|
Alıntı:
|
|
Mat 10:32 «İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerde olan Babamın önünde açıkça kabul edeceğim. Mat 10:33 İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerde olan Babamın önünde inkâr edeceğim. Mat 10:34 «Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim. Mat 10:35 Çünkü ben oğulla babasının, kızla annesinin, gelinle kaynanasının arasına ayrılık sokmaya geldim. Mat 10:36`İnsanın düşmanları, kendi ev halkı olacaktır.' Mat 10:37 Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. Mat 10:38 Çarmıhını yüklenip ardımdan gelmeyen, bana layık değildir. Mat 10:39Canını kurtaran, onu yitirecek. Benim uğruma canını yitiren ise onu kurtaracaktır. |
|
Alıntı:
|
| Luk 8:16 «Hiç kimse kandil yakıp bunu bir kapla örtmez, ya da yatağın altına koymaz. Tersine, içeri girenler ışığı görsünler diye onu kandilliğe koyar. |
|
Alıntı:
|
|
Luk 6:22 İnsanoğlu'na olan bağlılığınızdan ötürü insanlar sizden nefret ettikleri, sizi toplum dışı edip aşağıladıkları ve adınızı kötüleyip sizi reddettikleri zaman size ne mutlu! Luk 6:23 O gün sevinin, coşkuyla zıplayın! Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür. Nitekim onların ataları da peygamberlere böyle davrandılar. |
|
Alıntı:
|
| İbr 13:6 Böylece cesaretle diyoruz ki, «Rab benim yardımcımdır, korkmam. İnsan bana ne yapabilir?» |
|
Alıntı:
|
|
Rom 10:9 İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. Rom 10:10 İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur. |