HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
1. Tam uyandığın sırada Tanrı'nın iyiliğini düşün.
2. Mesih'in insanlık uğruna çektiği acılarını ve kendini feda edişini düşün.
3. Tanrı'nın seni ölümden ve diğer iyi olmayan şeylerden nasıl kurtardığını düşün. Bu iyiliği ve merhameti için O'na içtenlikle şükret. O günden itibaren canındaki bütün gücünü (aklını, anlayışını, mantığını ve iradeni) ve bedeninde ki bütün gücünü (güzelliğini ve beş duyunu) O'na hizmette ve ibadette kullanmalı, O'nun buyruklarına karşı bir davranışta bulunmamalı ve O'nun merhameti işlerini içtenlikle insanlar önünde hem sözde hem de eylemde kutsal yaşama örnek bir biçimde yapmak için O'ndan lütuf vermesini dilemelisin.
4. Kendini iyice meşgul et ki, şeytan seni ayartmak için boş zaman bulamasın.
5. Yiyeceği ve içeceği pahalısını almak yerine ölçülü olarak al. Aç gözlü olma. Tanrı'nın sana sağlık açısından gönderdiği ne varsa taze kalabilmesi için uygun ölçüde al, O'na bütün aklınla ve anlayışınla böyle nimetler verdiği için her zaman teşekkür et.
6. Bunun dışında, bütün insanlara, amirlerine, seninle aynı sınıftakilere, emrin altındakilere ya da sana hizmet edenlere karşı eşit ve adil bir şekilde davran. Herkesi sevgi, gerçek, merhamet, esenlik ve yardımseverlik konularında yüreklendir. Birbirleriyle uyum içinde yaşamaları için bütün insanlara yardım et
7. Herşeyden önce Tanrı'dan ve gazabından kork. O'nu buyruklarını ve O'na tapınmayı sev, dünyasal ödülleri öncelikli isteme tersine erdemli bir hayat sürdür.
8. Günün sonunda Tanrı'yı nasıl üzdüğünü düşün... ve fırsatı kaçırmadan onu düzelt. Yine düşün... Tanrı'nın seni ne kadar büyük bir lütufla nasıl kurtardığını düşün. O'na ve gerçek kutsal hizmetine hayatının sonuna dek hep sadık kalabilmek için ve başkalarına da öğretmek için O'ndan lütuf iste.
Vahiy kitabına kısa bir bakış - Ramazan ArkanGİRİŞ :
İncil de en zor anlaşılan bölümle karşı karşıyayız. Bu bölümü ilk okuduğumuzda bir anlam çıkaramayabiliriz. Ve de bizi farklı yerlere sürükleyebilir. Şimdi birlikte bu bölümü çalışacağız. Size biraz bu bölümü açmaya çalışacağım, fakat her konu ve her ayet üzerinde durmayacağım. Çünkü bu hepimiz için zor olurdu. Bazı ipuçları vermekle yetineceğim....
Dua hayatın gidişini etkileyebilir mi?Aslında bu konu biraz kader konusu kapsamına da giriyor ama merak ettiğim, hristiyanlıkta; dua yaşanması muhtemel bir olayı ya da bir gidişatı değiştirebilir mi? Eğer değiştirebiliyorsa sürekli dua eden ve mesih'i an'an birisinin musibet veya kötü bir durumla karşılaşması ihtimali zayıftır. Diğer taraftan dua etmeyen birisi içinde sürekli işlerinin rast gitmemesi sonucu çıkarılabilir mi? Bu konuda özellikler teolog imanlıların görüşlerini ve benzer yaşantı ile karşılaşan dostların tavsiyelerini almak isterim. Saygılarımla...
Yönetim Notu: Dua ve gerçekleşecek şeyler arasında doğrusal bir orantı yoktur. Sürekli dua eden ve/veya Tanrı gözünde de doğru olarak görülen kişilerin de başına bazı şeyler gelebilir ve bunlar kötü olarak...
Saçı kısa kestirmekHepinize merhaba;
Ben Hristiyanlığa sempati duyuyorum ve araştırıyorum.Kafama takılan birşey var ve size sormak istiyorum.
Hristiyan inancına göre kadının saçını kısa kestirmesi yada başını örtmesi diye birşey var mıdır? Kitab-ı Mukaddes'te böyle bir şey yazar mı? Rahibelerin başını örtmesinin anlamı nedir yada kilisede başını hafifçe örten bayanların bunu yapması mı gerekir?
Bunları bilmediğim için soruyorum lütfen böyle bir iddam olduğunu düşünmeyin..
Cevaplarınız için teşekkür ederim..
Sevgiler...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler