Bu dünyada var olma nedenim !..

Bu dünyada var olma nedenim !.. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Bu dünyada var olma nedenim !.. konusu 3097 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi. Bu dünyada var olma nedenim !.. Bir öğrencinin not defterinden - 1 "Zenginliğine güvenen tepetaklak gidecek, oysa doğrular dalındaki yaprak gibi gelecek." ( Özd. 11:28 ) "Ne mutlu Rab'be güvenen insana, güveni yalnız Rab olana ! Böylesi su kıyılarına dikilmiş ağaca benzer, köklerini akarsulara salar. Sıcak gelince korkmaz, yaprakları hep yeşildir. Kuraklık yılında kaygılanmaz, meyve vermekten geri durmaz. " ( Yeremya 17:7-8 ) "Nitekim yerde ve gökte, görünen ve görünmeyen her şey.....O'nda yaratıldı." ( Koloseliler 1:16 ) "Tanrı'nın var olduğunu varsaymazsak, yaşamın ammacının anlamı yoktur." ( Bertrand Russel, ateist ) -Yaşamımın anacı, kişisel olarak doyum bulmam, esenlik ve mutluluğumdan daha büyüktür. -Neden bu gezegende olduğumu bilmek istiyorsam Tanrı'yla başlamam gerek.Ben O'nun amacıyla ve O'nun amacı için... Bu dünyada var olma nedenim !..

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Bu dünyada var olma nedenim !.. konusu 3097 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi.

Bu dünyada var olma nedenim !.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

Bu dünyada var olma nedenim !.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-02-08, 22:01
Fırat Çölgeçen

Bir öğrencinin not defterinden - 1

"Zenginliğine güvenen tepetaklak gidecek, oysa doğrular dalındaki yaprak gibi gelecek." ( Özd. 11:28 )

"Ne mutlu Rab'be güvenen insana, güveni yalnız Rab olana ! Böylesi su kıyılarına dikilmiş ağaca benzer, köklerini akarsulara salar. Sıcak gelince korkmaz, yaprakları hep yeşildir. Kuraklık yılında kaygılanmaz, meyve vermekten geri durmaz. " ( Yeremya 17:7-8 )

"Nitekim yerde ve gökte, görünen ve görünmeyen her şey.....O'nda yaratıldı." ( Koloseliler 1:16 )

"Tanrı'nın var olduğunu varsaymazsak, yaşamın ammacının anlamı yoktur." ( Bertrand Russel, ateist )

-Yaşamımın anacı, kişisel olarak doyum bulmam, esenlik ve mutluluğumdan daha büyüktür.
-Neden bu gezegende olduğumu bilmek istiyorsam Tanrı'yla başlamam gerek.Ben O'nun amacıyla ve O'nun amacı için doğdum.
-Kendimize odaklanmak yaşamımızın amacını ortaya çıkarmayacaktır. Kutsal Kitap şöyle diyor: "Her yaratığın canı, bütün insanlığın soluğu O'nun elindedir." (Eyüp 12:10 )
-Kendimizi yaratmadığımızdan, ne amaçla yaratıldığımızı kendimize söyleyemeyiz.
-Yaşamımın amacını bulmak için kendime odaklanarak başlayamam. Tanrı'yla başlamam gerekir,çünkü Tanrı varolmamı istediği için varım.
-Tanrı tarafından Tanrı için yaratıldım - bunu anlayana kadar yaşam anlamlı gelmeyecektir.
-Tanrı'nın kendi amaçları için beni kullanmasına izin vermem gerekir. " Benliğe dayanan düşünce ölüm, Ruıh'a dayanan düşünceyse yaşam ve esenliktir." ( Rom. 8:6)
-Başarılı olmak ve yaşam amacımı gerçekleştirmek, aynı şey değildir ! Kişisel amaçlarıma ulaşabilirim, dünyanın ölçülerine göre büyük bir başarı yakayabilirim; ama Tanrı'nın gerçekleştirmek için beni yarattığı amacı kaçırabilirim.

"Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır." ( Matta 16:25 )

-Tanrı, sadece, yaşantımızın baçlangıç noktası değildir, aynı zamanda yaşamımızın kaynağıdır.
-Yaşamımızın amacını keşfetmek için dünyanın bilgeliğine değil; Tanrı'nın sözüne yönelmem gerekiyor.

"Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı'nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih'te seçildik." ( Efe. 1: 11 )

-Kimliğimi ve amacımı İsa ile ilişki aracılığıyla keşfederim.
-Tanrı hakkında düşünmeden önce Tanrı benim hakkımda düşünüyordu.
- Yaşamımın amacı, Tanrı'nın sonsuzluk için tasarladığı çok daha büyük, evrensel amaca uymaktır.

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Bu dünyada var olma nedenim !..

Bu dünyada var olma nedenim !.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-02-08, 23:47
deboraht

Fırat Çölgeçen
Bir öğrencinin not defterinden - 1

"Zenginliğine güvenen tepetaklak gidecek, oysa doğrular dalındaki yaprak gibi gelecek." ( Özd. 11:28 )

"Ne mutlu Rab'be güvenen insana, güveni yalnız Rab olana ! Böylesi su kıyılarına dikilmiş ağaca benzer, köklerini akarsulara salar. Sıcak gelince korkmaz, yaprakları hep yeşildir. Kuraklık yılında kaygılanmaz, meyve vermekten geri durmaz. " ( Yeremya 17:7-8 )

"Nitekim yerde ve gökte, görünen ve görünmeyen her şey.....O'nda yaratıldı." ( Koloseliler 1:16 )

"Tanrı'nın var olduğunu varsaymazsak, yaşamın ammacının anlamı yoktur." ( Bertrand Russel, ateist )

-Yaşamımın anacı, kişisel olarak doyum bulmam, esenlik ve mutluluğumdan daha büyüktür.
-Neden bu gezegende olduğumu bilmek istiyorsam Tanrı'yla başlamam gerek.Ben O'nun amacıyla ve O'nun amacı için doğdum.
-Kendimize odaklanmak yaşamımızın amacını ortaya çıkarmayacaktır. Kutsal Kitap şöyle diyor: "Her yaratığın canı, bütün insanlığın soluğu O'nun elindedir." (Eyüp 12:10 )
-Kendimizi yaratmadığımızdan, ne amaçla yaratıldığımızı kendimize söyleyemeyiz.
-Yaşamımın amacını bulmak için kendime odaklanarak başlayamam. Tanrı'yla başlamam gerekir,çünkü Tanrı varolmamı istediği için varım.
-Tanrı tarafından Tanrı için yaratıldım - bunu anlayana kadar yaşam anlamlı gelmeyecektir.
-Tanrı'nın kendi amaçları için beni kullanmasına izin vermem gerekir. " Benliğe dayanan düşünce ölüm, Ruıh'a dayanan düşünceyse yaşam ve esenliktir." ( Rom. 8:6)
-Başarılı olmak ve yaşam amacımı gerçekleştirmek, aynı şey değildir ! Kişisel amaçlarıma ulaşabilirim, dünyanın ölçülerine göre büyük bir başarı yakayabilirim; ama Tanrı'nın gerçekleştirmek için beni yarattığı amacı kaçırabilirim.

"Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır." ( Matta 16:25 )

-Tanrı, sadece, yaşantımızın baçlangıç noktası değildir, aynı zamanda yaşamımızın kaynağıdır.
-Yaşamımızın amacını keşfetmek için dünyanın bilgeliğine değil; Tanrı'nın sözüne yönelmem gerekiyor.

"Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı'nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih'te seçildik." ( Efe. 1: 11 )

-Kimliğimi ve amacımı İsa ile ilişki aracılığıyla keşfederim.
-Tanrı hakkında düşünmeden önce Tanrı benim hakkımda düşünüyordu.
- Yaşamımın amacı, Tanrı'nın sonsuzluk için tasarladığı çok daha büyük, evrensel amaca uymaktır.

Çok güzel bir yazı,YHVH kardeşimizi bereketlesin.

YHVH'nin esenliginde kalınız
amin

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyedeborahmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu dünyada var olma nedenim !.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-02-08, 00:22
Fırat Çölgeçen

Sayın deboraht; Rab, her zaman sizin de üzerinizden sağ elini eksik etmesin. Sayın haydar hocama ifade ettiğim gibi ; bu ders notlarının da devamı gelecek !

Bu dünyada var olma nedenim !.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-02-08, 11:47
Fırat Çölgeçen

Bir öğrencinin not defterinden - 2

"Seni yaratan, rahimde sana biçim veren benim." (Yeşaya 44: 2)

"Tanrı, zar atmaz." ( Albert EINSTEIN )

-Bir rastlantı sonucu oluşmadım.
-Anne ve babam doğumumu planlamış olabilir,ama; Tanrı, planladı. Doğumum O'nu şaşırtmadı,yani doğumumu bekliyordu.Beni ilk düşünen Tanrı'ydı.Şu anda soluk alıp veriyor olmam; kader, şans ya da rastlantı değildir.Tanrı; beni yaratmak istediği için yaşıyorum !
-Tanrı, bedenimin her bir parçasını tasarladı.

"Gizli yerde yaratıldığımda, yerin derinliklerinde örüldüğümde, bedenim senden gizli değildi." ( Mez. 138:15 )

-Tanrı, beni belli bir amaç için yarattığından ne zaman doğacağıma ve ne kadar yaşayacağıma karar verdi.

"Henüz döl yatağındayken gözlerin gördü beni; bana ayrılan günlerin hiçbiri gelmeden, hepsi senin kitabına yazılmıştı." ( Mez. 138:16 )

-Tanrı,nerede doğacağımı ve O'nun amacı için nerede yaşayacağımı tasarladı.Irkım ve ulusal kimliğim bir rastlantı değildir.
-Tanrı, hiçbir ayrıntıyı şansa bırakmaz. Her şeyi kendi amacı uyarınca tasarlıyor.

"Tanrı, bütün ulusları tek insandan türetti.....ulusların sürelerini ve yerleşecek bölgelerin sınırlarını önceden saptadı." ( Elç. İş. 17:25-26 )

-Yaşamımızda hiçbir şey rastgele seçilmiş değildir.Her şeyin belli bir amacı vardır.
-Gayrımeşru anne, babalar vardır; ama, gayrimeşru çocuklar yoktur. Anne ve babalar pekçok çocuğu planlamasalar da; Tanrı, kesinlikle onları planlamıştır.Tanrı'nın amacı; hem insanların hatalarını, hem de günahlarını dikkate almaktadır.
-Tanrı'nın yarattığı herşeyin bir gerekçesi vardır.
-Her bitki, her hayvan Tanrı tarafından; belli bir amaç için planlanmış.
-Tanrı'nın bizi yaratmaktaki amacı : SEVGİYDİ:

"O kendi önünde sevgide kutsal ve kusursuz olmamız için dünyanın kuruluşundan önce bizi Mesih'te seçti" ( Ef. 1:4 )

-Dünyayı yaratmadan önce beni düşünüyordu.Aslında dünyayı bunun için yarattı.
-Sevgisinin odağı ve yarattıkları içinde en değerli olan biziz.

"O,yarattıklarının bir anlamda ilk meyveleri olmanız için bizleri kendi isteği uyarınca; gerçeğin bildirisiyle yaşama kavuşturdu." ( Yak. 1:18 )

-Evet!..Tanrı, bizi, bu ayette belirttiği kadar seviyor ve değer veriyor.
-Tanrı, gelişigüzel hiçibir şey yapmaz; her şeyi büyük bit titizlikle tasarlamıştır.

"Çünkü gökleri yaratan Rab Tanrı......üzerinde yaşanmasın diye değil, yaşansın diye biçimlendiren Rab...." ( Yşa. 45:18 )

-Tanrı; neden bunları yaptı, bizler için bir evren yaratma zahmetine katlandı ? Çünkü sevgi Tanrı'sıdır.
-Tanrı'nın sevgisinin özel odağı olarak yaratıldık.Bizi sevmek için yarattı. Yaşamımızı, bu gerçek üzerinde, bina edebiliriz.
-Kutsal Kitap; "Tanrı sevgidir" der.Tanrı'nın sevgiye sahip olduğunu söylemez.
-Sevgi; Tanrı'nın karakterinin özüdür.Üçlübirliğin paydaşilığında yetkin sevgi vardır.Aslında Tanrı; bizi yaratmak için bir gereksinim duymadı.Tanrı; yalnız değil.Sevgisini ifade etmek için bizi yarattı.Tanrı diyor ki: " Tanrı sevgidir " ( 1. Yu. 4:8 )
- Tanrı vardır ve bizi bir amaç için yarattı ve yaşamımızın derin bir anlamı vardır.Bu anlamı ve amacı ancak Tanrı'yı yaşamımızın odak noktası yaptığımızda keşfedebiliriz.

"Kendimizi doğru bir şekilde anlamamızın tek yolu Tanrı'nın ne olduğu ve bizim için ne yaptığını anlamaktır." ( Rom. 12:3 )

Bu dünyada var olma nedenim !.. hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-02-08, 12:22
avo

Selam sevgili Fırat kardeş esenlik sizinle olsun...''Bir öğrencinin not defterinden'' serisiyle bizimle paylaştıklarınız çok güzel,öğretici...Bunlar bir kitaptan mı alıntı yoksa değişik yerlerden bir toparlama mı? öğrenebilirmiyim...

Rabbin hikmetinde ve sevgisinde kalınız.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu dünyada var olma nedenim !.. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

Bu dünyada var olma nedenim !.. konusuna benzer konular;

Nuh Tufanı tüm dünyada mı gerçekleşti? Soru: Nuh’un Tufanı dünya çapında mıydı, yoksa yerel olarak mı gerçekleşmişti? Yanıt: Tufanla ilgili Kutsal Kitap ayetleri Tufan’ın dünya çapında olduğunu açıklığa kavuşturuyor. Yaratılış 7:11, “enginlerin bütün kaynakları fışkırdı, göklerin kapakları açıldı” diye bildirir. Yaratılış 1:6-7 ve 2:6 bizlere, Tufan’dan önceki ortamın şimdi içinde yaşadığımız ortamdan çok farklı olduğunu bildirir. Bunları ve diğer Kutsal Kitap tanımlarını temel alarak, mantıklı olarak bir zamanlarda yeryüzünün üzerinde sudan oluşan bir tür örtü olduğu varsayılmaktadır. Bu örtü, buhardan bir örtü de olabilirdi ya da belki de Satürn’ün halkalarına benzer halkalardan oluşuyor da olabilirdi. Bu, yerin altındaki su tabakasıyla birlikte yeryüzüne boşaltıldığında (Yaratılış 2:6) dünya çapında bir Tufan’a neden...

Dünyada Hristiyanlık'ın son durumu Dünyadaki Hıristiyan nüfusunun yaklaşık dörtte biri şu anda Sahra Altı Afrikasında, yüzde 37′si Amerika kıtasında, yüzde 13′ü de Asya-Pasifik bölgesinde yaşıyor Hıristiyan nüfusunun, son yüzyılda çarpıcı biçimde Avrupa’dan Afrika, Asya ve Amerika’ya kaydığı bildirildi. ABD’deki Pew Araştırma Merkezi’nin Din ve Kamu Yaşamı Forumu’nun yaptığı araştırma, Avrupa’nın günümüzde dünyadaki Hıristiyanların dörtte birine ev sahipliği yaptığını, geçen yüzyılda ise dünyadaki Hristiyanların üçte ikisinin Avrupa’da yaşadığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, dünyadaki Hıristiyan nüfusunun yaklaşık dörtte biri şu anda Sahra Altı Afrikasında, yüzde 37′si Amerika kıtasında, yüzde 13′ü de Asya-Pasifik bölgesinde yaşıyor. En küçük Hıristiyan nüfusunun, bu dinin yayıldığı bölge olan Ortadoğu ve...

Dünyada Hristiyan Nüfusu? Dünyada Hristiyan Nüfusu Ne kadar? Özellikle Türkiye de % kaç Hristiyan bulunuyor?

Sefaletle Dolu Bir Dünyada Hristiyan Olmak TEMEL SORU: SEFALETLE DOLU BİR DÜNYADA HIRİSTİYAN OLMAK Yazar Leonardo Boff ve Clodovis Boff Çeviren: A. Altay Ünaltay (Kısaltılarak çevrilmiştir)

Dünyada neden acı ve kötülük var? Dünyada neden acı ve kötülük var? Soru kendi içinde iyi bir Tanrının varlığını içerir. Eğer iyi Tanrı varsa demek ki kötülük varolmamalıdır çünkü herşeye kadir iyi Tanrı bunu durdurmalıdır. Gerekli iki soru sormalı ve bunları yanıtlamalıyız. İlk olarak, kötülük nedir? Tanrı’ya karşı olan şeydir. Ahlaken kötü ve yanlış olan herşey kötüdür. Bunlar fiziksel yaralarımız, ahlaken yoldan çıkmışlık ve kötülüktür. Bazı bilinen örnekler, cinayet, tecavüz, çalmak, yalan söylemek ve dolandırmak. İkinci olarak, Tanrı’nın tüm kötülüğü mü yoksa bizim istediğimiz bazı kötülükleri mi durdurmasını istiyoruz? Diğer bir deyişle, eğer sadece bazı kötülükleri durdurmasını istiyorsak, neden bazılarını istiyoruz? Eğer kötülüklerin bazılarını durdurmasını istersek, o zaman biz hala Tanrı’ya...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih