Türkler de Hristiyandır! konusu
42166 kez okundu,
180 kez cevaplandı. En son mesaj
ortodoksmoderator tarafından gönderildi.
Türkler de Hristiyandır! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4 5 6 12
>
Sonuncu »

25-06-06, 16:43
efimia
malesef hala bu tür şeyler gerçekleşmekte ama bize düşen Rabbin sevgisini kaybetmeden,ışığa doğru yürümektir.İsa bizim için acı çekti,eziyetlere uğradı ve ona inanmayanlar çıktı,buna karşın sabırlı oldu.bizler de onun yolunda,aynı sabrı göstermeliyiz.ama unutmamamız gereken bir nokta var,Avrupa'da yapılan genellemeler ve kötüyü öne çıkarma,malesef Türkiye'de daha da fazla var..Karikatür krizinde, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos,Türkiye Ermenileri Patriği Mesrop II ve Musevi Cemaatinin lideri, Müslümanları korudu ve destekledi.Yabancı basınla yapılan röportajların hepsinde bizi övüp Avrupa Birliğine uygun bir ülke olduğumuzu söylediler her fırsatta.Buna karşın bunlar hiç haber olup,gündeme taşınmaz ve milliyetçiler de bu güzelliğe güzellikle cevap vermezler, ama misyonerlikle,soykırım olaylarıyla,ülkeyi bölmekle suçlayıp,en kötüyü ortaya çıkarırlar.Genelleme yapmamak gerektiğinden bahsederken siz de genelleme yapıp 'Avrupa ülkeleri,Amerika bizi şöyle böyle görüyor' gibi yorumlar yapıyosunuz.Buna engel olamayız,zaten genelleme yapmak herkeste var olan bişey.neyse yani demek istediğim, kardeşim biz de
Hıristiyanız sonuna kadar da inancımızı savunacağız...
Türkler de Hristiyandır!
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Türkler de Hristiyandır!

26-06-06, 10:32
Agape
Sevgili Efimia Kardeşim, size hak veriyorum. Evet ben de genelleme yaptım ama genelleme yapanlara karşı genelleme yaptım. Karikatür krizinde Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos ,Türk Ermeni Cemaati Patriği Mesrob II, ve Musevi Cemaati liderinin Müslümanları koruyan ve destekleyen sözleri sanırım sadece "Hürriyet" Gazetesinde yayınlandı. Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos,her zaman barıştan ve hoşgörüden yana olmuştur ,Ermeni Patriği Mesrob II ve Musevi Cemaati lideri de öyle.... Türk vatandaşı olduklarını hepimiz biliyoruz. Türk Vatandaşı ülkesine nasıl ve neden zarar versin? Ama işte sizin de dediğiniz gibi güzellikler görülmüyor,görülmek istenmiyor. İnsanlar görmek istediği gibi görüyor. Haklısınız genelleme her yerde yapılıyor. Ben ayrıca yazımda Avrupa'yı ya da Amerika'yı kötülemedim, belki biraz genelleme vardı yazımda ama ben Avrupa ve Amerika'nın önyargılarını yıkmamız gerektiğini ima etmek istedim. Ama kendi ülkemizde önyargıları yıkmaya çalışırken tutup da Avrupa ve Amerika'nın önyargılarını hemen yıkamayız.Türkiye'deki önyargı ve genelleme konusunda yazacak çok şey var ama konuyu saptırmak istemiyorum. Türkiye'de sadece değişmesini istediğim görüş,eminim tüm
Hristiyan Türk Vatandaşları benimle aynı fikirdedir.
Hristiyanlar Misyonerdir (yani para karşılığı dinlerini değiştiriyorlar,para karşılığı insanların dinini değiştiriyorlar anlamında kullandıkları ve sözlük anlamını çarpıttıkları misyonerlik terimi) görüşünün değişmesini istiyorum. Böyle bir durum yok ve bu biz
Hristiyanlara yapılan en büyük hakaret diye düşünüyorum. Biz Tanrı'nın bize lütfettiği karşılıksız armağan olan inancımızı ,imanımızı tabiki sonuna kadar savunacağız,her yerde her fırsatta. Belki zorluklarla,yanlış anlaşılmalarla karşılaşacağız ama birşey daha öğrendim hayattan ve Kurtarıcımız İsa Mesih'den; O da sıkıntılar olmadan güzelliklere ulaşamayacığımızdır. Rab hepimizi bereketlesin,yollarımızı aydınlatsın,sevgisi sevincimiz olsun. Esenlikler,saygılar.
Türkler de Hristiyandır!

Ne mutlu yolları temiz olanlara, Rab'bin Yasası'na göre yaşayanlara!

FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkler de Hristiyandır!

26-06-06, 13:19
gul
sevgili kardeşim ben bu siteye yeni üye oldum ve yazınızı okudum ve çok teşvik aldım.Çünki ben yaklaşık 10 yıl once iman ettim yani Rab beni buldu banada sık sık böyle sözler ve tehtitler geliyor.Ama Rab mükemmel bir koruyucudur.Bende türk üm ve imanlıyım hamdolsun.Daha böyle sayısız kişilerin tanıklığını duymak istiyoruz ve rab yapacak rabde imkansızlık yoktur çünki Rabim sizin kırılan kalbinizi onarsın kardeşim ve esenlik hep sizinle olsun
Türkler de Hristiyandır!
FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkler de Hristiyandır!

26-06-06, 14:54
Agape
Sevgili Gül Kardeşim, çok teşekkür ederim,güzel düşünceleriniz ve duanız için. Rab İsa Mesih aracılığı ile kurtulan kardeşlerimizin her geçen gün artması beni de çok mutlu ediyor. Rab sizi de korusun,bereketlesin,esen lik versin. Herkese esenlik olsun,sevgiler,saygılar.. .
Türkler de Hristiyandır!

Ne mutlu yolları temiz olanlara, Rab'bin Yasası'na göre yaşayanlara!

FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkler de Hristiyandır!

27-06-06, 13:07
Teofilos
Hristiyanlığı bir gelenek olarak algılayan pek çok kişi, bu tür yanlışlar yapıyor. Mesih'e tabi olmak bir ayrıcalıktır. Ama bu bir ırka verilmiş bir ayrıcalık değildir. Olayın birinci boyutu bu. İkinci olarak da kültürler arası ilişki tarzları farklı olabiliyor. Sizin ne denli hassas ve iyi niyetli bir insan olduğunuzu, kardeşim olduğunuzu bildiğimden bu esprinin sizi ne kadar üzdüğünü de tahmin edebiliyorum. Fakat eminim ki, bu espriyi yapan kişi, esprinin sizi ne denli üzeceğini tahmin edememiştir. Bu onun için de iyi bir ders olur sanıyorum.
Rab sizi ve ev halkınızı bereketlesin.
Türkler de Hristiyandır!
FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkler de Hristiyandır!
Türkler de Hristiyandır! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2
3 4 5 6 12
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil