Yalan soylemek ne zaman dogrudur?

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Yalan : Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusu 1205 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi. Yalan soylemek ne zaman dogrudur? Yalan soylemek ASLA dogru degildir.Dokuzuncu emir yalan yere sahitligi yasaklamistir ( Cikis 20:16 ). Tanri'nin igrendigi yedi seyden ikisi olarak Suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19 da " yalanci dil " ve " Yalan soluyan yalancı tanık " gosterilmistir. Sevgi " gercekte sevinir " ( 1 Korintler 13:6 ). Ayrica Mezmurlar 119:29, 163, 120:2, S. Ozdeyisleri 12:22, 13:5, Efesliler 4:25ve Koloseliler 3:9 a bakabilirsiniz bu konuda. Kutsal Kitap'sa yalancilarin bir cok orneklerini gorebiliriz Yaratilis 27, Habercilerin Isleri 5 gibi. Tekrar tekrar gordugumuz sey yalanin uzuntuye, yargiya ve kayiba neden oldugunu gormekteyiz. Bazen yalanlarin iyi sonuclar dogurdugu yanilgisina duseriz. Ornegin, Israilli ebelerin Firavuna soyledigi yalanin Rabbin bereketi ile sonuclandigi ornegi ( Cikis 1:15-21 ) Ancak... Yalan soylemek ne zaman dogrudur?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusu 1205 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi.

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-09-07, 02:41
candan

Yalan soylemek ASLA dogru degildir.Dokuzuncu emir yalan yere sahitligi yasaklamistir ( Cikis 20:16 ). Tanri'nin igrendigi yedi seyden ikisi olarak Suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19 da " yalanci dil " ve " Yalan soluyan yalancı tanık " gosterilmistir. Sevgi " gercekte sevinir " ( 1 Korintler 13:6 ). Ayrica Mezmurlar 119:29, 163, 120:2, S. Ozdeyisleri 12:22, 13:5, Efesliler 4:25ve Koloseliler 3:9 a bakabilirsiniz bu konuda.

Kutsal Kitap'sa yalancilarin bir cok orneklerini gorebiliriz Yaratilis 27, Habercilerin Isleri 5 gibi. Tekrar tekrar gordugumuz sey yalanin uzuntuye, yargiya ve kayiba neden oldugunu gormekteyiz.

Bazen yalanlarin iyi sonuclar dogurdugu yanilgisina duseriz. Ornegin, Israilli ebelerin Firavuna soyledigi yalanin Rabbin bereketi ile sonuclandigi ornegi ( Cikis 1:15-21 ) Ancak Tanri'nin ebeleri yalan soyledikleri icin degil cocugu kurtardigi icin bereketledigini gormekteyiz. Tanri onlar yalan soylemelerine ragmen yuceligi ve inayeti yuzunden bereketlemistir. Yani yalan soyledikleri icin degil.

Bir baska ornek Yesu 2:5 de Rahav'in soyledigi yalandir. Tanri onun yalanini hic bir zaman onaylamamistir ama onu affetmistir. Rahav'in yasami 9-11 ayetlerde belirttigi imani yuzunden kurtulmustur. Tanri Rahav'in yalanini affetmekle kalmamis onun putperestligini ve fahiseligini de affetmistir. Bu da Tanri'nin inayetinin bir baska ornegidir.

Kisacasi iyi niyetle de olsa yalan soylemek dogru degildir. Ben bunu iyi niyetle yapiyorum Tanri nasilsa bunu anlar affeder demek de yanlis bir dusunce olur. Tanri'nin igrendigini belirttigi seylerden uzak durmaya dikkat etmeliyiz.

Derleyen
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yalan soylemek ne zaman dogrudur?

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? konusuna benzer konular;

Kutsal Kitap'a Göre Yalan Esenlikler Mesih'te kardeşlerim. Yalanın Kutsal Kitaba göre yasak olduğunu biliyoruz. Ama benim sorum şu: imanlı ya da imansız herhangi bir insanın hayatı pahasına da olsa yalan söylememeli miyiz? Kutsal Kitap'ta bunun bir örneği var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Yönetim Notu: Kutsal Kitap'ta yer alan Fahişe Rahav'ın hikayesini biliyor musunuz?

Yalan Merhaba arkadaşlar. Ben Rabbimiz İsayı sevmeden önce çok fazla kötü alışkanlığı olan bir insandım ve bu kötü özelliklerimden bazıları zaman zaman tekrar ediyor. Geçen gün ingilizce kursumda ailemizin mesleğini söylerken daha önceden olduğu gibi yalan söylesem mi, yoksa söylemesem mi kararsız kaldım ve sıra bana geldiğinde yalan söyledim ve babamın subay olduğunu söyledim yalan diğer bir yalanı doğurdu bu seferde ailemle yaşadığımız yerler hakkında yalan söyledim. Bunu söylerken kendimi ezik hissetmemek ve oradaki kızı etkilemek için yaptım. Benim size sorum şu, ben yalan söylemenin kötü birşey olduğunu biliyorum ve bu yaptığıma pişman oldum. Yalanın günah olduğunu biliyorum ve tekrar yalan söylemeyeceğim ama ben oradaki insanları aldattım. Benim bu günahtan kurtulmam için oradaki...

Tehdit edildiğimiz zaman dua Sevgili kardeşlerim...Zulmeden bir kimse üstüne üstlük bir de tehdit ediyorsa buna karşı korunmak için dua etmek istiyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Önce İLAHİ VE GERÇEK BABAMIZA; GERÇEK BABAMIZIN AYNI RUHUNDAN OLMA GERÇEK RABBİMİZ, GERÇEK EFENDİMİZ, KURTARICIMIZ VE KORUYUCUMUZ İSA'YA VE RUHÜLKUDÜS DÜZENİNE yakarıyorum.. Ardından da bu üçlü kutsallığın evlatları olan siz kardeşlerime rica ediyorum. Sevgiyle kalın sevgide duran kardeşlerim.

Ne zaman geldi? İNCİL i okuduğum bazı ayetler dikkatimi çekti.yada ben anlayamadım.isa yaşarken kutsal ruh varmıydı yoksa kutsal ruh isanın ölümünün sonrasında mı gelmişdir?cevaplarınız için teşekkürler. SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:İsa yaşarken Kutsal Ruh vardı, İsa dünyaya gelmeden önce de vardı, ayet analizleri sonucu anlıyoruz ki İsa'nın göğe yükselişinden 50 gün sonrasına dek (pentekost) Kutsal Ruh peygamberlere veya Tanrı lütfu altındakilere gelip gidiyordu. Örneğin Davut diyor ki Zebur'da; "Lütfen Kutsal Ruh'unu benden alma" Ancak pentekosttan sonra iman edenlerin hepsine kalıcı olarak geldiği yazıyor. Yani belirleyici olan dönüm noktası İsa değil, pentekost günü.

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? Kufretmek kesinlikle gunahtir.Kutsal Kitap bunu gayet acik sekilde beyan etmistir. Efesliler 4:29 soyle yazar; " Ağzınızdan hiç kötü söz çıkmasın. İşitenler yararlansın diye, ihtiyaca göre, başkalarının gelişmesine yarayacak olanı söyleyin. " Birinci Petrus 3:10 da su yazilidir; " Şöyle ki, “Yaşamdan zevk almak, İyi günler görmek isteyen, Dilini kötülükten, Dudaklarını yalandan uzak tutsun. " Yakup 3: 9-12 bu konuyu soyle ozetlemistir; " Dilimizle Rab`bi, Baba`yı överiz. Yine dilimizle Tanrı`ya benzer yaratılmış insana söveriz.Övgü ve sövgü aynı ağızdan çıkar. Kardeşlerim, bu böyle olmamalı.Bir pınar aynı gözden tatlı ve acı su akıtır mı?Kardeşlerim, incir ağacı zeytin ya da asma incir verebilir mi? Bunun gibi, tuzlu su kaynağı tatlı su veremez. " Kufretmenin, kotu soz soylemenin ne...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih