Gerçek Hristiyan'ın yaşamında olması gerekenler

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Gerçek Hristiyan'ın yaşamında olması gerekenler

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

1. Korintliler 13. bölüm;
Alıntı:
13 İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

1. Selanikliler 1. bölüm;
Alıntı:
2>3 Dualarımızda sizleri anıyor, her zaman hepiniz için Tanrı'ya şükrediyoruz. İmanın ürünü olan etkinliğinizi, sevgiye dayanan emeğinizi ve Rabbimiz İsa Mesih'e bağladığınız ümitten gelen dayanıklılığınızı Babamız Tanrı'nın önünde durmadan anıyoruz.
Kalıcı olan 3 şey vardır, İMAN, ÜMİT, SEVGİ ve eğer siz bunlara sahipseniz şu meyveleriniz olmalıdır:
  1. İmanın ürünü >> ETKİNLİĞİNİZ
  2. Ümitten gelen >> DAYANIKLILIĞINIZ
  3. Sevgiye dayanan >> EMEĞİNİZ

hristiyanlık
Yaralı

Bir internet cahili olarak yeni gördüm bu mesajı.

"Etkinlik, dayanıklılık ve ümit". Ne güzel sözler. Bilirim ki benim tartım RAB'bin elindendir. Teraziyi tutan ve beni tartan O'dur. Ya kendisi tartar ya da emir verir bir başkasına. O başkası, bunun farkına varmaksızın. Günahların üstünü örter. En adil yargıç olarak, ölümüne sebep olanlara duyduğu sevgi gibi başkalarına da sevgi duyar. Tez hiddetlenmez. Der ki: "BABA! Onları affet! Ne yaptıklarını bilmiyorlar!"

Bir balık, düzinelerce yavru yapmış. Bunları ya büyük balıklar kapmış ya da ağa takılmışlar. Ama, içlerinden bir tanesi kurtulmuş ve ona "yaşam" verilmiş. Ama bunu, ne kendi cinsleri ne de avcılar anlayabilmiş. O balığı hiçbiri yakalayamamış. Bir zaman gelmiş ki tüm sular çekilmiş. O balığı avlamaya kalkanlar bile ölmüş. Ama balık hala "yaşamaya" devam etmiş. O balığın hem denizde hem de karada yaşayabilecek potansiyeli varmış ve bunu, o balığın kendisi bile sular çekildiğinde anlamış:)

Yeryüzünde tek kişi kalsam bile RAB'bin benimle olduğuna iman ederim!

Ve Kutsi Yüceliğe de iman ederim. Ederim ve O'na yalvarırım: "Affet hepsini. Çünkü tanımadıkları için ne yaptıklarını bilmiyorlar!"

hristiyanlık
Kutsal Yolcu

Ne mutlu

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Gerçek Hristiyan'ın yaşamında olması gerekenler konusuna benzer konular;

Türk Milliyetçisi Hristiyan'ın Bunalımı Belki benden başkalarının da yaşamış veya yaşıyor olabileceği bir durumdan bahsedeceğim. Türkiye'de hem Türk milliyetçisi, hem de Hristiyan olmak... Vatanını, milletini seven Orta Asya ülkelerini, hatta Ortadoğu ülkelerini kendine çok yakın gören onları da seven ama bazen sanki kendini ulusu olmayan bir uzaylıymış gibi hisseden biriyim ben. Türk saymıyor kendi halkımın önemli bir kısmı beni. Belki bir kısmı hain gibi görüyor beni. Kim bilir? Eski bir milliyetçi olarak, Hristiyan Türkler'in bazı kişiler tarafından tam Türk sayılmaması beni çok üzüyor. Neyse ki o tür yaklaşımları olmayan insanlar da çok. Hele ben bir Doğu kültürü hayranı, Doğu kültürüne yeterli önem verilmesini savunan biri olarak bu durumda kendimi platonik bir...

Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? ) İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? Kutsal Kitap gerçek kurtaran imana ilişkin çok açık bilgi verir. Gerçek iman iyi mevye üretir. Rab İsa Mesih’in öğrettiği tohum ve toprak benzetmesinde, iman etmeyenler meyvesiz kalmakla birlikte, kurtulanlar meyve verirler. Bu benzetmede, dört topraktan üçü meyvesiz bitki üretti. Bunlar Tanrı Sözünün kurtuluş ile sonuçlanmayışının canlı resimlerini betimler Buna zıt olarak meyve veren bitkilerin, kurtulmuş yüreğin iyi toprakta nasıl dallanıp budaklandığını gösterir. “İyi toprağa ekilen tohum ise, sözü işitip anlayan birine benzer. Böylesi elbette ürün verir, kimi yüz, kimi altmış, kimi de otuz kat” (Matta 13:23). Tüm inanlılar eşit düzeyde meyve vermemelerine rağmen, tümü meyve...

Bir Hristiyan'ın ülkesine karşı tutumu / bağlılığı nasıl olmalıdır? İNCİL ROMALILAR KİTABI, BÖLÜM 13 Yönetime Bağlı Olmak Rom.13: 1 Herkes, baştaki yönetime bağlı olsun. Çünkü Tanrı'dan olmayan yönetim yoktur. Var olanlar Tanrı tarafından kurulmuştur. Rom.13: 2 Bu nedenle, yönetime karşı direnen, Tanrı buyruğuna karşı gelmiş olur. Karşı gelenler yargılanır. Rom.13: 3 İyilik edenler değil, kötülük edenler yöneticilerden korkmalıdır. Yönetimden korkmamak ister misin, öyleyse iyi olanı yap, yönetimin övgüsünü kazanırsın.

Hristiyan yaşamında duanın yeri DÖRDÜNCÜ KISIM HIRİSTİYAN DUASI BİRİNCİ ANABÖLÜM Hıristiyan yaşamında duanın yeri

Kurtarmayan ve gerçek kurtaran iman. (Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim?) Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim? Bugün kiliseler kendilerini kurtarmayan imana sahip insanlarla dolu durumdadır. Yakup bunu ‘ölü iman’ olarak adlandırarak, imanlarının boş olduğunu söyler (Yakup 2:17, 20, 26). Pavlus, Korint kilisesinin imanlarının gerçek olup olmadıklarını kendilerinin test etmelerini istedi (2. Korintliler 13:5). Pavlus’un zamanında olduğu kadar, günümüz kiliselerimizdeki insanların kendi imanlarını teste tabii tutması ve kandırılmadıklarına emin olmaları ne kadar daha da fazla önemlidir. Fakat nereden başlamalıyız? Gerçek ile boş imanı hangi kriterlere göre ayırabiliriz? Gerçek imanın ayırt edici işaretleri nelerdir? Bugün popüler olan kişinin imanını test edebileceği çeşitli bir çok test veya...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Gerçek Hristiyan'ın yaşamında olması gerekenler

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler