Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur > Yaratılış (Tekvin) : Tevrat hakkında bir soru konusu 734 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Nikolas07 tarafından gönderildi. Tevrat hakkında bir soru Aşağıdaki ayetler hakkında bir sorum var.Kayin yaşadığı olaylardan sonra oradan uzaklaşıyor ve biriyle evleniyor.Ama ilk gönderilen aile Adem ile Havva değil mi?Orada yalnız değiller miydi?Yanlış anlamadıysam Rab onlardan sonra yeryüzüne daha sonradan başka insanlar mı göndermişti?Ve de küçük bir sorum daha var Yaratılış 12'ye kadar okudum neden herkes 600,700,800 sene yaşıyor?Özel bir sebebi var mı?Bugünkü insanlar niye daha kısa yaşıyor? Daha Vaftiz dersleri alıyorum.Tevrat hakkında bilgim oldukça yetersiz.Tüm bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler... Esenlikler... <sup>1</sup> Adem karısı Havva ile yattı. Havva hamile kaldı ve Kayin'i doğurdu. "RAB'bin yardımıyla bir oğul dünyaya getirdim" dedi. <sup>2</sup> Daha sonra Kayin'in kardeşi Habil'i doğurdu. Habil çoban oldu, Kayin ise... Tevrat hakkında bir soru

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Tevrat hakkında bir soru konusu 734 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Nikolas07 tarafından gönderildi.

Tevrat hakkında bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tevrat hakkında bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-08-09, 10:02
Tevrat hakkında bir soru
Nikolas07

Aşağıdaki ayetler hakkında bir sorum var.Kayin yaşadığı olaylardan sonra oradan uzaklaşıyor ve biriyle evleniyor.Ama ilk gönderilen aile Adem ile Havva değil mi?Orada yalnız değiller miydi?Yanlış anlamadıysam Rab onlardan sonra yeryüzüne daha sonradan başka insanlar mı göndermişti?Ve de küçük bir sorum daha var Yaratılış 12'ye kadar okudum neden herkes 600,700,800 sene yaşıyor?Özel bir sebebi var mı?Bugünkü insanlar niye daha kısa yaşıyor?

Daha Vaftiz dersleri alıyorum.Tevrat hakkında bilgim oldukça yetersiz.Tüm bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler...

Esenlikler...

1 Adem karısı Havva ile yattı. Havva hamile kaldı ve Kayin'i doğurdu. "RAB'bin yardımıyla bir oğul dünyaya getirdim" dedi.
2 Daha sonra Kayin'in kardeşi Habil'i doğurdu. Habil çoban oldu, Kayin ise çiftçi.
3 Günler geçti. Bir gün Kayin toprağın ürünlerinden RAB'be sunu getirdi.
4 Habil de sürüsünde ilk doğan hayvanlardan bazılarını, özellikle de yağlarını getirdi. RAB Habil'i ve sunusunu kabul etti.
5 Kayin'le sunusunu ise reddetti. Kayin çok öfkelendi, suratını astı.
6 RAB Kayin'e, "Niçin öfkelendin?" diye sordu, "Niçin surat astın?
7 Doğru olanı yapsan, seni kabul etmez miyim? Ancak doğru olanı yapmazsan, günah kapıda pusuya yatmış, seni bekliyor. Ona egemen olmalısın."
8 Kayin kardeşi Habil'e, "Haydi, tarlaya gidelim" dedi. Tarlada birlikteyken kardeşine saldırıp onu öldürdü.
9 RAB Kayin'e, "Kardeşin Habil nerede?" diye sordu. Kayin, "Bilmiyorum, kardeşimin bekçisi miyim ben?" diye karşılık verdi.
10 RAB, "Ne yaptın?" dedi, "Kardeşinin kanı topraktan bana sesleniyor.
11 Artık döktüğün kardeş kanını içmek için ağzını açan toprağın laneti altındasın.
12 İşlediğin toprak bundan böyle sana ürün vermeyecek. Yeryüzünde aylak aylak dolaşacaksın."
13 Kayin, "Cezam kaldıramayacağım kadar ağır" diye karşılık verdi,
14 "Bugün beni bu topraklardan kovdun. Artık huzurundan uzak kalacak, yeryüzünde aylak aylak dolaşacağım. Kim bulsa öldürecek beni."
15 Bunun üzerine RAB, "Seni kim öldürürse, ondan yedi kez öç alınacak" dedi. Kimse bulup öldürmesin diye Kayin'in üzerine bir nişan koydu.
16 Kayin RAB'bin huzurundan ayrıldı. Aden bahçesinin doğusunda, Nod topraklarına yerleşti.
17 Kayin karısıyla yattı. Karısı hamile kaldı ve Hanok'u doğurdu. Kayin o sırada bir kent kurmaktaydı. Kente oğlu Hanok'un adını verdi.

Tevrat hakkında bir soru

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat hakkında bir soru

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-08-09, 21:49
Tevrat hakkında bir soru
Theophilos

Şu anda söyleyebileceğim tek şey alıntıladığın ayetlere göre Kain'in Aden bahçesinin doğusundaki Nod ülkesine yerleşmesidir (16); ki bu da Kain döneminde bazı yerleşim bölgelerinin oluştuğunu ima etmektedir. Ayrıca 15. ayette kimse tarafından bulunup öldürülmesin diye Kain'in üzerine bir işaret konduğu söylenmektedir. Bu da bizi "Kain döneminde ona zarar verebilecek kişilerin olduğu" sonucuna ulaştırır.

Kain'in doğumu ile evliliği arasında ne kadar zaman geçtiği belirtilmediği ve Kain ile Abil arasındaki düşmanlık ve öldürme, Adem-Havva'nın günaha düşme öyküsüne benzer şekilde anlatıldığı (her ikisinde de günah kavramı ve ölüm vardır, her iki öyküde de Tanrı'nın huzurundan kovulma konusu işlenmiştir, her iki öyküde de düşmanlık kavramı işlenmiştir, vb) için Kain'in evlendiği kişinin nereden geldiği sorusunu tam olarak yanıtlamak imkansızdır.

Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-08-09, 10:53
Tevrat hakkında bir soru
Nikolas07

Cevabınız için teşekkürler...

Rab sizi bereketlesin...

Tevrat hakkında bir soru

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-08-09, 13:57
Tevrat hakkında bir soru
KaraYilan

Nikolas07

Rab sizi bereketlesin...

Sevgili kardeşim. Öğrenebilme çabanıza hayranım. Sizin gibi genç kardeşlerin iman etmesi ise beni çok mutlu ediyor.

Aslında tam olarak sorunuza cevap vermeyeceğim. Kutsal Kitap çoğu bilgiyi tam vermemiş. Ama Nuh tufanından önce Atmosfer'in basıncının daha fazla olduğundan insanlar,hayvanlar şu an ki ömürlerinden daha fazla yaşadığını duymuştum.

Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-08-09, 15:18
Tevrat hakkında bir soru
Nikolas07

KaraYilan
Nikolas07

Rab sizi bereketlesin...

Sevgili kardeşim. Öğrenebilme çabanıza hayranım. Sizin gibi genç kardeşlerin iman etmesi ise beni çok mutlu ediyor.

Aslında tam olarak sorunuza cevap vermeyeceğim. Kutsal Kitap çoğu bilgiyi tam vermemiş. Ama Nuh tufanından önce Atmosfer'in basıncının daha fazla olduğundan insanlar,hayvanlar şu an ki ömürlerinden daha fazla yaşadığını duymuştum.

Olabilir ilginçmiş,yanıtınız için teşekkür ederim.Rab sizinle olsun.

Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru

Tevrat hakkında bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Tevrat hakkında bir soru konusuna benzer konular;

Ortodoksluk Hakkında Önemli Bir Soru Sevgili kardeşlerim , ortodoksluk mezhebini seçmek istediğim için hergün bol bol ortodokslukla ilgili yazılar okuyorum . Kafama takılan soru / sorun şu ; Büyük iman açıklamasında '' vaftiz olmayan iman etmiş sayılmaz '' diye yazıyor . Bende henüz vaftiz olmadım ancak günlük Rabbe dua ediyorum . Şimdi aklım karıştı biraz '' vaftiz olmayan iman etmiş sayılmaz '' cümlesinden ne anlamalıyım ? Yani dua etmeyeyimmi ? Kalben kabul etmiş olsam bile hristiyan sayılmıyormuyum bu durumda ? Lütfen ortodoks kardeşlerimden cevaplar gelirse çok sevinirim , içimde tuhaf bir sıkıntı meydana getirdi ve bende bundan kurtulmak istiyorum . Lütfen yardımcı olun . Rabde kalın , esenlikle .

Deuteronomy ve Yeni Ahit Hakkında Soru Eski Ahit'te bulunan deuteronomy adlı bölümde; "Öz kardeşin, oğlun, kızın, sevdiğin karın ya da en yakın dostun seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, 'Haydi gidelim, bu ilahlara tapalım' derse, 8 ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın. 9 Onu kesinlikle öldüreceksin. Onu önce sen, sonra bütün halk taşa tutsun. 10 Taşlayarak öldürün onu. Çünkü Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB'den sizi saptırmaya çalıştı.

Pavlus-İncil hakkında bir soru Yazılarıma önyargılı yaklaşılmazsa memnun kalırım. Pavlus=Saul mudur? İncil'in şu atacağım satırları doğru mudur? Elç.8: 3 Saul ise inanlılar topluluğunu kırıp geçiriyordu. Ev ev dolaşarak, kadın erkek demeden imanlıları dışarı sürüklüyor, hapse atıyordu. Pavlus bir gün Şamdaki Mesih yanlılarına eziyet etmek ve onları Kudüs’e getirmek için yola çıktı. Elç.9: 1-2 Saul ise Rab'bin öğrencilerine karşı hâlâ tehdit ve ölüm soluyordu. Başkâhine gitti, Şam'daki havralara verilmek üzere mektuplar yazmasını istedi. Orada İsa'nın yolunda yürüyen kadın erkek, kimi bulsa tutuklayıp Yeruşalim'e getirmek niyetindeydi

Pavlus hakkında on soru on cevap <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cevan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Bookman Old Style"; panose-1:2 5 6 4 5 5 5 2 2...

Gömülme Hakkında Bir Soru Merhaba kardeşlerim; Ailemizin kendine ait büyük bir mezarlığı var..Fakat bu mezarlıkta müslüman inancına sahip yakınlarımda gömülü..oraya gömülebilir miyim yoksa başka inançlardan ayrı yeni bir alana mezarlıkmı yaptırmalıyım?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih