Yaratılış 12:6 Hakkında...

Yaratılış 12:6 Hakkında... hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Tevrat ve Zebur > Yaratılış (Tekvin) : Yaratılış 12:6 Hakkında... konusu 261 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj drno61 tarafından gönderildi. Yaratılış 12:6 Hakkında... Eski Ahit hakkında yazılmış bir kitabı inceliyorum.Kitabın yazarının bazı iddiaları hakkında sizlerin fikirlerini merak ediyorum.Yaratılış 12:6'da o günlerde orada Kenanlılar yaşıyordu yazıyor.Kitap yazarının iddiasına göre Kenanlılar yurtlarından Hz.Musa'dan çok sonra çıkarılmışlardı.Dolayısıyla yazar,Yar.12:6'yı Hz.Musa'nın yazmış olamayacağını iddia ediyor.Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?Katkılarınız için teşekkürler. Yönetim Notu: Musa'nın yazdıkları daha sonra Yeşu ve diğer peygamberler tarafından elden geçirildi. Dolayısıyla Kenanlılar ve daha başka bir çok Musa'nın bilemeyeceği şeyler olması doğaldır. Yaratılış 12:6 Hakkında...

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yaratılış 12:6 Hakkında... konusu 261 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj drno61 tarafından gönderildi.

Yaratılış 12:6 Hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yaratılış 12:6 Hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-11, 14:41
drno61

Eski Ahit hakkında yazılmış bir kitabı inceliyorum.Kitabın yazarının bazı iddiaları hakkında sizlerin fikirlerini merak ediyorum.Yaratılış 12:6'da o günlerde orada Kenanlılar yaşıyordu yazıyor.Kitap yazarının iddiasına göre Kenanlılar yurtlarından Hz.Musa'dan çok sonra çıkarılmışlardı.Dolayısıy la yazar,Yar.12:6'yı Hz.Musa'nın yazmış olamayacağını iddia ediyor.Sizin bu konudaki düşünceniz nedir?Katkılarınız için teşekkürler.

Yönetim Notu: Musa'nın yazdıkları daha sonra Yeşu ve diğer peygamberler tarafından elden geçirildi. Dolayısıyla Kenanlılar ve daha başka bir çok Musa'nın bilemeyeceği şeyler olması doğaldır.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yaratılış 12:6 Hakkında...

Yaratılış 12:6 Hakkında... hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-11-11, 20:37
drno61

Cevabınız için teşekkür ederim.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yaratılış 12:6 Hakkında...

Yaratılış 12:6 Hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yaratılış 12:6 Hakkında... konusuna benzer konular;

Yaratılış 36:31 hakkında... Bahsettiğim kitabın yazarının bir diğer iddiası Yaratılış 36:31'de Hz.Musa'dan çok sonra hüküm süren Edom krallarının isim listesinin varlığı nedeniyle bu satırları Hz.Musa'nın yazmış olamayacağı iddiasıdır.Bu konudaki düşünceleriniz nedir?Teşekkürler... Yönetim Notu: Musa'nın yazdıkları daha sonra Yeşu ve diğer peygamberler tarafından elden geçirildi. Dolayısıyla Kenanlılar ve daha başka bir çok Musa'nın bilemeyeceği şeyler olması doğaldır.

Yaratılış 11:31 ve 15:7 hakkında... Yazarın diğer iddiası Yar.11:31 ve 15:7'de geçen,bir Güney Mezopotamya şehri olan Keldanilerin Ur kenti hakkında.Yazar,Keldaniler'in Güney Mezopotamya'ya M.Ö 9. veya 10. yüzyıldan daha önce yerleşmediklerini iddia ediyor ve bu kent isminin Yaratılış kitabında bulunmasının tarihsel bir yanlış olduğunu iddia ediyor.Sizin bu konudaki fikriniz nedir?Katkılarınız için teşekkürler. Yönetim Notu: Yazarınız yanlıştır. Sizin de yazdığınız üzere "iddia" etmektedir. Öncelikle iddiasını ispat etmesi gerekmektedir. Yani biz iddianın yanlışlığı ispat etmek zorunda değiliz.

Yaratılış 14:14 Hakkında... Yazarın bir diğer iddiası Yar.14:14'de Avram'ın dört kralı Dan'a dek kovalamasıyla ilgilidir.Eski adı Layiş olan kente Hakimler zamanında Dan ismi verilmesi nedeniyle Hz.Musa'nın Dan kentinden bahsedemeyeceğini iddia etmektedir yazar.Ayrıca Hakimler 18:30'daki sürgüne kadar ifadesi nedeniyle Hakimler 18:30 pasajının sürgünden,yani M.Ö 734'ten sonra yazılmış olması gerektiğini iddia eder.Sizin bu konulardaki fikirleriniz nelerdir?Teşekkürler... Yönetim Notu: Musa'nın yazdıkları daha sonra Yeşu ve diğer peygamberler tarafından elden geçirildi. Dolayısıyla Kenanlılar ve daha başka bir çok Musa'nın bilemeyeceği şeyler olması doğaldır. Lakin okuduğunuz kitabın yazarı "Tevrat" kelimesinin anlamını bilseydi Hakimler kitabının zaten Tevrat dışındaki bir kitap olduğunu bilebilirdi, böylelikle...

Yaratılış Merhaba kardeşlerim.Eski Ahit'in Yaratılış bölümündeki 6-7 ve 8.nci ayetlerde ''Tanrı,'Suların ortasında bir kubbe olsun,suları birbirinden ayırsın' diye buyurdu. 7.Ve öyle oldu.tanrı gökkubbeyi yarattı.Kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı. 8. Kubbeye ''Gök'' adını verdi.Akşam oldu,sabah oldu ve ikinci gün oluştu'' diye yazıyor.burada anlatılmak istenen ne olabilir sizce zira ben anlamadımda ? benim anladığım burada ''Gök'ün yani atmosferinde üstünde suların olduğuki yanlış anladığım belli çünkü atmosferden sonrası uzay,su yok.

Yaratılış hakkında ''16 Tanrı büyüğü gündüze, küçüğü geceye egemen olacak iki büyük ışığı ve yıldızları yarattı.'' Hepinizin bildiği gibi Tevrat'ta Yaratılış bölümünde bu ayet vardır. Benim burda kafamı kurcalayan bir şey var. Güneşin dünyadan çok daha önce var olduğu bilimsel verilerce kanıtlanmış bir durum. Ama Kutsal Kitap'ta Tanrı'nın güneşi ve ayı dünyayı aydınlatması için doğal olarakta dünyadan sonra yarattığı yazılı bu açıkça görülüyor. Ben daha öncede bunu yazdığımı hatırlıyorum ama tatmin edici bir cevap alamadım malesef. Lütfen cevaplarsanız sevinirim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih