Tevrat hakkında bir soru konusu
734 kez okundu,
4 kez cevaplandı. En son mesaj
Nikolas07 tarafından gönderildi.
Tevrat hakkında bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

22-08-09, 10:02
Nikolas07
Aşağıdaki ayetler hakkında bir sorum var.Kayin yaşadığı olaylardan sonra oradan uzaklaşıyor ve biriyle evleniyor.Ama ilk gönderilen aile Adem ile Havva değil mi?Orada yalnız değiller miydi?Yanlış anlamadıysam Rab onlardan sonra yeryüzüne daha sonradan başka insanlar mı göndermişti?Ve de küçük bir sorum daha var Yaratılış 12'ye kadar okudum neden herkes 600,700,800 sene yaşıyor?Özel bir sebebi var mı?Bugünkü insanlar niye daha kısa yaşıyor?
Daha Vaftiz dersleri alıyorum.Tevrat hakkında bilgim oldukça yetersiz.Tüm bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler...
Esenlikler...
1 Adem karısı Havva ile yattı. Havva hamile kaldı ve Kayin'i doğurdu. "RAB'bin yardımıyla bir oğul dünyaya getirdim" dedi.
2 Daha sonra Kayin'in kardeşi Habil'i doğurdu. Habil çoban oldu, Kayin ise çiftçi.
3 Günler geçti. Bir gün Kayin toprağın ürünlerinden RAB'be sunu getirdi.
4 Habil de sürüsünde ilk doğan hayvanlardan bazılarını, özellikle de yağlarını getirdi. RAB Habil'i ve sunusunu kabul etti.
5 Kayin'le sunusunu ise reddetti. Kayin çok öfkelendi, suratını astı.
6 RAB Kayin'e, "Niçin öfkelendin?" diye sordu, "Niçin surat astın?
7 Doğru olanı yapsan, seni kabul etmez miyim? Ancak doğru olanı yapmazsan, günah kapıda pusuya yatmış, seni bekliyor. Ona egemen olmalısın."
8 Kayin kardeşi Habil'e, "Haydi, tarlaya gidelim" dedi. Tarlada birlikteyken kardeşine saldırıp onu öldürdü.
9 RAB Kayin'e, "Kardeşin Habil nerede?" diye sordu. Kayin, "Bilmiyorum, kardeşimin bekçisi miyim ben?" diye karşılık verdi.
10 RAB, "Ne yaptın?" dedi, "Kardeşinin kanı topraktan bana sesleniyor.
11 Artık döktüğün kardeş kanını içmek için ağzını açan toprağın laneti altındasın.
12 İşlediğin toprak bundan böyle sana ürün vermeyecek. Yeryüzünde aylak aylak dolaşacaksın."
13 Kayin, "Cezam kaldıramayacağım kadar ağır" diye karşılık verdi,
14 "Bugün beni bu topraklardan kovdun. Artık huzurundan uzak kalacak, yeryüzünde aylak aylak dolaşacağım. Kim bulsa öldürecek beni."
15 Bunun üzerine RAB, "Seni kim öldürürse, ondan yedi kez öç alınacak" dedi. Kimse bulup öldürmesin diye Kayin'in üzerine bir nişan koydu.
16 Kayin RAB'bin huzurundan ayrıldı. Aden bahçesinin doğusunda, Nod topraklarına yerleşti.
17 Kayin karısıyla yattı. Karısı hamile kaldı ve Hanok'u doğurdu. Kayin o sırada bir kent kurmaktaydı. Kente oğlu Hanok'un adını verdi.
Tevrat hakkında bir soru

[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Tevrat hakkında bir soru

22-08-09, 21:49
Theophilos
Şu anda söyleyebileceğim tek şey alıntıladığın ayetlere göre Kain'in Aden bahçesinin doğusundaki Nod ülkesine yerleşmesidir (16); ki bu da Kain döneminde bazı yerleşim bölgelerinin oluştuğunu ima etmektedir. Ayrıca 15. ayette kimse tarafından bulunup öldürülmesin diye Kain'in üzerine bir işaret konduğu söylenmektedir. Bu da bizi "Kain döneminde ona zarar verebilecek kişilerin olduğu" sonucuna ulaştırır.
Kain'in doğumu ile evliliği arasında ne kadar zaman geçtiği belirtilmediği ve Kain ile Abil arasındaki düşmanlık ve öldürme, Adem-Havva'nın günaha düşme öyküsüne benzer şekilde anlatıldığı (her ikisinde de günah kavramı ve ölüm vardır, her iki öyküde de Tanrı'nın huzurundan kovulma konusu işlenmiştir, her iki öyküde de düşmanlık kavramı işlenmiştir, vb) için Kain'in evlendiği kişinin nereden geldiği sorusunu tam olarak yanıtlamak imkansızdır.
Tevrat hakkında bir soru
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında bir soru

23-08-09, 10:53
Nikolas07
Cevabınız için teşekkürler...
Rab sizi bereketlesin...
Tevrat hakkında bir soru

[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]

FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında bir soru

23-08-09, 13:57
KaraYilan
|
|
Nikolas07
|
Rab sizi bereketlesin...
|
Sevgili kardeşim. Öğrenebilme çabanıza hayranım. Sizin gibi genç kardeşlerin iman etmesi ise beni çok mutlu ediyor.
Aslında tam olarak sorunuza cevap vermeyeceğim. Kutsal Kitap çoğu bilgiyi tam vermemiş. Ama Nuh tufanından önce Atmosfer'in basıncının daha fazla olduğundan insanlar,hayvanlar şu an ki ömürlerinden daha fazla yaşadığını duymuştum.
Tevrat hakkında bir soru
FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında bir soru

23-08-09, 15:18
Nikolas07
|
|
KaraYilan
|
|
|
Nikolas07
|
Rab sizi bereketlesin...
|
Sevgili kardeşim. Öğrenebilme çabanıza hayranım. Sizin gibi genç kardeşlerin iman etmesi ise beni çok mutlu ediyor.
Aslında tam olarak sorunuza cevap vermeyeceğim. Kutsal Kitap çoğu bilgiyi tam vermemiş. Ama Nuh tufanından önce Atmosfer'in basıncının daha fazla olduğundan insanlar,hayvanlar şu an ki ömürlerinden daha fazla yaşadığını duymuştum.
|
Olabilir ilginçmiş,yanıtınız için teşekkür ederim.Rab sizinle olsun.
Tevrat hakkında bir soru

FORUMA ÜYE OLUN! /
Tevrat hakkında bir soru
Tevrat hakkında bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.