Hem Hristiyan olunup, hem de diğer felsefe ve ideolojilere,dinlere inanılabilinir mi?
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam
: Hem Hristiyan olunup, hem de diğer felsefe ve ideolojilere,dinlere inanılabilinir mi? konusu 2101 kez okundu, 16 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Hem Hristiyan olunup, hem de diğer felsefe ve ideolojilere,dinlere inanılabilinir mi? Günümüzde özellikle Batı dünyasında malesef değerlerin dejenere edilip içlerinin boşaltılmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. 'New Age' akımlarının yanı sıra,Hristiyan öğretisine Zen Budizmi,yoga vs. gibi öğretilerin katılıp harmanlanması sonucu ortaya çıkan yeni karma dinler ve inançlar sunulup pazarlanmaya,adeta topluma empoze edilmeye çalışılınıyor. Hem Hristiyan olunup/kalınıp,hem de bazı diğer ideolojilere,felsefelere ve diğer dinlerin itikatlarına inanılabilineceği yolunda sapkın öğretiler insanlara gerçeğin kendisiymiş gibi dayatılıyor. Oysa bir Hristiyan,aynı anda hem Hristiyan hem de Budist,Müslüman,Taoist olamaz! Bir insan ya Hristiyandır ya da değildir,bunun bir orta yolu yoktur. Kutsal Kitap'ın bu konudaki tavrı kesin ve nettir. <meta http-equiv="Content-Type"... Hem Hristiyan olunup, hem de diğer felsefe ve ideolojilere,dinlere inanılabilinir mi?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hem Hristiyan olunup, hem de diğer felsefe ve ideolojilere,dinlere inanılabilinir mi? konusu 2101 kez okundu, 16 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.
Günümüzde özellikle Batı dünyasında malesef değerlerin dejenere edilip içlerinin boşaltılmaya çalışıldığına şahit oluyoruz.
'New Age' akımlarının yanı sıra,Hristiyan öğretisine Zen Budizmi,yoga vs. gibi öğretilerin katılıp harmanlanması sonucu ortaya çıkan yeni karma dinler ve inançlar sunulup pazarlanmaya,adeta topluma empoze edilmeye çalışılınıyor.
Hem Hristiyan olunup/kalınıp,hem de bazı diğer ideolojilere,felsefelere ve diğer dinlerin itikatlarına inanılabilineceği yolunda sapkın öğretiler insanlara gerçeğin kendisiymiş gibi dayatılıyor.
Oysa bir Hristiyan,aynı anda hem Hristiyan hem de Budist,Müslüman,Taoist olamaz!
Bir insan ya Hristiyandır ya da değildir,bunun bir orta yolu yoktur.
Kutsal Kitap'ın bu konudaki tavrı kesin ve nettir.
Matta 6:24 '' Hiç kimse iki efendiye uşaklık edemez. Çünkü ya birine kin besler, öbürünü sever, ya da birine bağlanıp öbürünü küçümser. ''
YUHANNA
·"Yaşam Ekmeği Ben'im" (6:35) ·"Dünyanın Işığı Ben'im" (8:12) ·"Kapı Ben'im" (10:9) ·"İyi Çoban Ben'im" (10:11) ·"Diriliş ve Yaşam Ben'im" (11:25) ·"Yol, Gerçek ve Yaşam Ben'im" (14:6) ·"Gerçek Asma Ben'im (15:1)
Benzer şekilde Hristiyan aileye doğmayan ve sonradan kendi iman ederek bu inanca geçen kişiler de;içine doğdukları, içinde büyüdükleri inançların itikatlarını Hristiyanlığa sokmaya çalışarak bir ''dinler sentezi'' yaratma yoluna gidebilmektedirler.
Günümüzde bilmekteyiz ki,bazı Uzakdoğu dinlerinde birden fazla dine aynı anda inanmak mümkündür.Örneğin,kültüre l olarak Şinto dinine inanan Japonlar,cenaze ritüellerinde Budist geleneklerini izlemektedir ve bu iki dinin birbirine harmanlanması bu kültürdeki insanlar için bir tezat,karışıklık yaratmamaktadır.
Aynı şekilde Hinduizm,Taoizm ve Budizm gibi inançlar arasında belli sınır ve çizgiler olmadığından Asya toplumlarında bir bireyin birden fazla çok dine mensup olması görülmemiş değildir.
Belli yortu günlerinde başka bir inancın tapınağına gidip sunuda bulunulurken,başka bir gün diğer dine ait tapınaktaki tanrı için adakta bulunmak mümkündür.
Ama Hristiyanlık bu tarz bir ikileme yer bırakmayacak kadar nettir.
Bir hristiyan sırtına yüklendiği çarmıh için bütün geçmiş itikatlarını silebilmeyi ve ne varsa geride bırakmayı göze almalıdır.
İsa 'Gerçek,yaşam ve yol benim' diyerek bu konuda son noktayı koymuştur.
Amiyane bir benzetme ile örnek göstermemiz gerekirse,hem Galatasaraylı olup hem de Fenerbahçe'de top koşturamazsınız..
'Dinim Hristiyan' diyebilen bir kişi,otomatikman diğer dinlere kapısını kapatmıştır.
Benzer şekilde Hristiyan aileye doğmayan ve sonradan kendi iman ederek bu inanca geçen kişiler de;içine doğdukları, içinde büyüdükleri inançların itikatlarını Hristiyanlığa sokmaya çalışarak bir ''dinler sentezi'' yaratma yoluna gidebilmektedirler.
Günümüzde bilmekteyiz ki,bazı Uzakdoğu dinlerinde birden fazla dine aynı anda inanmak mümkündür.Örneğin,kültüre l olarak Şinto dinine inanan Japonlar,cenaze ritüellerinde Budist geleneklerini izlemektedir ve bu iki dinin birbirine harmanlanması bu kültürdeki insanlar için bir tezat,karışıklık yaratmamaktadır.
Aynı şekilde Hinduizm,Taoizm ve Budizm gibi inançlar arasında belli sınır ve çizgiler olmadığından Asya toplumlarında bir bireyin birden fazla çok dine mensup olması görülmemiş değildir.
Belli yortu günlerinde başka bir inancın tapınağına gidip sunuda bulunulurken,başka bir gün diğer dine ait tapınaktaki tanrı için adakta bulunmak mümkündür.
Ama Hristiyanlık bu tarz bir ikileme yer bırakmayacak kadar nettir.
Bir hristiyan sırtına yüklendiği çarmıh için bütün geçmiş itikatlarını silebilmeyi ve ne varsa geride bırakmayı göze almalıdır.
İsa 'Gerçek,yaşam ve yol benim' diyerek bu konuda son noktayı koymuştur.
Amiyane bir benzetme ile örnek göstermemiz gerekirse,hem Galatasaraylı olup hem de Fenerbahçe'de top koşturamazsınız..
'Dinim Hristiyan' diyebilen bir kişi,otomatikman diğer dinlere kapısını kapatmıştır.
Hristiyan olduğunu iddia eden bazı kişilerin başka inançların hayranlığını yapması benim de garip bulduğum bir konuydu.
İnsanlar başkalarının inançlarına saygılı olmalıdır, o ayrı konu.
Hem Hristiyan olunup, hem de diğer felsefe ve ideolojilere,dinlere inanılabilinir mi? konusuna benzer konular;
Abdullah Gül: "Devlet, bütün dinlere eşit davranmak zorundadır" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, laiklik ilkesinin Anayasa’ya girmesinin 75. yıl dönümünde Türk milletinin, Cumhuriyetin diğer niteliklerinin yanında bu ilke üzerinde de güçlü bir anlayış birliği içinde olduğunu vurguladı.
Gül, laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına girişinin 75. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk milletinin, Cumhuriyetin diğer niteliklerinin yanında laiklik ilkesi üzerinde de güçlü bir anlayış birliği içinde olduğunu kaydeden Gül, “Esasen devletin örgütlenme tarzıyla ve meşruluk temeliyle ilgili olan laiklik ilkesi 1982 Anayasasında da ayrıntılı olarak düzenlenmiştir” dedi. Gül mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Anayasanın 2′nci maddesinde Türkiye Cumhuriyetinin ‘demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devleti’ olduğu hükme bağlanırken bu maddenin...
Diğer mezheplerdeki kardeşlerimize göstereceğimiz sevgi Aynı evin farklı odalarında yaşayan kardeşler birbirlerinin düşüncelerini kabul etmeyebilirler, birbirlerinin düşüncelerinden nefret edebilirler ancak birbirlerinden nefret edemezler.
Düşünceleri farklı da olsa kardeşlerinin evin içindeki varlıklarından rahatsız olmamalı ve de tahammül edebilmeyi öğrenebilmelidirler.
Evin sahibine kardeşlerini attırmak için başvurmamalıdırlar. Aynı Baba'nın evlatları birbirlerini sokağa atmaya çalışmaz.
Birbirlerine "farklı babalar"dan evlatlar oldukları suçlamasını yapmazlar.
Yaparlarsa bu kavga doğurur. Böyle bir ev de ayakta kalamaz.
İsrailoğullarının diğer ırklara üstünlüğü var mıdır? geçenlerde bir museviyle konuştum,kendilerinin kendi dışımdaki ırklara göre üstün ırk olduğunu ve tüm insanların kendilerine hizmet etmek için var olduğunu söyledi, bunuda tevrata dayandırdı.sizler ne düşünürsünüz bu sözler hakkında
Tanrı farklı dinlere mensup kişilerin dualarını kabul ediyor mu? Ben müslümanken pek çok kez dualarımın kabul olduğuna şahit oldum. Mucizevi diyebileceğim olaylar oldu. Bunlara hala bir açıklama getirememekteyim. Sadece ben değil ailecek yaşadığımız bir mucize de oldu. Ama ben imanımı mucizeler üzerine kurmam...
Allah'a yapılmış bir duayı Gerçek Olan Tanrı YHVH kabul eder mi? Kutsal Kitap'ta bu konuda birşey yazıyor mu?
Bu konuda bana yardım edebilir misiniz?
Müslümanların diğer dinlere hoşgörü iddiasına cevap (Murat Bardakçı) Hoşgörü, bu topraklarda hiçbir zaman vârolmadı
Malatya'da yaşanan vahşetin hemen ardından, son senelerde moda olan hoşgörü, mozaik ve diyalog gibisinden kavramlar yeniden dillere düştü.
Şimdi bilen bilmeyen herkes geçmişten örnekler veriyor, daha doğrusu verdiğini zannediyor, "Biz bir zamanlar hoşgörülü bir toplumduk, diğer dinlerin mensuplarına hiçbir şekilde müdahale etmezdik, herkes inancında hürdü" diyor ve feryâd ediyor: "Bize ne oldu da bu hâle geldik?"
Bütün bu yakınmaların ve soruların, konuya pek vâkıf olmayanları şaşırtacak mahiyette tek bir cevabı var: Hoşgörü, bizde hiçbir zaman vârolmadı!
Unutmayalım: Tarihi olaylar, meydana geldikleri zamanın şartlarına göre...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil