|
|
yagiz!
|
|
merhaba kardeşlerim.. ben bu sene içinde yaklaşık 3,5 ay önce iman ettim.. daha önce de vaftiz ile ilgili birkaç sorum olmuştu ..ben şu an 16 yaşındayım .. ailem iman ettiğimi bilmiyor .. söylememekle ilgili bazı nedenlerim var.. yakında aileme de imanımı açıklamak istiyorum ..16 yaşında olduğum için aile izni olmadan vaftiz olamayacağımı biliyorum.. imanımı bilen başka aile fertlerim var.. bunlardan 18 yaşını doldurmuş olan bir kuzenim var.. vaftiz olmam için kendisinin izni vaftiz olmamı sağlar mı acaba?..dinimin en büyük buyruğunu yerine getirmeyi çok istiyorum .. bazı kardeşlerimiz 18 yaşına kadar beklememi söyledi.. ama bu süreç içinde hem kendimi kötü hissedeceğim hem de artık tam olarak bir imanlı olmak istiyorum.. bana çare olabilecek tüm imanlı kardeşlerime teşekkür ederim.. Rab'bin ışığı ve merhameti üzerinizde olsun.. AMİN!
|
Değerli kardeşim, tamamiyle tahmini konuşacam ama 18 yaşındaki kuzeninizin veliniz olmasına izin verilmez.
Çünkü buradaki mantık şu, yarın öbürgün aileniz yasal olarak yada sözel olarak, reşit olmadığınız için "kilise sizi kandırıp Hristiyan yaptı" tarzı şikayetlerin önüne geçebilmektir.
Birde vaftizi lütfen dinin en büyük buyruğu olarak algılamayın. Çünkü vaftiz sizin kurtuluşunuzu belirlemiyecektir. Kurtuluşunuz imanla gerçekleşecektir ki buda sizde var zaten.