| Derviscemal |
|
Hıristiyan yurttaşlarımızın Noel’ini kutlarız 25 Aralık Hz. İsa’nın doğum günü. Bugün Hıristiyanlar için çok önemli ve çok özel bir bayram günü. Dünyanın her bölgesinde gittikçe artarak yaşanan acıların, savaşların, cinayet ve ölümlerin olduğu bir dönemde ne yazık ki insanların gönlüne sevgi ve barış tohumu değil nefret ve kin tohumu ekilmekte. Öyle ki insanoğlu ya dil ya din ya da renk yüzünden birbirini boğazlamakta. Ve ne üzücüdür ki bunları yapanlar içlerinde esir düştükleri nefislerinin ve benlik davasını farkında değiller. İnsanlığın başlangıcından bugüne kadar var olmuş olan bütün nebilerin, tebliğcilerin, velilerin, ariflerin ve diğerlerinin ortak amacı insanların nefsine esir düşmesini önlemek, benlik davasını yok etmektir. Her geçen gün sevgiye hoşgörüye ve barışa duyulan ihtiyacın arttığı gerçektir. Bu sadece ülkemizin değil bütün insanlığın gerçeğidir. Diliyoruz ki çeşitli din, inanç ve kültürlerin barındığı alacalı bir bahçesi olan ülkemizde yer alan her rengi yüzyıllarca kardeşçesine bir birliktelikte yaşatan hoşgörü ve bir arada yaşama geleneğimiz artarak daha yüzyıllarca eşit ve adil bir paylaşımla devam eder. Alevileriz.biz ve Alevi Bektaşi Gençlik Platformu (AGEP) olarak kimsenin inancı veya düşüncesinden dolayı ‘öteki’leştirilmediğ i, sevgi ve kardeşlik dolu bir dünya umuduyla öncelikle Hıristiyan yurttaşlarımız başta olmak üzere tüm Hıristiyanların bayramını kutlarız. Saygılarımızla Serkan DOĞAN / Derviscemal AGEP-Alevi Bektaşi Gençlik Platformu Basın ve İletişim Sorumlusu Alevileriz Forum Editörü www.alevileriz.biz |
| Sidalyaren | ||||
|
Yaklasik 1 bucuk senedir forumunuzu takip eden biriyim ve bir cok Hristiyan arkadasa dostta sahibim. Kimsenin dini icin adam harcamayan,onlari etnik kökeninden dolayi elestirmeyen bir sitede Modluk görevi yapiyorum.Bu sitede www.alevileriz.biz.. Msjlari görmek isterseniz link veriyorum..Ve nice güzel Noellere erismenizi diliyorum..Saglikla kalin.. Sidalyaren.. http://www.alevileriz.biz/showthread.php?t=61596
|
||||