Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Yehova Şahitleri : Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor konusu 1118 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi. Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor Bazı inançlarının hayatın gerçekleri ile çeliştiği düşünülen gruba karşı tedbirler öngörülüyor Özellikle bazı tıbbi uygulamalara karşı aldıkları tavırla dünyanın çeşitli ülkelerinde gündeme gelen ve eleştrilen Yehova Şahitleri, Rusya`da yaşanan bir olayla bu ülkede de tartışılmaya başladı. Kan naklini yasaklayan inanca sahip bir ailenen çocuğunun Petersburg'da kan verilemediği için hayatını kaybetmesi, dikkatlerin bu gruba çevrilmesine neden oldu. Şimdiye kadar devlet tarafından resmi olarak tanınmayan Yehova Şahitleri`nin Petersburg'daki merkezleri sürekli kontrol altında tutuluyor. Hükümete yakın kaynaklar, Rus basınına yaptıkları açıklamalarda, kendilerini Hristiyanlığın gerçek temsilcisi olarak gören mezhebin faaliyetlerinin yasa dışı ilan edileceği öngörüsünde bulunuyorlar. DÜNYA... Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor konusu 1118 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj ortodoksmoderator3 tarafından gönderildi.

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-03-09, 14:14
ortodoksmoderator3

Bazı inançlarının hayatın gerçekleri ile çeliştiği düşünülen gruba karşı tedbirler öngörülüyor

Özellikle bazı tıbbi uygulamalara karşı aldıkları tavırla dünyanın çeşitli ülkelerinde gündeme gelen ve eleştrilen Yehova Şahitleri, Rusya`da yaşanan bir olayla bu ülkede de tartışılmaya başladı.

Kan naklini yasaklayan inanca sahip bir ailenen çocuğunun Petersburg'da kan verilemediği için hayatını kaybetmesi, dikkatlerin bu gruba çevrilmesine neden oldu.

Şimdiye kadar devlet tarafından resmi olarak tanınmayan Yehova Şahitleri`nin Petersburg'daki merkezleri sürekli kontrol altında tutuluyor. Hükümete yakın kaynaklar, Rus basınına yaptıkları açıklamalarda, kendilerini Hristiyanlığın gerçek temsilcisi olarak gören mezhebin faaliyetlerinin yasa dışı ilan edileceği öngörüsünde bulunuyorlar.

DÜNYA BÜLTENİ .NET

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-03-09, 20:18
Khalkedonian

Son derece acınası insanlar. 2007 sonbaharında iki tane annem yaşlarında bayan Kadıköy Yoğurtçu Parkında yanıma gelip anlattılarda anlattılar kendi fikirlerini. O sıralar henüz iman etmemiştim ve arayış içerisindeydim. Ama İncil bilgim kadarıyla onlara bazı sorular sordum ve onlarıda kızdırmadan kendi inançlarına dair kafamdaki çekinceleri söyledim onlara. Çok şaşırdılar önce, çünkü beni hristiyanlık konusunda ama ille de yehova şahitliği konusunda tamamen bilgisiz zannediyorlardı. Uzun süre konuştuk. Bayanlardan birisi diş hekimliğinden emekli, diğeriyse baba tarafından hemşerimdi. Beni ikna edemeyeceklerini görünce uzaklaştılar yanımdan. Benim gözlemime göre karamsar bir hava oluşturup cahil buldukları insanları ağlarına düşürüyorlar. Rab onlara iman edip sapkın fikirlerinden kurtulmayı nasip etsin. Amin.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-03-09, 20:52
Evanjelique

Sapkın ve heretik bile olsa, bana göre her inancın kendini toplumda temsil etme hakkı olmalıdır..Hristiyanlar kendilerini yeterince eğitirlerse Yehova Şahitleri,Mormonlar,Scien tology gibi akımlara prim vermeyeceklerdir.Zaten gerçekten iman eden birini Rab bu topluluklara bırakmayacaktır.

Rusyada ise iş Rus Ortodoks kilisesine düşüyor..Toplumda saygın bir konumu olan ve Rus manevi hayatının anası olan Rus Ortodoks kilisesi imanlıları bu gibi akımlara karşı kollamalı ve onları eğiterek hristiyan imanının esaslarını ve Kutsal Kitabın mesajını öğretmelidir..

Bana göre yasaklar ne olursa olsun bir şeyi insanların gözünde daha cazip hale getirir..Ateist ve hatta Satanist dahi olsa kişinin inancını veya inançsızlığını yaşama hakkı kısıtlanmamalıdır.Ben burada yönetimsel bazda konuşuyorum..

Bireysel olarak biz imanlılar bu tür düşmüş kişiler için dua ve tefekkür ile Rabbe yakarmalı,onların gözünü açmasını ve ruhunu yüreklerine göndermesini dilemeliyiz..

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-03-09, 22:32
ortodoksmoderator3

Aslinda bu karari vermeye bütün Avrupa gene dü$ünmektedir. Bunun sebebi yahovacilarin kücük cocuklarina ve bebeklerine kan gerektiginde verilmemesidir.

Bu insan - haklarina karsi olan bir davrani$tir. 18 ya$indan büyük olan bir insan, kendi icin kan alip veya almamasina karar verebilir.

Maalesef bir bebek veremez...
Buna annasi ve babasi karar vermektedir!

Yahovacilar mesela bir bebek veya bir cocuk icin kan almamasi icin karar verirlerse $ayet, bu cocuk sonunda ölürse, buda aslinda bir cinayet sayilir.

Yasa ve insan-haklari tarafindan bakacak olursak bu karar gercekle$irse bence bu dogru bir davrani$tir.

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Rusya, Yahova Şahitleri`ne karşı harekete geçiyor konusuna benzer konular;

Tevrat, Zebur ve İncil'de Muhammed ismi geçiyor mu? Kutsal Kitap Peygamberlikleri Muhammet'in geleceğini öngörüyor mu? Kur'an'da yer alan şu pasajlar Kutsal Kitap'ta Muhammet'in gelişine dair öngörüler arama hususunda Müslümanları teşvik edici olmuştur: Kur'an'daki bu parçalar temel alındığında, Müslümanların Kutsal Kitap'ta Muhammet'in gelişini haber veren bölümler arama arzularını anlayışla karşılamamız gerekir. Bununla birlikte, anlam çıkarmadaki yöntemlerini aynı anlayışla karşılamak pek o kadar kolay değil. Öyle ki, Kutsal Kitap'ı Kur'an'a uydurmaya gayret ederlerken, Kutsal Kitap'ta yer almış ifadeleri gözardı ederlerken, Kur'an sözkonusu olunca uygulamaya asla yanaşmadıkları çeviri yöntemlerini Kutsal Kitap'a tatbik ederken, amaçladıkları sonuca kendilerini ulaştıran her aracı meşru saymaları gibi. Bir kısım...

Muhammed Tevrat İncil'de geçiyor mu? Hristiyanlar’ın ve Yahudiler’in Kutsal Kitab’ında İslam Peygamberi’nin geleceği konusunda peygamberlikler var mı? Yuhanna 14:16, Yasa’nın Tekrarı 32:2 ve Yuhanna 1:21 İslam Peygamberi’nden Bahsediyor mu? İncil’in değiştirilmiş olduğunu söyleyen birisinin böyle bir soru sorması çok ilginç.

Tevrat'ta Muhammed ismi geçiyor mu? Bir videoda izledim, Müslüman bir hoca İbranice Eski Ahitte, Ezgiler Ezgisi, Bölüm:5, ayet 16'da: Ağzı tatlı, o Muhammedim. İşte böyledir arkadaşım, arkadaşçadır, ey Kudüs kızları" yazıyor dedi. Acaba bu doğrumudur? Yönetim Notu: 1. O müslüman hoca yalan söylemiş sevgili kardeşim. 2. Ayrıca müslümanlar "değişti, değiştirildi, aslı bozuldu" dedikleri bir kitaptan kaynak veriyorlarsa bu kitapları kabul ediyorlar demektir. Kabul ediyorlarsa öncelikle allah yerine YHVH'e tapmaya başlamaları ve Mesih'in Rab, Tanrı Oğlu ve Kurtarıcı olduğu inancında birleşmeleri gerekir. 3. O verilen ayetlerin İslamiyet'ten ve hatta Hristiyanlık'tan öncesine ait tarihlerden kalma kopyaları vardır, yani arkeolojik araştırmalarla bulunmuş Orjinal İbranice metinler elimizde mevcuttur. İlgili ayette öyle...

Valaam Manastır St. Petersburg / Rusya Valaam Ortodoks Manastiri St. Petersburg'a yakin ve Ladoga Gölünün kuzeyindedir. Manastirin mimar tarihi beli degildir ancak, 10'uncu yy'da bir Yunan Rahibinden (Sergius) kuruldugunu tahmin edilmektedir. 1578'de Isvec Lüter'ciler manastira saldirilarak bircok Ortodoks Rahibini öldürülmüstür. Ikinci saldirida 1611 ve 1715 arasinda, manastir isveclerden tamamen atese verilerek yikilmistir. 18'inci yy'da Manastiri tamamen restore edilmistir. http://www.valaam.ru/upl/3/vm1533.jpg http://www.valaam.ru/upl/3/vm1535.jpg

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih