Arşiv Sayfa 5 / Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? - Sayfa 5 konusu 6649 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj sinasi777 tarafından gönderildi. Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? bende hristiyan olduğumu ailemden saklıyorum... söylemek gibi bi düşüncemde yok bu yanlış bişeymi? Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? konusu 6649 kez okundu, 23 kez cevaplandı. En son mesaj sinasi777 tarafından gönderildi.

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-07-10, 01:21
Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi?
datatip

Benimde bu konuda sorunum var.
Çevrem hep müslümanlarla çevrili.Hemde hepsi 5 vakit namazlı.Hepsiyle Hristiyanlığı konuşmak istiyorum ama konuşamıyorum.Hristiyan olduğumu sadece yakın akrabalarım biliyor ve sadece iyi halimle onları etkilediğimi farkediyorum ve bana anlayış gösteriyorlar.Benim sorunum şöyleki "Hristiyanlığı kavgadan uzak,bir sevgi seli olduğu için seçtim".Ancak işyerinde hristiyanlığı anlatsam;bir anlayışlılık ve değişik fikirlere açık olma ortamı yok.Bu durum işyeri çevremle-beni karşı karşıya getirecek.Kavgayı,gerilim leri,önyargılara muhatap olup başkaların karmaşalarını üzerime çekmeyi istemiyorum.Ben halimden memnunum.Herşeyin bir zamanı var deyip bekliyorum.
Bir diğer sorunumda şöyleki:Putperestide,müsl ümanıda,budistide... seviyorum.Ama bakıyorum karşımdaki değişik fikirlere açık değil,isim vermeden hristiyanlığın sevgi felsefesini anlatıyorum,sohbetin gidişatını değiştiriyorum;bir sorsalar,bu bilgileri nerden öğrendin diye hristiyanlıktan diyeceğim ama sormuyorlar sanki herşeyin islamdan olduğunu kanıksamışlar ve onlarda bana bol bol müslümanlığı anlatıyorlar ve hatta coşuyorlar kuran falan okuyorlar

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi?

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-07-10, 16:31
huzurlu

datatip
Benimde bu konuda sorunum var.
Çevrem hep müslümanlarla çevrili.Hemde hepsi 5 vakit namazlı.Hepsiyle Hristiyanlığı konuşmak istiyorum ama konuşamıyorum.Hristiyan olduğumu sadece yakın akrabalarım biliyor ve sadece iyi halimle onları etkilediğimi farkediyorum ve bana anlayış gösteriyorlar.Benim sorunum şöyleki "Hristiyanlığı kavgadan uzak,bir sevgi seli olduğu için seçtim".Ancak işyerinde hristiyanlığı anlatsam;bir anlayışlılık ve değişik fikirlere açık olma ortamı yok.Bu durum işyeri çevremle-beni karşı karşıya getirecek.Kavgayı,gerilim leri,önyargılara muhatap olup başkaların karmaşalarını üzerime çekmeyi istemiyorum.Ben halimden memnunum.Herşeyin bir zamanı var deyip bekliyorum.
Bir diğer sorunumda şöyleki:Putperestide,müsl ümanıda,budistide... seviyorum.Ama bakıyorum karşımdaki değişik fikirlere açık değil,isim vermeden hristiyanlığın sevgi felsefesini anlatıyorum,sohbetin gidişatını değiştiriyorum;bir sorsalar,bu bilgileri nerden öğrendin diye hristiyanlıktan diyeceğim ama sormuyorlar sanki herşeyin islamdan olduğunu kanıksamışlar ve onlarda bana bol bol müslümanlığı anlatıyorlar ve hatta coşuyorlar kuran falan okuyorlar
Ben de çevreme anlatıyorum. Anlatııklarıma hayran alıyorlar. Çok manalı ve biribiri içinde uyumlu olduğunu görüp hayran kalıyorlar. Oysa anlatıklarım Ortodoksluk öğretilerinden başka bişey değil. Adını koysam o ana kadar hayran olan herkes biranda kaçacak yer arıyacak biliyorum :) Çok ilginç sosyolojik bir gerçeklik öyle değil mi? Ben de yavaş yavaş hareket ediyorum. Söylediklerim arasında İslami öğretilere uygun olmayan şeyler de oluyor ve dindar müslüman arkadaşlar bile rahatsız olmuyorlar hak veriyorlar. Geçenlerde bir sohbette bir arkadaşa dedim ki 'Sence dünya bir imtihan yeri midir?' Yaşamanın amacı bu olabilir mi?' Kuran da ve islamda böyle yazar dedi. Ben, sence? diye sordum. O da insan aklıyla herşeyin doğrusunu bulamaz. Dinimiz düşünmeyeceksiniz yoksa dinden çıkarsınız diye boşuna demiyor dedi. Ben de; o zaman düşünme, aklına değil, kalbine sor bakalım, sence gerçek bu olabilir mi? Sırf imtihan olsun diye insan yaratılmış olabilir mi? Sonra da sınav sonuçları açıklanır gibi doğru ve yanlışlarımız yanyana koyulacak ve sonuç belgesi verilecek, artılar eksiler değerlendirilecek, her artı için sevap, her eksi için de günahlarımız olacak, muhasebe defteri gibi bunun defterleri tutulacak. Sevabı bile karşılık için yapacağız.. Kalbine sor bakalım o ne diyor dedim. Haklısın dedi. Gerçek bu olamaz. ...

Arkadaşlarım benim islamı değişik biçimde yorumlayan birisi olduğumu zannediyorlar sanırım. Bu nedenle hoşgörü gösteriyorlar ..:) Baştan Hristiyan olduğumu söylesem kesinlikle bu kadar açık yürekli davranamazlardı.. Hemn savunmaya geçip savunurlardı...

Bu nedenle yavaş yavaş hareket etmek önemli. Bizim Türkiyedeki durumumuz ilk Hristiyanların dönemine benzetilebilir. Şöyle bir farkımız var o da 1000 yıllı aşan kalıplaşmış bir Hristiyan düşmanlığı ve önyargısı.. Bu nedenle terminolojiye daha fazla dikkat etmekte fayda var. Ben bir mesin inanlısıyım demek bile yeri geliyor yetiyor. 'Hristiyan' sözcüğü konusunda zihinler hipnozlu.. Bu kelimeyi duyunca kapanmaya ve saldırmaya programlı beyinler. Sadece bu kelimeyi kullanmamak bile çoğu zaman başlı başına işimizi kolaylaştıracaktır.

Üniversitedeki en samimi dostula telefonda konuşurken ona söyledim. Ben değiştim dedim. Mesih inanlısı oldum. İsa'ya iman ettiğimi de söyledim. Oğlum sen Hristiyan olmuşsun aman Tanrım şaka olmalı bu dedi. Ben tekrar ettim. Ben mesin inanlısı oldum.. Cevabı şu oldu: Ha iyi o zaman.. Ama ben sana söyliyim Hristiyanlar da İsa'ya Tanrı diyorlar. Sanırım bu ortak noktanız. Aman sen Hristiyan olma da sonuçta. Önemli olan o. Mesih İnanlısı da Allaha inanıyor sonuçta benim anladığım.. :)))

Sevgilerle

Huzurlu

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi?

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-04-11, 16:03
petrosdbaz

Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. 38Çarmıhını yüklenip ardımdan gelmeyen, bana layık değildir.

matta 10:37ye çok dikkatli olalım.misyon cemmatlerin her zaman bu hususa önem verirler.sende ailende böyle olabilirsin.tabikii bir saygı çerçevesinde

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-05-11, 22:11
sinasi777

ben bir devlet memeruyum insanlara inkar ediyorum müslümanımda demiyorum
camiiye git dediler mi abdesli değilim deyip sıyrılıyorum müslümanların içinde kalarak inkar etmemek zor çünkü çok yalnız savunmasızsınız

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5  

Hristiyan olduğumu çevreme söylemiyorum, söylemek istemiyorum, bu kötü birşey mi? konusuna benzer konular;

Çevreme Müjde'yi nasıl duyurabilirim? Soru: Arkadaşlarıma ve aileme, onların alınmasına neden olmadan ve onları kendimden uzaklaştırmadan nasıl müjdeleme yapabilirim? Yanıt: Her Hristiyan’ın bir noktada Hristiyan olmayan bir aile üyesi, bir arkadaşı, bir iş arkadaşı ya da tanıdığı olmuştur. Müjde’yi başkalarıyla paylaşmak zor olabilir ve yakın duygusal bağlarınız olan birisi söz konusuysa daha da zor bir hale gelebilir. Kutsal Kitap bizlere bazı insanların müjdeden ötürü alınacaklarını söyler (Luka 12:51-53). Ancak bizlere müjdeyi paylaşmamız buyrulmuştur ve bunu yapmamak için hiçbir mazeretimiz yoktur (Matta 28:19-20; Elçilerin İşleri 1:8; 1 Petrus 3:15). Öyleyse aile üyelerimize, arkadaşlarımıza, iş arkadaşlarımıza ve tanıdıklarımıza nasıl müjdeleme yapabiliriz? Yapabileceğimiz en önemli şey, onlar için dua etmektir....

Hristiyan olduğumu söyleme zamanı Merhabalar , benim aileme Hristiyan olduğumu söyleme zamanının çok yaklaştığını düşünüyorum sizce konuyu nasıl açayım yani söze nasıl başlıyımda açıklayayım onlara ne demem daha iyi olur fikirlerinizi söylerseniz sevinirim vakit yaklaştı gibi geliyor bana ve ne demem konusunda sizden tavsiye almak istedim . Esenlikler.

Sigaraya kulluk etmek istemiyorum lütfen benim için dua edin. Merhabalar, Ben Tanrıyı arıyorum. Onu tanımak için Kutsal Kitap okuyorum ancak çok büyük günahlar içindeyim. Sigara içiyorum. Onun adeta esiri olmuş, sanki sigaraya da kulluk eder gibiyim. Dalgın olduğumda, yorgun olduğumda, neşeli olduğumda sigaradan bir beklenti içine giriyorum. Tanrı dan almam gereken esenliği sigarada arıyorum. Tanrımın bana vereceği esenliği sanki yeterli bulmuyor muşum gibi. Ya da benim denenmemde bana bir kol kanat gerecek, zor anlarda yanıma bulunan bi dayanağımmış gibi. Sigaradan da nefret ediyorum. Yanımda olmadığı zaman kaygılanıyorum. Eve giderken yeteri kadar sigaram var mı diye bakıyorum. O kadar esiri olmuşum ki beni artık çok rahatsız ediyor. Sizden ricam benim için dua etmeniz. Esenlikler ...

Yapmaktan hoşlandıklarımdan vazgeçmek istemiyorum? Yapmaktan hoşlandıklarımdan vazgeçmek istemiyorum. Eğer Hristiyan olduysanız, şimdi yaptığınızı yapmak istemediğinizi mi söylüyorsunuz? Bunun anlamı, siz yaptığınızın yanlış olduğunu biliyorsunuz. Size birşey sorayım. Eğer Hristiyan olsaydınız, ve Tanrı sizin yüreğinizde yaşasaydı ve siz geçmişinize bakıp kendi kendinize, ‘Yapmamam gereken çok şeyi keşke yapmasaydım’ dediniz. Muhtemelen bu şekilde söylerdiniz. Kutsal Kitap bundan bahsetmektedir. Romalılar 6:21 şöyle der, “Şimdi utandığınız şeylerden o zaman ne kazancınız oldu? Onların sonucu ölümdür.” Bu Tanrı’nın sizin yapmaktan hoşlandığınız bazı şeyleri bırakmanızı istediği anlamına gelir. Tanrı sadece iyiliğinizi istediği için, o zaman sizin söylediğiniz yanlıştır. Arzularınızın kurtuluşunuzun önünde bir engel...

Kurtarmayan ve gerçek kurtaran iman. (Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim?) Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim? Bugün kiliseler kendilerini kurtarmayan imana sahip insanlarla dolu durumdadır. Yakup bunu ‘ölü iman’ olarak adlandırarak, imanlarının boş olduğunu söyler (Yakup 2:17, 20, 26). Pavlus, Korint kilisesinin imanlarının gerçek olup olmadıklarını kendilerinin test etmelerini istedi (2. Korintliler 13:5). Pavlus’un zamanında olduğu kadar, günümüz kiliselerimizdeki insanların kendi imanlarını teste tabii tutması ve kandırılmadıklarına emin olmaları ne kadar daha da fazla önemlidir. Fakat nereden başlamalıyız? Gerçek ile boş imanı hangi kriterlere göre ayırabiliriz? Gerçek imanın ayırt edici işaretleri nelerdir? Bugün popüler olan kişinin imanını test edebileceği çeşitli bir çok test veya standartlar mevcut olması şaşırtıcıdır. İmanın gerçekliğini...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih