Arşiv Sayfa 4 / Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar - Sayfa 4

Arşiv Sayfa 4 Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar - Sayfa 4 konusu 9192 kez okundu, 36 kez cevaplandı. En son mesaj AKAY tarafından gönderildi. Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar Hristiyan Amerikalıların % 84'lük kesimi her hafta kiliseye gidiyor. Hristiyanlar arasında dünyada en dindar ülke, Amerika Birleşik Devletleri çıktı. Din ve Kamusal hayat üzerine araştırmalar yapan Pew Forumu'nun son anketi ilginç sonuçları ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre Hristiyan uluslar arasında kiliseye en düzenli devam edenlerin Amerikalılar olduğu bildirildi. Hristiyan Amerikalıların yüzde 84'lük kesimi her hafta pazarları kiliseye devam ediyor. Kiliseye gidenlerin en büyük kesimini, yüzde 26,4 ile Başkan George Bush'un da üyesi olduğu, saldırgan dış politik tavırlarıyla bilinen Evanjelistler oluşturuyor. Onları yüzde 24 ile Katolikler izliyor. Araştırmanın ilgi çeken bir diğer sonucu da Amerikalıların yüzde 44'ünün yetiştirildiği mezhepten farklı bir mezhebe geçtikleri... Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar konusu 9192 kez okundu, 36 kez cevaplandı. En son mesaj AKAY tarafından gönderildi.

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 10:56
Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar
faithpath

"fevzi_90: Bu tip kararları da ruhsal almam zaten ruhlarla da pek işim olmaz."

Ruhsal kelimesinin anlamını bilecek kadar tecrübeli olmadığınızı görmek tartışmanın gidişatını anlamama yardım ediyor açıkçası.

"fevzi_90: Fakat ABD deki samimi imanlılar yada kiliseler konu dışı zaten."

Sizin paşa keyfiniz mi konu dışı tutuyor onları. O samimi imanlıların sayısı kaçtır. Her konuda ki engin tecrübenizi onları konu dışı tutarken istatistik vererek gösterseydiniz memnun olurduk.

"fevzi_90: Yakın ve çok uzak çevremde Müjde adına yapılan yamuk yumuk işlere merhamet göstermek zorunda da değilim."

Ben böyle bir merhametten bahsetmedim ama sizin ruhsallığı algılama şekliniz bile benim merhamet kavramımı anlayamayacağınızı net bir şekilde ifade ediyor.

"fevzi_90: Türk kiliselerine değerli katkılardan bahsettiğiniz nedir? Sadece para."

İşte bu sadece bir dar görüşten ibaret. Demek ki siz sadece parayla ilgileniyorsunuz. Bu kiliselerde bir sürü kıymetli pastör, yazar, dersler veren önemli teologlar var. Benim gözüm onları görüyor çünkü ilgileniyorum.

"_fevzi_90: ABD’li misyonların yüz binlerce staff’ı var ve kiliselerden toplanan paralarla dünyayı gezerler. Samimiyetle söyleyeyim %10 kadarı işini dürüst yapar ve kendisine tahsis edilen parayı doğru yerde kullanır. Diğer %90lık kesimini ellerinde Starbucks ürünleri ile hem yer hem içerken yurdumuzun turistik kesimlerinde bol bol gezip para harcarken görebilirsin. İnsanlarla bol bol fotoğraf çektirirler kiliseleri gezerler ellerinde bir iki İncil görülür onlara sorarsan paylaşıyorlardır ve bunları bağlı oldukları misyonlara yada kiliselerine yollarlar, yollamak zorundalardır çünkü ancak böyle çalıştıklarını belgeleyebilirler. Bunların görev süreleri bir iki yıldır zaten daha uzun kalmaz sıkılırlar bir üçüncü dünya ülkesinde. Birde önderlik yada öğretmenlik yapmaya gelenler çıkar aralarında. ABD deki kıytırık(çoğu paralı özel) bir İncil okulundan mezun olanları vardır ama genelde çoğunun bir ilahiyat eğitimi yoktur."

Madem böyle bir ahlaki sapmadan haberdarsınız kaç kez bunun için dua ettiniz. Yada o çok çok sık gittiğiniz Amerikan kiliselerinde konuyu ifade ettiniz. Bunun üzerinde ne yaptınız? Sizin Yüce İstatistiki yanlarınızı hayranlıkla izliyoruz, %'ler havada uçuşuyor ama altını dolduracak kadar gerçekler mi bilemiyoruz. Burada ki bazı yabancıların ilahiyat eğitimi onları reddedenleri şok edecek kadar kesin ve üst düzeydir. Bunu da ifade edelim değil mi? O bahsettiğiniz tarzda kişiler yoktur mu diyorum ben? Kesinlikle hayır. Ama bu kadar ciddi bir nefret problemim olsaydı kesinlikle bu kadar hassas konuları konuşmaz sağlıklı düşünmek için fırsat arardım. Kaldı ki bu en basit ifadeyle ayıptır.

"fevzi_90: Gelirler bir yere yerleşirler önce dil problemi dolayısıyla iletişim kuramazlar ve bu sebeple bir Türk ile bağlantı kurarlar. Öyle yada böyle bir topluluk kurulur fakat hem kendilerinin varlığını sürdürmesi hem de destekledikleri Türk önderin devamlılığı sürekli yeni projeler üretmelerine bağlıdır. Tabi topluluğun sayısı çok önemlidir. Çok özür dileyerek ben buna “kelle” diyeceğim çünkü bir çoğu bizleri kiliselerinde birer kelle olarak görürler ve sayarlar. Projeler ve kelle sayısı çok önemlidir. Çünkü bunlar yardımların düzenli akmasına neden olur. Eğer bunlar olumsuz ise senin Türk insanı ile kurduğun birebir ilişkiler dikkate alınmaz ve geri çağrılırsın. İşte bundandır ki Türkiye de kilise olan bir yerde bir başka kilise açılmasına en başta diğer kiliseler köstek olur. Çünkü yeni açılan kilise mutlaka diğer kiliselerden kopmalar sağlayacaktır."

Size açıkça söyleyeyim ki kiliselerin bölünmesi konusunda en hatalı tavrı genel de Türkler gösteriyor. Üç günlük imanlı teşviği gaz sanıp basıyor gidiyor. Bakıyorsun 4 gün sonra pastör olup kilise kurmuş. O kelle sayıları v.s gibi konular prim yapabiliyorsa aynı tip adamların yardım konusunda ki beklentilerinden, tembellik ve yabancıları kullanma isteğinden kaynaklanıyor.

Yani bir de Yüce Türk Milleti diye nutuk atılsa şu konuda hah diyeceğim. Bir şeye benzedi. Kimi kime satıyorsunuz. Biz bizi iyi biliyoruz.

Açıkçası böylesi bir tuhaflıklar yapılan bu tartışmaya esefle bakıyorum. Yargılayıcı, hakaret edici ve merhametsiz bir tavırla bir halkı yargılamak Hıristiyan tavrı değildir. Rabbin kiliselerinden böyle öğrenmedik.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 10:59
evangelion

fevzi_90
Son cümleyi yazarken hatalı anlamaya yol açabileceğimi düşünmedim değil. Sizin hiç bir göbek bağınız olmadığını biliyorum, sahip olduğunuz ilahiyatla size kimse para vermez bunuda çok iyi biliyorum :-) bildiğim içinde burada yazıyorum. Siz ve bu forum konu olan sistemin çarkına uymadığınız için zaten gönüllü hizmet veriyorsunuz. İyide yapıyorsunuz.
Söylediklerime karşı olanlar için de iyi bir örneksiniz. Bu gün milyon dolarlık binalarda on dört kişi toplayabilen misyonlar 14 bin üyesi olan Hristiyan Forum için ne yaptı acaba? Eminin hosting ve domain name ücretlerini bile cepten veriyorsunuzdur yada eş dost yardımı. Zorda kalmaktan kastım bazen birleştirici olmak yada sorun çıkmaması adına yazıları yayınlamak yada yayınlamamak arasında kalmanız. Sadece bu sebeple yönetimi sıkıntıya sokmak istemem. Bazen susamıyorum işte.
Hosting için yardım eden bir kardeş var, misyoner olmayan bir Amerikalı kardeş. O olmadan önce cepten veriyordum. Domainleri cepten ödüyorum. Grafikleri bazen Chonk kardeş yapıyor.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 11:06
evangelion

Ama dedikleri doğru sevgili Krisostomos. Yani dediği gibi örnekleri gördüm, görüyorum.

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 11:10
faithpath

yusuf (andreas)
fevzi kardeşim tecrübeni bizlerle paylaştığın için gönül dolusu teşekkürler ama bu işe sonsuzdiren ve john kardeşler felaket kızacaklardır ve reformistlik neymiş şu an daha iyi anlamaktayım ve farkında olmayarak bende yaptım kalbim kalbinde rabbin sevgisi üstünde olsun
sevgilerimle esenkal
"reformistlik" bu değildir böyle anladıysanız yanlış anlamışsınız...

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-08, 11:49
yusuf -34

John Chrisostom
"reformistlik" bu değildir böyle anladıysanız yanlış anlamışsınız...
pek muhterem değerli kardeşim aranıza yeni katıldığımın sanırım bilincindesiniz pek doğal bir sonuç olarak bu güne kadar kafa karışıklığı yaratmamak için kendi açımdam ortodoks'luktan başka bir mezhep öğretisi ile meşgul olmadım ve neyin ne olduğunu bilmiyorum ? bu tespitiniz doğrudur ancak beni paylamadan önce biraz ışık tutsaydınız daha iyi olmazmıydı amacım sandalcı kavgası değil serzenişim tavrınıza ha zaten kendi kilisem ile problemlerimi henüz halledemedim pazar gününü bekliyorum esen havaya göre giderim varsın kiliseleride ortodoksluklarıda onların olsun zaten fiziksel ve ruhsal problemlerimden dolayı günlerdir evden çıkmadım çıkacak gücü kendimde bulamıyorum ancak protestan kardeşleriminde böyle hırçın ve salırgan tutumlarınıda şahit oldukça korkuyorum kimse kusura bakmasın hiç kimseyle ne tartışacak ne kavga edecek ne gücüm var ne tahammülüm sevgi eşiti saygı olmaksızın hiç bir şey ifade etmeyeceğini iyi bildiğimden gerekirse ve gerek görürsemde forumdanda basar giderim zannetmeyinki ben forum forum dolaşarak kendime yer arıyorum ispatıda çok kolay yönetim isterse bunu bir kaç saat içinde neticeye bağlar ben bu sözümü reformistlikle ilgili sarf ettiğim sözü ilk kullanan kişi fevzi kardeşimdir ha fevzikardeşimede hem teşekkür borçluyum hemde duacıyım o zor anımda ne halin varsa gör demedi sadece o değil tabiki diğer dostlarımada asla haksızlık edemem amacım ona tatlı takılmaktı lütfen lütfen sevgi dillerde sakız olmamalı kalbimizde duyamıyorsak laf salatasından başka ne işe yarar?
sevgilerimle esenkalın

şunu unutmayın ben darbe yediysemde kalbimde sevgi pınarları henüz kurumadı müslümanlığı bu iki yüzlülükten dolayı sorguladım!!!

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  

Türkiye'deki misyonerler, misyonerlik, misyonlar konusuna benzer konular;

Türkiye'deki manastırlar Anadolu'da hristiyanlığın başlangıcından itibaren ulaşılması zor, muhteşem doğal güzellikleri olan yerlerde muhteşem manastırlar yapılmış, bunların bir dökümantasyonu varmı, tarihi miras olarak ulusal ve uluslararası alanda tescil edilmişmi, kontrol ve koruma altındamı, bugün bu manastırları ayakta tutmak ve yaşatmak için çaba gösteren bir kurum varmı? Yoksa ve yeterli değilse ne yapmalıyız?

Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/ibrahim-karatas-150x150.jpg Misyonerler gözüyle Türkiye (İbrahim Karataş) Türkiye’de ne kadar Türk, Kürt, Arnavut, Arap, Zaza, Yahudi,Müslüman ya da Hristiyan olduğunu gösteren bir kaynağa ulaşmak çok zordur. Buna bizzat devlet, üniter yapıya zarar vereceği bahanesiyle engel olmaktadır (Belki de doğrusunu yapıyordur. Tartışılabilir.). Çeşitli kesimlere ait kaynakların doğruluğu da genelde tartışılır düzeydedir. Fakat Türkiye’deki demografik çeşitliliği bilmek de herkesin hakkı olduğuna göre bu konu üzerinde araştırma yapmak, kaynak üretmek ve kaynağı paylaşmaktan daha doğal bir şey yoktur. Hristiyan misyonerlere ait bir kaynakta Türkiye ile ilgili bilgiler ...

türkiye'deki katolikler Türkiye'de etnik kökeni türk olan bir katolik cemaat varmıdır?var ise nüfusları tahminen ne kadardır?izmir'de iletişim kurabileceğim bir katolik cemaat bulunuyormu acaba?bu konuda katolik dostlarımız yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

"Misyonerler bu sorulara cevap veremedi" kopyala yapıştır tartışması Peki benim de bir kaç sorum olacak. En başta şu var. Hıristiyanlığa göre Tanrı'nın ruhu, Meryem'in rahmine girerek İsa'da beden bulmakta. Dolayısı ile İsa hem Tanrı, hem Tanrı'nın oğlu hem de Tanrı'nın sözü yani İncil'in kendisi oluyor. Burda takıldığımız bazı durumlar var.

Misyonerler 200 yıldır Anadolu’da http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/218b.jpg Soner YALÇIN sonery@hurriyet.com.tr Misyonerler 200 yıldır Anadolu’da "Tanrı’nın İşçileri" olarak tanımlanan misyonerler, Osmanlı’ya 1815 yılında ayak bastı. İlk saldırıya Bitlis’te uğradılar. İki misyoner George C.Knapp ve Dr. George C.Raynolds ağır yaralandı. Saldırganlardan Musa Ağa ve adamlarının gerekçesi şuydu: "Bizi tahrik ettiler... " Misyonerlerin dünyada en başarısız oldukları bölge Anadolu oldu; "din ihracı" yapamadılar ama Müslümanları patatesle, dikiş makinesi ve gaz lambasıyla ilk onlar tanıştırdı. Misyonerler, ilk kayıplarını ise Anadolu’ya geldikten yaklaşık 200 yıl sonra geçen hafta Malatya’da verdiler. İşte misyonerlerin Anadolu’da ateşle dansının kısa bir hikáyesi...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih