Az önce hristiyanolmak.com adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Yeni Hıristiyan oldum : Az önce hristiyanolmak.com adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
evangelion

Az önce hristiyanolmak.com adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım?

Az önce hristiyan.net/kurtulus adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım?

1.
Yapmanız gereken ilk olarak bir kiliseye katılmaktır. Bulunduğunuz şehirde iyi bir kiliseye katılmak istiyorsanız site yönetimine "BİR KİLİSEYE KATILMAK İSTİYORUM" başlıklı bir email gönderiniz. (hristiyannet@gmail.com)

Hristiyan İnancına göre kilise (eclesia) bir bina değildir. İsa Mesih'i Kurtarıcı ve Mesih olarak kabul eden seçilmişlerin beraberliğidir, biraraya gelmesidir. Bu anlamda kilise bir ev de olabilir, çayırda biraraya gelmek de olabilir, her yer olabilir. Önemli olan yer değil, samimi ve gerçek olarak tapınan inananların biraraya gelmesidir.

Ayrıca Kutsal Yazılar'da inananların beraberliği, birbirlerine yardım etmeleri, birbirlerinin yüklerini taşımaları, günah işlediklerinde birbirlerini uyarmaları, Kutsal Ruh'un vereceği armağanları kilisede kullanmaları, biraraya gelmekten vazgeçmemeleri ifade edilmiştir.

Ek olarak Şarap ve Ekmek Ayini olarak bilinen gerçek ismi Rabbin Sofrası olan Mesih'in ölümünü anma törenine de her hristiyan her hafta katılmalıdır, bu sofra ruhsal anlamda bir berekettir, bizi haftalık olarak dolduran bir ruhsal besindir, Mesih'in yapmamızı istediği birşeydir. Eğer kiliseye katılmazsanız bunlardan yoksun kalırsınız.

Diğer bir nokta da kazancımızın onda birini her hafta kiliseye vermemiz gerekmektedir. Bu bize Kutsal Yazılar'da öğretilen bir uygulamadır. Eğer kiliseye katılmazsanız Rabbin kilisesine destekte bulunamazsınız.

Yukarıda saydığım birçok nedenden dolayı kiliseye katılmanız gerekmektedir. Bu konuda daha detaylı bilgilere şu makaleden ulaşabilirsiniz; http://www.hristiyanforum.com/forum/...ead.php?t=4413

Ancak her hristiyanım diyen hristiyan olmadığı gibi kendisini her kilise olarak lanse eden grup da kilise değildir, ya da Kutsal Yazılar'a göre gerçek kilisenin özelliklerini tam olarak gösterememektedir.

Bulunduğunuz şehirde iyi bir kiliseye katılmak istiyorsanız site yönetimine "BİR KİLİSEYE KATILMAK İSTİYORUM" başlıklı bir email gönderiniz. (hristiyannet@gmail.com)

2.
Tüm Kutsal Kitap'ı okumalısınız.
Hristiyanların kutsal kitabı olarak hep sadece İncil lanse edilir. Oysaki Tevrat, Zebur ve İncil'in birleştirilmiş hali olan KUTSAL KİTAP tam 66 alt kitaptan / mektuptan oluşur. Hristiyanlar bu 66 kitabın her birine aynı şekilde inanırlar, hepsini bir bütün olarak kabul ederler. Hepsini okurlar, vaazlarda, kitaplarda, makalelerde kullanırlar. (Dolayısıyla İslamiyet inancındaki gibi önceki kitaplara inandıklarını söyleyip uygulamada inanmamazlık etmezler.)

Tüm Kutsal Kitap'ı okumak uzun sürecektir. Bu yüzden Eski ve Yeni Antlaşma olarak yani Tevrat/Zebur bir bölüm, İncil bir bölüm olarak okuyabilirsiniz.

Kutsal Kitap'ı nereden edineceksiniz?
  • www.kitabimukkaddes.com şirketinden satın alabilirsiniz.
  • Kutsal Kitap'ı internetten okuyabilirsiniz: www.incil.biz
  • Ya da size en yakın kiliseye giderek bedava olarak isteyebilir veya düşük bir ücretle satın alabilirsiniz.
Kutsal Kitap'ı günlük olarak okumalısınız, çünkü Tanrı Sözü ile beslenmek İncil'de yaşam ekmeği, ruhsal ekmek ile simgelendirilmektedir. Bedenimiz nasıl zamanla acıkıyor ve birşeyler yemeğe ihtiyaç duyuyorsa, aynı şekilde ruhumuzda beslenmek zorundadır günlük olarak. Bunu İncil'de aşağıdaki ayetlerdeki örneklerde görebiliriz;
Alıntı:
Matta 4
İsa ona şu karşılığı verdi: "'İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı'nın ağzından çıkan her sözle yaşar' diye yazılmıştır."
Alıntı:
Matta 6
9"Bunun için siz şöyle dua edin: 'Göklerdeki Babamız, Adın kutsal kılınsın.
10 Egemenliğin gelsin. Gökte olduğu gibi, yeryüzünde de Senin istediğin olsun.
11 Bugün bize gündelik ekmeğimizi ver.
12 Bize karşı suç işleyenleri bağışladığımız gibi, Sen de bizim suçlarımızı bağışla.
13 Ayartılmamıza izin verme. Bizi kötü olandan kurtar. Çünkü egemenlik, güç ve yücelik Sonsuzlara dek senindir! Amin'.

3.
Üçüncü olarak hem hristiyan inancının anlamını tarihsel inanç açıklamaları ve ilmihaller üzerinden çok iyi bir şekilde öğrenebilmek hem de bir kilise üyeliğine hazırlanmak için forumumuzda bulunan TEMEL ÖĞRETİLER isimli çalışmayı yapmanızı tavsiye ediyoruz.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...ogretiler-f272

4.
Mezhep seçmeli miyim? Bu konuda MEZHEPLER VE TARİKATLER bölümümüze giderek her mezhebi inceleyiniz. Her mezhebin üyelerine, moderatorlerine o mezhebin kendi forum bölümünde sorular sorunuz.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...tarikatler-f39

5.
Yardım isteyin Şu anda bulunduğunuz hristiyanforum.com'da da SORU PANOSU isimli bölüme de aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz.

6.
Hristiyanforum.com'daki Hristiyan Olduktan Sonraki Yeni Yaşam bölümünü inceleyiniz.
http://www.hristiyanforum.com/forum/yeni-yasam-f78/

7.
Hristiyanforum.com'daki Temel Kavramlar bölümünü inceleyiniz.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...kavramlar-f31/

Bu konu kapatılmıştır

Az önce hristiyanolmak.com adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım? konusuna benzer konular;

Ortodoks Hristiyan olmaya karar verdim herkese merhaba ben 25 haziran günü hristiyan oldum iman ettim ancak vaftizli değilim vaftiz olmadım isa mesihi öğrendim ve bir mezhep seçmeye karar verdim ortodoks mezhebini seçicem yani ortodoksum diyorum şuan sizden isteğim ortodoks mod lar bana yardım eder mi ?* bazı inanç mensupları ortodoks olmak için rum ya da ermeni olacaksın dediler daha doğrusu incil okurkende hristiyan olmak için avrupalı olmak şart demişlerdi ama neyse konuyu dağıtmayım ben bir ortodoks kilisesine gitsem bana nasıl davranırlar merak ediyorum hiç daha öcne kiliseye gitmedim ortodokslugu istiyorum desem ne söylerler bana yardımcı olur musunuz

yeni karar Ben daha birkac saat önce hristiyan oldum.Gerci oldum demekle olunmuyor bunu cok iyi biliyorum.Mümkün oldugunca olmaya calisicagim.Müslüman bir ailede dogdum, yetistim.Ama kati dindar degil.Ailemde dinle ilgili hicbir zaman zorlama olmadi.Kücükken büyükannenin ögrettikleri dualar.Ramazanda büyüklere özenerek oruc tutmalar vs.Ailem her dine saygi duymami ögretti,onun icin böyle bir ailede dogdugum icin sükür ediyorum her zaman.Yalniz ben kendimi bildim bileli herzaman hristiyanliga yakin hissettim kendimi sebebini bilmeksizin.Daha kücücükken kiliseler hosuma giderdi.Can sesleri huzur verirdi..Ama bunu itiraf etmedim kimseye hic.Belirli bir yasta bir sekilde bir incil gecti elime.Zaman zaman okudum.Sonra koydum bir köseye.Din degistirmek hic...

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler içimdeki İsa inancı çocukluğumdan beridir beni hiç terk etmedi. doğar doğmaz kimliğime işlenen islamı aynı dayatma yoluyla sadece bir ibare olarak cüzdanımda taşırken, önce kuranı okudum, sonrasındaysa ruhumu sevgi ve mutlulukla dolduran İncil'i. küçük yaşlardan itibaren her yıl düzenli olarak ziyaret ettiğimiz selçuktaki Meryem Ana evi benim için kendi evimden öte bir yer olmuştur. İncil'i bilinçli olarak okumaya başladığımda ise daha fazla müslüman olarak kalmak istemediğimi anlamaya başladım. içim İsa Mesih sevgisiyle doluyken, bana hiçbir anlam ifade etmeyen bir dine bağlı kalmak beni üzüyor. babam beni bu konuda tamamen özgür bırakmasına rağmen, toplumdan dışlanmamdan endişe ederek bu kararımı ertelememi söylesede, ben O'nun...

Bir kiliseye henüz katıldım. Şimdi neleri yapmalıyım? Neleri Yapmamalıyım? Yeni Yaşamımda Neleri Yapmalıyım? Neleri Yapmamalıyım? Bir kiliseye henüz katıldım ve Tanrı’yı memnun edecek ilişkileri nasıl geliştirebilirim? Büyüdüğünüz evi ve kurallarını hatırlayın! Muhtemelen aileniz önünüze bazı davranış kuralları, yap ve yapma listeleri koymuşlardır: eve girmeden önce ayakkabılarını çıkart; yemek masasına dirseklerini dayama; kapıları çarpma, vb.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Yeni Hıristiyan oldum : Az önce hristiyanolmak.com adresini okudum ve hristiyan olmaya karar verdim. Şimdi ne yapmalıyım?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler