Vaftiz olmak yeter mi ? konusu
6850 kez okundu,
59 kez cevaplandı. En son mesaj
ortodoksmoderator tarafından gönderildi.
Vaftiz olmak yeter mi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

28-01-09, 23:00
Fırat Çölgeçen
Yaygın olan düşünceden biri de, vaftizin kişileri
Hristiyan yaptığı ! Vaftiz olunca; Tanrı'nın çocuğu olduğu ve cennete gidileceği düşüncesi, yalnıştır. Zira,
Hristiyan olmak, Tanrı'nın sevgisini kazanmak ve cennete gitmek için sadece vaftiz belgesi yeterli olurdu ki; gerçek böyle değildir.
" Dar kapıdan girin. Çünkü yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. Oysa yaşama götüren kapı dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır. " ( Mat. 7:13-14 )
İsa'nın öğretişlerini sadakatle izleyenler, sonsuz yaşama kavuşurlar. Yani cennete girmek için; aramaktan, kapıyı çalmaktan ve mücadele etmekten söz edilmektedir. İsa, bize, Kendisini izlemenin iman, disiplin ve sabır gerektirdiğini söylüyor. Kolay yolu seçtiğimizde; dünyada birçok dost edineceğiz. Ama Tanrı'nın bizim için olağanüstü planına kavuşamayacağız.
" İsa oradakilere şöyle dedi: ' Dar kapıdan girmeye gayret edin. Size şunu söyleyeyim, çok kişi içeri girmek isteyecek, ama giremeyecek ' " ( Luka 13:24 )
Eğer vaftiz yeterli olsaydı; yukardaki ayetlerin hepsinde verilmek istenen şeyler, gereksiz olurdu. Vaftiz, Tanrı'nın bizim için yaptıklarının bir işaretidir. Yani vaftiz, yeniden doğuşun bir sembolü veya simgesel bir mührüdür. Yukarıdaki ayetlerdeki dar kapı , iman yoluyla, lütuf aracılığıyla gelen kurtuluş, yani yeniden doğuştur.
Rab'bin sevgisi ve ışığının sarmalında kalınız.
Vaftiz olmak yeter mi ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Vaftiz olmak yeter mi ?

29-01-09, 01:01
KaraYilan
En büyük vaftiz: Peder,Oğul ve Kutsal Ruh'u kalbinizde hisetmenizdir. Eğer Rab'bi bu şekilde tanımıyorsan. Zaten suyla vaftiz olman,teorik bilgiyi alman fazla bir şeye yaramaz.
Vaftiz olmak yeter mi ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz olmak yeter mi ?

29-01-09, 13:08
Fırat Çölgeçen
Basın-yayın ( medya ), insanları yalnış yönlendirebilmektedir. Bir örnek vermek istiyorum: 26.01.2009 tarihinde, bir tv kanalında, bir film vardı. Adam, Yunanlı bir kızla evlenmek ve kızın ailesine kabullenilebilmek için Ortodoksluğu kabul ediyor. Hemen kilisede, bir çocuk havuzu içinde vaftiz ediliyor. Sonra da sevdiği ile kilisede evleniyor.
Acaba adam, gerçek kurtuluşa erdi mi ? Yoksa sadece dünyasal varlıkları memnun etmek için mi
Hristiyanlığı kabul etti ? Tabi ki, yanıtları çok basit. Benim demek istediğim; gerçek bir inanlı olma, gerçek bir Mesih'in öğrencisi olma çarpıtılarak yansıtılıyor.
Hristiyanlığı içi boş bir bardak gibi sunuyorlar. Sadece vaftizi, bir kurtuluş veya cennete giden bir yol gibi gösteriyorlar.
Rab'bin sevgisi ve ışığının sarmalında kalınız.
Vaftiz olmak yeter mi ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz olmak yeter mi ?

29-01-09, 14:58
netzah
Tanrı`nın insanı akladığı, Müjde`de açıklanır. Aklanma yalnız imanla olur. Yazılmış olduğu gibi, “İmanla aklanan yaşayacaktır.”
Romalılar 1:17
Vaftiz olmak yeter mi ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz olmak yeter mi ?

29-01-09, 15:33
ortodoksmoderator3
Vaftiz Hristiyanligin temelidir....
Ama anlatiginiz o filmdeki gibi, bir kiz icin veya hehangi bir CIKAR meselesi icin vaftiz olursaniz, o zaman kendiniz RABe hesap verecksiniz.
Sonucta RAb ve Hristiyanligi degil, kendinizi aldatmaktasinz...
Böyle vaftiz -seramonisi oyuncak meselesi degildir.
Vaftiz edildigi zaman, bu sizin ve tanri aranizdeki olan anla$madir...
Sevgiler...
Vaftiz olmak yeter mi ?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz olmak yeter mi ?
Vaftiz olmak yeter mi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil