Arşiv Sayfa 2 / Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? - Sayfa 2 konusu 3021 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Axlebinkhija tarafından gönderildi. Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? Sevgili inananlar,bundan yaklaşık olarak 2 yıl önce,İslam ile ilgili bazı mevzularda çelişkiye düşmem,beni dinler tarihi hakkında araştırma yapmaya sürükledi.Bu dönemde Hristiyan Forum üyesi oldum.İncil'i anlamaya çalıştım.Sonuçta Protestan olarak yaşamaya karar verdim.İl değiştirdim ve en kısa sürede Vaftis olmayı istedim.Fakat bu kararı aldığımdan bu yana hayatımda herşey altüst olmaya başladı.Bu kararımdan ailem dahil hiç kimsenin haberi olmamasına ramen.İşsiz kaldım.Çevremdeki dostlarımı kaybettim,psikolojik çöküntü yaşadım.Çok güçsüzüm.Korkuya yenik düşmüş biri olmaya alıştım.Herşeyin Hristiyan olma kararından sonra kötüye gittiğini farkkettim.Hala iş bulamıyorum ve parasızım.Hep bir şeyler ters gidiyor.İslam bu tür olaylara Allah deniyor diye bir açıklama yapar ama;Hristiyanlık ne... Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? konusu 3021 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Axlebinkhija tarafından gönderildi.

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-12-09, 17:03
Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü?
october

xxdarkxx
Sevgili inananlar,bundan yaklaşık olarak 2 yıl önce,İslam ile ilgili bazı mevzularda çelişkiye düşmem,beni dinler tarihi hakkında araştırma yapmaya sürükledi.Bu dönemde Hristiyan Forum üyesi oldum.İncil'i anlamaya çalıştım.Sonuçta Protestan olarak yaşamaya karar verdim.İl değiştirdim ve en kısa sürede Vaftis olmayı istedim.Fakat bu kararı aldığımdan bu yana hayatımda herşey altüst olmaya başladı.Bu kararımdan ailem dahil hiç kimsenin haberi olmamasına ramen.İşsiz kaldım.Çevremdeki dostlarımı kaybettim,psikolojik çöküntü yaşadım.Çok güçsüzüm.Korkuya yenik düşmüş biri olmaya alıştım.Herşeyin Hristiyan olma kararından sonra kötüye gittiğini farkkettim.Hala iş bulamıyorum ve parasızım.Hep bir şeyler ters gidiyor.İslam bu tür olaylara Allah deniyor diye bir açıklama yapar ama;Hristiyanlık ne der bilmiyorum.Amacım eleştirmek ya da bir açıklama beklemek değil ;sadece Hristiyan Forum sitesinden gelen davete cevap vermek ve içinde bulunduğum durumu paylaşmak istedim.Gerçekten herşey çok kötü gidiyor ve ben çok çaresizim.Hepinize esenlikler dilerim.

1Ve İsa kalabalıkları görüp dağa çıktı; ve oturunca öğrencileri O’na geldiler.
2Ve ağzını açıp onlara öğreterek dedi:
3“Ne mutlua ruhta fakir olanlara! Çünkü göklerin krallığı onlarındır.
4Ne mutlu yaslı olanlara! Çünkü onlar teselli edilecekler.
5Ne mutlu yumuşak huylu2 olanlara! Çünkü onlar yeryüzünü miras alacaklar.
6Ne mutlu salâha acıkıp susayanlara! Çünkü onlar doyurulacaklar.
7Ne mutlu merhametli olanlara! Çünkü onlar merhamet bulacaklar.
8Ne mutlu yüreği temiz olanlara! Çünkü onlar Tanrı’yı görecekler.
9Ne mutlu barıştırıcı olanlara! Çünkü onlar Tanrı oğulları çağrılacaklar.
10Ne mutlu salâh uğruna zulüma görenlere! Çünkü göklerin krallığı onlarındır.
11Benim uğruma size hakaret1 ettikleri ve zulmettikleri ve yalan yere size karşı her türlü kötü söz söyledikleri zaman size ne mutlu!
12Sevinin ve sevinçle coşun! Çünkü göklerde ödülünüz büyüktür; çünkü sizden önceki peygamberlere de böyle zulmettiler.

daha henüz sizin yaşadığınız çelişkileri yaşamadım tabii bunda kuran-ı okumamış olmamın da etkisi olabilir
ama içimde sebepsiz bi korku vardı ben ne yapıyorum ne işim var burda diye kendi kendime çok sordum
bide kimseyle paylaşmamıştım hristiyanlığa olan özlemimi ve inancımı
2 hafta önce incili okumaya başladım çevremdeki bir kaç kişiye hislerimi anlattım birileriyle paylaşınca sanki üstümden ağır bi yük kalktı bide benim için çok önemli olan bi insandanda çok olumlu tepki alınca içimdeki korku azaldı

sizde birileriyle paylaşmayı denemek istemezmisiniz belki birilerine anlatınca rahatlarsınız denemenizi tavsiye ederim
sevgiler...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü?

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-12-09, 21:37
xxdarkxx

Değerli üyeler,

Hayatımda herşeyin kötüye gittiği bu dönemde bana moral verdiniz.Dualarınız için teşekkür ederim.Esen kalın.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü?

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-12-09, 04:53
asuri

xxdarkxx kardesim dogru yoldasin yilmayasin cunku seytan artik seni rabbimiz Mesih Isaya kaptirmak korkusuyla seni boyle manevi seylerler korkutmaya calisacaktir.Bu hallerindede devamli sukretmeli ve dua etmelisin

senin icin rabimizin anadilinde aramicede bir dua soyleyecegim
esenlikle kal.

sevgili vera duan cok guzeldi cok tesekur ederim

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-12-09, 13:21
V E R A

Sebastian

İslam'daki Allah deniyor ibaresi, Hristiyanlık için YHVH deniyor olarak düşünülmelidir. Tanrımız YHVH bizleri sınamaktadır ve sınavı kazanana büyük ödül vardır.
Sevgili Sebastian
Yardımcı olmaya çalıştığını görüyor ve bunun için mutluluk duyuyorum. Herkes için endişelenmek cok çok güzel. Fakat canım kardeşim yukarıda verdiğin bilgi yanlıştır.
Öncelikle İslamda'ki hiç bir ibareyi kendimize dönük tercüme etmeyiz.
Ve biz biliriz ki Rab'den sadece iyi gelir. Deneme dediğimiz şey Şeytan'dan gelir.
Rab asla bir yarışa sokup sonunda ödül vaad etmez. Rab'Bin söyledikleri ve vaadi acıktır. Bunları yapmalısın der. Yapmak için uğraşan kimseyi " Dur birde ben şuna şöyle bir şey yapayım bakayım hala beni yolumdan yürüyecek mi " gibi bir şey yoktur. Tanrı sinsi değildir sevgili Sebastian. Allah ile hiç bir benzerliği yoktur. O deneyebilir ama YHWH denemez.
Biz niçin Rab'be sarıl diyoruz? Kötü'ye kalkan olabilecek tek güç O olduğu için .
sevgiler

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-12-09, 20:25
Sebastian

V E R A
Sebastian

İslam'daki Allah deniyor ibaresi, Hristiyanlık için YHVH deniyor olarak düşünülmelidir. Tanrımız YHVH bizleri sınamaktadır ve sınavı kazanana büyük ödül vardır.
Sevgili Sebastian
Yardımcı olmaya çalıştığını görüyor ve bunun için mutluluk duyuyorum. Herkes için endişelenmek cok çok güzel. Fakat canım kardeşim yukarıda verdiğin bilgi yanlıştır.
Öncelikle İslamda'ki hiç bir ibareyi kendimize dönük tercüme etmeyiz.
Ve biz biliriz ki Rab'den sadece iyi gelir. Deneme dediğimiz şey Şeytan'dan gelir.
Rab asla bir yarışa sokup sonunda ödül vaad etmez. Rab'Bin söyledikleri ve vaadi acıktır. Bunları yapmalısın der. Yapmak için uğraşan kimseyi " Dur birde ben şuna şöyle bir şey yapayım bakayım hala beni yolumdan yürüyecek mi " gibi bir şey yoktur. Tanrı sinsi değildir sevgili Sebastian. Allah ile hiç bir benzerliği yoktur. O deneyebilir ama YHWH denemez.
Biz niçin Rab'be sarıl diyoruz? Kötü'ye kalkan olabilecek tek güç O olduğu için .
sevgiler
Yanlış bir bilgi verdiğim için, tüm Forum'dan özür diliyorum.

İslami bir geçmişe sahip olduğumuzdan, etkileri hala devam ediyor.

Teşekkür ederim uyarı için Vera Abla

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 >  

Hayatımda herşey kötüye gidiyor,tesadüf mü? konusuna benzer konular;

Türkiye nereye gidiyor? İslami din dersinin 1. sınıfa kadar indirilmesi, bazı ilköğretim okullarına türbanlı öğrencilerin alınmaya başlaması hakkında neler düşünüyorsunuz?

Türkiye'de Kilise nereye gidiyor? http://www.youtube.com/watch?v=4_4T2ZM7gv4

Hayatımda Tanrı`Nın Yeri Nerededir? Yaşamımızla ilgili alacağımız kararda Tanrı'nın yeri? Yaşamın boyunca yapacağın en büyük karar ne olacaktır? Bu soruyu sonra tekrar ele alırız. İlk önce şunu bir düşünün: karar alma imkanınız vardır. Eğer bu konuyu daha önce düşünmediyseniz, bir kez daha düşünün: Seçimler yapabiliriz! Evet ve karar alma, sıra dışı bir fonksiyonumuzdur. Somon balıkları yılda bir kez nehrin yukarısına doğru yüzer, niçin? Bu balığın bir kararı mıdır? İçgüdü müdür? Balığın bu konuda bir karar almadığı açık bir gerçektir. Bir üniversite mezunu iş imkanlarına göre İstanbul'a yada Ankara'ya taşınabilir. Seçim yeni mezunundur. İstanbul'a giderse İstanbul'a evet, Ankara'ya "hayır" demiş olacaktır. Bu durum tersi içinde geçerlidir. Bir seçim kaçınılmazdır. Bizler sürekli olarak "Evet" ve "Hayır"...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih