| İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
|
|
|
Benim burada sormak istediğim konu; Kişiler İncil'i okuduktan sonra ve Tanrı'yı Yüce İsa Mesihi kabul ettikten sonra ruhunu teslim ettikten sonra "Kalben Hristiyan" olmaktadırlar. Yani en azından benim bildiğim bu. Ve yine bildiğim kadarıyla kişinin tam anlamıyla Hristiyan olabilmesi için Kiliside belirli bir süre eğitim görmesi gerekmete ve daha sonra vaftiz olması gerekmektedir. İlk Sorum yukarıda bir eksik yada yanlışım varsa bana detaylı bilgi verebilirmisiniz. Diğer bir sorum ise, Türkiye'de bunun için nereye gidebilirim? Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
Tabiki ruhta ve imanda bir bütün olabilmeniz için Kutsal Kitabı iyice incelemeniz ve uygulamanız gerekmektedir. Seçilen mezhepin kilisesinde de belirli bir süre eğitim verilmektedir. Suyla vaftiz ise sizin ruhen ve bedenen Mesih'e ait olduğunuzu gösterir. Resmen Hristiyanlığa geçmiş olursunuz. Bunun için gidebileceğiniz yerler kiliselerdir sevgili kardeşim. Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw) |
|
|
||||||||
|
||||||||
Kendi düşüncelerinizi iletmek adına yanlış öğretişte bulunmayınız.Tabiki de ilk şart imandır.(17 Tanrı`nın insanı akladığı, Müjde`de açıklanır. Aklanma yalnız imanla olur. Yazılmış olduğu gibi, “İmanla aklanan yaşayacaktır.”(romalılar :1)) Eğer vaftiz gerekli değildir derseniz bende size bu ayetlerin anlamını sorarım. -2 İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh`tan doğmadıkça Tanrı`nın Egemenliği`ne giremez. Yuhanna 3:5 -13 Bu sırada İsa, Yahya tarafından vaftiz edilmek üzere Celile`den Şeria Irmağı`na, Yahya`nın yanına geldi. -14 Ne var ki Yahya, “Benim senin tarafından vaftiz edilmem gerekirken sen mi bana geliyorsun?” diyerek O`na engel olmak istedi. -15 İsa ona şu karşılığı verdi: “Şimdilik buna razı ol! Çünkü doğru olan her şeyi bu şekilde yerine getirmemiz gerekir.” O zaman Yahya O`nun dediğine razı oldu. -16 İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler açıldı ve İsa, Tanrı`nın Ruhu`nun güvercin gibi inip üzerine konduğunu gördü. -17 Göklerden gelen bir ses, “Sevgili Oğlum budur, O`ndan hoşnudum” dedi.(matta :3) Sn beliver06, Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz şehrinizde kilise bulunuyorsa size orasının adresini verebiliriz. ESENKALINIZ.. |
|
|
|
|
|
|
Sn. spranos, Bakın başka bir ayet vaftizle ilgili, 1Pe 3:20 Bir zamanlar, Nuh'un günlerinde gemi yapılırken, Tanrı'nın sabırla beklemesine karşın bu ruhlar söz dinlememişlerdi. O gemide birkaç kişi, daha doğrusu sekiz kişi suyla kurtuldu. 1Pe 3:21 Bu olay vaftizi* simgeliyor. Bedenin kirden arınması değil, Tanrı'ya yönelen temiz vicdanın dileği olan vaftiz, İsa Mesih'in dirilişiyle şimdi sizi de kurtarıyor. |
|
|
|
|
|
|
Sayın beliver06, yaşadığınız yer olarak Ankara yazıyor. Eğer bu ilde oturuyorsanız, birçok kilise var: Ostim, Batıkent, Kurtuluş, Dikmen vb. Yaşınız uygunsa; bu kiliselerden birine giderek, gerekli yanıtları bulabilirsiniz. Eğer tövbe edip; iman ettiyseniz - şartlar da uygunsa - inanlılarla birlikte olunması gerekmektedir. Zira bir inanlı, sahip olduğu gövdeden ayrı olamaz. Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız. |
|
|
||||
|
||||
Öncelikle okuyup düşünüp cevap verdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Yaşım uygun, ancak çelişklilere düştüm ulustaki kiliseye gittiğimde yazın olduğundan dolayı gerekli cevapları alamadım. ve çevremden duyduklarımda Türkiye'de eğitim ve vaftiz edilme yokmuş. Ancak elimden geldiği kadar ben şartları zorlamaktan yanayım yakında yurt dışına çıkma ihtimalim var gerekirse yapılması gerekenleri orada yaparım. Bana tavsiyesi olanlar varsa onları duymak benim için büyük bir şanstır. |
|
|
|
|
|
|
Sayın beliver06, yazınızda şöyle bir ifadeniz var: "..... Türkiye'de eğitim ve vaftiz edilme yokmuş. " Birincisi, bu yalnış. İkincisi, hemen herhangibir kiliseye adım atar atmaz; sizi vaftiz mi etmelerini bekliyorsunuz ? Ben - kişisel olarak -, ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığımı ifade edeyim. Diyelim ki; yurt dışına gittiniz. Hadi diyelim ki, sizi hemen vaftiz eden bir kilise çıktı ki; kurtulmuş mu olacaksınız ? Sizi hemen sözünüze karşılık vaftiz edecek olan kilise, ancak ölü bir kilise olabilir. Neyse ! Size yapabileceğim öneriyi yaptım. Eğer sizi yine anlayamadıysam; kusura bakmayın. Rab'bin sevgisi ve ışığı, sizinle olsun. |
|
|
||||
|
||||
|
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| Yok |