İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? konusu
4657 kez okundu,
30 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
5 6 7
>

05-02-10, 16:14
anthodezmi
canım kardeşim Huzurlu dualarına amin!diyorum.aynı duanı ben de senin için diliyorum ve asil kalbinin huzurlu ve mutlu olmasını diliyorum!bu arada sevgili Theophilos konuyu tam açıklayan bir ayeti yazmış.eylemin imanın sonucu olduguna dair.bu ayetle ,Huzurlu'nun açıklamaları tam olarak örtüşmüş.şimdi Theophilos kardeşimizin bizden bekledigi ayetleri Yeni Ahit'ten bulmaya çalışalım.ben şimdi incelemeye koyuluyorum.esenlıkler dilerim!
İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

05-02-10, 16:35
natan
Aslında farklı şeylerden bahsetmiyoruz, ancak ayet ayet gidelim .
Yakup 2:21 .Atamız İbrahim, oğlu İshak'ı sunağın üzerinde Tanrı'ya adama eylemiyle aklanmadı mı?
|
|
Alıntı:
|
Yaratılış 22:9 Tanrı'nın kendisine belirttiği yere varınca İbrahim bir sunak yaptı, üzerine odun dizdi. Oğlu İshak'ı bağlayıp sunaktaki odunların üzerine yatırdı.
12 Melek, "Çocuğa dokunma" dedi, "Ona hiçbir şey yapma. Şimdi Tanrı'dan korktuğunu anladım, biricik oğlunu benden esirgemedin."
|
Yakup 2: 22Görüyorsun, onun imanı eylemleriyle birlikte etkindi; imanı, eylemleriyle tamamlandı.
24Görüyorsunuz, insan yalnız imanla değil, eylemle de aklanır
Pavlus açıkça Romalılar4 :13 te belirttiği üzere ;
|
|
Alıntı:
|
|
13Çünkü İbrahim'e ve soyuna dünyanın mirasçısı olma vaadi, Kutsal Yasa yoluyla değil, imandan gelen aklanma yoluyla verildi
|
Ve başka bir yerde Pavlus der ki ; "İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur." Rom .10:10 YANİ HAREKETE GEÇMEKLE !!
Dolayısıyla Pavlus imana dikkat çekerek ,eylemlerin sadece eylemden ötürü değil, imandan kaynaklanması gerektiğini belirtir. Çünkü 1.Sel .1:3 te "İmanın ürünü olan etkinlik" diyor.
Zaten Yukarıda gördüğümüz gibi Yakup ta sadece iman değil , EYLEM olması lazım diyor. Çünkü gerçekten SADECE iman olmaz, yada iman olmadan eylem de olmaz. ! Burada bir çelişki yok.
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-02-10, 17:20
natan
Yakup kitabınının 2:14-26 .ayetleriyle ilgili genel bir açıklama eklemek gerekirse; Kurtuluşumuz için, eylem gereklidir, iman da gereklidir ,iman bizi harekete geçiren faktör olmalıır, ayrıca imanımız lafla kalmamalı ( Efes 2:8,9; Yuhn 3:16) bizi Tanrının isteğiyle uygun davranmak üzere harekete geçirmeli.
Bunun dışında bir şey sormak istiyorum . 4:5.nci ayet. Burada Yakup hangi ayetten alıntı yapıyor ? Yada çıkış noktası nedir ?
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-02-10, 17:49
anthodezmi
sevgili Theophilos ben İncil'den bazı ayetler buldum.İbraniler 11. bölümde imanlarını işleriyle göstermiş olanlardan bahsedilmekte.ben de buradan bazı ayetleri aktarıyorum ;İbraniler=11=23'ten itibaren;"Musa doğduğunda annesiyle babası onu imanla üç ay gizlediler.Çünkü çocuğun güzel olduğunu gördüler ve kralın fermanından korkmadılar.Musa büyüyünce iman sayesinde firavunun kızının oğlu olarak tanınmayı reddetti.Bir süre için günahın sefasını sürmektense Tanrı'nın halkıyla birlikte baskı görmeyi yeğledi.Mesih uğruna aşağılanmayı Mısır hazinelerinden daha büyük zenginlik saydı.Çünkü alacağı ödülü düşünüyordu.Kralın öfkesinden korkmadan imanla Mısır'dan ayrıldı.Görünmez Olan'ı görür gibi dayandı.İlk doğanları öldüren melek İsrailliler'e dokunmasın diye Musa imanla,Fısıh kurbanının kesilmesini ve kanının kapılara sürülmesini sağladı.İman sayesinde İsrailliler karadan geçer gibi Kızıldeniz'den geçtiler.Mısırlılar bunu deneyince boğuldular."
İbraniler 11. bölüm haricinde mutlaka başka yerlerde de var imanın işlerle gösterilmesiyle ilgili ayetler.esenlikler dilerim!
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-02-10, 17:57
anthodezmi
Natan sen de çok iyi bir Kutsal Kitap bilgisine sahipsin.zaten şaşırmadım.son yazdıgını şimdi okudum ve hemen Yakup=4=5 açtım.daha önce bu ayet dikkatimi çekmemiş mi bilemiyorum ama hem ayeti ilk kez okumuş gibi oldum ;hem de çok merak ettim açıklaması nasıl diye.şimdi özellikle Theophilos kardeşimizden bu ayetle ilgili bir açıklama umarım gelir!kardeşimiz bu ayeti bize nasıl anlamamız gerektigi konusunda yardımcı olacaktır.sevgiler kardeşim...
FORUMA ÜYE OLUN! /
İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4
5 6 7
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil