| beliver06 |
|
Benim burada sormak istediğim konu; Kişiler İncil'i okuduktan sonra ve Tanrı'yı Yüce İsa Mesihi kabul ettikten sonra ruhunu teslim ettikten sonra "Kalben Hristiyan" olmaktadırlar. Yani en azından benim bildiğim bu. Ve yine bildiğim kadarıyla kişinin tam anlamıyla Hristiyan olabilmesi için Kiliside belirli bir süre eğitim görmesi gerekmete ve daha sonra vaftiz olması gerekmektedir. İlk Sorum yukarıda bir eksik yada yanlışım varsa bana detaylı bilgi verebilirmisiniz. Diğer bir sorum ise, Türkiye'de bunun için nereye gidebilirim? Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim. |
| spranos | ||||
|
||||
| beliver06 |
|
Benim burada sormak istediğim konu; Kişiler İncil'i okuduktan sonra ve Tanrı'yı Yüce İsa Mesihi kabul ettikten sonra ruhunu teslim ettikten sonra "Kalben Hristiyan" olmaktadırlar. Yani en azından benim bildiğim bu. Ve yine bildiğim kadarıyla kişinin tam anlamıyla Hristiyan olabilmesi için Kiliside belirli bir süre eğitim görmesi gerekmete ve daha sonra vaftiz olması gerekmektedir. İlk Sorum yukarıda bir eksik yada yanlışım varsa bana detaylı bilgi verebilirmisiniz. Diğer bir sorum ise, Türkiye'de bunun için nereye gidebilirim? Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim. |
| spranos | ||||
|
||||
| Fırat Çölgeçen |
|
Sayın beliver06, yaşadığınız yer olarak Ankara yazıyor. Eğer bu ilde oturuyorsanız, birçok kilise var: Ostim, Batıkent, Kurtuluş, Dikmen vb. Yaşınız uygunsa; bu kiliselerden birine giderek, gerekli yanıtları bulabilirsiniz. Eğer tövbe edip; iman ettiyseniz - şartlar da uygunsa - inanlılarla birlikte olunması gerekmektedir. Zira bir inanlı, sahip olduğu gövdeden ayrı olamaz. Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız. |
| Fırat Çölgeçen |
|
Sayın beliver06, yazınızda şöyle bir ifadeniz var: "..... Türkiye'de eğitim ve vaftiz edilme yokmuş. " Birincisi, bu yalnış. İkincisi, hemen herhangibir kiliseye adım atar atmaz; sizi vaftiz mi etmelerini bekliyorsunuz ? Ben - kişisel olarak -, ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığımı ifade edeyim. Diyelim ki; yurt dışına gittiniz. Hadi diyelim ki, sizi hemen vaftiz eden bir kilise çıktı ki; kurtulmuş mu olacaksınız ? Sizi hemen sözünüze karşılık vaftiz edecek olan kilise, ancak ölü bir kilise olabilir. Neyse ! Size yapabileceğim öneriyi yaptım. Eğer sizi yine anlayamadıysam; kusura bakmayın. Rab'bin sevgisi ve ışığı, sizinle olsun. |
| Temple |
|
Believer06 Anladigim kadariyla Rab Isa Mesihi Kurtaricin ve Tanrin olarak kabul etmissin ve su andan itibaren Tanri onunde aklanmis bulunuyorsun. Ankarada herhangi bir kiliseye gidip veya yurtdisina ciktiginda da vaftiz islemini gerceklestirebilirsin. Iman etmis birinin vaftiz olmasina engel yoktur.Engel koyanlar Orodoks ve Katilik kiliseleridir. Elcilerin islerinde bunun ornekleri cokca gorulmektedir Sen artik Rab Isa Mesihte bizim kardesimizsin ve Tanrinin Kralligi senin mirasindir. Kutsal Kitabi her zaman okumaya devam et. Kutsal Ruh seni yucelikten yucelige gecirecek ve Rab Isa da buyumeni sagliycaktir Esenlikler |
| Temple |
|
Believer06 Engel koyanlar Orodoks ve Katilik kiliseleridir. Esenlikler |
| beliver06 | ||||
|
||||
| avo | ||||
Yukarıdaki isimlerde yeni kiliseler mi açılmış da haberim olmamış acaba? |
||||
| Temple | ||||||||
|
||||||||
|
Alıntı:
|
| Kilise egitimi gerekli degil,Vaftiz'de gerekli degil,Bunlar benim dusuncelerim,Isa'i kabul etmek yeterlidir Kutsal Kitap'ta bu belirtilmistir.Farkli yorumlarda bulunabilecek olanlar var olabilir,Ayrica Hristiyan da degilim bu yuzden guvenmeyin bana. |
| AKAY |
| Sevgili kardeş eğer siz Rabbimiz İsaya iman ettiyseniz Tanrı sizi kabul etmiştir.veşimdi sizin eğitim ve vaftiz olmaya ihtiyacınızvar. Bunun için Ankarada servi sokak 17 numarada ihsan özbekle görüşün Kolej semti Kurtuluş Kilisesi |