hristiyanlık
netzah

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

spranos
beliver06
Benim burada sormak istediğim konu;

Kişiler İncil'i okuduktan sonra ve Tanrı'yı Yüce İsa Mesihi kabul ettikten sonra ruhunu teslim ettikten sonra "Kalben Hristiyan" olmaktadırlar. Yani en azından benim bildiğim bu. Ve yine bildiğim kadarıyla kişinin tam anlamıyla Hristiyan olabilmesi için Kiliside belirli bir süre eğitim görmesi gerekmete ve daha sonra vaftiz olması gerekmektedir. İlk Sorum yukarıda bir eksik yada yanlışım varsa bana detaylı bilgi verebilirmisiniz. Diğer bir sorum ise, Türkiye'de bunun için nereye gidebilirim?

Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.
Kilise egitimi gerekli degil,Vaftiz'de gerekli degil,Bunlar benim dusuncelerim,Isa'i kabul etmek yeterlidir Kutsal Kitap'ta bu belirtilmistir.Farkli yorumlarda bulunabilecek olanlar var olabilir,Ayrica Hristiyan da degilim bu yuzden guvenmeyin bana.
Sn spranos,

Kendi düşüncelerinizi iletmek adına yanlış öğretişte bulunmayınız.Tabiki de ilk şart imandır.(17 Tanrı`nın insanı akladığı, Müjde`de açıklanır. Aklanma yalnız imanla olur. Yazılmış olduğu gibi, “İmanla aklanan yaşayacaktır.”(romalılar :1))
Eğer vaftiz gerekli değildir derseniz bende size bu ayetlerin anlamını sorarım.
-2 İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh`tan doğmadıkça Tanrı`nın Egemenliği`ne giremez.
Yuhanna 3:5
-13 Bu sırada İsa, Yahya tarafından vaftiz edilmek üzere Celile`den Şeria Irmağı`na, Yahya`nın yanına geldi.

-14 Ne var ki Yahya, “Benim senin tarafından vaftiz edilmem gerekirken sen mi bana geliyorsun?” diyerek O`na engel olmak istedi.

-15 İsa ona şu karşılığı verdi: “Şimdilik buna razı ol! Çünkü doğru olan her şeyi bu şekilde yerine getirmemiz gerekir.” O zaman Yahya O`nun dediğine razı oldu.

-16 İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler açıldı ve İsa, Tanrı`nın Ruhu`nun güvercin gibi inip üzerine konduğunu gördü.

-17 Göklerden gelen bir ses, “Sevgili Oğlum budur, O`ndan hoşnudum” dedi.(matta :3)

Sn beliver06,

Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz şehrinizde kilise bulunuyorsa size orasının adresini verebiliriz.
ESENKALINIZ..

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş