Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Vaftiz : Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler konusu 4091 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj senem33 tarafından gönderildi. Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler 1) Vaftiz edilmek istiyorum,herhangi bir kiliseye gidip hemen gün alabilir miyim? Cevap: Vaftiz,bir imanlı için önemli bir adımdır ve vaftiz,rabbin sofrası (komünyon) ile beraber Kutsal Kitapta yer verilen önemli iki sakramentten birisidir.Dolayısıyla kiliseler tarafından ciddiye alınan bir mevzudur ve kişinin gerçekten Hristiyan dininin iman esaslarını öğrendikten ve imanını sağlam temele inşa ettikten sonra uygulanması gereken bir olgudur,bu yüzden süresi kiliseden kiliseye değişen bir dönem eğitim görmeniz gerekmektedir. 2) Ama vaftiz olmak için ders almak gerekliyse,neden bebekleri bazı kiliselerde vaftiz ediyorlar? Cevap: Bebek (infant) vaftizi,birçok mezhepte tartışmalı bir konudur.Bebek vaftizinin mevcut olduğu kiliselerde,çocuğu imanda yetiştirecek sponsorlar olarak vaftiz... Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler konusu 4091 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj senem33 tarafından gönderildi.

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-12-08, 20:56
Evanjelique

1) Vaftiz edilmek istiyorum,herhangi bir kiliseye gidip hemen gün alabilir miyim?

Cevap: Vaftiz,bir imanlı için önemli bir adımdır ve vaftiz,rabbin sofrası (komünyon) ile beraber Kutsal Kitapta yer verilen önemli iki sakramentten birisidir.Dolayısıyla kiliseler tarafından ciddiye alınan bir mevzudur ve kişinin gerçekten Hristiyan dininin iman esaslarını öğrendikten ve imanını sağlam temele inşa ettikten sonra uygulanması gereken bir olgudur,bu yüzden süresi kiliseden kiliseye değişen bir dönem eğitim görmeniz gerekmektedir.

2) Ama vaftiz olmak için ders almak gerekliyse,neden bebekleri bazı kiliselerde vaftiz ediyorlar?

Cevap: Bebek (infant) vaftizi,birçok mezhepte tartışmalı bir konudur.Bebek vaftizinin mevcut olduğu kiliselerde,çocuğu imanda yetiştirecek sponsorlar olarak vaftiz ebeveynler belirlenir ve bunların şahitliğinde vaftiz gerçekleşir.Buradaki amaç,bebek veya çocuk kendi kendine iman ikrarı yapamayacağı için,onun adına vaftiz anne-babasından iman yaşamı konusunda bir nevi ruhsal teminat alınır.

3) Vaftiz törenini kimler gerçekleştirebilir?

Cevap: Vaftiz, tercihen atanmış bir din görevlisi (rahip,papaz vs. gibi) tarafından gerçekleştirilir ama çok acil durumlarda (kişinin ölüm riski varsa) herhangi bir kişi, doğru formulayı ve su elementini kullanarak vaftizi gerçekleştirebilir.

4) Vaftizde kullanılan sıvı, su mu olmak zorundadır?

Cevap: H2o elementinin oluşturduğu su,ister tuzlu (deniz suyu) ister tatlı ,isterse yağmur suyu olsun vaftiz gerçekleştirilebilir.Hatt a eğer acil bir durum söz konusu ise arabanın radyatöründeki su bile kullanılabilir.

5) Vaftiz belgesi nedir,ne işe yarar?

Cevap: Vaftiz belgesi,bir kilise topluluğu tarafından vaftiz olunan kişiye verilmiş olan,kişinin kilise üyeliğini tasdik eden bir belgedir.Bu belge,çoğu mezhepte kişinin kilise içi işlerini (evlilik,cenaze) halledebilmesi için bir nevi tapu vazifesi görür.Başka bir kiliseye transfer olduğunuzda,bu belgeyi de yanınızda götürmeniz tercih edilecektir.Eğer bu belge kayıpsa,vaftiz edildiğiniz kiliseye gidip yeni belge çıkarttırabilirsiniz,kili senin kayıtlarında sizin vaftiziniz mevcuttur.

( DEVAM EDECEK...)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-12-08, 22:44
Evanjelique

6) Vaftiz belgesi hangi işlemlerde bana lazım olabilir?

Cevap: a) Evlilik,nikahınızı gerçekleştirmek için... b) Cenaze işlemlerinizde kilise töreni için... c) Herhangi bir neden (adres değişikliği vs.) ile kilise değiştirme,nakil işlemleri için... d) Konfirmasyon töreni için... e)Çocuğunuzu herhangi bir azınlık/vakıf okuluna kaydettirmek için...

7) Vaftiz işlemleri için kiliseye ücret ödeniyor mu?

Cevap: Hayır,sakramentler kilisenin vermekle yükümlü oldukları kilise gizleri,dolayısıyla Tanrı'nın armağanlarıdır.Bazı sakramental (Ortodoks vs.) kiliselerde vaftiz için cüzi bir ücret ödenir ama bu kiliseye bağış,ondalık niyetinde bir mebladır.

8) (Bebek vaftizi için) Vaftiz ebeveynler kimler olmalıdır,nasıl seçilir?

Cevap: Vaftiz anne-baba adayları,ailenin sevdiği tanıdığı aile dışından kişiler ve hatta akrabalar içerisinden de seçilebilir (teyze,dayı vs.) .
Vaftiz anne-baba adaylarında aranacak şart,bunların enazından birinin çocuğun vaftiz olacağı mezhebe üye olmasıdır,diğer vaftiz ebeveyn ise vaftiz edilmiş herhangi bir Hristiyan kilisesi mensubu olabilir.(Katolik ve bebek vaftizi kabul eden çoğu anayol Protestan kilisesinde bu kural geçerlidir)

9) Yetişkin/erişkin vaftizi için de vaftiz anne-baba şartı aranıyor mu?

Cevap: Hayır,yetişkin kişi kendi iman ikrarını belirtecek akli melikelerde ve olgunlukta olduğu için vaftiz edilecek bir yetişkine sponsor olacak vaftiz ebeveyn şartı aranmaz..

10) Vaftiz nerede yapılır?

Cevap: Vaftiz,su mevcut bulunan her yerde (deniz,göl kenarı,havuz,akarsu vs.) gerçekleştirebilinir.Çoğu kilisenin içerisinde özel bir köşede veya sırf vaftize ayrılmış vaftizhane adı verilen bir şapelde, su dolu bir kurna içerisinde icra edilir.Lutheran kiliselerinde genellikle vaftiz kurnası,kilisenin altar/sunak kısmına yakın ön tarafında bulunur.Ortodoks kiliselerinde,vaftiz kazanı/kurnası belli bir köşede bulunmaz,vaftiz gerçekleştirildiği zaman vaftiz kazanı ortaya kurulur.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-08, 09:32
yusuf -34

Sevgili dostum hizmetin büyük ne olur nankörlük yaptığımı düşünme ancak Orthodox'lukta erişkin vaftiz'i içinde nona vaftiz babası veya annesi aranıyor
SEVGİLERİMLE

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-12-08, 14:33
Evanjelique

Sağol Yusuf:-) Bir de kiliselerin vaftiz kurnası durumlarını anlatırken şunu eklemeyi unutmuşum, Ortodoks derken kastettiğim Doğu Ortodoks ailesi idir,Kadim Ortodoks olan Ermeni kiliselerinde de vaftizhane mevcuttur...

Ama örneğin bir Rum Ortodoks kilisesinde,vaftiz kazanı,sadece vaftiz olacağı vakit ortaya kurulur..

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-12-08, 17:13
MR.CAGE

Sevgili kardeşim.Benim de sana bir sorum olacak.Benim 6 yaşındaki oğlumun son zamanlarda bana sorduğu sorulardan dolayı Hristiyan olmak istediğini hissettim.Fakat eşim müslüman olduğundan kabul etmiyor.Hristiyan olmasını istemediğini söylüyor.18 yaşından küçük çocukların eğitim alarak vaftiz olmaları için her iki ebeveynin de razı olması gerekiyor mu?

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler konusuna benzer konular;

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular Son zamanlarda forumda yazı yazan kişilerin tanıtım bilgilerine baktığımda Mezhepsiz hristiyan veya diğer yazan ibareler çoğunlukta. Beni bağışlayın ama iki ufak sorum olacak : Mezhepsiz hristiyan hiçbir mezhebe ait olmadiğina göre hangi kilisede vaftiz ediliyor? Vaftiz olması için bir elçisel kiliseye ait olması gerekmiyormu? Diğer ifadesi, hristiyan olmayan anlamında mi kullanılıyor ? Diğer'in tanımı nedir?

Anglikan Kilisesi ile ilgili sorular Sayın Anglikan moderatör kardeşime bazı sorularım olacaktı Anglikan Kilisesi hususunda; 1- Anglikan Kilisesinin, Katolik ve ortodoks kiliseleri gibi kendi ilahiyat ve İlmihali var mıdır? 2- Anglikan Kiliselerinde mum yakma, günah çıkarma, günahını din adamına itiraf etme, cuma günü et ve yağlı yiyecekler yememe, tesbih var mıdır? ( Detaylıca bilgi verirseniz sevinirim...) 3- Anglikanlar, katolik ve ortodokslar gibi Aziz ve azizelerin mucizelerine iman edilir mi? Azizlerden yardım istenir mi? Anglikan Kilisesinin Meryem Ana'ya bakışı nasıldır? 4- İstanbul'da Türkçe ibadet eden anglikan kilisesi var mıdır varsa adresini verebilirseniz çok sevinirim.

Eski Antlaşma ile ilgili sorular Tekrar merhaba, Yeni Ahit'ten sonra Eski Ahit'i okumaya başladım ve şimdi de buradan bazı sorularım olacak, Kutsal Kitap'a tüm saygımla: Yar. 4:17 Kayin karısıyla yattı. Karısı hamile kaldı ve Hanok'u doğurdu.Habil ve Kayin Ademin çocukları ise, karısı nereden geliyor? Yar. 11:5 RAB insanların yaptığı kenti ve kuleyi görmek için aşağıya indi Yar. 11:6 ve şöyle dedi: "Tek bir halk olup aynı dili konuşarak bunu yapmaya başladıklarına göre düşündüklerini gerçekleştirecek, hiçbir engel tanımayacaklar. Yar. 11:7 Gelin, aşağı inip dillerini karıştıralım ki birbirlerini anlamasınlar." Yar. 11:8 Böylece RAB onları yeryüzüne dağıtarak kentin yapımını durdurdu. Yar. 11:9 Bu nedenle kente Babil adı verildi. Çünkü RAB bütün insanların dilini orada karıştırdı ve onları yeryüzünün dört...

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum Merhabalar, Eğer biz Tanrı' nın Lütfuyla kurtuluyorsak ve başlangıçtan beri neler olduysa hepsi Tanrı' nın Lütfuyla olduysa, biz ne yapabiliriz ? İsa Mesih' e Rab diyebiliyorsak ve bu Kutsal Ruh aracılığı ile bizim kurtuluşumuzla oluyorsa, biz ne yapabiliriz ? Bir kişinin başka bir kişiye Mesih' i anlatması ve o kişinin Mesih' e iman etmesi yine Tanrı' nın lütfuyla gerçekleşmiyor mu ? Sadece evet inanıyorum dememiz yeterli değil. Şahsen ben ne kadar Tanrının bir ve tek olduğuna ondan başka bir ilah olmadığına inanıyorsam da en az benim kadar hatta öyle tahmin ediyorum ki benen daha fazla inanan biri de şeytan dır. Ancak bu şeytanı kurtarmaz. Kısacası kurtulmamız için bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey var mıdır ? Ne yapmamız gerekiyor. Kurtulduğumuzu da nasıl anlarız ? ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih