cuci987
tanri sonsuz guc sahibi ise...
merhaba
yaratilis Bolum 2 de sunlar yazili:
1 Gok ver yer butun ogeleriyle tamamlandi.
2 Tanrı yapmakta olduğu işi yedinci gün bitirdi. O gün işi bırakıp dinlendi.
3 Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak ayırdı. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, yarattığı bütün işi bitirip dinlendi.
sorup ogrenmek istedigim; "dinlemek" yaratilmis varliklar icin gecerli bir olay olmasi gerekmiyormu. aciklarsaniz sevenirim.....
saygilar....
cuci987
bir sure once yukardaki soruyu sormustum. cevapsiz kalmis. nedenini merak ettim. bu sitede soru sorma hakki sadece hiristiyanlarin mi. halbuki ben sadece gercegi ogrenmek istemistim....
saygilar...
onemli NOT: eger makul bir cevap yoksa ona diyecegim bir sey yok...
NCyril
Çünkü bu sitede bu gerçek açıklanmış. Heralde bulup okumuşsunuzdur diye düşünmüşlerdir Hristiyan kardeşlerim.
"Yaptığı işten dinlenmek" İbranice bir deyimdir ve orada Tanrı'nın evreni ilk yaratma işini bitirdiğini anlatmaktadır.
Matias
Değerli Kardeşimiz cuci987.
Sorunuz için teşekkür ederim. Sorunuzun bu zaman kadar cevaplanmamasının belli bir nedeni yok. Çünkü hiç bir kardeşim. Tanrıyı sizin sorduğunuz gibi "TANRI DİNLENİRMİ?" gibisinden algılamaz. Biz biliriz ki Kutsal kitapta bize anlatılanlar aklımızın alamayacağı şeyler olsa dahi biz o ayetleri kabul etmiş TANRININ bizimle sohbeti olarak algılarız.
Sorunuz o nedenle uygun değil ama yine de size cevap vermek isterim.
örnek olarak:
Enbiya Suresinin30 da.Kuranda
"bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? " Bizim kelimesi bir kaç Allahı mı simgeliyor?
Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Ve biz hristiyanlar Kuranın orada ne demek istediğini anlıyoruz kelime manasının ve anlatılmak istenin farklı olduğu durumlarda "iyi niyetli" bir araştırma ve yaklaşım sunmamız gerekirli diye düşünürüz.
Sizin sorunuza gelince Tanrı Kutsal Kitap da söylediği şeyler aslında bir nevi bizden beklentileridir. Bizlerin uyması gereken kurallardır.
Şabat günü sizin Tabirinizle :-) (Tanrının Dinlenme günü)
RAB İSA MESİH in Işığı sizi AYDINLATSIN
K A P K A N
Bu ayetteki "dinlenmek" fiili, (sabbath), orjinal ibranice metinde "çaba sarf etmekten geri çekilmek, çaba sarf etmeyi kesmek", "kutlamak" anlamlarına da gelen bir fiildir.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler