Yehova Şahitleri

hristiyanlık | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar : Yehova Şahitleri

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yehova Şahitleri

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Yehova Şahitleri rab isa mesih tanrı allah

Yehova Şahitleri 'nin İncil Çevirisi - Uyarı konusu 2.481 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj 24-03-10 / 19:22 tarihinde anthodezmi tarafından gönderildi. YEHOVA ŞAHİTLERİNCE YAPILAN "KUTSAL METİNLER- İNCİL" ÇEVRİSİ GÜVENİLİR MİDİR?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Ocak 2005'te Yehova Şahitler'i türkçe 'Kutsal Metinler-İncil' başlığıyla (KMİ) yeni bir İncil çevrisi yayınladı. Bu, belibaşlı dillerde "New World Translation of the Holy Scriptures" (Kutsal Metinlerin Yeni Dünya Tercümesi) diye bilinen çevirinin sadece İncil bölümüydü. Kitap'ın basımı oldukça kaliteli, çeviri de oldukça açık ve anlaşılır. Kısa bir sözcük dizini ve Yehova şahitleri'nin temel öğretilerini içeren sohbet konuları da ek bilgi biçiminde kitap'ın sonunda sunulmakta. <o:p></o:p> KMİ'in önsözünde bu çevrinin 'Westcot ve Hort' un Yunanca metnine dayanıldığı ve bunun en eski Yunanca elyazmalarıyla uyumlu olduğu... Yehova Şahitleri YEHOVA ŞAHİTLERİNCE YAPILAN "KUTSAL METİNLER- İNCİL" ÇEVRİSİ GÜVENİLİR MİDİR?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Ocak 2005'te Yehova Şahitler'i türkçe 'Kutsal Metinler-İncil' başlığıyla (KMİ) yeni bir İncil çevrisi yayınladı. Bu, belibaşlı dillerde "New World Translation of the Holy Scriptures" (Kutsal Metinlerin Yeni Dünya Tercümesi) diye bilinen çevirinin sadece İncil bölümüydü. Kitap'ın basımı oldukça kaliteli, çeviri de oldukça açık ve anlaşılır. Kısa bir sözcük dizini ve Yehova şahitleri'nin temel öğretilerini içeren sohbet konuları da ek bilgi biçiminde kitap'ın sonunda sunulmakta. <o:p></o:p> KMİ'in önsözünde bu çevrinin 'Westcot ve Hort' un Yunanca metnine dayanıldığı ve bunun en eski Yunanca elyazmalarıyla uyumlu olduğu... Yehova Şahitleri 'nin İncil Çevirisi - Uyarı
hristiyan

Yehova Şahitleri konusu 23.443 kez okundu, 66 kez cevaplandı. En son mesaj 08-12-09 / 01:31 tarihinde Sebastian tarafından gönderildi. Yaşadığımız bu dönemde çevremizde, yakınlarımız arasında, iş yerinde yahut yolda mutlaka görmüşsünüzdür onları. Bir grup kendini bilmez ve Tanrı korkusundan mahrum bu zavallı insanlar kendilerine Yahova şahitleri ismini vermiştir. Ancak kimdir bu sözde Hristiyan grup? Amaçları nedir? İşin aslına bakacak olursak onlar açısından Tanrı’nın isteklerini yerine getiriyorlar. Yollarda fareler gibi cirit atarak ve dünyanın bir çok ülkesinde ellerindeki çantaları ile ( bu da bir Tanrı isteği olsa gerek) ev ev dolaşıp insanları rahatsız ederek bu sözde zavallı hristiyan grubu sözde misyonerlik yapmaktadırlar.. Bu noktada misyonerliğin anlamını çok iyi bilmek gerekir. Misyonerlik öncelikle yabancı kökenli bir kelimedir. Kabaca anlamına baktığımız zaman Tanrı’nın sözünü duyurmak anlamına gelir. ... Yehova Şahitleri Yaşadığımız bu dönemde çevremizde, yakınlarımız arasında, iş yerinde yahut yolda mutlaka görmüşsünüzdür onları. Bir grup kendini bilmez ve Tanrı korkusundan mahrum bu zavallı insanlar kendilerine Yahova şahitleri ismini vermiştir. Ancak kimdir bu sözde Hristiyan grup? Amaçları nedir? İşin aslına bakacak olursak onlar açısından Tanrı’nın isteklerini yerine getiriyorlar. Yollarda fareler gibi cirit atarak ve dünyanın bir çok ülkesinde ellerindeki çantaları ile ( bu da bir Tanrı isteği olsa gerek) ev ev dolaşıp insanları rahatsız ederek bu sözde zavallı hristiyan grubu sözde misyonerlik yapmaktadırlar.. Bu noktada misyonerliğin anlamını çok iyi bilmek gerekir. Misyonerlik öncelikle yabancı kökenli bir kelimedir. Kabaca anlamına baktığımız zaman Tanrı’nın sözünü duyurmak anlamına gelir. ... Yehova Şahitleri
hristiyan

Yehova Şahitleri hakkında bilgi konusu 1.526 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj 12-05-08 / 12:06 tarihinde evangelion tarafından gönderildi. Bu inanç en basit olarak İsa (Yahşuah)'ın Tanrılığı'nı kabul etmez, ancak normal bir insan seviyesine de koymaz. Kutsal Kitap'a göre bir mezhep veya hristiyan inancı DEĞİLDİR. Yehova Şahitleri Bu inanç en basit olarak İsa (Yahşuah)'ın Tanrılığı'nı kabul etmez, ancak normal bir insan seviyesine de koymaz. Kutsal Kitap'a göre bir mezhep veya hristiyan inancı DEĞİLDİR. Yehova Şahitleri hakkında bilgi
hristiyan

Yehova Şahitleri kimdir? Yehova Şahitlere neye inanır? konusu 235 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 10-03-12 / 23:57 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Soru: Yehova Şahitleri kimdir ve neye inanırlar? Yanıt: Günümüzde Yehova Şahitleri olarak bilinen tarikat, 1870 yılında Pennsylvania’da Charles Taze Russell’ın yönettiği bir Kutsal Kitap etüdünde başlamıştır. Russell grubuna, “Bin Yıl Şafağı Kutsal Kitap Etüdü” adını vermişti. Charles T. Russell, “Bin Yıl Şafağı” adında bir dizi kitap yazmaya başladı. Bu kitap ölümünden önce altı cilde ulaşmıştı ve Yehova Şahitleri’nin günümüzde inandığı tanrıbilimin büyük bir kısmını içeriyordu. Russell’in 1916’da ölümünden sonra, arkadaşı ve yerine geçen Hâkim J. F. Rutherford, “Bin Yıl Şafağı” dizisinin yedinci ve son cildi olan “Tamamlanan Gizem”i 1917’de yazmıştır. The Watchtower Bible and Tract Society 1886’da kurulmuş ve hızla “Bin Yıl Şafağı” hareketinin düşüncelerini başkalarına bildirmeye... Yehova Şahitleri Soru: Yehova Şahitleri kimdir ve neye inanırlar? Yanıt: Günümüzde Yehova Şahitleri olarak bilinen tarikat, 1870 yılında Pennsylvania’da Charles Taze Russell’ın yönettiği bir Kutsal Kitap etüdünde başlamıştır. Russell grubuna, “Bin Yıl Şafağı Kutsal Kitap Etüdü” adını vermişti. Charles T. Russell, “Bin Yıl Şafağı” adında bir dizi kitap yazmaya başladı. Bu kitap ölümünden önce altı cilde ulaşmıştı ve Yehova Şahitleri’nin günümüzde inandığı tanrıbilimin büyük bir kısmını içeriyordu. Russell’in 1916’da ölümünden sonra, arkadaşı ve yerine geçen Hâkim J. F. Rutherford, “Bin Yıl Şafağı” dizisinin yedinci ve son cildi olan “Tamamlanan Gizem”i 1917’de yazmıştır. The Watchtower Bible and Tract Society 1886’da kurulmuş ve hızla “Bin Yıl Şafağı” hareketinin düşüncelerini başkalarına bildirmeye... Yehova Şahitleri kimdir? Yehova Şahitlere neye inanır?
hristiyan

Yehova Şahitleri ilgili soruları varsa... konusu 10.366 kez okundu, 58 kez cevaplandı. En son mesaj 21-05-11 / 20:21 tarihinde jusmin tarafından gönderildi. ...lütfen beni sorun. Çünkü faaliyetli bir Yehova'nın Şahidim. Size cevaplar güncel kaynaklardan verebilirim. Saygılar, Ferit. Yehova Şahitleri ...lütfen beni sorun. Çünkü faaliyetli bir Yehova'nın Şahidim. Size cevaplar güncel kaynaklardan verebilirim. Saygılar, Ferit. Yehova Şahitleri ilgili soruları varsa...
hristiyan

Bir Yehova Sahidine Ziyaret konusu 6.116 kez okundu, 56 kez cevaplandı. En son mesaj 27-10-10 / 11:39 tarihinde anthodezmi tarafından gönderildi. Degerli kardeslerim, Bir arkadasim var.Yillar evel tanistik.Birbirimizi cok severiz.Kendisi musluman ben ise hristiyandim.Bazen din konulari acildiginda,birbirimizi hakli cikartmak icin isi fanatiklige bile goturdugumuz olmustur. Bu senaryoyu cok iyi bilirsiniz. O zamanlar aileden hristiyan olmama ragmen din bilgim cok azdi. gecen gunlere baktigimda kendimi cok gulunc buluyorum. O yuzden onu tatmin etmemis olabilirim.Onunla konusa konusa sanirim anlatigim seylerin etkisindende kaynakli olmus olabilir. Iki yildir gormemistim.Akrabalarindan duyduklarim, kendisi esi ve cocuklariyla yehova sahidi olmus. Ara sira telefonla konustugumuz zaman hemen bana Kutsal Kitaptan bir ayet soyler.Ondan ben de inandim. Onu gormeye gelecegimi soyledim.Amacim onu hrstiyanliga getirmek.Ona hristiyanligi ... Yehova Şahitleri Degerli kardeslerim, Bir arkadasim var.Yillar evel tanistik.Birbirimizi cok severiz.Kendisi musluman ben ise hristiyandim.Bazen din konulari acildiginda,birbirimizi hakli cikartmak icin isi fanatiklige bile goturdugumuz olmustur. Bu senaryoyu cok iyi bilirsiniz. O zamanlar aileden hristiyan olmama ragmen din bilgim cok azdi. gecen gunlere baktigimda kendimi cok gulunc buluyorum. O yuzden onu tatmin etmemis olabilirim.Onunla konusa konusa sanirim anlatigim seylerin etkisindende kaynakli olmus olabilir. Iki yildir gormemistim.Akrabalarindan duyduklarim, kendisi esi ve cocuklariyla yehova sahidi olmus. Ara sira telefonla konustugumuz zaman hemen bana Kutsal Kitaptan bir ayet soyler.Ondan ben de inandim. Onu gormeye gelecegimi soyledim.Amacim onu hrstiyanliga getirmek.Ona hristiyanligi ... Bir Yehova Sahidine Ziyaret
hristiyan

>>> Süleyman'ın Meselleri [özdeyişler]-9. bölüme bakış konusu - kez okundu, - kez cevaplandı. En son mesaj 14-06-10 / 11:21 tarihinde teoforos tarafından gönderildi. Yehova Şahitleri Süleyman'ın Meselleri [özdeyişler]-9. bölüme bakış Süleyman'ın Meselleri [özdeyişler]-9. bölüme bakış
hristiyan

İlk ADEM ve Son ADEM.. (Eş değer fidye) konusu 1.883 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj 31-01-10 / 03:49 tarihinde hasso-besso tarafından gönderildi. Merhaba; Kutsal yazılarda ilk atamız olan Adem ile, son Adem diye adlandırılan İsa Mesih arasında bir mukayese yapılmaktadır.1.Kor.15:45, Romalılar 5:14. Mesih'in fidyesi, "eş değer fidye" olabilmesi için Adem ile İsa arasında da bir çok konuda eşitlik olması mantıklıdır.1.Timoteos 2:6 1- Adem'in beşeri bir babası yoktu. "Allah oğlu" diye çağırılmaktadır..Luka 3:38..İsa Mesih için de aynı şeyleri söyleyemektedir. Luka 1:35. "Ona Allah'ın oğlu denecek.." 2-Adem, kusursuz yaratıldı, Tekvin 1:31, İsa Mesih'de kusursuzdu. 1.Petrus 1:18,19... 3-Adem Yeryüzünde yarattığı ilk oğluydu.. İsa Mesih'de gökteki "ilk doğan" oğluydu..(İlk yaratılan semavi oğluydu). Vahiy 3:14, Koloseliler 1:15, Yehova Şahitleri Merhaba; Kutsal yazılarda ilk atamız olan Adem ile, son Adem diye adlandırılan İsa Mesih arasında bir mukayese yapılmaktadır.1.Kor.15:45, Romalılar 5:14. Mesih'in fidyesi, "eş değer fidye" olabilmesi için Adem ile İsa arasında da bir çok konuda eşitlik olması mantıklıdır.1.Timoteos 2:6 1- Adem'in beşeri bir babası yoktu. "Allah oğlu" diye çağırılmaktadır..Luka 3:38..İsa Mesih için de aynı şeyleri söyleyemektedir. Luka 1:35. "Ona Allah'ın oğlu denecek.." 2-Adem, kusursuz yaratıldı, Tekvin 1:31, İsa Mesih'de kusursuzdu. 1.Petrus 1:18,19... 3-Adem Yeryüzünde yarattığı ilk oğluydu.. İsa Mesih'de gökteki "ilk doğan" oğluydu..(İlk yaratılan semavi oğluydu). Vahiy 3:14, Koloseliler 1:15, İlk ADEM ve Son ADEM.. (Eş değer fidye)
hristiyan

>>> Hristolojik (Mesih'in Kimliği ile ilgili) Tartışma ve Sapkınlıklar konusu - kez okundu, - kez cevaplandı. En son mesaj 04-12-09 / 19:00 tarihinde Theophilos tarafından gönderildi. Yehova Şahitleri Hristolojik (Mesih'in Kimliği ile ilgili) Tartışma ve Sapkınlıklar Hristolojik (Mesih'in Kimliği ile ilgili) Tartışma ve Sapkınlıklar
hristiyan

Yehova Şahitleri Evimize Geliyor Ne Yapalım? konusu 2.488 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj 26-04-09 / 13:58 tarihinde spranos tarafından gönderildi. Yehova Şahitleri denen bir grup evimize geliyor. Gerçek Hristiyan olduklarını söylüyorlar. Ne yapalım? Yehova Şahitlerinin sapkın bir tarikat olduğu doğru mu? Yonetim Notu: Lutfen sitemizde daha once bu konuda yazilmis olanlari okuyunuz. Bu konuda tekrar tekrar yazilmasina izin verilmiyecektir. http://www.hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=121 Yehova Şahitleri Yehova Şahitleri denen bir grup evimize geliyor. Gerçek Hristiyan olduklarını söylüyorlar. Ne yapalım? Yehova Şahitlerinin sapkın bir tarikat olduğu doğru mu? Yonetim Notu: Lutfen sitemizde daha once bu konuda yazilmis olanlari okuyunuz. Bu konuda tekrar tekrar yazilmasina izin verilmiyecektir. http://www.hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=121 Yehova Şahitleri Evimize Geliyor Ne Yapalım?
hristiyan

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor konusu 1.118 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj 22-03-09 / 22:32 tarihinde ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi. Bazı inançlarının hayatın gerçekleri ile çeliştiği düşünülen gruba karşı tedbirler öngörülüyor Özellikle bazı tıbbi uygulamalara karşı aldıkları tavırla dünyanın çeşitli ülkelerinde gündeme gelen ve eleştrilen Yehova Şahitleri, Rusya`da yaşanan bir olayla bu ülkede de tartışılmaya başladı. Kan naklini yasaklayan inanca sahip bir ailenen çocuğunun Petersburg'da kan verilemediği için hayatını kaybetmesi, dikkatlerin bu gruba çevrilmesine neden oldu. Şimdiye kadar devlet tarafından resmi olarak tanınmayan Yehova Şahitleri`nin Petersburg'daki merkezleri sürekli kontrol altında tutuluyor. Hükümete yakın kaynaklar, Rus basınına yaptıkları açıklamalarda, kendilerini Hristiyanlığın gerçek temsilcisi olarak gören mezhebin faaliyetlerinin yasa dışı ilan edileceği öngörüsünde... Yehova Şahitleri Bazı inançlarının hayatın gerçekleri ile çeliştiği düşünülen gruba karşı tedbirler öngörülüyor Özellikle bazı tıbbi uygulamalara karşı aldıkları tavırla dünyanın çeşitli ülkelerinde gündeme gelen ve eleştrilen Yehova Şahitleri, Rusya`da yaşanan bir olayla bu ülkede de tartışılmaya başladı. Kan naklini yasaklayan inanca sahip bir ailenen çocuğunun Petersburg'da kan verilemediği için hayatını kaybetmesi, dikkatlerin bu gruba çevrilmesine neden oldu. Şimdiye kadar devlet tarafından resmi olarak tanınmayan Yehova Şahitleri`nin Petersburg'daki merkezleri sürekli kontrol altında tutuluyor. Hükümete yakın kaynaklar, Rus basınına yaptıkları açıklamalarda, kendilerini Hristiyanlığın gerçek temsilcisi olarak gören mezhebin faaliyetlerinin yasa dışı ilan edileceği öngörüsünde... Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor
hristiyan

Yehova Şahitleri konusu 3.323 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 16-11-06 / 17:13 tarihinde Kornelyus tarafından gönderildi. YEHOVA ŞAHİTLERİ http://www.freeminds.org/watch2.jpg Wesley Walters / Kurt Goedelman Kardeşlerin evlerini ve mallarını sattıklarını, yaşamlarının geri kalan kısmını hizmetin ön safhalarında tüketmeyi planladıklarını duyuyorum. Kötülükle dolu dünyanın sonu gelmeden önceki son kısa zamanları geçirmenin iyi bir yoludur bu. Yehova Şahitleri YEHOVA ŞAHİTLERİ http://www.freeminds.org/watch2.jpg Wesley Walters / Kurt Goedelman Kardeşlerin evlerini ve mallarını sattıklarını, yaşamlarının geri kalan kısmını hizmetin ön safhalarında tüketmeyi planladıklarını duyuyorum. Kötülükle dolu dünyanın sonu gelmeden önceki son kısa zamanları geçirmenin iyi bir yoludur bu. Yehova Şahitleri
hristiyan

Yehova Şahitleri isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih