Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar

Sayın John Chrisostom; burada yazacağım sizin yazınıza bir antitez ya da katılmadığıma dair bir yazı değil.Ah!..Şu amalar var ya!.. Onların ülkemizdeki katkıları inkar edilmese de; Türk hristiyanları nasıl küçümsediklerini ve güvenmediklerini insan görünce;"Bu mu hristiyanlık ? " diyesi geliyor insanların.Özellikle; Tanrı bilgisini öğrenmeden hristiyanlık yaşantısından etkilenip kiliseye gelen kişilerin tepkisi geri gitmelerine neden oluyor.Zira; bizim insanın okuyp anlamadan ziyade kişilerin davranışlarını ön planda tutarak bir yol çiziyor kendisine.....
Onların dışında; Avrupa ülkelerinden gelen önderlik yapan hristiyanlarda da farklı bir olgu görüyor insan bazen: Örneğin şu söylemde bulunarak gülmeleri (Sizin kararlarınız ne olur bu söylem üzerine bilemem !) :"Bir işi, Türk gibi düşünerek başlamak ve bir ingiliz (Alman, İspanyol vb. ) gibi bitirmek !..
Bu söz ;bir Türk hristiyan ya da inanlı olana ne düşündürür acaba ? Buralarda bir küçümseme, bir alay etme, bir hor görme yok mu? İnanlılar böyle mi olmalı ?
Yazımın başında da ifade ettim; amacım size karşı bir yazı yazmak değil; ama bunlar yaşanan olaylar ya da olgular olduğundan yazma gereksinimi duydum..

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.

hristiyanlık
evangelion

Size çok ilginç birşey sorayım, bugüne dek gördük ki bir çok grup geliyor Türkiye'ye özellikle yaz aylarında. Sokakta, orda burda müjdecilik yapıyorlar. Paylaşım yapıp öğreti veriyorlar. Kardeşlik, birlik vs.

Ama ben bu gruplar içinde bir tane zenci görmedim...

hristiyanlık
faithpath

Fırat Çölgeçen
Sayın John Chrisostom; burada yazacağım sizin yazınıza bir antitez ya da katılmadığıma dair bir yazı değil.Ah!..Şu amalar var ya!.. Onların ülkemizdeki katkıları inkar edilmese de; Türk hristiyanları nasıl küçümsediklerini ve güvenmediklerini insan görünce;"Bu mu hristiyanlık ? " diyesi geliyor insanların.Özellikle; Tanrı bilgisini öğrenmeden hristiyanlık yaşantısından etkilenip kiliseye gelen kişilerin tepkisi geri gitmelerine neden oluyor.Zira; bizim insanın okuyp anlamadan ziyade kişilerin davranışlarını ön planda tutarak bir yol çiziyor kendisine.....
Onların dışında; Avrupa ülkelerinden gelen önderlik yapan hristiyanlarda da farklı bir olgu görüyor insan bazen: Örneğin şu söylemde bulunarak gülmeleri (Sizin kararlarınız ne olur bu söylem üzerine bilemem !) :"Bir işi, Türk gibi düşünerek başlamak ve bir ingiliz (Alman, İspanyol vb. ) gibi bitirmek !..
Bu söz ;bir Türk hristiyan ya da inanlı olana ne düşündürür acaba ? Buralarda bir küçümseme, bir alay etme, bir hor görme yok mu? İnanlılar böyle mi olmalı ?
Yazımın başında da ifade ettim; amacım size karşı bir yazı yazmak değil; ama bunlar yaşanan olaylar ya da olgular olduğundan yazma gereksinimi duydum..

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.
Fırat Bey,
Ben "kusursuz Amerikalılar" gibi bir görüşe sahip değilim zaten. Bende biliyorum bir sürü sorun çıkartan yabancılar olduğunu. Ama bir sürü sorun çıkartan Türk'ün de varlığını biliyorum. Yani sorun insan olmaktan kaynaklanan, benliğin etki alanına girmekten kaynaklanıyor. Bunun son tahlilde milliyetle açıklanması şoven bazı sapmalara neden olabilir. Kaygım bu.

Yani tarlayı yakmadan önce ürünleri görmekte fayda var diyorum.

Ve her türlü milli genellemeyi de reddediyorum.

hristiyanlık
faithpath

evangelion
Size çok ilginç birşey sorayım, bugüne dek gördük ki bir çok grup geliyor Türkiye'ye özellikle yaz aylarında. Sokakta, orda burda müjdecilik yapıyorlar. Paylaşım yapıp öğreti veriyorlar. Kardeşlik, birlik vs.

Ama ben bu gruplar içinde bir tane zenci görmedim...
Bizim kilisemizde var kardeşim :) Onlarla birlikte kilisemize ara sıra katılan ve İstanbul'dan tanıdığım çok zenci kardeş var. Ayrıca bu konuda çoğunlukla zencilerin tercihleri durumu belirliyor diyebilirim. ABD'nin Zenci kiliseleri Ortadoğu'nun genelinde müjdeleme faaliyetlerine katılmıyor.

hristiyanlık
evangelion

John Chrisostom
Bizim kilisemizde var kardeşim :) Onlarla birlikte kilisemize ara sıra katılan ve İstanbul'dan tanıdığım çok zenci kardeş var. Ayrıca bu konuda çoğunlukla zencilerin tercihleri durumu belirliyor diyebilirim. ABD'nin Zenci kiliseleri Ortadoğu'nun genelinde müjdeleme faaliyetlerine katılmıyor.
O zaman şanslısın kardeşim bahsettiğim imalı konuda ;)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar konusuna benzer konular;

Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/ibrahim-karatas-150x150.jpg Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) Türkiye’de ne kadar Türk, Kürt, Arnavut, Arap, Zaza, Yahudi,Müslüman ya da Hristiyan olduğunu gösteren bir kaynağa ulaşmak çok zordur. Buna bizzat devlet, üniter yapıya zarar vereceği bahanesiyle engel olmaktadır (Belki de doğrusunu yapıyordur. Tartışılabilir.). Çeşitli kesimlere ait kaynakların doğruluğu da genelde tartışılır düzeydedir. Fakat Türkiye’deki demografik çeşitliliği bilmek de herkesin hakkı olduğuna göre bu konu üzerinde araştırma yapmak, kaynak üretmek ve kaynağı paylaşmaktan daha doğal bir şey yoktur. Hristiyan...

türkiye'deki katolikler Türkiye'de etnik kökeni türk olan bir katolik cemaat varmıdır?var ise nüfusları tahminen ne kadardır?izmir'de iletişim kurabileceğim bir katolik cemaat bulunuyormu acaba?bu konuda katolik dostlarımız yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

Türkiye'deki Hristiyan Artışı Esenlik olsun yerden göğe kadar bu siteye ve kardeşlerime! Benim sorum eğer biliyorsanız ÇOOK merak ettiğim bir hususu öğrenmekle ilgili; Türkiye Cumhuriyeti'ndeki Hristiyanların sayılarının artmakta mı ya da azalmakta mı?Hangi yıllarda artış,azalış göstermiştir? Rab sizleri korusun ve yüceltsin!

Misyonerler 200 yıldır Anadolu’da http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/218b.jpg Soner YALÇIN sonery@hurriyet.com.tr Misyonerler 200 yıldır Anadolu’da "Tanrı’nın İşçileri" olarak tanımlanan misyonerler, Osmanlı’ya 1815 yılında ayak bastı. İlk saldırıya Bitlis’te uğradılar. İki misyoner George C.Knapp ve Dr. George C.Raynolds ağır yaralandı. Saldırganlardan Musa Ağa ve adamlarının gerekçesi şuydu: "Bizi tahrik ettiler... " Misyonerlerin dünyada en başarısız oldukları bölge Anadolu oldu; "din ihracı" yapamadılar ama Müslümanları patatesle, dikiş makinesi ve gaz lambasıyla ilk onlar tanıştırdı. Misyonerler, ilk kayıplarını ise Anadolu’ya geldikten yaklaşık 200 yıl sonra geçen hafta Malatya’da verdiler. İşte misyonerlerin Anadolu’da ateşle dansının kısa bir...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : 2- Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler