| xxdarkxx |
| Sevgili inananlar,bundan yaklaşık olarak 2 yıl önce,İslam ile ilgili bazı mevzularda çelişkiye düşmem,beni dinler tarihi hakkında araştırma yapmaya sürükledi.Bu dönemde Hristiyan Forum üyesi oldum.İncil'i anlamaya çalıştım.Sonuçta Protestan olarak yaşamaya karar verdim.İl değiştirdim ve en kısa sürede Vaftis olmayı istedim.Fakat bu kararı aldığımdan bu yana hayatımda herşey altüst olmaya başladı.Bu kararımdan ailem dahil hiç kimsenin haberi olmamasına ramen.İşsiz kaldım.Çevremdeki dostlarımı kaybettim,psikolojik çöküntü yaşadım.Çok güçsüzüm.Korkuya yenik düşmüş biri olmaya alıştım.Herşeyin Hristiyan olma kararından sonra kötüye gittiğini farkkettim.Hala iş bulamıyorum ve parasızım.Hep bir şeyler ters gidiyor.İslam bu tür olaylara Allah deniyor diye bir açıklama yapar ama;Hristiyanlık ne der bilmiyorum.Amacım eleştirmek ya da bir açıklama beklemek değil ;sadece Hristiyan Forum sitesinden gelen davete cevap vermek ve içinde bulunduğum durumu paylaşmak istedim.Gerçekten herşey çok kötü gidiyor ve ben çok çaresizim.Hepinize esenlikler dilerim. |
| Sebastian |
|
İslam'daki Allah deniyor ibaresi, Hristiyanlık için YHVH deniyor olarak düşünülmelidir. Tanrımız YHVH bizleri sınamaktadır ve sınavı kazanana büyük ödül vardır. |
| V E R A | ||||
Yardımcı olmaya çalıştığını görüyor ve bunun için mutluluk duyuyorum. Herkes için endişelenmek cok çok güzel. Fakat canım kardeşim yukarıda verdiğin bilgi yanlıştır. Öncelikle İslamda'ki hiç bir ibareyi kendimize dönük tercüme etmeyiz. Ve biz biliriz ki Rab'den sadece iyi gelir. Deneme dediğimiz şey Şeytan'dan gelir. Rab asla bir yarışa sokup sonunda ödül vaad etmez. Rab'Bin söyledikleri ve vaadi acıktır. Bunları yapmalısın der. Yapmak için uğraşan kimseyi " Dur birde ben şuna şöyle bir şey yapayım bakayım hala beni yolumdan yürüyecek mi " gibi bir şey yoktur. Tanrı sinsi değildir sevgili Sebastian. Allah ile hiç bir benzerliği yoktur. O deneyebilir ama YHWH denemez. Biz niçin Rab'be sarıl diyoruz? Kötü'ye kalkan olabilecek tek güç O olduğu için . sevgiler |
||||