Arşiv Sayfa 2 / İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş - Sayfa 2 konusu 2749 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj beliver06 tarafından gönderildi. İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş Benim burada sormak istediğim konu; Kişiler İncil'i okuduktan sonra ve Tanrı'yı Yüce İsa Mesihi kabul ettikten sonra ruhunu teslim ettikten sonra "Kalben Hristiyan" olmaktadırlar. Yani en azından benim bildiğim bu. Ve yine bildiğim kadarıyla kişinin tam anlamıyla Hristiyan olabilmesi için Kiliside belirli bir süre eğitim görmesi gerekmete ve daha sonra vaftiz olması gerekmektedir. İlk Sorum yukarıda bir eksik yada yanlışım varsa bana detaylı bilgi verebilirmisiniz. Diğer bir sorum ise, Türkiye'de bunun için nereye gidebilirim? Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim. İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusu 2749 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj beliver06 tarafından gönderildi.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 >

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-01-09, 13:41
İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş
netzah

Sn. spranos,
Bakın başka bir ayet vaftizle ilgili,

1Pe 3:20 Bir zamanlar, Nuh'un günlerinde gemi yapılırken, Tanrı'nın sabırla beklemesine karşın bu ruhlar söz dinlememişlerdi. O gemide birkaç kişi, daha doğrusu sekiz kişi suyla kurtuldu.
1Pe 3:21 Bu olay vaftizi* simgeliyor. Bedenin kirden arınması değil, Tanrı'ya yönelen temiz vicdanın dileği olan vaftiz, İsa Mesih'in dirilişiyle şimdi sizi de kurtarıyor.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-01-09, 13:47
Fırat Çölgeçen

Sayın beliver06, yaşadığınız yer olarak Ankara yazıyor. Eğer bu ilde oturuyorsanız, birçok kilise var: Ostim, Batıkent, Kurtuluş, Dikmen vb.

Yaşınız uygunsa; bu kiliselerden birine giderek, gerekli yanıtları bulabilirsiniz. Eğer tövbe edip; iman ettiyseniz - şartlar da uygunsa - inanlılarla birlikte olunması gerekmektedir. Zira bir inanlı, sahip olduğu gövdeden ayrı olamaz.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-09, 03:04
beliver06

Fırat Çölgeçen
Sayın beliver06, yaşadığınız yer olarak Ankara yazıyor. Eğer bu ilde oturuyorsanız, birçok kilise var: Ostim, Batıkent, Kurtuluş, Dikmen vb.

Yaşınız uygunsa; bu kiliselerden birine giderek, gerekli yanıtları bulabilirsiniz. Eğer tövbe edip; iman ettiyseniz - şartlar da uygunsa - inanlılarla birlikte olunması gerekmektedir. Zira bir inanlı, sahip olduğu gövdeden ayrı olamaz.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.
Sevgili kardeşlerim
Öncelikle okuyup düşünüp cevap verdiğiniz için size çok teşekkür ederim.
Yaşım uygun, ancak çelişklilere düştüm ulustaki kiliseye gittiğimde yazın olduğundan dolayı gerekli cevapları alamadım. ve çevremden duyduklarımda Türkiye'de eğitim ve vaftiz edilme yokmuş. Ancak elimden geldiği kadar ben şartları zorlamaktan yanayım yakında yurt dışına çıkma ihtimalim var gerekirse yapılması gerekenleri orada yaparım. Bana tavsiyesi olanlar varsa onları duymak benim için büyük bir şanstır.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-09, 03:59
Fırat Çölgeçen

Sayın beliver06, yazınızda şöyle bir ifadeniz var: "..... Türkiye'de eğitim ve vaftiz edilme yokmuş. " Birincisi, bu yalnış. İkincisi, hemen herhangibir kiliseye adım atar atmaz; sizi vaftiz mi etmelerini bekliyorsunuz ?

Ben - kişisel olarak -, ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığımı ifade edeyim. Diyelim ki; yurt dışına gittiniz. Hadi diyelim ki, sizi hemen vaftiz eden bir kilise çıktı ki; kurtulmuş mu olacaksınız ? Sizi hemen sözünüze karşılık vaftiz edecek olan kilise, ancak ölü bir kilise olabilir.

Neyse ! Size yapabileceğim öneriyi yaptım. Eğer sizi yine anlayamadıysam; kusura bakmayın.

Rab'bin sevgisi ve ışığı, sizinle olsun.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-01-09, 11:12
beliver06

Fırat Çölgeçen
Sayın beliver06, yazınızda şöyle bir ifadeniz var: "..... Türkiye'de eğitim ve vaftiz edilme yokmuş. " Birincisi, bu yalnış. İkincisi, hemen herhangibir kiliseye adım atar atmaz; sizi vaftiz mi etmelerini bekliyorsunuz ?

Ben - kişisel olarak -, ne yapmak istediğinizi tam anlayamadığımı ifade edeyim. Diyelim ki; yurt dışına gittiniz. Hadi diyelim ki, sizi hemen vaftiz eden bir kilise çıktı ki; kurtulmuş mu olacaksınız ? Sizi hemen sözünüze karşılık vaftiz edecek olan kilise, ancak ölü bir kilise olabilir.

Neyse ! Size yapabileceğim öneriyi yaptım. Eğer sizi yine anlayamadıysam; kusura bakmayın.

Rab'bin sevgisi ve ışığı, sizinle olsun.
sevgili kardeşim sanırım siz beni yanlış anladınız daha net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır incil okumaktayım ve Tanrı'nın yolunu bulduğum için kendimi çok mutlu ve güvene hissediyorum. İçimdeki doldurulmayan boşluk Tanrı sevgisiyle dolmakta her geçen gün. Benim yapmak istediğim sadece yapılması gerekenleri yapmak vaftiz olmak ve kilisede eğitim görmekte bunlar arasında. Tabiki de herşeyin hemen olması söz konusu olmaza bir süreç gerekmektedir benim istediğim bu sürece başlamak. Umarım şimdi kendimi daha iyi ifade etmişimdir.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 >  

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusuna benzer konular;

Etnik arındırma ve sonrası (Herkül Millas) Zaman’da yayımlanan, Etyen Mahçupyan ve Şener Aktürk’ün yazdığı dört yazı (8,15,15 Ocak ve 1 Şubat) Balkanlar ve Kafkasya göçleri, kırımları ve bunları yaşamış olan halkların belleği ve algısı konusundaydı. İlgili görüşler eskiden yazdığım iki yazımı hatırlattı. Birincisi 1998′de Oxford’ta “1923 Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi” konferansında Hıristiyan/Rum ve Müslüman/Türk mübadillerinin edebiyat metinleri konusundaydı. Bana o zaman ilginç gelen, Yunanistan’da bu göç konusunda Türkiye’ye kıyasla çok daha fazla roman ve anının yayımlanmış olduğunu görmemdi. Ancak duruma daha dikkatle ve etraflıca baktığımızda genellemelerle konuşmamızın doğru olmadığını gördüm. Yunanistan’da mübadelenin hemen sonrasında ve daha sonra da birçok roman ve öykü yayınlanır. Ünlü yazarlar bu konuya el...

Regl sonrası Sevgili arkadaşlar. Regl sonrası İslamiyettede olduğu gibi boy abdesti gibi temizlenme-arınma gibi bir şey var mıdır acaba ? Merak ettim de, sitede aramama rağmen bulamadım.Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler .

Ölüm ve sonrası kardeşlerim merak ediyorum ölüm anında neler yaşanır ve ölüp mezara konulunca bize ne olucak ? Sevgiyle kalın ...

İman Gizlemek Ne Derece Doğru? Sevgili Hristiyanlar; Maalesef 2 gündür bi hayli huzursuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası, sizlere danışmak istedim. Bir Amerikalı ile 2 gündür mesajlaşıyorum, kendisi sonradan RAB'bi bulan, bu uğurda ailesini ve arkadaşlarını kaybetmiş bir imanlı. Şaşırdım aslında, Amerika Birleşik Devletleri'nde bile bir kişi, iman dolu olduğu halde dışlanıyorsa, gerçekten durum kötü demektir. Bana ailemin bilip bilmediğini sordu ben de hayır dedim. Bunun üstüne bana şu ayetleri gösterdi; "İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim. İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerdeki Babam'ın önünde inkâr edeceğim." Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben babayla...

Hristiyan olmayanların ölüm sonrası selam ben müslümanım.merak ettiğim konu sizin dininizde müslüman olarak ölen kişi ne olacak.örneğin bizim dinimizde inanmayan cehennme gider.sizin dininizde ne olur?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih