Türkler hristiyan bir toplum olsaydı konusu
19020 kez okundu,
99 kez cevaplandı. En son mesaj
spranos tarafından gönderildi.
Türkler hristiyan bir toplum olsaydı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
10 16 17 18 19 20

23-11-09, 16:47
NCyril
|
|
ayna
|
|
aileler yeniçeri olması için kendileri gönderirdi çocuklarını
|
bunu nasıl mantıklı olduğunu düşünerek yazabildin?
Sen Filistinli ol, kendi çocuğunu İsrail'e gönderir miydin asker olup iyi yetişmesi için böyle bir durumda?
Türkler hristiyan bir toplum olsaydı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

23-11-09, 19:06
huzurlu
|
|
elguca
|
|
|
ayna
|
|
|
bunu nasıl mantıklı olduğunu düşünerek yazabildin?
Sen Filistinli ol, kendi çocuğunu İsrail'e gönderir miydin asker olup iyi yetişmesi için böyle bir durumda?
|
Yeniçeri kelimesi doğru olmamış. Devşirme demek istedi sanırım kardeşimiz. Devşirmeler devletin en üst noktalarına yani vezirlik sadrazamlık makamlarına kadar yükseldikleri için bazı aileler bu yöntemi uygulamış olabilir. Genelleme yapmak tabiki yanlıştır. Herşey bir yana devşirmelik sisteminde herhangi bir ailenin gönüllü olmasına gerek kalmaksızın çocuk-öğrenci bulunabbiliyordu diye de biliyorum ayriyeten.. (Savaşlarda yetim kalan
Hristiyan çocukları, zorla alınanlar vs.)
Esen Kalınız
HUZURLU
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-11-09, 21:37
Theophilos
Bildiğim kadarıyla Yeniçeriler de Enderun denen devşirme mektebinden seçilirdi.
FORUMA ÜYE OLUN! /

24-11-09, 11:27
huzurlu
|
|
Theophilos
|
|
Bildiğim kadarıyla Yeniçeriler de Enderun denen devşirme mektebinden seçilirdi.
|
Doğrudur sevgili Theophilos. Ancak aileler çocuklarını gönüllü veriyorlarsa şayet yeniçeri olmaları için değil devlet adamı olmaları için veriyorlardı.
FORUMA ÜYE OLUN! /

25-11-09, 00:15
spranos
|
|
ayna
|
|
|
Christina the River
|
|
|
auslaender
|
türkiye osmanlıdan önca neydi?ve gayri müslümanlar osmanlı tarihinde niye hayatta kalabildi?
MONEY MONEY MONEY....
|
Osmanlı'nın Avrupa'dan aldığı vergilerle ağzının suyu aktığı için olmasın?
Osmanlı'dan önce Selçuklular (anadolu ve büyük selçuklular) vardı. Bunlar Talas savaşından sonra müslüman oldular.
Tarihi bir bilgidir, belki ne demek istediğimi anlarsınız :
'Müslüman olan toplumlardan bir süre vergi alınmayacak, daha sonra da az miktarda alınacak. Gayrimüslümler de vergilerini vermeye devam edecekler.'
Bir insana gayrimüslüm diye iş vermezseniz aç kalır. Bununla beraber vergi de veremez. Doğal olarak müslüman olur.
|
ama söylediğin şeyle şunu bir kıyaslamanı isterim.
Osmanlı'da gayrimüslimler son dönemde devletin çaşını çektiği için müslüman türkler darılmıştı anadolu ileistnbul arasındaki kopuklukta bunu başlatmıştı...
ilim sanat fen her zaman gayrimüslimlerin elindeydi
osmanlı padişahları hep hristiyanlarla evlenirdi kültür bakımından
|
isterse tüm kadro
hristiyanların,budistin,m usevinin,ateistin onun bunun elinde olsun bu müslümanları niye üzüyor ki ?
osmanlı tanzimat fermanıyla az akıllanıyordu ama hala devlet olmayı başaramamıştı,ne mutlu ki bize bir lider geldi de herkes eşit oldu.
diyelim mecliste
hristiyanlar müslümanlardan daha fazla,bunun ne önemi var ?
afedersiniz bilmemne yarışı içine mi sokmaya çalışıyorsunuz müslümanları.

[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]

FORUMA ÜYE OLUN! /
Türkler hristiyan bir toplum olsaydı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
10 16 17 18 19 20
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil