hristiyanlık
beliver06

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

Fırat Çölgeçen
Sayın beliver06, yazınızda şöyle bir ifadeniz var: "..... Türkiye'de eğitim ve vaftiz edilme yokmuş. " Birincisi, bu yalnış. İkincisi, hemen herhangibir kiliseye adım atar atmaz; sizi vaftiz mi etmelerini bekliyorsunuz ?

Ben - kişisel olarak -, ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığımı ifade edeyim. Diyelim ki; yurt dışına gittiniz. Hadi diyelim ki, sizi hemen vaftiz eden bir kilise çıktı ki; kurtulmuş mu olacaksınız ? Sizi hemen sözünüze karşılık vaftiz edecek olan kilise, ancak ölü bir kilise olabilir.

Neyse ! Size yapabileceğim öneriyi yaptım. Eğer sizi yine anlayamadıysam; kusura bakmayın.

Rab'bin sevgisi ve ışığı, sizinle olsun.
sevgili kardeşim sanırım siz beni yanlış anladınız daha net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır incil okumaktayım ve Tanrı'nın yolunu bulduğum için kendimi çok mutlu ve güvene hissediyorum. İçimdeki doldurulmayan boşluk Tanrı sevgisiyle dolmakta her geçen gün. Benim yapmak istediğim sadece yapılması gerekenleri yapmak vaftiz olmak ve kilisede eğitim görmekte bunlar arasında. Tabiki de herşeyin hemen olması söz konusu olmaza bir süreç gerekmektedir benim istediğim bu sürece başlamak. Umarım şimdi kendimi daha iyi ifade etmişimdir.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş