Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusu
1205 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
candan tarafından gönderildi.
Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

26-09-07, 02:41
candan
Yalan soylemek
ASLA dogru degildir.Dokuzuncu emir yalan yere sahitligi yasaklamistir (
Cikis 20:16 ). Tanri'nin igrendigi yedi seyden ikisi olarak
Suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19 da "
yalanci dil " ve "
Yalan soluyan yalancı tanık " gosterilmistir. Sevgi "
gercekte sevinir " (
1 Korintler 13:6 ). Ayrica Mezmurlar 119:29, 163, 120:2, S. Ozdeyisleri 12:22, 13:5, Efesliler 4:25ve Koloseliler 3:9 a bakabilirsiniz bu konuda.
Kutsal Kitap'sa yalancilarin bir cok orneklerini gorebiliriz Yaratilis 27, Habercilerin Isleri 5 gibi. Tekrar tekrar gordugumuz sey yalanin uzuntuye, yargiya ve kayiba neden oldugunu gormekteyiz.
Bazen yalanlarin iyi sonuclar dogurdugu yanilgisina duseriz. Ornegin, Israilli ebelerin Firavuna soyledigi yalanin Rabbin bereketi ile sonuclandigi ornegi (
Cikis 1:15-21 ) Ancak Tanri'nin ebeleri yalan soyledikleri icin degil cocugu kurtardigi icin bereketledigini gormekteyiz. Tanri onlar yalan soylemelerine ragmen yuceligi ve inayeti yuzunden bereketlemistir. Yani yalan soyledikleri icin degil.
Bir baska ornek Yesu 2:5 de Rahav'in soyledigi yalandir. Tanri onun yalanini hic bir zaman onaylamamistir ama onu affetmistir. Rahav'in yasami 9-11 ayetlerde belirttigi imani yuzunden kurtulmustur. Tanri Rahav'in yalanini affetmekle kalmamis onun putperestligini ve fahiseligini de affetmistir. Bu da Tanri'nin inayetinin bir baska ornegidir.
Kisacasi iyi niyetle de olsa yalan soylemek dogru degildir. Ben bunu iyi niyetle yapiyorum Tanri nasilsa bunu anlar affeder demek de yanlis bir dusunce olur. Tanri'nin igrendigini belirttigi seylerden uzak durmaya dikkat etmeliyiz.
Derleyen
candan
Yalan soylemek ne zaman dogrudur?

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz.
Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır:
iman, ümit ve sevgi. Bunlardan
en üstün olanı da
sevgidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yalan soylemek ne zaman dogrudur?
Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil