Yahudiler?

Yahudiler? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Yahudiler : Yahudiler? konusu 1198 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj KaraYilan tarafından gönderildi. Yahudiler? O kadar belirti olmasına rağmen Yahudiler (şimdiki Yahudilerden bahsediyorum) neye dayanarak İsa'nın Mesih olmadığını iddia ediyor? Ve onlara müjdelesek birşeyleri değiştirebilir miyiz? Yonetim Notu: Oncelikle siz bir kiliseye katilip, vaftiz olmalisiniz, ondan sonra bu tur konularla ilgilenmeniz daha uygundur. Yahudilere mujdeyi paylasanlar da vardir, hristiyan olanlar da vardir. Yahudiler?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yahudiler? konusu 1198 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj KaraYilan tarafından gönderildi.

Yahudiler? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yahudiler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-06-09, 15:58
Yahudiler?
NCyril

O kadar belirti olmasına rağmen Yahudiler (şimdiki Yahudilerden bahsediyorum) neye dayanarak İsa'nın Mesih olmadığını iddia ediyor?
Ve onlara müjdelesek birşeyleri değiştirebilir miyiz?

Yonetim Notu: Oncelikle siz bir kiliseye katilip, vaftiz olmalisiniz, ondan sonra bu tur konularla ilgilenmeniz daha uygundur. Yahudilere mujdeyi paylasanlar da vardir, hristiyan olanlar da vardir.

Yahudiler?

Yahudiler?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yahudiler?

Yahudiler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-06-09, 22:35
Yahudiler?
KaraYilan

Birinci Yüzyılda ilk kiliseler bunun için uğraşıyorlardı. Onlarda bir çok kanıt gösterilmiş fakat inanan, inanmış inanmayan inanmamış. Şimdi de öyledir muhtemelen.

Yahudiler?

Yahudiler?

Yahudiler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-06-09, 12:12
Yahudiler?
barnabas

elguca
O kadar belirti olmasına rağmen Yahudiler (şimdiki Yahudilerden bahsediyorum) neye dayanarak İsa'nın Mesih olmadığını iddia ediyor?

Yonetim Notu: Oncelikle siz bir kiliseye katilip, vaftiz olmalisiniz, ondan sonra bu tur konularla ilgilenmeniz daha uygundur. Yahudilere mujdeyi paylasanlar da vardir, hristiyan olanlar da vardir.
Gör Zahidi kim sahib-i irşad olayım der. Dün mektebe vardı bugün üstad olayım der.

Esenlik içinde kalınız...

Yahudiler?

Yahudiler?

Yahudiler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-07-09, 14:48
Yahudiler?
moderator7

elguca

Sevgili elguca,
umarım aşağıdai ayetler yaralı olur.

"İsrailoğulları'nın zihinleri körelmişti. Bugün bile Eski Antlaşma okunurken zihinleri aynı peçeyle örtülü kalıyor. Çünkü bu peçe ancak Mesih aracılığıyla kalkar. Ne var ki, bugün bile Musa'nın yazıları okunduğunda yüreklerini bir peçe örtüyor. Oysa ne zaman biri Rab'be dönerse, o peçe kaldırılır. Rab Ruh'tur, Rab'bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır. " 2.Korintliler 3:14-17

Yahudiler?

Yahudiler?

Yahudiler? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-07-09, 02:07
Yahudiler?
KaraYilan

moderator7
elguca

Sevgili elguca,
umarım aşağıdai ayetler yaralı olur.

"İsrailoğulları'nın zihinleri körelmişti. Bugün bile Eski Antlaşma okunurken zihinleri aynı peçeyle örtülü kalıyor. Çünkü bu peçe ancak Mesih aracılığıyla kalkar. Ne var ki, bugün bile Musa'nın yazıları okunduğunda yüreklerini bir peçe örtüyor. Oysa ne zaman biri Rab'be dönerse, o peçe kaldırılır. Rab Ruh'tur, Rab'bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır. " 2.Korintliler 3:14-17

Sevgili modratör abiciğim şu karanlık günlerimde bu gözden kaçırdığım ayetin beni ne kadar aydınlatığını bilemesiniz. Rab sizinle olsun.

Yahudiler?

Yahudiler?

Yahudiler? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yahudiler? konusuna benzer konular;

Yahudiler ve Kur'an ve Üzeyr YAHUDİLER ve KUR'AN ve ÜZEYR Kur'an okumaya başlayan bir Yahudi'nin en fazla karşı çıkacağı ve sert tepki göstereceği iddia aşağıdaki ayette verilmiştir:Yahudiler, “Üzeyr Allah’ın oğludur” dediler. Hırıstiyanlar ise, “İsa Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!" (Sure 9:30, Diyanet) Bu iddia ve ağır itham karşısında şok geçiren Yahudiler, önce "Üzeyr" denen bir kimseyi tanımadıklarını ve hatta böyle bir ismi bile hiç duymadıklarını söylerler. Bu noktada İslam ilahiyatçıları araya girip "Üzeyr" kelimesinin hangi ismin çeşitlemesi olduğunu söyleyerek Kur'an'ı eleştirilerden korumak için ilk...

Yahudiler ve Romalılar 2 Yukarıdaki ayetler İncil'dendir. Eski Antlaşma'yı okurken rastladığınız "İsrail"; şu anda günümüzdeki İsrail devleti değildir, bir devlet değil, bir topluluktur. Ayrıca bu İsrail topluluğu içinden de herkes Tanrı'nın gözünde Yahudi değildir.

Muhammet. İsa ve Yahudiler 2 Merhaba; <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> 1- Muhammet'in peygamber olmadığı yada sahte peygamber olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Kilisenin tüm buyurduklarına nasıl bu kadar şartsız sorgusuz sualsiz kabul edebiliyorsunuz? Kendinize hiç sordunuzmu acaba, "Ya Kilise yanılıyorsa, Bu iddialarının Kanıtları nelerdir, Gerçekliği ne kadar doğrudur" bunun için bir araştırma yapma gereği duymadınızmı?<o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> <o:p></o:p> 2- Hristiyanlıkta ibadetler nelerdir? özellikle oruç varmıdır? varsa ne zaman başlar? nasıl tutulur? Müslümanlıkla arasındaki farklar nelerdir? kısaca ibadetlerinizden bahsederseniz çok sevinirim.. Ayrıca, Hristiyanlığa göre...

Muhammet, İsa ve Yahudiler.... Merhaba Arkadaşlar... Ben Müslümanım, tek tanrıya inanıyorum, fakat bu din konuları kafamı çok kurcalıyor, bir kaç sorum olacak... 1- Muhammet kimdir? İslamiyet sizler için ne ifade ediyor? 2- İsa tüm insanların günahları için kendini feda etti bunun için (oruç, namaz, kurban kesmek vs) gibi ibadetleri yerine getirmemize gerek yok, o bizim yerimize hepsini yaptı, diye inanıyorsunuz. Peki bizim yükümlülüklerimiz nedir? günah sevap olayı hristiyanlıkta çok farklı bunlarla yargılanmayacağımızı okudum bu sitede, bu konuyu biraz açarmısınız, yani İsa tüm insanlar için kendini feda etti ve tüm insanlığı kurtardı, Bu kadar kolaymı? peki biz insanlar ne ile yargılanacağız?, bu konunun neresini anlamamışım yardımcı olursanız sevinirim? 3- Kutsal Ruh konusunu yine bu sitede okudum,...

Madem Yahudiler inanmıyor Arkadaşlar öncelikle tanrının rahmeti üzerinizde olsun... Arkadaşlar yahudiler tevrata inanıyor fakat tevrattan sonra incil gelmiştir... ama yahudiler hala tevrata inanıyor halbukisi tevratta incilin geleceği apacık belirtilmiştir... ama yahudiler tevrattan vazgecmediler ve incildede Hz.isa Yeni bir elçinin gelecegini bildiriyor.... ama hristiyanlar hz.Muhammede inanmıyor... incilden vazgecmediler... fakat müslümanlık hepsine inanıyor... Meryem anamız hiç bir erkek eli degmeden hamile kalmıştır... buda tanrının kocası oldugu izah edilmekte... bu mecaz olamazmı... Hz.isa tanrının oğlu bu yüzden denilmekte olamazmı, sonucta inclili havariler ayrı ayrı aklında kaldıgı bilgilerle yorumladılar... mecazi olarak yorumlamış olamazlarmı teşekürler

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih