Arşiv Sayfa 6 / Türkler hristiyan bir toplum olsaydı - Sayfa 6

Arşiv Sayfa 6 Türkler hristiyan bir toplum olsaydı hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Türkiye'de Hristiyanlık : Türkler hristiyan bir toplum olsaydı - Sayfa 6 konusu 19021 kez okundu, 99 kez cevaplandı. En son mesaj spranos tarafından gönderildi. Türkler hristiyan bir toplum olsaydı Bildiginiz gibi Turkler yillardir Islamiyet'in sancaktarligini yapmis. Peki ya Turkler Hristiyan olsaydi. Bati yerine Araplarla surekli savas halinde olsaydi. Sizce gunumuz dunyasindaki dengeler nasil degisirdi? Islam dunyasi diye bir olgudan soz edebilir miydik? Islamiyet bu kadar buyuyebilir miydi? Türkler hristiyan bir toplum olsaydı

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı konusu 19021 kez okundu, 99 kez cevaplandı. En son mesaj spranos tarafından gönderildi.

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 16 > Sonuncu »

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-10-08, 17:00
Türkler hristiyan bir toplum olsaydı
Christina the River

Arkadaşlar hatırlatayım ben de Hristiyanım. elbette Müslümanlığın evrensel olduğunu savunmuyorum. Yazdığım herşey, eğer ismini yanlış hatırlamıyorsam Mustafa 87 adlı üye içindi. O, pek çok milletten insanın müslüman olduğunu söyleyerek İslam evrenseldir demişti ben de ona karşı çıkıyordum. Gördüğüm kadarıyla kendimi tam ifade edememişim, bu yanlış anlaşılmadan ötürü hepinizdne özür diliyorum.

Ben İslamın insanlar zorla müslüman olmaya ittiğini, Türklerin de tarihte hangi yollarla buna zorlandığını yazmıştım. Belki de tam okumadınız. Ama mühim değil, zaten aynı taraftayız.

Sizlere esenlik diliyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türkler hristiyan bir toplum olsaydı

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-10-08, 17:06
Christina the River

Christina the River
Belki
yanlışlıkla başka bir sayfadan yapştırdm bunu .

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Türkler hristiyan bir toplum olsaydı

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-08, 15:31
staffwarrior

Dünya Rab'bin. O ne demişse o olmuştur. Bize O'na inanmaktan başkasını düşünmek düşmez. Ayrıca kardeşlerim; Evet.. Türkler hristiyan olsaydı.. Arapların durumu yine aynı olurdu! Türkler bence iyi ki genel itibariyle müslümanlar. Yoksa müslümanlara gösterecek bir örnek toplum kalmayacaktı?! Ki Türkler güzel insanlar. İnançlara göre hareket edenleri oldukça azdır. Zayıfa yardım etmekten ve zayıfı korumaktan haz duyar Türkler. Arapları Türkler pek sevmezler. Ama Türkler bence tüm inançlar için kutsal bekçilik yapabilecek uluslararası bir büyük devlet olmaya doğru ilerlemelidir. Bu da sizlerin elleriyle olabilecektir.

Tanrı doğrusunu bilir... Biz bilmeyiz..!

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-08, 16:28
girljedi

Batılı bir adam söylemişti.

"Türkler Hristiyan olsa bile,yine de Batı ondan nefret eder" zira batının türk düşmanlığının asıl nedeni Türk olmamız:) din 2.neden.

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-12-08, 17:36
matarani

çok bir şey değişmezdi...hiristiyan olduğu için ne yunan ne de avrupa dostu olurdu şimdi arap dostu olmadığı gibi...üşkelerle ilişkiler dine göre belirlenmiyor...emparyali stler çıkarlarını düşünmeye devam ediyor...

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 16 > Sonuncu »  

Türkler hristiyan bir toplum olsaydı konusuna benzer konular;

Karamanlı Hristiyan Türkler (Karaman Valiliği'nden) http://www.karaman.gov.tr/KARAMAN/tarih/bazi.asp BAZI TARİHİ BİLGİLER <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><T****><TR><TD background=/images/line.gif>http://www.karaman.gov.tr/images/o.gif</TD></TR></T****></TABLE> <?XML:NAMESPACE PREFIX = O /><O:P></O:P><O:P>Karaman'ın tarih sahnesindeki yerini daha iyi değerlendirebilmek ve gelişimini izleyebilmek için, birtakım tarihi bilgileri de burada vermeyi uygun gördük. Kanuni Sultan Süleyman zamanında, eski önemini kaybeden şehir, askeri teşkilat itibariyle Konya merkez sancağına bağlanmıştır. 1522 olan bu tarihte, Karaman'da 33 mahalle, 570 vergi mükellefi, 462 ev, 18 müslüman olmayan nüfus, bir imaret, 4 cami, 25 mescid, 7 medrese, l Hadis, 3 Hafız, l Öğretmen Okulu, 10 zaviye, l yoksullar yurdu, 7 hamam, 246...

Hristiyan Ortodoks Türkler Çuvaşlar - Çuvaşistan Çuvaşistan Hakkında Genel Bilgiler Coğrafî Konum, Nüfus ve Yapı Rusya Federasyonu içerisinde yer alan Türk yurtlarından biri olan Çuvaşistan, başta İdil Irmağı kenarında kurulmuş başkenti Şupaşkar olmak üzere diğer şehirleriyle birlikte Türk coğrafyasının en nadide topraklarından biridir. 18.300 km² 'lik küçük bir alana sahip olan Çuvaşistan; doğuda Tataristan, batıda Gorki Özerk Cumhuriyeti, kuzeyde Mari ve güneyde Ulyanovsk bölgeleriyle çevrilidir. Sovyetler Birliği döneminde yapılan 1989 nüfus sayımına göre Çuvaşların nüfusu 1.842.300’dür. Bu nüfusun 915.614’ü Çuvaşistan’da yaşamaktadır. Çuvaşların yaşadığı diğer bölgeler ve bu yerlerde yaşayan Çuvaşların sayıları şu şekildedir (L.P. Sergeyev 1994 : 7). Çuvaşistan................915.614 ...

Ukrayna'daki Hristiyan Türkler (Urumlar) UKRAYNA’DAN HRİSTİYAN TÜRKLER: <o:p></o:p>URUMLAR<o:p></o:p> VE ONLARIN FOLKLOR ÜRÜNLERİNDEN ÖRNEKLER<o:p></o:p> <o:p></o:p> Dr. Erdoğan ALTINKAYNAK ÖZET<o:p></o:p>

Bünyanlı Hristiyan Türkler (Bünyan Kaymakamlığı'ndan..) http://www.bunyan.gov.tr/tarih.html Bünyan, yıllar boyu büyük bir yerleşim merkezi olmadığı için tarihçesi Kayseri’ ye bağlı kalmıştır. Bölge hangi hakimiyetin altına girmişse Bünyan da ona tabi olmuştur. Burada üzerinde duracağımız husus Bünyan’da ilk yerleşimin kimler tarafından olduğu ve Bünyan’a Türklerin yerleşmesidir. Bünyan’a ilk yerleşimin, kayabaşındaki mağaralardan Etiler tarafından olduğu bilinmektedir.(Etiler M.Ö.1450-1200 tarihleri arasında Kızılırmak boylarında hüküm sümüş ve zamanın en büyük yerleşim merkezlerini kurmuştur.(Kaniş-Karum) gibi, Eti Devleti M.Ö.1200 tarihinde Med’lerin ve Pers’lerin istilasına uğrayarak yıkıldıktan sonra iç kısma çekilenEtiler Akkışla İlçesini Kululu Köyünde Tabal Krallığını kurarak burayı kendilerine Başsehir...

Canik Tarihinde Hristiyan Türkler Bir Coğrafi Bölge Olarak "Canik" Tarihi Alt Yapısı Şimdiye kadar tam bir biçimde çözülememiş yer isimlerinden biri Canik'tir. Canik günümüzde Canik dağları ile bilinmektedir. Canik dağları; Samsun'un güneybatısından, Kızılırmak vadisinden başlayıp Ordu’nun doğusundan akan Melet ırmağına kadar 180 km boyunca uzanır. Güney sınırı yaklaşık 60 km olup Kelkit ırmağında biter. Oltu Dokuzdeğirmen, Tunceli ili Mazgirt'in Aydınlık, Samsun merkez Çatalçam köylerinin eski ismi Canik'tir. Van merkez Gedikbudak köyünün daha önceki adı Canikli, Sivas ili Yıldızeli ilçesi Esençay köyünün bundan önceki ismi Canikdere, Samsun ili Bafra ilçesi Uluağaç köyünün eski adı ise Canikliyurdu'dur.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih