Yaratılış 36:31 hakkında... konusu
404 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
aobir tarafından gönderildi.
Yaratılış 36:31 hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

11-11-11, 15:00
drno61
Bahsettiğim kitabın yazarının bir diğer iddiası Yaratılış 36:31'de Hz.Musa'dan çok sonra hüküm süren Edom krallarının isim listesinin varlığı nedeniyle bu satırları Hz.Musa'nın yazmış olamayacağı iddiasıdır.Bu konudaki düşünceleriniz nedir?Teşekkürler...
Yönetim Notu: Musa'nın yazdıkları daha sonra Yeşu ve diğer peygamberler tarafından elden geçirildi. Dolayısıyla Kenanlılar ve daha başka bir çok Musa'nın bilemeyeceği şeyler olması doğaldır.
Yaratılış 36:31 hakkında...
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

11-11-11, 20:42
drno61
Cevabınız için teşekkürler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

20-04-12, 15:59
aobir
Yönetim notu olarak yazılan cevap müslüman iddialarını desteklemiyor mu?Müslümanlarda tevratın esasta musaya verildiğini ama sonradan başkalarının müdahele ettiğini iddia eder bu yazdığınızı okuyan bir müslüman mal bulmuş mağribi gibi iste tevratın tahrif olduğunun ispatı diye ortaya çıkabilir
Yönetim Notu: Biz gerçekleri söylüyoruz, söylerken de müslümanların ne düşündüğünü, ne düşüneceğini dikkate almıyoruz. Lakin müslümanların iddialarının bir önemi yoktur. Çünkü zaten Tevrat diye bir kitap yoktur, ilk beş kutsal kitaba İbranice'de verilen özel isim TORAH; Tevrat demektir. Tıpkı 4 İncil olmaması, İncil'in bir kitap, kitap sayısından öte bir anlama sahip olması gibi. Her müslüman değil ancak büyük bir kesim,
hristiyanlar ne yaparsa yapsın yazılanlardan sadece istedikleri bölümleri, cümleleri, hatta bazen kelimeleri alıp kullanıyorlar. Yani ''combızlama'' denilen bir yorum hatası yapıyorlar.
Kısacası müslümanları düşünerek hareket etmeye gerek yoktur. Biz hiç bir şeyi gizlemiyoruz. Kutsal Kitap'taki ifadelerin, durumların sorgulanmasından korkmuyoruz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yaratılış 36:31 hakkında... konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil