Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Yahudiler : Mesih Isa'nin kani konusu 771 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi. Mesih Isa'nin kani Pilatus, elinden bir şey gelmediğini, tersine, bir kargaşalığın başladığını görünce su aldı, kalabalığın önünde ellerini yıkayıp şöyle dedi: «Bu adamın kanından ben sorumlu değilim. Bu işe siz bakın!» Bütün halk şu karşılığı verdi: «O'nun kanının sorumluluğu bizim ve çocuklarımızın üzerinde olsun!» Matta 27:24-25 Gecenlerde nazi katliyaminda bir belgesele bakarken birden icim sizladi. Yakalanan Yahudiler bir Kiliseye kapatilip zamani gelince cikarilip olduruluyolardi.O zaman cocuk yasta olan hayatta kalan bir yahudi aynen soyle demisti.Aramizda olan bir raban(yahubi rahibi)cok sakin olmamiz gerektigini belkide atalarimizin Isa mesih'in kaninin sorumlulugunu cocuklarinin uzerine aldigi icin bunlarin baslarina geldigini soyledi.Hemen aklima Mattanin bu ayiti geldi. Siz kardeslerimide... Mesih Isa'nin kani

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Mesih Isa'nin kani konusu 771 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj asuri tarafından gönderildi.

Mesih Isa'nin kani konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mesih Isa'nin kani hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-01-10, 03:07
Mesih Isa'nin kani
asuri

Pilatus, elinden bir şey gelmediğini, tersine, bir kargaşalığın başladığını görünce su aldı, kalabalığın önünde ellerini yıkayıp şöyle dedi: «Bu adamın kanından ben sorumlu değilim. Bu işe siz bakın!»
Bütün halk şu karşılığı verdi: «
O'nun kanının sorumluluğu bizim ve çocuklarımızın üzerinde olsun!»
Matta 27:24-25

Gecenlerde nazi katliyaminda bir belgesele bakarken birden icim sizladi.
Yakalanan Yahudiler bir Kiliseye kapatilip zamani gelince cikarilip olduruluyolardi.O zaman cocuk yasta olan hayatta kalan bir yahudi aynen soyle demisti.Aramizda olan bir raban(yahubi rahibi)cok sakin olmamiz gerektigini belkide atalarimizin Isa mesih'in kaninin sorumlulugunu cocuklarinin uzerine aldigi icin bunlarin baslarina geldigini soyledi.Hemen aklima Mattanin bu ayiti geldi.
Siz kardeslerimide dusuncelerini almak isterim.

asuri

Mesih Isa'nin kani

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mesih Isa'nin kani

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-01-10, 03:24
Mesih Isa'nin kani
Katolikmoderator

asuri
Pilatus, elinden bir şey gelmediğini, tersine, bir kargaşalığın başladığını görünce su aldı, kalabalığın önünde ellerini yıkayıp şöyle dedi: «Bu adamın kanından ben sorumlu değilim. Bu işe siz bakın!»

Yakalanan Yahudiler bir Kiliseye kapatilip zamani gelince cikarilip olduruluyolardi.O zaman cocuk yasta olan hayatta kalan bir yahudi aynen soyle demisti.Aramizda olan bir raban(yahubi rahibi)cok sakin olmamiz gerektigini belkide atalarimizin Isa mesih'in kaninin sorumlulugunu cocuklarinin uzerine aldigi icin bunlarin baslarina geldigini soyledi.Hemen aklima Mattanin bu ayiti geldi.

asuri

asuri selam,
açıkçası ben çok fazla katılamıyorum..
aslında dile pelesenktir yahudiler şöyle lanetli böyle falan filan.. zaten kitapta yazar ancak mesih ben yıkmaya değil tamamlamaya geldim der...
yani yahudilerin yaptıkları kusaklar sonra kendi baslarına geliyorsa bunu ben direk bu mantıkta aramak istemiyorum. hersey rabden gelir ve hersey onun planında olur.
yani olan her iyilik yada kötülük bikaç kusak sonra iyi yada kötü çıktıgında bu şekil düşünmek bana çok kolay geliyor.. kitabımızda bunun gibi pekçok ayet var.. ben otorite değilim kendi fkirilerimi yazıyorum sakın yanlsı anlasılmasın.
bizim rabbimiz sevmeyi emretti, dolayısyla olan kötü birşeyin sonrakilerdn çıkmasını tabii hoşgörmez. görseydi düşmanın sev dua et demezdi zaten..
bikaç saat sonra uyanmıs olmama gerek, dolayısyla şimdilik musade istiyorum. aklıma gelenleri yazdım, sonra daha da detaylandırırım, ancak şu an kafamı toplayamıyorum.. bu kadar yazabildim hani..

iyi geceler

Mesih Isa'nin kani

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-01-10, 13:29
Mesih Isa'nin kani
Theophilos

asuri

asuri
Bu ayet özellikle anti-Semitik Hristiyanlar tarafından ve İncil yazarlarının Yahudi düşmanı olduğunu iddia eden Hristiyanlık karşıtı güçler tarafından kullanılmaktadır.

Bu ayetteki yargı ne Mesih'e ne de İncil yazarına aittir. Bu cümleyi Yahudi halk kurmuştur. Yahudilerin öfke ve nefret içinde söyledikleri bu duanın gelecekte gerçekleşeceği belirtilmemiştir. Bu sebeple yapılan tüm açıklamalar yorum olarak kalmakta ve İncil metninden destek almamaktadır.

Bu ayeti sadece Matta kaydetmiştir; çünkü Yahudi halkına hitaben İncil yazan Matta, bir yabancının Mesih'e olan yaklaşımı ile Yahudi halkının Mesih'e olan yaklaşımı arasındaki farkı vurgulamak istemiştir. Pontius Pilatus, Yahudi olmadığı halde, Yeshua'nın suçsuz olduğuna inanmış ve O'nun kanını dökme sorumluluğunu taşımak istemediğini belirtmiştir. Buna karşılık, Mesih'in soydaşları O'nun ölmesi için tüm sorumluluğu kolaylıkla kabul etmişler, üstelik bu sorumluluğun gelecek nesillere aktarılmasına bile razı olduklarını göstermişlerdir.

Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-01-10, 13:38
Mesih Isa'nin kani
cufuk

Sevgili Asuri Kardeşim,

Sizin yazınızı okuyunca aklıma aşağıdaki ayetler geldi. Orda bulunan insanlar onun kanının sorumluğu bizim ve çocuklarımızın üzerinde olsun demiştir fakat Rab Mesih onlar için af dilemiştir. Zaten Yüceler Yücesi cezasını kendi elleriyle verir. Sapık bir diktatör katil vasıtasıyla insanlara zulüm edeceğini düşünmek acaba sevgi ve bağışlaması sonsuz RAB'bimizle bağdaştırılabilir mi?

Sevgiler, saygılar...

Luka 23

26 Askerler İsa'yı götürürken, kırdan gelmekte olan Simun adında Kireneli bir adamı yakaladılar, çarmıhı sırtına yükleyip İsa'nın arkasından yürüttüler.
27 Büyük bir halk topluluğu da İsa'nın ardından gidiyordu. Aralarında İsa için dövünüp ağıt yakan kadınlar vardı.
28 İsa bu kadınlara dönerek, "Ey Yeruşalim kızları, benim için ağlamayın" dedi. "Kendiniz ve çocuklarınız için ağlayın.
29 Çünkü öyle günler gelecek ki, 'Kısır kadınlara, hiç doğurmamış rahimlere, emzirmemiş memelere ne mutlu!' diyecekler.
30 O zaman dağlara, 'Üzerimize düşün!' ve tepelere, 'Bizi örtün!' diyecekler.
31 Çünkü yaş ağaca böyle yaparlarsa, kuruya neler olacaktır?"
32 İsa'yla birlikte idam edilmek üzere ayrıca iki suçlu da götürülüyordu.
33 Kafatası denilen yere vardıklarında İsa'yı, biri sağında öbürü solunda olmak üzere, iki suçluyla birlikte çarmıha gerdiler.
34 İsa, "Baba, onları bağışla" dedi. "Çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar." O'nun giysilerini aralarında paylaşmak için kura çektiler

Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-10, 02:42
Mesih Isa'nin kani
asuri

Theophilos
asuri
Bütün halk şu karşılığı verdi: «O'nun kanının sorumluluğu bizim ve çocuklarımızın üzerinde olsun!»

asuri
Bu ayet özellikle anti-Semitik Hristiyanlar tarafından ve İncil yazarlarının Yahudi düşmanı olduğunu iddia eden Hristiyanlık karşıtı güçler tarafından kullanılmaktadır.

Bu ayetteki yargı ne Mesih'e ne de İncil yazarına aittir. Bu cümleyi Yahudi halk kurmuştur. Yahudilerin öfke ve nefret içinde söyledikleri bu duanın gelecekte gerçekleşeceği belirtilmemiştir. Bu sebeple yapılan tüm açıklamalar yorum olarak kalmakta ve İncil metninden destek almamaktadır.

Bu ayeti sadece Matta kaydetmiştir; çünkü Yahudi halkına hitaben İncil yazan Matta, bir yabancının Mesih'e olan yaklaşımı ile Yahudi halkının Mesih'e olan yaklaşımı arasındaki farkı vurgulamak istemiştir. Pontius Pilatus, Yahudi olmadığı halde, Yeshua'nın suçsuz olduğuna inanmış ve O'nun kanını dökme sorumluluğunu taşımak istemediğini belirtmiştir. Buna karşılık, Mesih'in soydaşları O'nun ölmesi için tüm sorumluluğu kolaylıkla kabul etmişler, üstelik bu sorumluluğun gelecek nesillere aktarılmasına bile razı olduklarını göstermişlerdir.
Cok guzel yazmissiniz sayin theophilos.Butun yazdiklariniza katiliyorum.
Kendi fikrim olan sunlari da yazmak isterim.
Bu Yahudi halkinin kafasinda kalan bir korkudur.Bu korku Rab'bimiz ikinci kez gelinceye dek surecektir.Rab'bimiz kani gunahlarimizdan kurtulmamiz icin akmistir.
sevgilerle
asuri

Mesih Isa'nin kani

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mesih Isa'nin kani

Mesih Isa'nin kani konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Mesih Isa'nin kani konusuna benzer konular;

"Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular" - Romalı Klemens Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. İsa Mesih, sevgimiz uğruna kanını bizler için, bede*nini bedenimiz için, ruhunu ruhumuz için verdi. Mesih’te sevgisi olan, Mesih’in emirlerini uygular. Mesih’in sonsuz sevgisini kim açıklayabilir ki? Güzelliğinin görkemini kim ifade edebilir ki? Sevginin vardığı yücelik sözlerle anlatılamaz. Sevgi bizi Tanrı’ya içtenlikle bağlar, "sevgi günahların çoğunluğunu örter" (1.Kor. 13,4), sevgi her şeye dayanır, her şeyi aziz bir sabırla karşılar. Sevgide bayağı olan, kibirli olan hiç bir şey yoktur. Sevgi ayrılıklar yaratmaz, sevgi her şeyi uyum içinde yapar. Sevgide Tanrı’nın tüm seçtikleri kusursuzdur, oysa ki sevgi olmadan hiç bir şey Tanrı’ya hoş değildir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih