www.alevileriz.biz Noelinizi Kutluyor. konusu
7993 kez okundu,
44 kez cevaplandı. En son mesaj
Cormac tarafından gönderildi.
www.alevileriz.biz Noelinizi Kutluyor. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9

23-06-10, 22:24
genetikçi
|
|
black_hawk
|
aslında alevilik gerçekten ilginç bir mesele...
inançları araştırırken ben de bi dönem aleviliği araştırmıştım ne de olsa ülkenin yüzde 15 kadarı bu inanca sahip vatandaşlardan oluşuyor...
alevilik aslına bakıldığında ne bir mezhep ne de din...
daha ziyade içinde farklı inançlardan alıntılar olan bir anadolu halk inanışı...
kendi içinde felsefesi olmakla birlikte eksiklikleri de olan bir inanış...herhangi bir kutsal kitabı yok...kuran olduğunu söyleseler de içindeki hükümlerin çoğuna alevi inancında rastlayamıyorsunuz...beni m de alevi olduğunu söyleyen bir ateist arkadaşım olmuştu...alevi inanını araştırınca aslında ateist olmasını daha saygıyla karşıladım...çünkü alevi inancının kendi içinde fazlaca eksiklikleri ve çelişkileri var...durum böyle olunca alevi inancının yerini ideolojiler alıyor...bazen de farklı dinler alıyor...burada gördüğüm kadarıyla arkadaşlar arsında çok alevi var...hristiyanlığa geçenlerin de çoğunun alevi olduğunu düşünüyorum...
çünkü insan zihni boşlukları sevmez
ve hemen o boşluğun yerini başka şeylerle doldurmaya çalışır...
|
evet ben de Alevi kökenli bir
Hristiyanım.Ama
Hristiyan olmam da aleviliğin eksik yanları olduğundan dolayı değil,aksine aleviliğin içinde bulunan sevgi anlayışının daha fazlasını
Hristiyanlıkta bulduğum içindir.Alevilik,bir yaşam felsefesidir.İnsanı mutlu edebilir uygulamaları,rahatlatabil ir ama kurtuluşa götüremeyeceği için bu inancı terk ettim.Alevilik,sünnilik ya da diğer dinler ve mezhepler hiç farketmiyor.aslında hepsi aynı.Çünkü hiçbiri kurtuluşa götüremez.Hiçbir inanç insanları kurtarmak için kendini feda eden bir kurtarıcıya dayanmaz.
Hristiyanlık dışında her inanç insanların bireysel çabalarıdır.oysaki bizde lütuf ve armağanlar vardır.İman yoluyla,lütufla kurtuldunuz.Bu sizin başarınız değil,Tanrı'nın armağanıdır.Kimsenin övünmemesi için yapılan iyi işlerin sonucu değildir der Efesliler2:8-9.
www.alevileriz.biz Noelinizi Kutluyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

26-06-10, 13:21
Alex7
Yalnız bildiğim kadarıyla Aleviler Müslümanlığın en önemli imanı yani Namazı kılmıyorlar . Bunu açıklarmısınız?
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-07-10, 18:26
Cormac
|
|
Alex7
|
|
Yalnız bildiğim kadarıyla Aleviler Müslümanlığın en önemli imanı yani Namazı kılmıyorlar . Bunu açıklarmısınız?
|
Aleviler Namaz kılmanın şeklinin sünni-arap yorumu olan mevcut halindeki gibi olmadığına inandıkları için kılmıyor. Yani, Kuranı Kerim namaz kılmak için derki:”Secde edin” Kuranda bunun dışında nasıl kılınacağına dair bir açıklama olmadığına inanırlar.
Sünniler ve araplar kuranda bu konu açıklanmadığı için namazı sünnet olarak kılarlar. Bu yüzden sünniler kılma şekline sünnet derler ve namazın zamanıda belli edilmemiştir Kuranda..Bu yüzden iran 3,ülkemizdeki Sünniler 5 vakit kılar. Aleviler namazın şekli,süresi ve vakti olacağına inanmaz. Daha doğrusu ibadetin şeklinin olacağına inanmazlar…İbad et Allah ve kul arasındadır.
bende alevi kökenliyim
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-07-10, 23:26
Aliriza
|
|
Cormac
|
|
|
Alex7
|
|
|
Aleviler Namaz kılmanın şeklinin sünni-arap yorumu olan mevcut halindeki gibi olmadığına inandıkları için kılmıyor. Yani, Kuranı Kerim namaz kılmak için derki:”Secde edin” Kuranda bunun dışında nasıl kılınacağına dair bir açıklama olmadığına inanırlar.
Sünniler ve araplar kuranda bu konu açıklanmadığı için namazı sünnet olarak kılarlar. Bu yüzden sünniler kılma şekline sünnet derler ve namazın zamanıda belli edilmemiştir Kuranda..Bu yüzden iran 3,ülkemizdeki Sünniler 5 vakit kılar. Aleviler namazın şekli,süresi ve vakti olacağına inanmaz. Daha doğrusu ibadetin şeklinin olacağına inanmazlar…İbad et Allah ve kul arasındadır.
bende alevi kökenliyim
|
Alevilerde namaz, öğretiye göre değişmektedir. Bazı bölgelerde yaşayan aleviler ile sunniler arasında hemen hemen hiç fark yok.Örneğin Bingöl ve çevresi. Türkmen aleviler, insan insana dönerek secde ederler ve bunun anlamı insan odaklı olmanın en açık ifadesidir.
Türkmen boylarında, alevilik dinsel içerikten öte kültürel zenginlik olarak algılanır ve uygulanır.Alevi olan bir kişi,farklı dinleri seçebilir. Ali'nin halife olarak uygulamalarına baktığımızda, islam sosyalizmi olarak bilinen yönetim şeklinin esaslarını oluşturur.
FORUMA ÜYE OLUN! /

30-07-10, 12:12
Cormac
açıkçası bunu bilmiyordum bana hiç dini bilgi vermediklerin ancak kendim araştırarak öğreniyorum bazı şeyleri bu bilgi için teşekkür ederim
FORUMA ÜYE OLUN! /
www.alevileriz.biz Noelinizi Kutluyor. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil