Sevgili Mesih İnanlısı kardeşlerim ben 2 yıl önce din hanemi " HRİSTİYAN " olarak değiştirmiş bulunmaktayım. Bu konuda gayet huzurluyum. Fakat Özel Güvenlik olduğumdan dolayı iş başvurularım Din hanem yüzünden kabul edilmiyor.Çok zor günler geçiriyorum. Aileminde bu konuda aşırı baskısı var iş bulamazsın falan diyorlar. İş falan benim umurumda değil. Nitekim Kurtarıcımız İsa Mesih bu konuda "CAN YİYECEKTEN, BEDEN GİYECEKTEN ÖNEMLİ DEĞİLDİR" demiştir. Ben bütün gücümü ve cesaretimi Kutsal Kitaptan alıyorum. Ben Din hanesine asla islam yazdırmam.İnanmadığım birşeyi yazdırmam. Fakat benden başka Din hanesi "Hristiyan" olan kişiler yokmu varsa nasıl iş buluyorlar. Çevremde Din hanesi benim gibi olan kardeşler var.Onlarda zor durumdalar. Sormak istediğim şey şu; Ben Din hanemi boş bıraktırmalımıyım? Bunun bana hiç bir faydası olmaz. Üzülürüm stres yaparım ve sıkılırım. Fakat benim Yüreğimde ne yazdığı önemli. Bir kağıt parçasının benim için önemi yok. Bu konuda sizlerin görüşünü almak istiyorum. Çok değerli kardeşlerim bana lütfen bir yol gösterin. Beni öldürseler işkence çektirseler bile Mesihin yolundan dönmem. Sizce boş bıraktırırsam bunu gören diğer kardeşler benim hakkımda ne düşünürler. Birde öldüğümde hristiyan yazmasını ve cenaze işlemlerinin ona göre yapılmasını istiyorum. Bu konularda çpok endişeliyim. Fikirlerinizi bekliyorum.
SAYGILAR SUNARIM...
Yönetim Notu: Din hanesinde hristiyan yazanlardan kimileri misyonlarla yakın durarak misyonlara bağlı şirketlerde veya kiliselerde görev alıyorlar. Bunu yapmak istemeyenler de genellikle işsiz kalıyor. Bunu yapmak istemeyip hristiyan olmayan çevresi geniş olanlar, modern şehirlerde yaşayanlar ise iş bulabiliyorlar. Sonuç olarak bu bir yoldur, bunu göze alıp ilerleyen bu dünyada pek mükafatlandırılmıyorlar.
Diğer taraftan bir de kimliğinde İslam yazdığı halde kilisede vaaz veren, forumlarda, bloglarda makale yazan, askere gittikten sonra değiştiricem deyip vaaz vermeye devam edenler de bulunuyor. Tabi onlar da bu yaptıklarının karşılığını alacaklar.