Adventisizm hakkında merak ettiklerim.

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Adventistlik : Adventisizm hakkında merak ettiklerim. konusu 2027 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj Matias tarafından gönderildi. Adventisizm hakkında merak ettiklerim. Merhabalar, Adventistlerle ilgili olan tüm başlıkları taradım ancak doyurucu bir bilgiye ulaşamadığım için genelden sorma ihtiyacını hissettim. Gerçi Adventist yaşam tarzı isimli başlıkta sorularıma cevap teşkil edecek bir takım bilgiler vardı ama tam tatmin olamadım. Benim forumumuzda üye olan Advantist bir bayan arkadaşım var. Kendisiyle ara sıra teolojik konularda konuşuruz. Bana Adventisizmde kahve ve alkolün kesinlikle yasak olduğunu söylemişti. Konuya tam vakıf değilim ve bilgim sınırlı. Arkadaşımda benim gibi yeni imanlılardan. Onun için bizden daha bilgili olan insanlardan bilgi almak istiyorum. Kutsal kitapta alkolün yasaklandığına dair bir ayet yok. Elbette imanlı bir birey alkol kullanmak yasak değilmiş diye alkolik olana kadar yada komaya girene kadar içsin demiyorum ama... Adventisizm hakkında merak ettiklerim.

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. konusu 2027 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj Matias tarafından gönderildi.

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-06-09, 10:28
Khalkedonian

Merhabalar, Adventistlerle ilgili olan tüm başlıkları taradım ancak doyurucu bir bilgiye ulaşamadığım için genelden sorma ihtiyacını hissettim. Gerçi Adventist yaşam tarzı isimli başlıkta sorularıma cevap teşkil edecek bir takım bilgiler vardı ama tam tatmin olamadım. Benim forumumuzda üye olan Advantist bir bayan arkadaşım var. Kendisiyle ara sıra teolojik konularda konuşuruz. Bana Adventisizmde kahve ve alkolün kesinlikle yasak olduğunu söylemişti. Konuya tam vakıf değilim ve bilgim sınırlı. Arkadaşımda benim gibi yeni imanlılardan. Onun için bizden daha bilgili olan insanlardan bilgi almak istiyorum. Kutsal kitapta alkolün yasaklandığına dair bir ayet yok. Elbette imanlı bir birey alkol kullanmak yasak değilmiş diye alkolik olana kadar yada komaya girene kadar içsin demiyorum ama ölçülü bir şekilde alkol kullanılmasının hristiyan inancı açısından ne gibi bir sakıncası olabilir ? Kahve yasağının nedenini de anlayamadım. Ben bu konuda şöyle bir mantık yürütüyorum; Eğer kutsal kitapta aksine dair bir delil yoksa ölçülü bir şekilde alkol kullanmanın bir sakıncası olamaz. Sonuçta ölçüsüzce tüketim zarar verir bedene. Bu tükettiğiniz madde su bile olsa.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Adventisizm hakkında merak ettiklerim.

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-06-09, 14:10
admin1 Ken Block

Direkt alakalı olmasa da şu bölümü üstünkörü şekilde okumanızı öneriyorum ilk olarak: http://www.kutsalkitap.com/kkitap/index.php?b=45&c=14

Alıntı:
20 Yiyecek uğruna Tanrı`nın işini bozma! Her yiyecek temizdir, ama yedikleriyle başkasının sürçmesine yol açan kişi kötülük etmiş olur.
21 Et yememen, şarap içmemen, kardeşinin sürçmesine yol açacak bir şey yapmaman iyidir.
22 Bu konulardaki inancını Tanrı`nın önünde kendine sakla. Onayladığı şeyden ötürü kendini yargılamayan kişi ne mutludur!
23 Ama bir yiyecekten kuşkulanan kişi onu yerse yargılanır; çünkü imanla yemiyor. İmana dayanmayan her şey günahtır.
Tam olarak neden alkolü ve kahveyi yasakladıklarını bilmiyorum, sadece tahmin yürütüyorum. Belki de bu protestan topluluk şarap içtikleri zaman bazı kişilere kötü örnek olabileceklerini düşünmektedirler. Bu bağlamda bir kural koymuş olabilirler.

Genel olarak Amerika'daki veya Amerika'dan kaynaklı protestan mezheplerde bazı uygulamalar kimi mezheplere inat ya da Amerikan kültürü ile alakalı olabilmektedir.

Örneğin Büyük Ekonomik Buhran zamanında alkol yüzünden Amerika'da acı çeken, ailesi yıkılan çok kişi olduğundan, bir çok kişi için büyük sorun oluşturduğundan günümüzde Amerika'nın en büyük protestan kilisesi ve misyonu olan Baptistler Kutsal Kitap'ta yazmadığı halde şarap yerine vişne suyu ile Rabbin sofrası ayini yapmaya başlamışlardır. Yine sigara içenlere de "hristiyan değil" gözüyle bakanları da vardır.

Benzer şekilde bu baptistlere, baptist doktrinlere, baptist kiliselere kızan, "gıcık" olan presbiteryenler de Amerika'da cuma ya da cumartesi günleri kendi aralarında toplanıp "püro" içerler, "püro günü" yaparlar, baptistlerin dedikodularını yaparlar. Bu inat üzerine çıkmış bir uygulamadır. Çok bilinmez, özellikle presbiteryen kilise önderleri, teoloji okulu öğrencileri, presbiterler bunu yaparlar.

Benzer şekilde bir çok Amerikalı Starbucks marka kahve içmek konusunda bağımlılık derecesindedirler. Bazı kiliselerin içinde starbucks cafe bile yer alır. Starbucks cafe'den kahvesini alan elinde kahve ile ayine katılabilmektedir.

Sadece tahmin yürütüyorum; belkide adventistler bu tür şeyler yüzünden bir çeşit tepkisel bir karar almış olabilirler.

Tabi bence niyet de çok önemlidir, ne tür bir niyetle bunları yaptıklarını bilmiyoruz.

Kutsal Kitap'ta ve Kilise Tarihi'nde şarap bir günah değildir. Sarhoş olmak bir günahtır;

Pavlus Timoteos'a "biraz" şarap iç diyor;
Alıntı:
Artık yalnız su içmekten vazgeç; miden ve sık sık baş gösteren rahatsızlıkların için biraz da şarap iç.
1. Timoteos 5:23
aynı mektupta başka bir yerde ise şöyle diyor;
Alıntı:
Aynı şekilde kilise* görevlileri, özü sözü ayrı, şarap tutkunu, haksız kazanç peşinde koşan kişiler değil, ağırbaşlı kişiler olmalı.
1. Timoteos 3:8
Alıntı:
Şarap düşkünü, zorba olmamalı; uysal, kavgadan ve para sevgisinden uzak olmalı.
1. Timoteos 3:3
ve efeslilere mektupta;
Alıntı:
Şarapla sarhoş olmayın, bu sizi sefahate götürür. Bunun yerine Ruh`la dolun:
Efesliler 5:18
Şarap günah değildir, sarhoş olmak günahtır. Kilise öğretisi olarak yasaktan ziyade kişinin kendi tercihi olarak şarap içmemeyi tercih etmesi mümkün olabilir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Adventisizm hakkında merak ettiklerim.

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-06-09, 14:28
admin1 Ken Block

adventist
22-Mesih İnanlısı Davranışı
Bizler düşünen, hisseden ve kutsal yasa ile uyum içinde hareket eden kutsal kişiler olarak çağırılıyoruz. Kutsal Ruh’un bizlerin içinde Rabbin karakterini tekrar oluşturması için sadece yaşamımızda bize Mesih inanlısı biri olarak temizlik, sağlık ve sevinç getirecek hareketlere katılırız. Bu da yaşamımızda zevk ve eğlence unsurunun Mesih inanlısına yakışır biçimde en yüksek standarda uyması gerektiği anlamına gelir. Kültürel farklılıklar göz önüne alınarak, elbiselerimiz sade, gösterişsiz, mütevazı ve gerçek güzellikleri dış görünüşlerinde değil, bilakis onların kibar ve dürüst kişiliklerinde olan kişilere uygun olmalıdır. Bu ayrıca şu anlama gelir; Bedenimiz Kutsal Ruh’un tapmağı olduğu için bizler onu zeki bir şekilde korumalı, yeterli egzersiz ve dinlenme ile birlikte sağlığımız için en uygun olan diyeti uygulamalı ve Kutsal Yazı’da da belirtilen “temiz olmayan” yiyeceklerden uzak durmalıyız. Alkollü içecekler, tütün, uyuşturucu maddelerin sorumsuz bir şekilde tüketilmesi vücudumuz için zararlı olduğundan dolayı onlardan da uzak durmalıyız. Bunun yerine düşüncelerimizi ve bedenimizi bizlerin sağlıklı ve neşeli olmamızı isteyen Mesih’in disiplinine yöneltmek için her ne gerekiyorsa yapmalıyız. (Romalılar 12:1,2; 1. Yuhanna 2:6; Efesliler 5:1-21; Filipeliler 4:8; 2. Korintliler 10:5; 6:14-7:1; 1. Petrus 3:1-4; 1 Korintliler 6:19, 20; 10:31; Levililer 11:1-47; 3. Yuhanna 2).

Şeklinde açıklamışlar

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-06-09, 16:37
Khalkedonian

Yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Anladığım kadarıyla Amerikan kültürüyle alakalı bir konu. Onun haricinde sosyal ortamlarda ölçülü bir şekilde alkol kullanmanın inancımız açısından bir sakıncası olmadığını biliyordum. Sizlerinde teyidiyle gönlüm biraz daha ferahladı. Rab sizlerden razı olsun.

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-06-09, 16:51
admin1 Ken Block

Genel olarak inat yapanlar gibi püro içmemekle, vücudlarını korumaya çalışmakla iyi bir şey yapmaktadırlar.

Ancak kahve konusunda vücudu korumaktan ziyade bir tepki teolojisi oluşturmuşlarsa bu da pek iyi değildir. Vücudu korumak gerekir, starbucks kahvelerine sigara veya alkol gibi bağımlı olmak da iyi bir şey değildir. Bu açıdan bağımlılık ve aşırı tüketim yanlıştır, ancak tamamen yasaklayıp bunu kilise doktrini yapmak da başka bir yanlıştır. Diğer taraftan belli oranda tüketilen kahvenin yararı vardır. Alkol içtikten sonra kahve tüketenlerde alkolün olumsuz etkilerinin azaldığı görülmüştür.

Kişisel düşüncem Amerikan Kültürü'ne tepkisel olarak üretilmiş bir teoloji olma olasılığının var olduğudur.

Ama en iyisi sigara, püro içmemek, aşırı kahve ve şarap tüketmemek, bunlardan hiç birine bağımlı olmamak ve tepki üzerine teolojiler oluşturmamaktır.

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. konusuna benzer konular;

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler 1) Vaftiz edilmek istiyorum,herhangi bir kiliseye gidip hemen gün alabilir miyim? Cevap: Vaftiz,bir imanlı için önemli bir adımdır ve vaftiz,rabbin sofrası (komünyon) ile beraber Kutsal Kitapta yer verilen önemli iki sakramentten birisidir.Dolayısıyla kiliseler tarafından ciddiye alınan bir mevzudur ve kişinin gerçekten Hristiyan dininin iman esaslarını öğrendikten ve imanını sağlam temele inşa ettikten sonra uygulanması gereken bir olgudur,bu yüzden süresi kiliseden kiliseye değişen bir dönem eğitim görmeniz gerekmektedir. 2) Ama vaftiz olmak için ders almak gerekliyse,neden bebekleri bazı kiliselerde vaftiz ediyorlar? Cevap: Bebek (infant) vaftizi,birçok mezhepte tartışmalı bir konudur.Bebek vaftizinin mevcut olduğu kiliselerde,çocuğu imanda yetiştirecek sponsorlar olarak...

bir deistin merak ettikleri öncelikle buradaki tüm iyi niyetli hristiyanlara selamlarımı sunarım. ben müslüman kökenli fakat deist anne ve baba tarafından yetiştirilmiş 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. en yakın akrabalrım arasında da deizm görüşünü benimsemişler bulunmaktadır. Tanrıya inanan ve vicdanı rehber olarak alan bir insan olarak hiçbir zaman islama karşı bir sempatim olmamıştır. fakat hristiyanlığa hep bir sempatiyle yaklaşmışımdır. çünkü hristiyanlık çok daha Tanrı ve hoşgörü odaklı bir dün görünümünde. ben sizlere şunu sormak istiyorum; yaz okulunda oda arkadaşımla islam hakkında tartışmıştık ve bana ne kadar iyi niyetli ve kimseye zarar vermemiş hatta yardım etmiş bir insan olsam dahi (kendi inancına göre) müslüman olmadığım sürece sonsuza kadar cehennemde yanacağımı döyledi. ben her...

Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz? Hristiyanlığa dair en çok hangi konuyu merak ediyorsunuz?

Katoliklik ve merak Merhaba arkadaşlar benim aklıma bir soru geldi; Ben bir süre Hristiyan inancını araştırmıştım ama ara verdim bir süre ama ara vermeden önce aklıma bir soru takıldı; Ben imanlı bir mümin olarak aktif birisi olmak isterim bu yüzden aklımdaki aktif insan profilindeki mesih inançlısı(yanlış bir imaj olabilir)Katolik idi.Acaba Katolik tarikatleri hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ? ayrıca birde katoliklerin dünya gençlik günleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Sevgiler.

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum Merhabalar, Eğer biz Tanrı' nın Lütfuyla kurtuluyorsak ve başlangıçtan beri neler olduysa hepsi Tanrı' nın Lütfuyla olduysa, biz ne yapabiliriz ? İsa Mesih' e Rab diyebiliyorsak ve bu Kutsal Ruh aracılığı ile bizim kurtuluşumuzla oluyorsa, biz ne yapabiliriz ? Bir kişinin başka bir kişiye Mesih' i anlatması ve o kişinin Mesih' e iman etmesi yine Tanrı' nın lütfuyla gerçekleşmiyor mu ? Sadece evet inanıyorum dememiz yeterli değil. Şahsen ben ne kadar Tanrının bir ve tek olduğuna ondan başka bir ilah olmadığına inanıyorsam da en az benim kadar hatta öyle tahmin ediyorum ki benen daha fazla inanan biri de şeytan dır. Ancak bu şeytanı kurtarmaz. Kısacası kurtulmamız için bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey var mıdır ? Ne yapmamız gerekiyor. Kurtulduğumuzu da nasıl anlarız ? ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih