Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? )

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? )

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim?
Kutsal Kitap gerçek kurtaran imana ilişkin çok açık bilgi verir. Gerçek iman iyi mevye üretir.

Rab İsa Mesih’in öğrettiği tohum ve toprak benzetmesinde, iman etmeyenler meyvesiz kalmakla birlikte, kurtulanlar meyve verirler. Bu benzetmede, dört topraktan üçü meyvesiz bitki üretti. Bunlar Tanrı Sözünün kurtuluş ile sonuçlanmayışının canlı resimlerini betimler

Buna zıt olarak meyve veren bitkilerin, kurtulmuş yüreğin iyi toprakta nasıl dallanıp budaklandığını gösterir
. “İyi toprağa ekilen tohum ise, sözü işitip anlayan birine benzer. Böylesi elbette ürün verir, kimi yüz, kimi altmış, kimi de otuz kat” (Matta 13:23).

Tüm inanlılar eşit düzeyde meyve vermemelerine rağmen, tümü meyve verir.

Kutsal Kitap iyi meyvelerin nasıl olduğunu tanımlar. Aşağıdaki liste gerçek kurtaran imanın karakteristiklerini sıralar. Özde bu liste ruhsal meyvenin olup olmadığını anlamak için bir rehber olarak kullanılabilir.

İmanınızın gerçek olduğundan emin değilseniz, lütfen zaman ayırıp aşağıdaki listeyi dikkatle inceleyin, verilmiş olan ayetleri de okuyun.

Gerçek Kurtaran İmanının Karakteri

2. Korintliler 13:5

I. Birinin imanının gerçekliğini test etmede KULLANILAMAYAN kanıtlar

Ahlaklı Görünmek: Matta 19:16-21; 23:27.
Entellektüel Bilgi: Romalılar 1:21; 2:17ff.
Dini aktivitelere katılmak: Matta 25:1-10
Hizmette aktif olmak: Matta 7:21-24
Günahlı olduğunu farketmek: Elçilerin İşleri 24:25
Kurtulacağına ilişkin kendine güven: Matta 23
Karar Vermek: Luka 8:13, 14

II. Gerçek Hristiyanın Mevyeleri/Kanıtları:

Tanrı Sevgisi: Mezmur 42:1ff; 73:25; Luka 10:27; Romalılar 8:7
Günahından tövbe etmek: Mezmur 32:5; Süleymanın Özdeyişleri 28:13; Romalılar 7:14ff; 2. Korintliler 7:10; 1. Yuhanna 1:8-10
Gerçek Alçakgönüllülük: Mezmur 51:17; Matta 5:1-12; Yakup 4:6, 9ff.
Tanrı’nın Görkemine Adanmışlık: Mezmur 105:3; 115:1; Yeşaya 43:7, 48:10ff.; Yeremya 9:23, 24; 1. Korintliler 10:31
Sürekli Dua: Luka 18:1; Efesliler 6:18ff.; Filipililer 4:6ff.; 1. Timoteyus 2:1-4; Yakup 5:16-18
Bencil olmayan Sevgi: 1. Yuhanna 2:9ff, 3:14; 4:7ff.
Dünyadan Kendini Ayırması: 1. Korintliler 2:12; Yakup 4:4ff.; 1. Yuhanna 2:15-17, 5:5
Ruhsal Büyüme: Luka 8:15; Yuhanna 15:1-6; Efesliler 4:12-16
İtaatkar Yaşam: Matta 7:21; Yuhanna 15:14ff.; Romalılar 16:26; . 1 Peter 1:2, 22; 1. Yuhanna 2:3-5

Eğer 1 nolu liste biri için doğruysa ancak 2 nolu liste yanlışsa, kişinin iman ettiğine ilişkin ifadesini sorgulamaya ilişkin bir neden vardır.
Eğer 2. liste doğruysa, 1. liste de doğru olacaktır.

III. Müjdenin Ürünü:

Müjdeyi Anlat: Matta 4:23
Müjdeyi Savun: Yahuda 3
Müjdeyi Göster: Filipililer 1:27
Müjdeyi Paylaş: Filipililer 1:5
Müjde için Acı çek: 2. Timoteyus 1:8
Müjdeyi Gizleme: 1. Korintliler 9:16
Müjdeden Utanma: Romalılar 1:16
Müjdeyi Vaaz et: 1. Korintliler 9:16
Müjde de Güçlen: 1. Selanikliler 1:5
• Müjdeyi Koru: Galatyalılar 1:6-8

_________________________ _________
(Adapted from John MacArthur, The MacArthur Study Bible, p. 2190)
KAYNAK:
http://www.gty.org/IssuesandAnswers/.../faithreal.htm
Edited by : www.hristiyan.net

hristiyanlık
jude

Liste icin tesekkur ederim. Ben de boyle bir sey ariyordum. Kendi kendime bir yontem gelistirmistim ama bu olcme ve degerlendirme kesinlikle daha saglikli.

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

hristiyanlık
datatip

Bu liste benim sorularıma cevap veremedi
Çünkü kritik nokta dünyadan ayrılıp,tanrıya adanmışlık durumu.
Acaba bununla ne denmek isteniyor.Herhalde işimden ayrılmam kastedilmiyor.Ancak işimden ayrılmadığımda tam bir adanmışlık yaşanmıyor.Dünyasal kaygılardan uzak kalmayı anlıyorum ama dünyadayken dünyadan uzak kalmak zor konu.Üstelik bizim doktora,siyasetçiye,avuka ta...da ihtiyacımız var.
İsa ve ilk inanlılar,gökteki kuşlar gibiydiler,Tanrı yiyeceklerini veriyordu.
Bunu yapmak o kadarda basit bir şey değil.Ben bunu yapamadığıma göre imanımdan şüphe ediyorum.

Kimbilir belki ben yanlış yorumluyorumdur

Yönetim Notu: Orada fiziksel ifadeden ziyade "dünya" günah ve insanlığın gittiği yol olarak da yorumlanmaktadır. Sevgili kardeşim lütfen o maddede verilen ayetleri de oku, özellikle 1. Yuhanna mektubundakileri..

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm.

hristiyanlık
datatip

Okudum.Teşekkür ederim.
Belki bu konuyada bir ilaç bulunur
İşte insan olarak bir zaafım var,yenemiyorum,yenmeye çalışdıkça da aksine büyüyor.Bende anlamadım bu işi.Sorunun adıda şehvet.
Tamam günahsız olan ilk taşı atsın.Tamam on emri uygulamak bana kolay geliyor ama şehvetle (yani beğeniyle yada cinsel çekicilikle bakmanın adına şehvet diyorum yoksa yattığımı düşünmüyorum) bakmanın zinayla eşdeğer olmasını anlıyorum ama yenemiyorum.Sonrada Bu imana layıkmısın,değilsin diye bir hesaplaşmaya giriyorum,utanıyorum.Halb uki bunu bir yensem bana tüm kapılar açılacak

Yönetim Notu: http://www.incil.biz/incil-1/Ro.7.html İncil, Romalılar 7. bölümü, özellikle 14. ayetten sonrasını okuyunuz...

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm.

hristiyanlık
datatip

Teşekkür ederim.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? ) konusuna benzer konular;

Seçilmişlik/Kurtuluş Ve gerçek iman Merhaba forumdaki kardeşlerim,İncildeki şu üç ayet konusunda fikirlerinizi almak istiyorum:Matta 7:21/22/23 Beni, `Rab! Rab!' diye çağıran herkes Göklerin Egemenliğine girecek değildir. Ancak göklerde olan Babamın isteğini yerine getiren girecektir. <SUP>22</SUP>O gün birçokları bana diyecek ki, `Rab! Rab! Biz senin adınla peygamberlik etmedik mi? Senin adınla cinler kovmadık mı? Senin adınla birçok mucize yapmadık mı?' <SUP>23</SUP>O zaman ben de onlara açıkça şöyle diyeceğim: `Ben sizi hiç tanımadım. Çekilin önümden, ey kötülük yapanlar!' Bu ayetleri görünce aklıma ister istemez şu sorular geliyor:''ben gerçekten seçildimmi ? ''imanım gerçekmi ?'' ''Gerçekten Rabbin çocuklarından birimiyim ?'' Bundan emin olabilirmiyiz sizce ?...

GERÇEK NEDİR? Büyük bir mabedin içinde olsam, Sever miydin beni? Küçük bir kulübeye gelsem, İçeri alır mıydın? Ne ben üzüleyim ne sen sevin, Darlığımı kitlesem, açar mıydın? Salar mıydın cenkini üzerime, Her şeye devam ettiğim sürece,

Gercek Kurban Ne var ki, RAB onun ezilmesini uygun gördü, Aci çekmesini istedi. Canini suç sunusu olarak sunarsa Soyundan gelenleri görecek ve günleri uzayacak. RAB'bin istemi onun araciligiyla gerçeklesecek. Yeseya 53:10 Yuhanna(Yahya) ertesi gün Isa'nin kendisine dogru geldigini görünce söyle dedi: «Iste, dünyanin günahini ortadan kaldiran Tanri Kuzusu! Yuhanna 1:29 Tanri, Mesih'i, kaniyla günahlari bagislatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabrederek, daha önce islenmis günahlari cezasiz birakti. Bunu, adil kalmak ve Isa'ya iman edeni aklamak için simdiki zamanda kendi adaletini göstermek amaciyla yapti. Romalilar 3:25-26 Dogal insan benliginden ötürü güçsüz olan Kutsal Yasa'nin yapamadigini...

İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? Kutsal Kitap gerçek kurtaran imana ilişkin çok açık bilgi verir. Gerçek iman iyi mevye üretir. Rab İsa Mesih’in öğrettiği tohum ve toprak benzetmesinde, iman etmeyenler meyvesiz kalmakla birlikte, kurtulanlar meyve verirler. Bu benzetmede, dört topraktan üçü meyvesiz bitki üretti. Bunlar Tanrı Sözünün kurtuluş ile sonuçlanmayışının canlı resimlerini betimler Buna zıt olarak meyve veren bitkilerin, kurtulmuş yüreğin iyi toprakta nasıl dallanıp budaklandığını gösterir. “İyi toprağa ekilen tohum ise, sözü işitip anlayan birine benzer. Böylesi elbette ürün verir, kimi yüz, kimi altmış, kimi de otuz kat” (Matta 13:23). Tüm inanlılar eşit düzeyde meyve vermemelerine rağmen, tümü meyve...

Kurtarmayan ve gerçek kurtaran iman. (Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim?) Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim? Bugün kiliseler kendilerini kurtarmayan imana sahip insanlarla dolu durumdadır. Yakup bunu ‘ölü iman’ olarak adlandırarak, imanlarının boş olduğunu söyler (Yakup 2:17, 20, 26). Pavlus, Korint kilisesinin imanlarının gerçek olup olmadıklarını kendilerinin test etmelerini istedi (2. Korintliler 13:5). Pavlus’un zamanında olduğu kadar, günümüz kiliselerimizdeki insanların kendi imanlarını teste tabii tutması ve kandırılmadıklarına emin olmaları ne kadar daha da fazla önemlidir. Fakat nereden başlamalıyız? Gerçek ile boş imanı hangi kriterlere göre ayırabiliriz? Gerçek imanın ayırt edici işaretleri nelerdir? Bugün popüler olan kişinin imanını test edebileceği çeşitli bir çok test veya...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Gerçek iman iyi meyve üretir. (İmanımın gerçek olduğunu nasıl bilebilirim? )

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler