Sebastian
Eski Anlaşma'da hükümlerin kaldırılması
Merhaba Sevgili Dostlar.
Eski Antlaşma'da Mesih'in geleceği birçok yerde mevcut.Peki hükümlerin kaldırılacağına dair bir ayet var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Esenlikler...
Yönetim Notu: Bu konu ile ilgili formumuzun temel kavramlar >> Yasa bölümünde gerekli açıklama vardır. Lütfen soru sormadan önce formumuzda bulunan yazıları inceleyin ve daha önceden yazılmış açıklamalar yeterli olmadığı halde ek bilgi isteyin.
Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)
Sebastian
|
|
Alıntı:
|
|
Yönetim Notu: Bu konu ile ilgili formumuzun temel kavramlar >> Yasa bölümünde gerekli açıklama vardır. Lütfen soru sormadan önce formumuzda bulunan yazıları inceleyin ve daha önceden yazılmış açıklamalar yeterli olmadığı halde ek bilgi isteyin.
|
Sevgili Yönetim;
Belirttiğiniz bölümde sorumun cevabını bulamadım,belki gözümden kaçmış olabilir.Aydınlatıcı bir cevabınız olursa sevinirim.
Saygılarla...
moderator5
Sebastian
Sevgili moderator5;
Okumuştum ama demek ki tam kafamı verememişim.Şimdi daha iyi anladım.O zaman bir Hristiyan,Eski Antlaşma'daki yasalara uymakla yükümlü değilse,neden Kutsal Kitap'a Eski Antlaşma dahil?
admin1 Ken Block
Sana esenlik olsun sevgili Yakamoz 26;
Romalılar Mektubu 7. bölüm yasayı çok güzel anlatır. Benim sana aktarmak istediğim ayet, " Öyleyse ne diyelim? Kutsal Yasa günah mı oldu? Kesinlikle hayır! Ama Yasa olmasaydı, günahın ne olduğunu bilemezdim. Yasa, “Göz dikmeyeceksin” demeseydi, başkasının malına göz dikmenin ne olduğunu bilemezdim." yani eski ahit kitabı bize yasayı öğretir evet ve Tanrı'yı hoşnut edecek şeyler nelerdir onu gösterir. Yasadan özgür oluşumuz sadece kurtuluş anlamındadır.Bizler Mesih İsa ile bize sunulan lütufla kurtulduk. Yasa olmasydı günahın ne olduğunu bilemezdik. Hiç kimse yasaya birebir uyarak kurtuluşa kavuşamaz çünkü kişi bunu yaşamı boyunca her an yapmalıdır fakat günahlı bir bedenle dünyaya geliyoruz ve bizi günahtan özgür kılabilecek tek güç Mesih'in çarmıhındaki anlamdır. Kutsal Yazılar bir birini yok etmez aksine başlangıçdaki planın kusursuz bir şekilde ilerlediğini gösterir, ki Mesih " ben yok saymaya değil tamamlamaya geldim" der. Mesih yasadan bahsederken, dikkat edilirse şöyle der bazı konular için... örneğin zina... "yasa zina günahtır der ama ben size diyorumki birini şehvetle arzulayanda zina etmi,ş sayılır"... ve böyle örnekler çoğaltıla bilir. Tanrı'da doğru tektir ve bize yasa aracılığı ile doğru olan bildirilmiştir.
Esenlikler
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler