| Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
|
|
|
Sevgili inananlar,bundan yaklaşık olarak 2 yıl önce,İslam ile ilgili bazı mevzularda çelişkiye düşmem,beni dinler tarihi hakkında araştırma yapmaya sürükledi.Bu dönemde Hristiyan Forum üyesi oldum.İncil'i anlamaya çalıştım.Sonuçta Protestan olarak yaşamaya karar verdim.İl değiştirdim ve en kısa sürede Vaftis olmayı istedim.Fakat bu kararı aldığımdan bu yana hayatımda herşey altüst olmaya başladı.Bu kararımdan ailem dahil hiç kimsenin haberi olmamasına ramen.İşsiz kaldım.Çevremdeki dostlarımı kaybettim,psikolojik çöküntü yaşadım.Çok güçsüzüm.Korkuya yenik düşmüş biri olmaya alıştım.Herşeyin Hristiyan olma kararından sonra kötüye gittiğini farkkettim.Hala iş bulamıyorum ve parasızım.Hep bir şeyler ters gidiyor.İslam bu tür olaylara Allah deniyor diye bir açıklama yapar ama;Hristiyanlık ne der bilmiyorum.Amacım eleştirmek ya da bir açıklama beklemek değil ;sadece Hristiyan Forum sitesinden gelen davete cevap vermek ve içinde bulunduğum durumu paylaşmak istedim.Gerçekten herşey çok kötü gidiyor ve ben çok çaresizim.Hepinize esenlikler dilerim. |
|
|
|
Bu sorunuzla bir bölümü hatırladım ve sayenizde ben de yaşama sevincime kavuştum.. 5 Size oğullar diye seslenen şu öğüdü de unuttunuz: “Oğlum, Rab`bin terbiye edişini hafife alma, Rab seni azarlayınca cesaretini yitirme. 6 Çünkü Rab sevdiğini terbiye eder, Oğulluğa kabul ettiği herkesi cezalandırır.” 7 Terbiye edilmek uğruna acılara katlanmalısınız. Tanrı size oğullarına davranır gibi davranıyor. Hangi oğul babası tarafından terbiye edilmez? 8 Herkesin gördüğü terbiyeden yoksunsanız, oğullar değil, yasadışı evlatlarsınız. 9 Kaldı ki, bizi terbiye eden dünyasal babalarımız vardı ve onlara saygı duyardık. Öyleyse Ruhlar Babası`na bağımlı olup yaşamamız çok daha önemli değil mi? 10 Babalarımız bizi kısa bir süre için, uygun gördükleri gibi terbiye ettiler. Ama Tanrı, kutsallığına ortak olalım diye bizi kendi yararımıza terbiye ediyor. 11 Terbiye edilmek başlangıçta hiç tatlı gelmez, acı gelir. Ne var ki, böyle eğitilenler için bu sonradan esenlik veren doğruluğu üretir. İbraniler 12 32 Dünyayla birlikte mahkûm olmayalım diye Rab bizi yargılayıp terbiye ediyor. 1.Korintliler 11 RAB sizi bereketlesin... |
|
|
|
Sizin gibi birçok Hristiyan böyle hissetmektedirler, hatta zaman zaman ben de çeşitli ikilemlere düştüm, sizi iyi anlıyorum. Açık konuşayım, ilk iman ettiğim aylarda, aklıma hala İslam ile ilgili düşünceler vardı, ya doğruysa, ya yanılmışsam? Fakat böyle düşündükçe, çok büyük hata yaptığımı, İsa Mesihimize ihanet ettiğimi anladım ve aklımdan İslam ile ilgili bütün düşünceleri sildim attım. İnanın bana şu an çok mutluyum ve huzurluyum. İslam'daki Allah deniyor ibaresi, Hristiyanlık için YHVH deniyor olarak düşünülmelidir. Tanrımız YHVH bizleri sınamaktadır ve sınavı kazanana büyük ödül vardır. Lütfen yanılgıya düşmeyin, Hristiyan olduktan sonra yaşadıklarınız talihsiz fakat siz ne kadar bunu Hristiyanlığa bağlarsanız, o kadar yanılır ve işin içinden çıkamazsınız. İsa Mesihimizden şüphe etmeyin ve ona güvenin, dua edin, Kutsal Kitabımızı okuyun. Kutsal Ruh'a şükredin, Göklerdeki Babamızdan asla ve asla kopmayın. Sizin için dua edeceğim, Rab sizi korusun, kollasın ve ışığını sizden ayırmasın, Amin! Saygılar & Sevgiler Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5) |
|
|
|
|
|
|
Yazınızı okuyunca üzülmemek elde değil. Dünyada ki hiç bir insanın zor durumda olmasını inan istemiyorum. Çünkü biliyorum ki var olan her şeyi Tanrı yarattı. Bizler Kutsal Kitap'ı öğrenmek için ders almaya başladığımızda ilk dersimizde "Tanrı Dünya'yı neden yarattı?"" bu sorunun cevabını öğreniyoruz. Sorunun cevabı tek kelime = SEVGİDEN Bir çok insan Tanrı'nın ceza vereceğini düşünüyor. Eski Ahit'dede Tanrı'nın gazabını kutsal yazılarda okuyoruz. Ama ben şimdi anlıyorum ki Rab'bin orda anlatmak istediği "BENDEN UZAK DURURSAN SENİ KORUMAM BAŞINA BİRÇOK FELAKET GELİR VE BİLKİ HER HATANIN BİR BEDELİ VAR . İRADENLE SECİM YAPMA HAKKINI VERDİM.İYİ DEĞİL KÖTÜYÜ SECERSEN KÖTÜNÜN GAZABI İLE YAŞARSIN" Şüphe insanın kendine ettiği en büyük kötülüktür. Ve insan şüphede olduğunda yalnız değildir bilki Şeytanda beraberindedir. Çünkü Şeytan mutlu değil çok fazla acı çekiyor. Çektiği acıdan o kadar öfkeliki sürekli insanları Rab'den çalmaya çalışıyor. Şeytan'dan bir çok şey gelebilir. Bu gelen şeylerin büyüsü ile aslında neyi kaybettiğimizi anlayamayabiliriz. Misal para. (Herkesin ne cok ihtiyacı var değil mi ) Bu size anlık bir rahatlama sağlıyacaktır ama peşinden içinde boğulacak kadar büyük bir felaket gelecektir. Sevgili xxdarkxx size verebileceğim tek tavsiye içtenlikle Tanrı'ya yakarmanız ve duanızı O2nun önüne koymanız. Ben şimdi sizin için bir dua edeceğim. Bu dua size nasıl dua etmemiz gerektiği konusunda da fikir verecektir. Sevgiler Baba ben hizmetkarın olmaya bile layık değilken hizmetkarın olmak istedim. Önünde sadece saygı ve sevgi ile durmak için bana yardımcı ol. Gecmişten gelen "Yaradan Korkusunu" bir tek sen silebilir bu kirli mühürü bir tek sen kaldırabilirsin kalbimden. Düşmanlarım benimle alay ediyor baba, çünkü seni tanımıyorlar, Onları sevebilme gücü ver bana . Yoluna yakışır bir hizmetkar kıl beni ki ışığın bende parlasın . Sözlerim değil Hristiyan kimliğim onlara müjde olsun. Baba gece uyumamı sabah uyanmamamı sağlayan Sensin. Beni bu karanlıkdan uyandır. Dünyevi ihtiyaçların açlığına düşürme beni. Bir tek sen beni korur kollarsın. Senin yolunda yürümem için çekilecek bedele ben razıyım Rab'bi . Bana sınamalarda mücadele etme gücü ver . Biricik Oğlun 40 gün aç susuz denendi çöllerde bedelimizi ödemek için .Bu bedele beni layık kıl Baba. Kalbimdeki korkuyu yok et. Her yanım seni görmeyen gözlerle çevreli kendimi yalnız hissettirme. Düşmanlarıma karşı boynum eğilmesin baba Bu boyun, bu beden ,bu kalp bir tek Senin önünde saygı ile eğilsin. Çocuğun olmama izin ver , Ben günahkar birisiyim buna layık değilim ama Sen Sevgi Tanrısı'sın .Sen Bonkörsün Merhametlisin. İman etmeyi bana lutfet. Beni ruhta ve Bedende doyur baba. Bedelimiz için dökülen O KUTSAL KAN'a beni layık kıl. Tüm azizler ve azizeler imanıma önder olun dualarınızda lütfen beni de anın . Sizin mertebenize erişmeye bile layık değilim bilirim. Sizdeki imanın kalbime yerleşmesi için dua edin . Sevgili Meryem anamız. Tarı'ya beden veren Biricik Oğlu'nu Çarmıhta bedel öderken metanetle seyreden. Senin o anda çektiğin acının yanında benim dertlerim bir hiç biliyorum annemiz. Ama ben sıradan bir insanım kucağına sığınıyorum. Şefkatine ihtiyacım var anne . Oğlunun yolundan yürümek için elimi tutmana ihtiyacım var. Sen dualarıma aracı ol annemiz. Sen merhametini ve sevgini benden esirgeme . oğlunun hizmetkarı olmam için dualrında benide an annemiz. Baba Dünyevi ve ruhsal ihtiyaclarımı senin önüne bırakıyorum. Benim değil senen arzun olsun. Baba Oğul Ve Kutsal Ruh'un Adı İle Amin |
|
|
|
|
|
|
ben benzer kaygıları ki inanmadıgım - mesihle tanıstıgım ve vaftiz olmaya karar verdiğim zaman bile yasadım.. işin komiği yıllar surdu.. yasadıklarınız çok normal.. size tavsiyem dua etmeniz ve Rabden istemeniz..şu kadarını tavsiye ederim.. Eyüp Kitabı ve Mezmurları okuyun.. şu an çıkmak üzereyim dışarı, donunce yazıcam söz! "ne mutlu acı cekenlere cunku sevinecekler!" RAB çobanımdır, Eksiğim olmaz. Beni yemyeşil çayırlarda yatırır, Sakin suların kıyısına götürür. İçimi tazeler, Adı uğruna bana doğru yollarda öncülük eder. Karanlık ölüm vadisinden geçsem bile, Kötülükten korkmam. Çünkü sen benimlesin. Çomağın, değneğin güven verir bana. Düşmanlarımın önünde bana sofra kurarsın, Başıma yağ sürersin, Kâsem taşıyor. Ömrüm boyunca yalnız iyilik ve sevgi izleyecek beni, Hep RAB'bin evinde oturacağım. -23.Mezmur- |
|
|
|
1Ve İsa kalabalıkları görüp dağa çıktı; ve oturunca öğrencileri O’na geldiler. 2Ve ağzını açıp onlara öğreterek dedi: 3“Ne mutlua ruhta fakir olanlara! Çünkü göklerin krallığı onlarındır. 4Ne mutlu yaslı olanlara! Çünkü onlar teselli edilecekler. 5Ne mutlu yumuşak huylu2 olanlara! Çünkü onlar yeryüzünü miras alacaklar. 6Ne mutlu salâha acıkıp susayanlara! Çünkü onlar doyurulacaklar. 7Ne mutlu merhametli olanlara! Çünkü onlar merhamet bulacaklar. 8Ne mutlu yüreği temiz olanlara! Çünkü onlar Tanrı’yı görecekler. 9Ne mutlu barıştırıcı olanlara! Çünkü onlar Tanrı oğulları çağrılacaklar. 10Ne mutlu salâh uğruna zulüma görenlere! Çünkü göklerin krallığı onlarındır. 11Benim uğruma size hakaret1 ettikleri ve zulmettikleri ve yalan yere size karşı her türlü kötü söz söyledikleri zaman size ne mutlu! 12Sevinin ve sevinçle coşun! Çünkü göklerde ödülünüz büyüktür; çünkü sizden önceki peygamberlere de böyle zulmettiler. daha henüz sizin yaşadığınız çelişkileri yaşamadım tabii bunda kuran-ı okumamış olmamın da etkisi olabilir ama içimde sebepsiz bi korku vardı ben ne yapıyorum ne işim var burda diye kendi kendime çok sordum bide kimseyle paylaşmamıştım hristiyanlığa olan özlemimi ve inancımı 2 hafta önce incili okumaya başladım çevremdeki bir kaç kişiye hislerimi anlattım birileriyle paylaşınca sanki üstümden ağır bi yük kalktı bide benim için çok önemli olan bi insandanda çok olumlu tepki alınca içimdeki korku azaldı sizde birileriyle paylaşmayı denemek istemezmisiniz belki birilerine anlatınca rahatlarsınız denemenizi tavsiye ederim sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
Değerli üyeler, Hayatımda herşeyin kötüye gittiği bu dönemde bana moral verdiniz.Dualarınız için teşekkür ederim.Esen kalın. |
|
|
|
xxdarkxx kardesim dogru yoldasin yilmayasin cunku seytan artik seni rabbimiz Mesih Isaya kaptirmak korkusuyla seni boyle manevi seylerler korkutmaya calisacaktir.Bu hallerindede devamli sukretmeli ve dua etmelisin senin icin rabimizin anadilinde aramicede bir dua soyleyecegim esenlikle kal. sevgili vera duan cok guzeldi cok tesekur ederim "Size ne derse onu yapın" Yuhanna 2-5 ''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı'' Luka 24-45 |
|
|
||||
|
||||
Yardımcı olmaya çalıştığını görüyor ve bunun için mutluluk duyuyorum. Herkes için endişelenmek cok çok güzel. Fakat canım kardeşim yukarıda verdiğin bilgi yanlıştır. Öncelikle İslamda'ki hiç bir ibareyi kendimize dönük tercüme etmeyiz. Ve biz biliriz ki Rab'den sadece iyi gelir. Deneme dediğimiz şey Şeytan'dan gelir. Rab asla bir yarışa sokup sonunda ödül vaad etmez. Rab'Bin söyledikleri ve vaadi acıktır. Bunları yapmalısın der. Yapmak için uğraşan kimseyi " Dur birde ben şuna şöyle bir şey yapayım bakayım hala beni yolumdan yürüyecek mi " gibi bir şey yoktur. Tanrı sinsi değildir sevgili Sebastian. Allah ile hiç bir benzerliği yoktur. O deneyebilir ama YHWH denemez. Biz niçin Rab'be sarıl diyoruz? Kötü'ye kalkan olabilecek tek güç O olduğu için . sevgiler |
|
|
|
İslami bir geçmişe sahip olduğumuzdan, etkileri hala devam ediyor. Teşekkür ederim uyarı için Vera Abla Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5) |
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| Yok |