Vaftiz ve Kimlik konusu
3519 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
kitsonga tarafından gönderildi.
Vaftiz ve Kimlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

31-10-08, 15:33
Kitty
Sevgili kardeşlerim bir arkadaşımın yaşadığı olayı sizlerle paylaşmak fikirlerinizi almak istiyorum. Zira ben işin içinden çıkamadım.
Ortodoks Kilisesi ibadetlerine katılan bir arkadaşım Kilisenin rahibine vaftiz olmak istediğini tam bir imanla Mesih'in yolunda ilerlemek istediğini belirtti.
Bunun üzerine rahip kimliğinde hala islam ibaresi bulunduğu için kendisini vaftiz etmeyi reddetti.
Bu arkadaşım doktor yani devlet hizmetinde. Malumunuz benzer olayla daha önce karşılaşan bir kaç memur arkadaşının kimliğini değiştirmesi sonucu sürüldüğünden dolayı ülkemiz şartları buna el vermediği için kimliğini değiştirmenin mesleki ve yaşayışını etkileyecek olumlu olumsuz yönlerini hala göz önünde bulundurarak çelişkiye düşüyor.
Burada çıkmaza girdiğim konu şu; bir inanlıyı rahip nasıl geri çevirebilir. Kimlik bu kadar önemli midir? Sizde vaftiz olurken aynı sorunlarla karşılaştınız mı tavsiyeleriniz nelerdir? Ya da bu kardeşimize yardımcı olmak için hangi yolu önerirsiniz?
Rab'bin lütufları ve esenlikleri üzerinizde olsun. Sevgiyle kalın
Vaftiz ve Kimlik
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Vaftiz ve Kimlik

31-10-08, 19:40
Evanjelique
|
|
Kitty
|
Sevgili kardeşlerim bir arkadaşımın yaşadığı olayı sizlerle paylaşmak fikirlerinizi almak istiyorum. Zira ben işin içinden çıkamadım.
Ortodoks Kilisesi ibadetlerine katılan bir arkadaşım Kilisenin rahibine vaftiz olmak istediğini tam bir imanla Mesih'in yolunda ilerlemek istediğini belirtti.
Bunun üzerine rahip kimliğinde hala islam ibaresi bulunduğu için kendisini vaftiz etmeyi reddetti.
Bu arkadaşım doktor yani devlet hizmetinde. Malumunuz benzer olayla daha önce karşılaşan bir kaç memur arkadaşının kimliğini değiştirmesi sonucu sürüldüğünden dolayı ülkemiz şartları buna el vermediği için kimliğini değiştirmenin mesleki ve yaşayışını etkileyecek olumlu olumsuz yönlerini hala göz önünde bulundurarak çelişkiye düşüyor.
Burada çıkmaza girdiğim konu şu; bir inanlıyı rahip nasıl geri çevirebilir. Kimlik bu kadar önemli midir? Sizde vaftiz olurken aynı sorunlarla karşılaştınız mı tavsiyeleriniz nelerdir? Ya da bu kardeşimize yardımcı olmak için hangi yolu önerirsiniz?
|
Sevgili kardeşim,malesef bu rahibin değil,sistemin ayıbıdır.Hristiyanlığı ve misyonerliği bölücü örgüt ve tehdit gözüyle algılayan zihniyet değişmedikçe ,kiliselerimiz de olaylara temkinli yaklaşmak durumunda kalmaya mecburdur.
Bazı kiliselerin,Müslüman-Türkler arasında tebliğ yapmamaları kaydıyla ibadetlerini sürdürebildiklerini bilseydiniz,inanıyorum ki,durumu daha anlayışla karşılardınız.
Vaftiz ve Kimlik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz ve Kimlik

31-10-08, 20:38
xxakadir
Değerli kardeşim, hep söylüyoruz ya; ülkemizde adı konmamış bir tür inançlara yönelik, 'Laisizm' baskısı var. "En Modern" diye bilinen askeri ortamada, basit bir memura (kendi adıma) dahi müsemaha gösteremeyen bir zihniyet, diğer kamu veya özel kuruluşlarda ne tür bir psikolojik savaş içerisinde olur, varın gerisini siz düşünün?!..
Ne acıdır ki, nüfus cüzdanımı değiştirmeme rağmen, inanç açıklaması yönünde -maalesef- işim gereği (özel güvenlik) aciz kalmaktayım..
Katolik rahibin ne kadar doğru yaptığını bilemiyoru ama ; İnancı T.C. Nüfus Cüzdanı ile bağdaştırmaya çalımanın, ülke gerçeklerini göz önünde bulundurmadan, insaf dairesinde gaflet olarak kabul eiyorum.
Dua ile...
Vaftiz ve Kimlik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz ve Kimlik

31-10-08, 20:54
Margos
Benim bildiğim kadarıyla kimlikte "
Hristiyan" yazabilmesi için önce vaftiz olmak gerekiyor. Vaftiz belgesi gerekiyor. Hâl böyleyken rahip nasıl önce o ibarenin "İslam"dan "
Hristiyan"a çevrilmesini isteyebilir ki? Önce kişinin vaftiz olması gerekir.
Vaftiz ve Kimlik
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz ve Kimlik

31-10-08, 21:56
balkan
|
|
Kitty
|
|
Devlet Memurları yani bizler için bu durum çok kötü ama bildiğim kadarıyla önce vaftiz gerekiyor vaftiz belgesi ile din hanesi nüfustan değiştiriliyor.Rabbe emanet olun
Vaftiz ve Kimlik
FORUMA ÜYE OLUN! /
Vaftiz ve Kimlik
Vaftiz ve Kimlik konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil