Arşiv Sayfa 12 / Vaftiz olmak yeter mi ? - Sayfa 12

Arşiv Sayfa 12 Vaftiz olmak yeter mi ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Vaftiz : Vaftiz olmak yeter mi ? - Sayfa 12 konusu 6847 kez okundu, 59 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi. Vaftiz olmak yeter mi ? Yaygın olan düşünceden biri de, vaftizin kişileri Hristiyan yaptığı ! Vaftiz olunca; Tanrı'nın çocuğu olduğu ve cennete gidileceği düşüncesi, yalnıştır. Zira, Hristiyan olmak, Tanrı'nın sevgisini kazanmak ve cennete gitmek için sadece vaftiz belgesi yeterli olurdu ki; gerçek böyle değildir. " Dar kapıdan girin. Çünkü yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. Oysa yaşama götüren kapı dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır. " ( Mat. 7:13-14 ) İsa'nın öğretişlerini sadakatle izleyenler, sonsuz yaşama kavuşurlar. Yani cennete girmek için; aramaktan, kapıyı çalmaktan ve mücadele etmekten söz edilmektedir. İsa, bize, Kendisini izlemenin iman, disiplin ve sabır gerektirdiğini söylüyor. Kolay yolu seçtiğimizde; dünyada birçok dost edineceğiz. Ama Tanrı'nın bizim... Vaftiz olmak yeter mi ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Vaftiz olmak yeter mi ? konusu 6847 kez okundu, 59 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator tarafından gönderildi.

Vaftiz olmak yeter mi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 8 9 10 11 12

Vaftiz olmak yeter mi ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-01-10, 12:49
Vaftiz olmak yeter mi ?
admin1 Ken Block

Bu üye ettiği küfürlerden ve takındığı sahte hristiyan profilinden dolayı forumdan atılmıştır.

Vaftiz olmak yeter mi ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (15 HAZİRAN)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Vaftiz olmak yeter mi ?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Vaftiz olmak yeter mi ?

Vaftiz olmak yeter mi ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-01-10, 13:02
Vaftiz olmak yeter mi ?
Katolikmoderator

moderator1
Bu üye ettiği küfürlerden ve takındığı sahte hristiyan profilinden dolayı forumdan atılmıştır.

sevgili moderatorum,
bende son anda farkedip yazdım acaba hala burdamı diye..
esenlikle

Vaftiz olmak yeter mi ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Vaftiz olmak yeter mi ?

Vaftiz olmak yeter mi ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-01-10, 13:14
Vaftiz olmak yeter mi ?
V E R A

Katolikmoderator
moderator1

sevgili moderatorum,
bende son anda farkedip yazdım acaba hala burdamı diye..
esenlikle
Sevgili Nicol
Ben zaten eğitim almamış üyelerin bilgi vermesine üstelik bu kadar emin bir şekilde bilgi vermesine şaşırıyorum. Hani bunu bir müslüman yapsa anlarım. Zaten sormadan sorgulamadan iman etmeye yönelik bir öğretileri var. O yuzden dualarınıda bilmedikleri bir lisanda yapar coğu. Ama bir Hristiyanın ne böyle bir lüksü ne böyle bir hakkı vardır. Yaşayan Canlı bir kilisede olduğumuz gerceğini idrak edememeleri ne acı.
Neye dayanarak bu kadar yanlış bir bilgi veriyorsun desek. Kalbime diyecek. E sormazlar mı insana bunlar niye yazıldı sence diye. Okumadan ve ne yazıldığını anlamadan nereden anlıycaksın ne söylendiğini ne yapman gerektiğini.
Acıklı bir durum .
Rab'Bim merhamet eylesin
sevgiler

Vaftiz olmak yeter mi ?

Vaftiz olmak yeter mi ?

Vaftiz olmak yeter mi ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-01-10, 14:48
Vaftiz olmak yeter mi ?
Katolikmoderator

[/quote]
Sevgili Nicol
Ben zaten eğitim almamış üyelerin bilgi vermesine üstelik bu kadar emin bir şekilde bilgi vermesine şaşırıyorum. Hani bunu bir müslüman yapsa anlarım. Zaten sormadan sorgulamadan iman etmeye yönelik bir öğretileri var. O yuzden dualarınıda bilmedikleri bir lisanda yapar coğu. Ama bir Hristiyanın ne böyle bir lüksü ne böyle bir hakkı vardır. Yaşayan Canlı bir kilisede olduğumuz gerceğini idrak edememeleri ne acı.
Neye dayanarak bu kadar yanlış bir bilgi veriyorsun desek. Kalbime diyecek. E sormazlar mı insana bunlar niye yazıldı sence diye. Okumadan ve ne yazıldığını anlamadan nereden anlıycaksın ne söylendiğini ne yapman gerektiğini.
Acıklı bir durum .
Rab'Bim merhamet eylesin
sevgiler[/quote]

çok haklısın, gercekten acıklı..
neyse denecek soz kalmadı..
rab merhametinden ayıırmasın!

Vaftiz olmak yeter mi ?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Vaftiz olmak yeter mi ?

Vaftiz olmak yeter mi ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-10, 21:44
Vaftiz olmak yeter mi ?
ortodoksmoderator

Nicol, Vera iyi ki cevap verdiniz. Uye forumdan atιlmιs ama bu konuyu okuyanlar var.

Vaftiz olmak yeter mi ?

Vaftiz olmak yeter mi ?

Vaftiz olmak yeter mi ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 8 9 10 11 12  

Vaftiz olmak yeter mi ? konusuna benzer konular;

Vaftiz olmak için kime başvurmalıyım? Ben 12 yaşındayken ailemden gizlice isa mesihe iman ettim ve kendi kendimi hristiyan olarak yetiştirdim. Şimdi 18 yaşındayım ve artık vaftiz olmak istiyorum. Vaftiz olmak için kime başvurmalıyım

hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? Ben müslüman inancı ile yetiştirilmiş, annesi kapalı yani dine bağlı bir ailede doğmuş ama müslümanlık ile sorularına cevap bulamamış ve tatmin olamamış bir insan olarak daha 14 yaşında Rab (Isa) Mesih'e iman ettim... Ancak bunu aileme hele ki bu yaşta açıklarsam hiç iyi olmaz ve beni vaz geçirmek için yapmayacakları şey kalmaz. Bu nedenle burada danıştığım hristiyanların söylediklerini dinleyerek 18 yaşıma kadar beklemeye, bu arada incili, zeburu ve tevratı okuyarak kendimi geliştirmeyi, en sonunda kendim gidip vaftiz olmaya karar verdim ancak bu süre zarfında ölürsem düşüncesi ile bazı kişilerin tavsiyesi üzerine sirke ve su ile kendimi geçici yani yapay ve ortodoks olarak vaftiz etmeye çalıştım. Bu vaftiz çalışması sırasında sitede bulunan INANIYORUM diye başlayan iman yazısını ve...

Kutsal Ruh'ta vaftiz olmak ne demektir? Kutsal Ruh�ta vaftiz olmak, Tanrı�nın Ruhu kurtuluş anında işlediği iş ani ki iman edenin Mesih�in birliğine ve Mesih�in bedeninde bulunduğu diğer iman edenlerin birliğine katıştırmak, gibi anlatına bilir. I Korintiniler 12:12-13 Kutsal Ruh�ta vaftiz olmak için ana kısım dır: �İster Yahudi ister Grek, ister köle ister özgür olalım, hepimiz bir beden olmak üzere aynı Ruh'ta vaftiz edildik ve hepimizin aynı Ruh'tan içmesi sağlandı �(I Korintiler 12:13). Şu arada Romanlılar 6:1-4 açıktan Tanrı�nın Ruh�u için zikretmiyor, ama iman edenin Tanrı�dan önce duruşunu, I Korintiniler kısmı diline yakın, tarif ediyor: �Öyleyse ne diyelim? Lütuf çoğalsın diye günah işlemeye devam mı edelim? Kesinlikle hayır! Günah karşısında ölmüş olan bizler artık nasıl günah içinde yaşarız? Mesih İsa'ya vaftiz*...

Ortodoks ve vaftiz olmak. Değerli Forum Yönetimi ve Ortodoks kardeşler, İstanbul'da ikamet ediyorum.Fener Rum Patrikhanesi Kilisesine gidip bir Ruhaniyle görüşmek istiyorum.Bana bu konuda yardım edecek herkese şimdiden teşekkür ederim. Sevgilerle.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih