| "İsa" isminin anlamı nedir? |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
|
|
|
"İsa" isminin kökeni nedir? Arapça bir anlamı var mıdır? Kısacası "İsa"'nın anlamı nedir? Yönetim Notu: Kökeni Kuran'dır, arapça anlamı konusunda arapça bilenler bilgi verebilirler. |
|
|
|
|
|
|
Benim bildiğim kadarıyla tam emin değilim ama İSA:Kurtuluş,allah kurtarsın,Allah'ın hizmetkarı demektir.(Ahmet cemil akıncı.peygamberler tarihi)umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir... †Kardeşler,boş gezenleri uyarın,yüreksizleri cesaretlendirin,güçsüzler e destek olun,herkese karşı sabırlı olun† |
|
|
|
|
|
|
Özürdilerim ama ne yalan söyleyim pek tatmin olmadım. Bilen birisi çıksada bir kaynak belirtse bari. |
|
|
|
|
|
|
SEVGİLİ DOSTUM. İSA NIN ASIL İSMİ İMMANUELDİR (İBRANİCE ANLAMI TANRI BİZİMLE DEMEKTİR) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sevgili kardeşim isa isminin nereden kaynaklandigini bilmiyorum. fakat arapcada adı MESİH tir. ibranice MESİYYA, beklenen anlamına gelir. örnegin vaftizci yuhanna, turkçe incilde yahya diye adlandırılmış. aslında yahya degil asıl adı yuhanna dır. kısacası her ülke kendi lisanına göre adlandırmıştır. rab sizi bereketlesin.AMİN |
|
|
||||
Elbet bu ismi sadece müslümanlar kulanmaktadir. Bizim icin Isa (YAHsuah) Mesih'tir. YAHsuah = YAHve = YHVH Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
†Kardeşler,boş gezenleri uyarın,yüreksizleri cesaretlendirin,güçsüzler e destek olun,herkese karşı sabırlı olun† |
|
|
||||||||
|
||||||||
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
Olması gereken de bu zaten... Asıl kabul etmeyenlere ne yazık... Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw) |
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| ieysous, isa, issa, isus, jesus, yahşuah, yehoşuvah, yeşhua, yeşu, yeşua |