Arşiv Sayfa 4 / İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? - Sayfa 4

Arşiv Sayfa 4 İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > İncil > Yakup Mektubu : İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? - Sayfa 4 konusu 4657 kez okundu, 30 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? SADECE İMAN MI YOKSA İMAN DOLU EYLEM Mİ? PAVLUS ve YAKUP ÇELİŞİYOR İDDİASI Hristiyanlık karşıtı bazı kişiler ve hatta Kutsal Kitap'a temkinli yaklaşan kimi eleştirmenler aşağıdaki ayetler arasında çok açık ve kesin bir çelişkinin bulunduğunu iddia etmektedirler:Şu halde soyumuzun atası İbrahim'in durumu için ne diyeceğiz? <sup></sup>Eğer İbrahim yaptığı iyi işlerden dolayı aklandıysa, övünmeye hakkı vardır; ama Tanrı'nın önünde değil. <sup></sup>Kutsal Yazı ne diyor? «İbrahim Tanrı'ya iman etti ve böylece aklanmış sayıldı.»<sup> </sup>Çalışana verilen ücret lütuf değil, hak sayılır. <sup></sup>Oysa çalışmayan, ama tanrısızı aklayana iman eden kişi imanı sayesinde aklanmış sayılır. ((Romalılar 4:1-5) Kardeşlerim, eğer bir kimse iyi eylemleri yokken imanı olduğunu söylerse, bu neye yarar?... İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? konusu 4657 kez okundu, 30 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 >

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-02-10, 16:14
İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki?
anthodezmi

canım kardeşim Huzurlu dualarına amin!diyorum.aynı duanı ben de senin için diliyorum ve asil kalbinin huzurlu ve mutlu olmasını diliyorum!bu arada sevgili Theophilos konuyu tam açıklayan bir ayeti yazmış.eylemin imanın sonucu olduguna dair.bu ayetle ,Huzurlu'nun açıklamaları tam olarak örtüşmüş.şimdi Theophilos kardeşimizin bizden bekledigi ayetleri Yeni Ahit'ten bulmaya çalışalım.ben şimdi incelemeye koyuluyorum.esenlıkler dilerim!

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki?

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-02-10, 16:35
natan

Aslında farklı şeylerden bahsetmiyoruz, ancak ayet ayet gidelim .

Yakup 2:21 .Atamız İbrahim, oğlu İshak'ı sunağın üzerinde Tanrı'ya adama eylemiyle aklanmadı mı?

Alıntı:
Yaratılış 22:9 Tanrı'nın kendisine belirttiği yere varınca İbrahim bir sunak yaptı, üzerine odun dizdi. Oğlu İshak'ı bağlayıp sunaktaki odunların üzerine yatırdı.
12 Melek, "Çocuğa dokunma" dedi, "Ona hiçbir şey yapma. Şimdi Tanrı'dan korktuğunu anladım, biricik oğlunu benden esirgemedin."
Yakup 2: 22Görüyorsun, onun imanı eylemleriyle birlikte etkindi; imanı, eylemleriyle tamamlandı.

24Görüyorsunuz, insan yalnız imanla değil, eylemle de aklanır

Pavlus açıkça Romalılar4 :13 te belirttiği üzere ;
Alıntı:
13Çünkü İbrahim'e ve soyuna dünyanın mirasçısı olma vaadi, Kutsal Yasa yoluyla değil, imandan gelen aklanma yoluyla verildi
Ve başka bir yerde Pavlus der ki ; "İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur." Rom .10:10 YANİ HAREKETE GEÇMEKLE !!

Dolayısıyla Pavlus imana dikkat çekerek ,eylemlerin sadece eylemden ötürü değil, imandan kaynaklanması gerektiğini belirtir. Çünkü 1.Sel .1:3 te "İmanın ürünü olan etkinlik" diyor.

Zaten Yukarıda gördüğümüz gibi Yakup ta sadece iman değil , EYLEM olması lazım diyor. Çünkü gerçekten SADECE iman olmaz, yada iman olmadan eylem de olmaz. ! Burada bir çelişki yok.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki?

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-02-10, 17:20
natan

Yakup kitabınının 2:14-26 .ayetleriyle ilgili genel bir açıklama eklemek gerekirse; Kurtuluşumuz için, eylem gereklidir, iman da gereklidir ,iman bizi harekete geçiren faktör olmalıır, ayrıca imanımız lafla kalmamalı ( Efes 2:8,9; Yuhn 3:16) bizi Tanrının isteğiyle uygun davranmak üzere harekete geçirmeli.

Bunun dışında bir şey sormak istiyorum . 4:5.nci ayet. Burada Yakup hangi ayetten alıntı yapıyor ? Yada çıkış noktası nedir ?

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-02-10, 17:49
anthodezmi

sevgili Theophilos ben İncil'den bazı ayetler buldum.İbraniler 11. bölümde imanlarını işleriyle göstermiş olanlardan bahsedilmekte.ben de buradan bazı ayetleri aktarıyorum ;İbraniler=11=23'ten itibaren;"Musa doğduğunda annesiyle babası onu imanla üç ay gizlediler.Çünkü çocuğun güzel olduğunu gördüler ve kralın fermanından korkmadılar.Musa büyüyünce iman sayesinde firavunun kızının oğlu olarak tanınmayı reddetti.Bir süre için günahın sefasını sürmektense Tanrı'nın halkıyla birlikte baskı görmeyi yeğledi.Mesih uğruna aşağılanmayı Mısır hazinelerinden daha büyük zenginlik saydı.Çünkü alacağı ödülü düşünüyordu.Kralın öfkesinden korkmadan imanla Mısır'dan ayrıldı.Görünmez Olan'ı görür gibi dayandı.İlk doğanları öldüren melek İsrailliler'e dokunmasın diye Musa imanla,Fısıh kurbanının kesilmesini ve kanının kapılara sürülmesini sağladı.İman sayesinde İsrailliler karadan geçer gibi Kızıldeniz'den geçtiler.Mısırlılar bunu deneyince boğuldular."
İbraniler 11. bölüm haricinde mutlaka başka yerlerde de var imanın işlerle gösterilmesiyle ilgili ayetler.esenlikler dilerim!

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-02-10, 17:57
anthodezmi

Natan sen de çok iyi bir Kutsal Kitap bilgisine sahipsin.zaten şaşırmadım.son yazdıgını şimdi okudum ve hemen Yakup=4=5 açtım.daha önce bu ayet dikkatimi çekmemiş mi bilemiyorum ama hem ayeti ilk kez okumuş gibi oldum ;hem de çok merak ettim açıklaması nasıl diye.şimdi özellikle Theophilos kardeşimizden bu ayetle ilgili bir açıklama umarım gelir!kardeşimiz bu ayeti bize nasıl anlamamız gerektigi konusunda yardımcı olacaktır.sevgiler kardeşim...

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 >  

İman mı eylem mi? Kurtuluş yönteminde çelişki? konusuna benzer konular;

İncil okumadan önce, çelişki iddiaları ile ilgili olarak, hatırlamanız gerekenler Öncelikle müslüman kesimler tarafından bilerek, isteyerek 4 İncil olarak lanse edilen kitapların ismi 4 Müjdedir. Bible=İncil iken Gospel=Müjde olarak kullanılır. İncil, toplam 27 kitapçıktan oluşan bunlardan 4 tanesi de "Müjde" olan bir tek kitaptır. Bu kitaplarda benzer/farklı, aynı/ayrı olaylar, anlatımlar mevcuttur. Bu kitapları okurken hatırlamanız gereken ilk şey her benzer olayın aynı olay olmadığıdır. Diğer hatırlamanız gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

Dua ve İman... Neden dua etmiyorsun dedim - tutmaz dedi, neden tutmasın dedim - çok zor dedi, kime dua ettiğini unutma senin duanı yerine getirmek mi kolay yoksa bu dünya yı yaratmak mı? senin duanın kabulü mü zor yoksa şu yüksek dağların ardından güneşi doğması mı?Sen duanın kabulüne inanmadan nasıl onun kabul olmasını beklersin? Seni Yaratandan şüpe mi edersin yoksa? Gökte uçan binlerce kuşa yerde yürüyen sürünen binlerce hayvana hiçbir karşılığı olmadan günlük yemeğini veren yuvasını kuran korunmasını sağlayan RAB seni korumaz mı sana ev vermez mi? Unutma kafanda ki saçların hepsi sen doğmadan tek tek sayılmıştır...Sen o hayvanlardan çok daha değerlisin. İmanın tam olsun yeter... Dua ederken putlara tapanlar gibi boş sözler demeyin, Tekrar tekrar aynı sözleri kullanmayın, Duanızın...

İman ve Eylem (Tartışma) Sevgili Kardeşlerim ; Öncelikle HUZURLU RAB'DE öz kardeşim yazının altına imzamı atar ve o sakin ağırbaşlı üslubun için seni tebrik ederim Sevgili NATAN hırsınızı ve öfkenizi dizginleyiniz. Tanrı adına karar vermek ne zaman MESİH imanlılarına vazife oldu ???

Kurtuluş Kavramı KURTULUŞ KAVRAMI Genelde kurtuluş kavramı Sözel anlamıyla kurtuluş her türdeki hoş olmayan durumlardan uzağa kaçma ve özgür olma çabasıdır. Örneğin, sınavdan kurtulma, ateşten kurtulma, hastalıktan kurtulma, borçlardan kurtulma, kazalardan kurtulma gibi. Herhangi bir olumsuz durumda kişi kurtulma çabasının bilinci içinde olduğu gibi, tinsel yani ruhani durumda da kişi, Tanrı önünde günahlı ve reddedilmiş olduğunu kişisel olarak bilmeli ve Tanrı’nın kurtarıcı eline sarılmalıdır. Kutsal Kitap’ta açıklanan kurtuluş kavramı Kurtuluş, Kutsal Kitabın ana konusudur. Kutsal Kitap yaprakları boyunca Hıristiyan kişi, günaha düşmüş atalarının çok kötü durumunu ve şeytanla kurtarıcı Mesih’in savaşına tanık olur. Genelde Hıristiyanlık inancı, günahlardan kurtulup Tanrı’nın tinsel çocuğu...

İncil’de gerçekten de çelişki var mı? İncil’de gerçekten de çelişki var mı? Hıristiyanlar çelişkili bir kitaba mı inanıyorlar? Ilk üç müjdede (Matta-Markos-Luka) birçok benzerligin bulunmasi ve hatta bazi bölümlerin kelimesi kelimesine ayni olmakla birlikte birçok farkliliginda olmasina "Sinoptik Sorun" denir. Bu tutucu Mesih imanlilarindan çok, Kutsal Kitap'in esinini inkar edenler için genellikle bir sorun olusturmaktadir. Bunu açiklamak için, birçok karmasik teoriler olusturulmustur. Bunlar sik sik da yazili biçimde elimize geçmemis olan, teoride kaybolmus belgelerle ilgilidirler. Bunlardan bazilari Luka 1:1 e uyarlar ve gerçek Mesih Inancina göre en azindan olasidirlar. Ancak bu teorilerden bazilari, ilk yüzyildaki kilisenin, İsa Mesih hakkinda "mit"ler olusturdugunu söyleme noktasina kadar uzanmistir. Bu...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih