ettiniz. Yada o çok çok sık gittiğiniz Amerikan kiliselerinde konuyu ifade ettiniz. Bunun üzerinde ne yaptınız? Sizin Yüce İstatistiki yanlarınızı hayranlıkla izliyoruz, %'ler havada uçuşuyor ama altını dolduracak kadar gerçekler mi bilemiyoruz. Burada ki bazı yabancıların ilahiyat eğitimi onları reddedenleri şok edecek kadar kesin ve üst düzeydir. Bunu da ifade edelim değil mi? O bahsettiğiniz tarzda kişiler yoktur mu diyorum ben? Kesinlikle hayır. Ama bu kadar ciddi bir nefret problemim olsaydı kesinlikle bu kadar hassas konuları konuşmaz sağlıklı düşünmek için fırsat arardım. Kaldı ki bu en basit ifadeyle ayıptır.

"fevzi_90: Gelirler bir yere yerleşirler önce dil problemi dolayısıyla iletişim kuramazlar ve bu sebeple bir Türk ile bağlantı kurarlar. Öyle yada böyle bir topluluk kurulur fakat hem kendilerinin varlığını sürdürmesi hem de destekledikleri Türk önderin devamlılığı sürekli yeni projeler üretmelerine bağlıdır. Tabi topluluğun sayısı çok önemlidir. Çok özür dileyerek ben buna “kelle” diyeceğim çünkü bir çoğu bizleri kiliselerinde birer kelle olarak görürler ve sayarlar. Projeler ve kelle sayısı çok önemlidir. Çünkü bunlar yardımların düzenli akmasına neden olur. Eğer bunlar olumsuz ise senin Türk insanı ile kurduğun birebir ilişkiler dikkate alınmaz ve geri çağrılırsın. İşte bundandır ki Türkiye de kilise olan bir yerde bir başka kilise açılmasına en başta diğer kiliseler köstek olur. Çünkü yeni açılan kilise mutlaka diğer kiliselerden kopmalar sağlayacaktır."

Size açıkça söyleyeyim ki kiliselerin bölünmesi konusunda en hatalı tavrı genel de Türkler gösteriyor. Üç günlük imanlı teşviği gaz sanıp basıyor gidiyor. Bakıyorsun 4 gün sonra pastör olup kilise kurmuş. O kelle sayıları v.s gibi konular prim yapabiliyorsa aynı tip adamların yardım konusunda ki beklentilerinden, tembellik ve yabancıları kullanma isteğinden kaynaklanıyor.

Yani bir de Yüce Türk Milleti diye nutuk atılsa şu konuda hah diyeceğim. Bir şeye benzedi. Kimi kime satıyorsunuz. Biz bizi iyi biliyoruz.

Açıkçası böylesi bir tuhaflıklar yapılan bu tartışmaya esefle bakıyorum. Yargılayıcı, hakaret edici ve merhametsiz bir tavırla bir halkı yargılamak Hıristiyan tavrı değildir. Rabbin kiliselerinden böyle öğrenmedik.

evangelion

fevzi_90
Son cümleyi yazarken hatalı anlamaya yol açabileceğimi düşünmedim değil. Sizin hiç bir göbek bağınız olmadığını biliyorum, sahip olduğunuz ilahiyatla size kimse para vermez bunuda çok iyi biliyorum :-) bildiğim içinde burada yazıyorum. Siz ve bu forum konu olan sistemin çarkına uymadığınız için zaten gönüllü hizmet veriyorsunuz. İyide yapıyorsunuz.
Söylediklerime karşı olanlar için de iyi bir örneksiniz. Bu gün milyon dolarlık binalarda on dört kişi toplayabilen misyonlar 14 bin üyesi olan Hristiyan Forum için ne yaptı acaba? Eminin hosting ve domain name ücretlerini bile cepten veriyorsunuzdur yada eş dost yardımı. Zorda kalmaktan kastım bazen birleştirici olmak yada sorun çıkmaması adına yazıları yayınlamak yada yayınlamamak arasında kalmanız. Sadece bu sebeple yönetimi sıkıntıya sokmak istemem. Bazen susamıyorum işte.
Hosting için yardım eden bir kardeş var, misyoner olmayan bir Amerikalı kardeş. O olmadan önce cepten veriyordum. Domainleri cepten ödüyorum. Grafikleri bazen Chonk kardeş yapıyor.

evangelion

Ama dedikleri doğru sevgili Krisostomos. Yani dediği gibi örnekleri gördüm, görüyorum.

faithpath

yusuf (andreas)
fevzi kardeşim tecrübeni bizlerle paylaştığın için gönül dolusu teşekkürler ama bu işe sonsuzdiren ve john kardeşler felaket kızacaklardır ve reformistlik neymiş şu an daha iyi anlamaktayım ve farkında olmayarak bende yaptım kalbim kalbinde rabbin sevgisi üstünde olsun
sevgilerimle esenkal
"reformistlik" bu değildir böyle anladıysanız yanlış anlamışsınız...

yusuf -34

John Chrisostom
"reformistlik" bu değildir böyle anladıysanız yanlış anlamışsınız...
pek muhterem değerli kardeşim aranıza yeni katıldığımın sanırım bilincindesiniz pek doğal bir sonuç olarak bu güne kadar kafa karışıklığı yaratmamak için kendi açımdam ortodoks'luktan başka bir mezhep öğretisi ile meşgul olmadım ve neyin ne olduğunu bilmiyorum ? bu tespitiniz doğrudur ancak beni paylamadan önce biraz ışık tutsaydınız daha iyi olmazmıydı amacım sandalcı kavgası değil serzenişim tavrınıza ha zaten kendi kilisem ile problemlerimi henüz halledemedim pazar gününü bekliyorum esen havaya göre giderim varsın kiliseleride ortodoksluklarıda onların olsun zaten fiziksel ve ruhsal problemlerimden dolayı günlerdir evden çıkmadım çıkacak gücü kendimde bulamıyorum ancak protestan kardeşleriminde böyle hırçın ve salırgan tutumlarınıda şahit oldukça korkuyorum kimse kusura bakmasın hiç kimseyle ne tartışacak ne kavga edecek ne gücüm var ne tahammülüm sevgi eşiti saygı olmaksızın hiç bir şey ifade etmeyeceğini iyi bildiğimden gerekirse ve gerek görürsemde forumdanda basar giderim zannetmeyinki ben forum forum dolaşarak kendime yer arıyorum ispatıda çok kolay yönetim isterse bunu bir kaç saat içinde neticeye bağlar ben bu sözümü reformistlikle ilgili sarf ettiğim sözü ilk kullanan kişi fevzi kardeşimdir ha fevzikardeşimede hem teşekkür borçluyum hemde duacıyım o zor anımda ne halin varsa gör demedi sadece o değil tabiki diğer dostlarımada asla haksızlık edemem amacım ona tatlı takılmaktı lütfen lütfen sevgi dillerde sakız olmamalı kalbimizde duyamıyorsak laf salatasından başka ne işe yarar?
sevgilerimle esenkalın

şunu unutmayın ben darbe yediysemde kalbimde sevgi pınarları henüz kurumadı müslümanlığı bu iki yüzlülükten dolayı sorguladım!!!

fevzi_90

John Chrisostom
İşte bu sadece bir dar görüşten ibaret. Demek ki siz sadece parayla ilgileniyorsunuz. Bu kiliselerde bir sürü kıymetli pastör, yazar, dersler veren önemli teologlar var. Benim gözüm onları görüyor çünkü ilgileniyorum.

Madem böyle bir ahlaki sapmadan haberdarsınız kaç kez bunun için dua ettiniz. Yada o çok çok sık gittiğiniz Amerikan kiliselerinde konuyu ifade ettiniz. Bunun üzerinde ne yaptınız? Sizin Yüce İstatistiki yanlarınızı hayranlıkla izliyoruz, %'ler havada uçuşuyor ama altını dolduracak kadar gerçekler mi bilemiyoruz. Burada ki bazı yabancıların ilahiyat eğitimi onları reddedenleri şok edecek kadar kesin ve üst düzeydir. Bunu da ifade edelim değil mi? O bahsettiğiniz tarzda kişiler yoktur mu diyorum ben? Kesinlikle hayır. Ama bu kadar ciddi bir nefret problemim olsaydı kesinlikle bu kadar hassas konuları konuşmaz sağlıklı düşünmek için fırsat arardım. Kaldı ki bu en basit ifadeyle ayıptır.

Size açıkça söyleyeyim ki kiliselerin bölünmesi konusunda en hatalı tavrı genel de Türkler gösteriyor. Üç günlük imanlı teşviği gaz sanıp basıyor gidiyor. Bakıyorsun 4 gün sonra pastör olup kilise kurmuş. O kelle sayıları v.s gibi konular prim yapabiliyorsa aynı tip adamların yardım konusunda ki beklentilerinden, tembellik ve yabancıları kullanma isteğinden kaynaklanıyor.

Yani bir de Yüce Türk Milleti diye nutuk atılsa şu konuda hah diyeceğim. Bir şeye benzedi. Kimi kime satıyorsunuz. Biz bizi iyi biliyoruz.

Açıkçası böylesi bir tuhaflıklar yapılan bu tartışmaya esefle bakıyorum. Yargılayıcı, hakaret edici ve merhametsiz bir tavırla bir halkı yargılamak Hıristiyan tavrı değildir. Rabbin kiliselerinden böyle öğrenmedik.
Doğru, benim ruhsallık anlayışım konu ettiğimiz gruplardan farklı. Benim ne demek istediğimi de çok iyi anladınız ki rahatsız oldunuz. Neyse benim ruhsallığımı bir kenara bırakalım. Tartışmanın gidişatı da size bağlı, fakat ben tartışmak istemiyorum sadece olmaması gerekenleri dile getiriyorum. Ha bırakalım düzen tıkır tıkır işliyor ürkütmeyelim vakvakları diyorsanız siz devam edin ama ben etmeyeceğim.

Dua etme konusuna gelince her imanlı gibi dua ederim fakat dua ile her şeyin çözüleceğine inanmam.
Hadi bir konuda hep beraber dua edelim ama hiç eylemsiz sonuç ne olacak. Tanrı böylemi söylüyor?
Eğer Tanrı’nın planına uygunsa ve imanla ve Kutsal Ruh’un aracılık ettiği dualar işleme alınır. İnsanın isteği ile Tanrı’nın istekleri her zaman paralel olmadığı içinde bir çok dua cevapsız kalır. Katolik kilisesi 2000 senedir dua ediyorda ne oldu :-)

Alıntı:
Demek ki siz sadece parayla ilgileniyorsunuz. Madem böyle bir ahlaki sapmadan haberdarsınız kaç kez bunun için dua ettiniz. Yada o çok çok sık gittiğiniz Amerikan kiliselerinde konuyu ifade ettiniz. Bunun üzerinde ne yaptınız?

Konuya bu tarz yaklaşımları çok yaşadım beni çokta şaşırtmadınız. Yinede cevap vereyim, hem dua ettim hem de eyleme kalktım şimdi yaptığım gibi. Yani karşı çıktım, hataları dile getirdim. Nefret kelimesini siz telafuz ettiniz ben değil.

Alıntı:

İşte yine alışık olduğum bir söylem. Kardeşim o bahsettiğiniz imanlı gazı kimler veriyor. Bu memlekette zaten bu hareketi başlatan ve misyon yapan yabancılar değimli. (Protestan hareketten bahsediyoruz) Hangi Türk imanlı kendi kendini pastör ilan ederde ataması yapılır. Kim elinden tutar cebine para koyarda birilerini yurt dışına götürür. Bu memlekette bir Türk (etnik kimliği ben değil siz öne çıkarttınız) dış destek almadan kilise kurabilirmi? Hadi kurdu acaba ne kadar kendisi ve topluluğu ayakta kalabilir? Kendi yazdıklarınızla çelişiyorsunuz. Bende dedim ki önderlerimize ve kilisemize sahip çıkalım. Nasılmı? Hem dua hem gönüllü hizmet hem de para ile destek olarak. Tembellik, yabancıları kullanmak yine sizin ifadeleriniz. Fakat bunları Türk karakteri ile eşleştirmek de demek oluyor? Bunlar sıradan her insanın zayıf taraflarıdır. Türk kimliği ile ne alıp veremediğiniz var onu da anlamadım ama bu ifadelerinizi hiç beğenmedim. Ben yazarken de hiç Türk kimliğinden bahsetmedim. Sizin bir takıntınız var belli. Tekrar söylüyorum yazınızda altını çizdiğim yerler hiç hoş değil ve asıl siz şuanda büyük bir kitleyi yargılıyor ve merhametsiz davranıyorsunuz. Türkleri üç kağıtçı, fırsatçı köşe dönücü yaptınız resmen. Merhamet sınırlarınız kendi kilisenizle sınırlı heralde.
Bakın falanca misyonlarda sadece Türkler değil bir çok ülkenin önderini yada imanlısını para babalarının önünde el pençe divan para dilenirken gördüm. İster anlayın ister anlamayın sistem böyle işliyor.
Birde göklere çıkarttığınız bazı din adamları ve ilahiyatçılar ile ilgili bir iki laf edeyim. (Türkiyede hizmet eden yabancı ) Hangisi doğru dürüst bir eseri Türkçeye kazandırmış? Eğitim için ne yapmış? Ne öğretiyor?
Tarihsel Hristiyan öğretisinden ne kadar haberdarlar? Hepsi tartışılır.

İnanın bu yazdıklarınızı çok sakin karşılıyorum çünkü konu olan misyonlar bazılarını işte böyle yetiştirip değiştiriyorlar. Etnik kökeninizin getirdiği kültür ile Hristiyan inancını bir arada yaşayamıyorsunuz yada yaşanmasına müsaade etmiyorlar. (kişiliğinizi yine konu dışında tutuyorum ve misyonları hedef alıyorum)

Bazı konularda bana hemen saldırıp suçlayacağınızı bildiğim için cevabım hazır. Evet falan falan misyonlarda hizmet ettim ama altını çiziyorum gönüllü hizmet ettim. Hem servis kısmında hem mutfak kısmında bu sebeple de çok şey biliyorum. Kendimi yetiştirdim yetişince gözüm açıldı ve hataları gördüm, mücadele ettim sonuçta bazı hizmetleri bıraktım. Kiliseye ve Rab’be yine hizmet ediyorum ama şimdi eskisinden olabildiğince özgür biçimde, hem de ne özgürlük.

Önce Hristiyanım sonra Türküm ama hiçbir zaman soy kimliğimden rahatsızlık duymadım. Hiçbir zamanda birileri beni tek tip imanlı kalıbına sokamayacak. Bahsettiğim ve bahsettiğiniz yamuk yumuk işler oldukçada ortak dil ve kültürü paylaştığım imanlılar için yine falan falan misyonlarla mücadele edeceğim. Kimse bana belli tip bir ilahiyatı ve belli tip bir tapınışı ve kilise yapısını kakalayamayacak. Bilmem anlatabildimmi?
Cevaplarınızda kişiliğimi konu dışına alırsanız sevinirim aksi taktirde sadece çamur bir diyalog halini alacak.

Benim asıl canımı acıtan ne biliyormusunuz, konu çıkarlar olunca ve bilinen ama susulan hatalar yüzlere söyleyince kişilerde ne sevgi kalıyor ne merhamet. Mesih Ferisilere boşuna dememiş,

"Doğruluğunuz din bilginleriyle Ferisiler'inkini aşmadıkça, Göklerin Egemenliği'ne asla giremezsiniz!"

Yinede gelecek egemenlikte görüşmek üzere diyorum.

sonsuzdiren

Sevgili fevzi_90 kardeşim yazdıklarınızı Kilisede millilik özelliğine dikkat çekmek olarak algılıyorum; yanlışım varsa lütfen düzeltiniz. Konudan ayrılmamak için şahsi hitaplardan kaçınıp öze bağlı kalıp ayrılmamak düşüncenizde haklı olduğunuzu da bilmenizi isterim. Sevgili 777maranata kardeşim sorularınıza yanıt verecektir; ancak size hitabını Rab'de kardeşliğinize güvenerek yazdığını sanıyorum. Böylesine önemli konunun açılmasında katkısı olan sevgili kardeşlerime teşekkür ederim; Rab bilgeliğinizi iman temelinde arttırsın.

Kilisede millilik görüşü dile getirilince elbette yandaş ve karşı görüşler olacaktır; bu durumu garipsememek ve doğruya ulaşmada yararlı olarak değerlendirmek gerekir. Kardeşler arasında önemli konularda düşünce alış-verişi ve açıklayıcı bilgilendirmeleri çok önemsiyorum.

Kilisede millilik görüşünün olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya koyup tartışmaya açmaya çalışacağım.

Kilisede millilik sosyal, kültürel ve geleneksel ortak değerleri paylaşan, birbirlerine bağlılıkları sahiplendikleri ortak değerler daha fazla insanların birarada bulunmasını sağlar. İmanlılar topluluğu arasındaki ilişkilerin daha düzenli, samimi ve verimli olmalarına olanak tanır. Birbirlerine aşina insanlar Kilisedeki Rab hizmetine uyumlu olarak katılırlar. Rab'bin bedenindeki uyum artan ve yayılan bir şekilde iyi işlerin gerçekleşmesini kolaylaştırır. Kilise yönetimindeki kişilerin sürekliliği söz konusudur; maddi kaygılarla yada siyasi konjüktürle Önderleri ve Diakonların kaçma, uzaklaşmaları riski kişisel nedenler dışında olası değildir. Özetle Kilisede millilik ile Rab'bin gelininde birlik ve dirlik arzu edilen şekilde sağlanır.

Buna karşın Rab'bin Sözü ve Kilise'si evrenseldir. İnançla ilgili öğretiler millilikle sınırlandıramaz; sınırları aşar ve tüm insanlığa ulaşır. Her ne kadar Kilise'de milliliğin yararlı yönleri bulunmakla beraber Rab İsa Mesih belli bir halkı ve soyu işaret etmez; Göksel Bildiri Kutsal Kitap'da Tanrı halkı, seçilmiş soy gibi ifadeler milliliği rededer. Rab'bin gelini olan bedeni Kilise'de de her halktan ve soydan üyelerin bulunması iman temelinde esenlik bağı ile birbirleri ile bedenin başo Olan İsa Mesih'de birleşmeleri Kelami bir gerçekliktir.

Kilisenin Tanrı'nın istediği gibi olmasını insanların engellediği üzerinde düşünülmesi ve kesinlikle aşılması gereken bir sorundur. Şahsen insanların Tanrı'nın aynı düşüncede birleşin, bir olun buyruğunu gerçekleştirebileceğine asla inanmıyorum; insani yetersizliğimiz buna olanak vermez. Tanrı'nın Kilisesinin birlik ve dirlik içinde olmasını elbette Tanrı sağlayacaktır. Herşeye gücü yeten her şeyle ve her şeyde olan, doluluğuya yarattığı evreni ve zamanı dolduran Tanrı Gelininin yani Kilisenin Rab, Ruh, Kelam, vaftiz, iman gibi gerçekte Bir olduğunu kör gözlerimizin görmesini ve sert yüreklerimizin anlamasını sağlayacaktır.

Rab'bin lütfu sizinle olsun.

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9

fevzi_90

sonsuzdiren
Sevgili fevzi_90 kardeşim yazdıklarınızı Kilisede millilik özelliğine dikkat çekmek olarak algılıyorum; yanlışım varsa lütfen düzeltiniz.
Memnuniyetle düzeltiyorum, yazdıklarımda ve aklımdan geçenlerin "millilik" ile yakından uzaktan bir ilgisi yok. Biraz daha dikkatli okuma lütfen...

Fırat Çölgeçen

Sayın fevzi 90 ve sayın sonsuzdiren; her ikinize de teşekkür ederim. Yazılarınız ; hazırlamakta olduğum bir yazı üzerinde ,ne karalamam gerektiği konusunda bana yardımcı oldu. Acaba yalnış bir değerlendirme yapar mıyım, diye !...
Kilise; millilik; birlik, ABD ya da Ab'den gelen ve kilise açanlara yardımcı olanlar ve davranışları bunlar çok önemli...Sadece onlar değil; İran gibi yerden gelip ulusal üstünlüklerini ortaya koymaya çalışan ve de imanlı bir takipçi olduğunu belirttiği yetmiyor gibi önderlik edenler var ki !..(Ulusallığın ya da kiliselerde ulusallığın olmaması gerekirken ki, yurdumuzda da ülke ismiyle anılan kiliseler mevcut !..Bu da ayrı handikap.Tabi ki, bunu için hemen yanıtlar hazır...)

fevzi_90

Sevgili Sonsuzdiren kilisenin milli yapısı üzerinde inceleme yapman iyi oldu aslında. Tamam konuya bir yerden girmek en azından iyi bir başlangıçtır. Daha doğrusu hepimizin kiliselerimizi şöyle bir karşımıza alıp evire çevire yeniden gözden geçirip neler olması ve neler olmaması gerektiğini irdelemek bile çok önemlidir. Tabi lütfen sadece kendi kilisemiz değil türkçe konuşan ve T.C. sınırları içindeki kilise yapısı önemli olan.

Bu konuda önce Kutsal Kitap sonra kilise tarihi hepimize rehberlik edecektir. Lütfen araştıralım, ilk kiliseler nasıl kurulmuş, nasıl organize olmuşlar ve nasıl gelişmişler. Tanrı'nın ve dolayısıyla Kilisenin misyon anlayışı nedir. Misyon ne demektir, nasıl yapılır, sistem nasıl çalışmalıdır. Önder kimdir, nasıl seçilir, önderin hizmete ataması nasıl olur, ne gibi vasıflara haiz olmalıdır.

Bu sorular üzerinde konuşurkende milli kimlik ile ne ne kadar alaklı ortaya çıkacak zaten. Buyursun herkes fikrini beyan etsin bir yerinden el atsın ama lütfen bir birimize sataşmadan.

Sevgiler

evangelion

Fevzi kardeş isteğini dikkate aldım: http://www.hristiyanforum.com/forum/...8725#post28725

Devam edebilirsiniz.

candan

Yabanci misyonlar hakkindaki bu yazilari ilgi ile izlemekteyim. Fevzi kardes gozlemlerinizin tamami hatalidir diyemem. Ama bir seyi merak ettim her hangi bir misyoner kardesi izleme olanaginiz oldu mu? Yani geldigi ulkede yaptigi gezileri kiliselerindeki konusmalarini vs vs. Yabanci ulkelerde bulunmus ve misyon islerinde olan cok kisinin neyi nerde yaptigini gormus biri olarak soruyorum. Kesinlikle size bir ithamda bulunmamaktayim. Yanlis anlamayin sakin. Tanidigim bir cokmisyoneri kilisesi secmistir destek sozu vererek yollamistir. Bu destek gerek maddi gerek manevidir. Pledge edilen birsey olur gonderen kisinin sorumlulugudur bu. Yabanci ulkelerde kisiler kazanclarinin ondaligini kiliseye verdiklerinin yani sira ayrica her ay bir miiktar parayi vermeyi adar. Yani sadece ondaliklari ile yapmaz bu isi. Bazisi on verir bazisi 100. Dort kislik bir aile dusunun masraflarini vs diyelim ki ayda gider miktari 2-3 bin TL olsun.. onar lira verseler kac kisi gerekir? Cogu kilise sirf bir ulkeye gonderim yapmaz zaten en azindan 5-10 misyoner yollarlar. Toplulugunda 100 kisi varsa bunca misyoneri "beslemek" kolay is degil bence.

Gelen kisiler de bu parayi nerede nasil kullandiklarinin hesabini vermek durumundadir. Kendi ulkelerinde gelir vergisi odemek vs de cabasi. BU kisilerin cogunun emeklilik durumu yoktur. Yani kendileri kisisel yatirimda bulunmadilarsa biraz zordur emeklilik isleri. Ancak gecinecek kadar kazandiklari icin de ev sahibi mal sahibi olmalari cok uzaktir. Bazilari birden fazla kiliseyi dolasir ayni mezhepten yardim toplamak icin.
Neyse merak ettigim icin yukaridaki soruyu sormustum. Madalyonun diger yuzunu de aciklamak gerek bazen.

Diyorsunuz ki eyleme gecelim. Birbirimize sahip cikalim. Peki cok guzel sozler. Yapilmasi gereken seyler. Bir kac gun once birileri sormustu TULIPer kardes de yanitlamisti. Bu sitenin gelirleri giderleri konusunda.

Sitemiz tamamiyle gonullulerden olusmakta. Kendi yagimizla kavrulmaktayiz. Ama bugune dek hangi biriniz ( ki uye sayisi 14bini asti) tutupda sitenin basindaki make a donation dugmesine basti ve bagista bulundu? Hangi biriniz acaba burda gunun 20 saatini harcayan emek veren kardesler ne yer ne icer diyebildi? Cok sukur ki bu kardes kaygilanmiyor ve Rabbe guveniyor her konuda. ONdaki iman hardal tanesinden de guclu benim gozumde. Bu siteye uyelerin diyelim 4 bini imanli olsun her biri bir lira dahi bagis vermeyi kendi kendine soz verse her ay ondaligini kiliseye gitmedigine gore ve bizleri kilise olarak kabul ettiklerine gore site icin verse ??? Eylem diyorsunuz kardesim oyleyse du aedin ve gosterin eylemlerinizi.
Diyorsunuz yabanci yardimi olmadan hic bir sey yapilmiyor. Yaniliyorsunuz iste sitemiz maddi yardimi kesinlikle yabancidan degil. Bizler Rab aski ile bunca kisiyi bilgilendirmeye Rab bereketlerinden yararlandirmaya calisiyoruz. Hodri meydan derler ya.. Iste size en guzel ornek. Nerde eylemler? uc aydir bagis dugmesi oldugu gibi duruyor benim bildigim. NErdeyse orumcek aglari ile sarildi. Niye yabancilara sudur budur turkler sunu bunu yapmalai sahip cikmali vs denilirken gununuzun en cok zamanini gecirdiginiz bereket aldiginiz kardeslerle paylastiginiz bu acizane sitenizi desteklemeyi niye dusunmuyorsunuz? 4 bin kisiden birer lira 4 bin lira yapar ki bu para ile iki ev bile gecinebilir ve sizler oz be oz turk olan kardeslerinizi Rab hizmetinde tutabilirsiniz. Haksiz miyim?

Rab hepinizin yureklerini acsin ve boyle bir dilegi koysun kalplerinize diye duaciyim.
esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

fevzi_90

Candan sağol, en azından başlık dahilinde benimde arzu ettiğim yere doğru konuyu genişletiyorsun. Konu ABD’de kiliseye gidenlerin yüzdesi ile başladı, sonra ben ABD kiliselerinin pekte örnek alınacak kiliseler olmadığını yazdım sonra konu gelişti ve ABD’nin evanjelik kiliseleri ve misyon anlayışına geldi (ben özellikle yönlendirdim) . Bazı kardeşler hemen karşı fikirler ve yargılamalara girdi ama ben konuyu ABD ve evanjelik misyonerler üzerinde devam ettirmeye çalışarak bunun Türkiye’deki kilise yapısına ve iman yaşantımıza etkilerinin altını çizmeye çalıştım. Yani “yabancı” misyon derken çokta konuyu genellemeye gerek yok. Fakat Türkiye’de daha çok ABD’lileri gördüğümüz için tabi ki mercek altına aldığımız özellikle bu ülkelerden gelen misyonerler üzerinde olacaktır.

Zaten belirttim ABD merkezli misyonlarla temasım ve iş birliğim oldu hatta bir iki Koreli ile de. Hiç para karşılığı bir iş yapmadım hizmetim hep gönüllü oldu fakat o samimi kilise üyelerinin imanla topladıkları paraların nasıl çarçur edildiğini ve gerekli yerlerde kullanılmadığını gördüm. Dahası ABD’de bu konuda bir sistem geliştirişmiş bu kiliseden toplanan paraların verimli kullanılması için bir havuzda toplanıyor sorun burada başlıyor bu havuz’un idarecileri seninde yazdığın gibi şahıslara, kiliselere yada diğer daha küçük misyonlara, kuruluşlara projeleri karşılığında paraları dağıtıyor. İşte tam burada sorunlar gördüm. En kötü olan bu büyük havuzu yönetenler proje karşılığı para dağıtımında komisyon benzeri bir para alıyor. Yani bilirsin devletten kredi yada bir projen için para istersin aradaki üçkağıtçılarda senden avanta alırlar. Sonra öyle büyük ve kompleks bir sistem ki senin yazdığın gibi kim nereye ne harcıyor ne veriyor takip etmek çok zor. Çoğu zamanda işler kişisel sorumluluklar ve güvene kalıyor ve ne yazık ki suiistimaller oluyor. Bir kilise başka bir kiliseye ve misyonere para verir maddi manevi yardım eder lafım yok ama bu iş ABD de dev bir sektör haline gelmiş. Bu misyonların başında olanlar ve bazı kilise önderlerinin yaşam biçimini görsen şaşarsın. Neyse kim ne toplarsa ne yerse yesin zamanı geldiğinde Rabbe vereceği hesaptır. Daha önce bu konuda yazdıklarımı tekrar etmek istemiyorum.

Şimdi biz yine konumuza gelelim Türkiye de Türkçe konuşan Hristiyanlar olarak bu misyonlarla ilişkilerimiz ne olmalı. Eleştirdiğim konulardan biri daha ülkemize gelen misyonerlerin neler yaptıkları.
Yani acaba samimi imanlıların paraları ile neler yapılıyor. Benim İncil’den anladığım Müjdecilik ile bu kişilerin yaptığı işi bir türlü üst üste oturtamıyorum. Oturtamadığım için de ilişkilerimi zamanında kestim ve Kelam’da ne yazıyorsa onu bağımsız olarak yapmaya başladım. Çünkü bu sistemlerden geçinenlerde gördüm ki bu işlere girdiğinde misyonların memuru gibi oluyorsun gel gel git git haline dönüyor ve “ekmeğini ben veriyorum ne istersem onu yapacaksın” olayına dönüyor.

Projeler konusunu açmışken bir şey daha söyleyeyim, ABD’li kafa yapısı imanlı da olsa değişmiyor adamlar faydacı felsefede iş görüyor. Ne dersen de kapitalist düşünce sistemleri her işlerinin içinde. Bu bize gelmez, bizim kilise sistemimize uymaz ve zaten uymuyor da. ABD’li paper’cıdır bilirsin adamlar bir iş için yıllar önceden plan yapar her şey yazılır çizilir projeler dahilinde sistemli yürür. Bu da bize uymuyor. Ben bilirim ki Türk insanı çok daha pratiktir ve duygusaldır. Diyelim ben kilise kuruyorum toplamışım üç beş imanlı, gel diyorum yardım et bana eğer varsa arttırdığın üç beş kuruş. Çok zordur dediğin gibi projene bakalım derler kaç senelik bir planın var. Ooo kardeşim ne planı projesi ben şirket kurmuyorum kilise kuruyorum neyin hesabını sana vereceğim işte topluluk gönülden yardım edeceksen gel yardım et. Edemez, hatta etmez. Çünkü bu onun başarısı olmaz çünkü büyük patronlara BEN yaptım BEN ettim diyemez. İşte bunu söylüyorum bende, burada iş gören misyonerler devamlılık için habire raporlar yazar çizer yollar. Raporunda eğer ben buraya geldim bir Türk kilisesi var kurulmuş yardım edelim derse. O zaman seni oraya ne için yolladık derler. Sorun burada misyon yada şahıs olan biteni kendi artıları olarak lanse etmezse varlığını sürdüremiyor. Ha yazdığım gibi bol bol fotoğraf çeker oraya gittim buraya gittim paylaştım, şu kadar İncil verdim vs. der biter. E tamam bazıları buna Müjdecilik diyorsa desin lafım yok. Ama ben Matta 28:18’de bunu görmüyorum. Mesih ÖĞRETİN diyor İncil dağıtıp gidin demiyor. Canım bu yapılanda yanlış mı, değil vardır faydası ama devamlılık lazım devamlılık nerede? Bir kere Matta 28:18’e dikkatli bakarsak “ÖĞRENCİLERİM OLARAK YETİŞİRİN” yazıyor. Öğrenci yetiştirmek için önce ÖĞRETMEN olmak gerek. Bunu da yazdım. Bu büyük sorumluluktur. Dünyayı dolaşan binlerce Müjdeci ne gibi bir Kelam eğitimi, tecrübe ve bilgi birikimi ile dolaşıyor. Kaç tanesi gerçekten öğretmen? İnsanlar bilgiye gerçek bilgiye açlar. Çağın insanları değişiyor ve düşüncede gelişiyor. Sadece elde bir İncil ve “Rab seni seviyor” söylemi ile artık her şey o kadar kolay değil. Öğrenci yetiştirmek zaman işi, emek işi, özveri işi. Bu yüzden dedim, üç beş İncil dağıtıp sonra insanları kendi hallerine bırakıp gidiyorlar diye.

Bak bu forumda ne zaman Kelam konuşsak tartışma çıkıyor, niye? Çünkü kafalar karışık, temel yok, çok farklı öğreti var, sebep hatalı müjdecilik. Bize İncil dağıtmasınlar, İncil de göndermesinler ama Öğretmen yollasınlar, İlahiyatçı yollasınlar, vaiz yollasınlar. Hiç yapılmıyor demiyorum ama çok çok yetersiz. İşte sağlam öğretiş ve disiplin olmayınca kilisede adam tutmak için kilise içinde cafe de açarsın, rock müzik konseri de vermek zorunda kalırsın.

Sen eğitimli birisin sana İncil’den bir yerel kilise nasıl oluşur anlatmama gerek yok. Bilmeyenlere söyleyelim. Elçiler bir bölgeye giderler vaaz ederler, öğretirlerdi. Sonra yerel bir topluluk oluşur yada var olan topluluk organize edilirdi. O topluluğun içinden topluluğun onayladığı, seçtiği bir önder ortaya çıkar bu önderin üzerine Elçi elini koyar dua ile atamasını yapar ve başka diyarlara yol alırdı.

Bu gün yapılması gereken “müjdecinin gücü-power of evang.” diye tanımlanan, bir yerel kilisenin onayladığı ve atadığı Kelamda yetkin, sakrament vermeye atama yapmaya tam yetkili şahısların aynı Kelamdaki gibi uzak diyarlara gönderilmesi ve onların eliyle yerel kiliselerin oluşturulması olmalıdır.
Bu yüzdende yine yazdım “kilise kurma hizmeti” yapılmıyor yada buna ağırlık verilmiyor.

Yine kilise tarihini iyi bilirsin, uzak diyarlara müjdeciliği başlatan Cizvitlerdir. Daha ortada Protestanlar yokken. Peki bu adamlar neler yaptı nasıl çalıştı biraz ilgilenen odumu? Lütfen araştırın bu grup nasıl kısa sürede büyük bir kitleye yayıldı ve başarı kazandı.(yöntem olarak) Daima uzun vadeli düşünce ile özellikle insana yatırım yaptılar. İşte yine önceki yazılarımda buna değimdim konu olan gruplar hep palyatif çözümler, kısa vadeli işler ile uğraşıyorlar. Bize radikal işler lazım. Yine kilise tarihinde baktığımızda müjdeciler memleketinden ayrılır bir yere yerleşir ve hayatlarının geri kalanını oranın insanına adar ve orada ölürlerdi. O bölgede geçimini kazanır kimseye yük olmazdı tıpkı baba mesleğini her gittiği yerde devam ettiren kimseden yardım almayan PAVLUS gibi.

Bu yazı uzun oldu daha sonra biraz daha konuyu daraltıp neler yapılması gerekir ve Türkçe konuşan kiliselerin durumu ve anlattıklarımızın kiliselerimize yansımasına girelim.

fevzi_90

candan
Diyorsunuz ki eyleme gecelim. Birbirimize sahip cikalim. Peki cok guzel sozler. Yapilmasi gereken seyler. Bir kac gun once birileri sormustu TULIPer kardes de yanitlamisti. Bu sitenin gelirleri giderleri konusunda.

Sitemiz tamamiyle gonullulerden olusmakta. Kendi yagimizla kavrulmaktayiz. Ama bugune dek hangi biriniz ( ki uye sayisi 14bini asti) tutupda sitenin basindaki make a donation dugmesine basti ve bagista bulundu? Hangi biriniz acaba burda gunun 20 saatini harcayan emek veren kardesler ne yer ne icer diyebildi? Cok sukur ki bu kardes kaygilanmiyor ve Rabbe guveniyor her konuda. ONdaki iman hardal tanesinden de guclu benim gozumde. Bu siteye uyelerin diyelim 4 bini imanli olsun her biri bir lira dahi bagis vermeyi kendi kendine soz verse her ay ondaligini kiliseye gitmedigine gore ve bizleri kilise olarak kabul ettiklerine gore site icin verse ??? Eylem diyorsunuz kardesim oyleyse du aedin ve gosterin eylemlerinizi.
Diyorsunuz yabanci yardimi olmadan hic bir sey yapilmiyor. Yaniliyorsunuz iste sitemiz maddi yardimi kesinlikle yabancidan degil. Bizler Rab aski ile bunca kisiyi bilgilendirmeye Rab bereketlerinden yararlandirmaya calisiyoruz. Hodri meydan derler ya.. Iste size en guzel ornek. Nerde eylemler? uc aydir bagis dugmesi oldugu gibi duruyor benim bildigim. NErdeyse orumcek aglari ile sarildi. Niye yabancilara sudur budur turkler sunu bunu yapmalai sahip cikmali vs denilirken gununuzun en cok zamanini gecirdiginiz bereket aldiginiz kardeslerle paylastiginiz bu acizane sitenizi desteklemeyi niye dusunmuyorsunuz? 4 bin kisiden birer lira 4 bin lira yapar ki bu para ile iki ev bile gecinebilir ve sizler oz be oz turk olan kardeslerinizi Rab hizmetinde tutabilirsiniz. Haksiz miyim?

Rab hepinizin yureklerini acsin ve boyle bir dilegi koysun kalplerinize diye duaciyim.
esenlikler
candan

Sayın Candan şimdi birazda yazdıklarına cevap vereyim. Evet eylem, yani elimizi taşın altına koyma anlamında eyleme geçelim dedim. Bunun için önce hepimizin düşünmesi lazım ama düşünmek ve karar verip irade kullanmak için sağlam veri gerekir. Yani bizler Türkçe konuşan Hristiyanlar kendimizi, sistemi, kilisemizi, önderimizi sorgulamazsak ve sorgu sonuçlarını sağlam veriler ile karşılaştıramazsak hiçbir şey yapamayız. Hele sorgulama yapmaya kalkan birisini alaşağı etmeye çalışarak hiç yapamayız.

Sitenin gelirlerini bende sordum cevabı da tahmin ettiğim gibi aldım. Bu forum ve diğer bağlantılı sitelerin zaten özveri ile nasıl ayakta durduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat bazı ifadeleri öyle bir yazmışsımız ki sanki ben gaz veriyorum ama kendim bir şey yapmıyorum gibi. (ifadeleriniz genele hitap ise ok. Yazdıklarımı yok sayın) Bırakın bu forumu bizler kendi kiliselerimize bile yardım etmiyoruz. Kimse düzenli ondalık vermiyor. Bu konuya da ilerde girelim ve niçin vermemiz gerektiğini yine bize para veren misyonların olumsuzlukları bağlamında açalım.

Size bir şey söyleyeyim(forum okuyanlarına) bir çoğumuzun inanç geri planı İslam idi ve cami kültüründen geliyoruz. Hiç birimiz ne camiye nede imam’a para vermez yani bunu aklına getirmez. Çünkü böyle bir alışkanlığımız yok, hatta buna gerekte duymadık. Bizim için cami bir ibadethanedir gidersin bayramda yada cumada durusun imamın arkasında namaza, yat kalk sonrada çıkar evine gelirsin ve cami ile bir sonraki buluşmana kadar işin olmaz. Çünkü cami yapılacak yeri devlet gösterir hatta yapar kendi okullarından yetişmiş bir imamında başına atar cebine de aylık maaşını verir iş biter.
İşte bir çoğumuz hala bu alışkanlıkları sürdürüyoruz. Yada kiliseye ve papaza para vermek yaşamını, devamlılığını sağlamak hala aklımızdan geçmiyor. Yada bu konuda kaygı duymuyoruz. Tabi burada hepimizin bir ön şartlanması var kiliseler nasıl olsa misyonların elinde ve para akıyor. Akıyor yada akmıyor önemli olan biz kilisemiz ve önderimiz için ne yapıyoruz? E hani yeniden doğmuştuk, hani yeni yaratıklarız biz? Yeri gelince Kutsal Sözleri dilediğimiz gibi kullanıyoruz ama eylemde hepimize koca bir sıfır. İşimize gelmeyince de Yakup Mektubu gereksiz buluruz.

Ben yabancı yardımı olmadan hiçbir şey yapılmıyor demedim yada demek istediğim bu değildi. Biz elimizi cebimize atmaz isek her şeyde olduğu gibi inanç konusuna da tam bir dışa bağımlı olacağız zaten öyleyiz. Bu misyonların kabahati değil aslında bu bizim hazır lokmacılığımız. Bu forum ve benzerleri bir iki şey çok ekstrem örnekler. Ben memlekette genele baktığımda hep aynı tabloyu görüyorum.

Şimdi hodri meydan falan gibi söylemlerle de yola çıkmayalım derim. Bu sen verdin sen niye vermedin, sen kaç lira verdin diye suçlama ve zor durumda bırakmakla sonuçlanır. Veren de vardır veremeyende. Daha önce sende yazdım bende yazdım. Foruma destek olunsun diye bilemem kaç kişi tıkladı kim ne verdi. Hepimiz bu konuda Hristiyan sorumluluğunu birbirimize hatırlatırız gerisini kişiler bilir.

Fakat bu foruma yardım ile ilgili bir önerim var. Kredi kartı ile netten ödeme yapmakta çekinceleri var insanların. Hatta kredi kartı kullanma alışkanlığımız bile böyle işlerde biraz az. Bir yol bulunur bir posta hesabına havale yada banka havalesi olsa eminim çok fazla katılım olacaktır. (yurt içinden) Sadece bir öneri.

candan

fevzi_90

Sitenin gelirlerini bende sordum cevabı da tahmin ettiğim gibi aldım. Bu forum ve diğer bağlantılı sitelerin zaten özveri ile nasıl ayakta durduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat bazı ifadeleri öyle bir yazmışsımız ki sanki ben gaz veriyorum ama kendim bir şey yapmıyorum gibi. (ifadeleriniz genele hitap ise ok. Yazdıklarımı yok sayın) Bırakın bu forumu bizler kendi kiliselerimize bile yardım etmiyoruz. Kimse düzenli ondalık vermiyor. Bu konuya da ilerde girelim ve niçin vermemiz gerektiğini yine bize para veren misyonların olumsuzlukları bağlamında açalım.

Ozur dilerim kisinize yonelik degildi yazimin amaci. Oyle anlasildigi icin sizden ozur dilemekteyim. Genele yonelik olmaliydi.

Yazdiklarinizda haklisiniz. Kendi kilisemize sahip cikmazken de disaridan gelen yardimlara laf etmemeliyiz bence. Hele hele ona niye geliyo bana da bana da zihniyeti cok sacma.

Hristiyan ulkelerinin hic birinde benim bildigim devlet papazina vaizine aylik vermez. Cemaat bu kisileri ondaliklari ile destekler. gonderdikleri mujdecileri de ondaliklarindan kesmeden fazladan verdikleri ile yollarlar.
Eger kisi bir misyon gurubu ile gelecek olursa genelde kendi masraflarini karsilamak icin caba gosterir. Misyon guruplari belli bir idari yuzdesi alarak paralarin gidis gelisini idare eder para verenlere nonprofit diye vergiden dusmeleri icin kagit gonderir bagislar icin. ( USA dan bahsediyorum)
Neyse konumuz bu degil. Konumuz bizim bu konudaki tutumumuz.
Hodri meydan dedim zira buraya gelen kardeslerin en azindan her ay belli bir miktar gondererek ( dedigim gibi bir lira da olsa ) destek vermeye davet ettim. Millet dogru durust ondaligini vermezken onlardan buraya yardimi nasil mi bekliyorum? imanla. Sadece ve sadece imanla.
Kimin ne gonderdigini sadece bir kisi bilecegi icin ki o kisi bu olaya ahh ahemt 10 vermis mehmet 100 diye ayrim yapmiyacak biri olduguna inanmaktayim. Ne de bu kisilere bir ozel ayricalik verecek biri degildir. Hatta yillar once beni bile sitede yasaklamisti bazi yanlis anlasilmalardan dolayi. kisacasi yardim eden kisi bunu Rab icin yapmali kendine burda bir mevki hakki edindigini dusunerek degil. Ben Rabbi dinledigimde cebimdeki son kurusa kadar verdigimde yasadigim sonuclar oylesine gucluydu ki.. Tanriya ya bu kadar znegin amerikali varken toplantida niye benim parama goz koydun diye dua ettigimde bana onlardan degil senden istedim itaati demisti Rabbim. Kendim vermektense dua toplantisini duzenleyen kardese verip o kisiye vermesini rica etmistim. Bir hafta sonra bu etiyopyali tip ogrencisi geri geldiginde bize nasil bir cikmazda oldugunu bir hafta ac kaldigini ev sahibinin atma derecesine geldigini ve o gece caresizlik icinde rabden yardim istedigini ve Rabbin ona nasil sagladigini solediginde gozlerimin nasil faltasi gibi acildigini tahmin edersiniz. Rab elimdeki avucumdakini vermemi soylemisti ben etraftakiler dururken niye ben vereyim demistimama sonunda pes edip itaat etmistim..Bu ornegi kendimi yuceltmek icin vermedim yanlis anlasilmasin lutfen. Tek amacim Rab icin verirken kendimizi on planda tutmanin ne kadar yanlis olabilecegini anlatmak istedim sadece. Rab ne vermeseydim o ogrencinin iftiyaclarini karsilamiyacak miydi? Hayir elbetteki baska itaatkar kisiyi yonlendirecekti ama ben kendimi o aldigim bereketten ve dersten mahrum edecektim. Kendim ac gezdigim gecenin bir yarisi gaziosmanpassa sokalarinda elimde valizle gidecek yerim olmadan gezdigim oldu ama Rabbe itaat ettim. Ne yiyecegim ne icecegim kaygisi yasamadim cok sukur Rab de beni fazlasi ile bereketledi. Beni yakindan taniyanlar bunlari bilir. Ister ondalik konusunda ister siteye yardim konusunda kardeslerim lutfen kendinizi on planda tutmayin. Rab ver diyorsa verin. Ben otobus parami verip kilometrelerce yurudugumu hatirlarim. Bereketim ne oldu o zaman? Yolda yururken dua ettim hamd ettim Rab ile iki saat gecirdim. :):)

Sizler siteye ya da kiliselerinize yardimci olmadiginizda sanmiyorum ki Rab siteyi bereketlemek icin baska yollar bulmaktan acizdir. Ama bereketlerinizi baskalariniz sahiplenecektir.

Gelelim paypay/kredi kart ile odemeye. Bulabilinen en emniyetli yol buydu. Bilgiler karsilikli olarak korunabilecek hale gelmesi. Buraya gelenlerin sadece iman icin gelmediklerini habire haklemeye calisanlarin, tehtidlerin oldugunu dusunecek olursaniz kisilerin isim adres gibi kisisel bilgilerinin verilemiyecegini umarim anlayisla karsilarsiniz.

Verdiginizde bir elin yaptigini oteki bilmesin dua ettiginizde odaniza gidin kapinizi kapatin diyen Rab'bin sozu ile davranildigini da unutmayin. Bir cok yerde oldugu gibi verilenlerin kimseye bir mevki sahibi edecegini ya da bir liste halinde kim ne vermistir ne guclu inanlidir gibilerinden bir sey de olacagini sanmayin.

Sizlerden istedigim dua etmeniz ve eger Rab sizi yonlendiriyorsa boyle bir seye kalkismanizdir. Damlaya damlaya gol olur. ( Is bankasi reklamina benzedi kusura bakmayin ) VEremiyorsaniz dualarinizi verin. Size defalarca soylendi yoneticiler icin dua istekleri. Bu is cok buyuk bir sorumluluk ve sytan da insanlarin aldiklari bereketlerin farkinda. Saldirilari son bir kac aydir yogunlasti. En zayif noktalardan saldirilarini, elindeki odulleri sopaya bagli havuc gibi sallandirmayi cok iyi becermekte iblis. Lutfen lutfen her gun bir kac dakika da olsa, Rabbim elin ustunde olsun bu kardeslerin gibi kisacik da olsa dua edin. Bu siteye her girdiginizde boyle ufacik bir yonlendirme yapsaniz o da yeter.. :)

Esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar sayfasını paylaşmak için adres:

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar konusuna benzer konular;

Sahtekâr Batılı Misyonerler Sahtekâr Batılı Misyonerler http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/Sahtek%C3%A2r-Bat%C4%B1l%C4%B1-Misyonerler.jpg Sahtekâr Batılı Misyonerler Söz verdiler, reklam yapıp bol bol para topladılar ama 1 dolar dahi...

Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/ibrahim-karatas-150x150.jpg Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) Türkiye’de ne kadar Türk, Kürt, Arnavut, Arap, Zaza,...

türkiye'deki katolikler Türkiye'de etnik kökeni türk olan bir katolik cemaat varmıdır?var ise nüfusları tahminen ne kadardır?izmir'de iletişim kurabileceğim bir katolik cemaat bulunuyormu acaba?bu konuda katolik dostlarımız yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

Türkiye'deki Hristiyan Artışı Esenlik olsun yerden göğe kadar bu siteye ve kardeşlerime! Benim sorum eğer biliyorsanız ÇOOK merak ettiğim bir hususu öğrenmekle ilgili; Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Hristiyanların sayılarının artmakta mı ya da azalmakta mı?Hangi yıllarda...

Misyonerler 200 yıldır Anadolu’da http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/218b.jpg Soner YALÇIN sonery@hurriyet.com.tr Misyonerler 200 yıldır Anadolu’da "Tanrı’nın İşçileri" olarak tanımlanan misyonerler, Osmanlı’ya 1815 yılında ayak bastı. İlk saldırıya Bitlis’te...

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar :  Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler