Arşiv Sayfa 4 / İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş - Sayfa 4

Arşiv Sayfa 4 İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş - Sayfa 4 konusu 2747 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj beliver06 tarafından gönderildi. İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş Benim burada sormak istediğim konu; Kişiler İncil'i okuduktan sonra ve Tanrı'yı Yüce İsa Mesihi kabul ettikten sonra ruhunu teslim ettikten sonra "Kalben Hristiyan" olmaktadırlar. Yani en azından benim bildiğim bu. Ve yine bildiğim kadarıyla kişinin tam anlamıyla Hristiyan olabilmesi için Kiliside belirli bir süre eğitim görmesi gerekmete ve daha sonra vaftiz olması gerekmektedir. İlk Sorum yukarıda bir eksik yada yanlışım varsa bana detaylı bilgi verebilirmisiniz. Diğer bir sorum ise, Türkiye'de bunun için nereye gidebilirim? Yardımlarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim. İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusu 2747 kez okundu, 18 kez cevaplandı. En son mesaj beliver06 tarafından gönderildi.

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-02-09, 00:49
İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş
beliver06

Temple
beliver06
Temple
Believer06

Anladigim kadariyla Rab Isa Mesihi Kurtaricin ve Tanrin olarak kabul etmissin ve su andan itibaren Tanri onunde aklanmis bulunuyorsun.
Ankarada herhangi bir kiliseye gidip veya yurtdisina ciktiginda da vaftiz islemini gerceklestirebilirsin. Iman etmis birinin vaftiz olmasina engel yoktur.Engel koyanlar Orodoks ve Katilik kiliseleridir.

Elcilerin islerinde bunun ornekleri cokca gorulmektedir

Sen artik Rab Isa Mesihte bizim kardesimizsin ve Tanrinin Kralligi senin mirasindir.

Kutsal Kitabi her zaman okumaya devam et. Kutsal Ruh seni yucelikten yucelige gecirecek ve Rab Isa da buyumeni sagliycaktir

Esenlikler
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ancak anlamadığım bir nokta var. Yazınızda " Iman etmis birinin vaftiz olmasina engel yoktur.Engel koyanlar Orodoks ve Katilik kiliseleridir." kullanmıssınız. Bunu biraz açıklarsanız çok sevinirim.

Ortodoks ve Katolik kiliseleri bu egitim veya sureci ongoruyorlar. Onemli olan senin gunahlarinin hacta temizlendigine affedildigine iman etmendir vaftiz degildir demek istedim ama vaftiz iman ettikten sonra gerekli olan bir prosedurdur.Harhangi bir protestan kilisesinin senin imanini gordukten sonra ve dilinle acikca itiraf ettikten sonra seni vaftiz etmemesi icin hic bir sebep olamaz
Tekrar yanıt verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-02-09, 21:47
AKAY

Sevgili kardeş eğer siz Rabbimiz İsaya iman ettiyseniz Tanrı sizi kabul etmiştir.veşimdi sizin eğitim ve vaftiz olmaya ihtiyacınızvar. Bunun için Ankarada servi sokak 17 numarada ihsan özbekle görüşün Kolej semti Kurtuluş Kilisesi

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-02-09, 23:53
nicoletta

Alıntı:
Kilise egitimi gerekli degil,Vaftiz'de gerekli degil,Bunlar benim dusuncelerim,Isa'i kabul etmek yeterlidir Kutsal Kitap'ta bu belirtilmistir.Farkli yorumlarda bulunabilecek olanlar var olabilir,Ayrica Hristiyan da degilim bu yuzden guvenmeyin bana.

hayır, eğitim gereklidir, vaftiz de.. Mesih isa'yı kabul etmek gerekir tabi ancak bilmeden etmeden vaftiz olmadn nasıl olur acaba? ayrıca hristiyan olmayan birinin bu şekilde yaklasımın hoş bulmuyorum acıkcası.
kutsal kitabımızda vaftizle alakalı çok fazla yer var zaten saolsun kafrdeşlerim belirtmiş tekrar yazmak isteömiyorum.
ister katolik ister ortodox ister protestan olsun kiliseye ilk defa giden kişinin öğrenmesi gereken çok fazla şey vardır. zaten vaftiz bunun ardından gelir.. bunun süreci ise mezheplere göre değişiklik gosterir süre olarak o kadar.
rabbim sen bizleri bereketle..
+

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Spranos hristiyan olmadığı için hristiyanlığı araştırmaya gelmiş kişilere cevap vermemesi gerekirdi ancak yine de hristiyan olmadığını belirtip, düşüncelerini açıklıyor, güvenmeyin bana diyor. Oysaki her gün müslüman kardeşlerimiz forumumuzun bölümlerine girip "O öyle değil, böyledir" edasınde mesaj gönderiyorlar... Yine de arada fark bulunuyor. :)

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-02-09, 02:16
beliver06

AKAY
Sevgili kardeş eğer siz Rabbimiz İsaya iman ettiyseniz Tanrı sizi kabul etmiştir.veşimdi sizin eğitim ve vaftiz olmaya ihtiyacınızvar. Bunun için Ankarada servi sokak 17 numarada ihsan özbekle görüşün Kolej semti Kurtuluş Kilisesi
Soruma bu kadar ilgi gösterip böyle yardımcı cevaplar verdiğiniz için ne kadar teşekkür etsem azdır..

Rabbin Sevgisi Üzerinizde Olsun..

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4  

İman etmek ve sonrası, tam hristiyanlığa doğru ilerleyiş konusuna benzer konular;

Etnik arındırma ve sonrası (Herkül Millas) Zaman’da yayımlanan, Etyen Mahçupyan ve Şener Aktürk’ün yazdığı dört yazı (8,15,15 Ocak ve 1 Şubat) Balkanlar ve Kafkasya göçleri, kırımları ve bunları yaşamış olan halkların belleği ve algısı konusundaydı. İlgili görüşler eskiden yazdığım iki yazımı hatırlattı. Birincisi 1998′de Oxford’ta “1923 Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi” konferansında Hıristiyan/Rum ve Müslüman/Türk mübadillerinin edebiyat metinleri konusundaydı. Bana o zaman ilginç gelen, Yunanistan’da bu göç konusunda Türkiye’ye kıyasla çok daha fazla roman ve anının yayımlanmış olduğunu görmemdi. Ancak duruma daha dikkatle ve etraflıca baktığımızda genellemelerle konuşmamızın doğru olmadığını gördüm. Yunanistan’da mübadelenin hemen sonrasında ve daha sonra da birçok roman ve öykü yayınlanır. Ünlü yazarlar bu konuya el...

Regl sonrası Sevgili arkadaşlar. Regl sonrası İslamiyettede olduğu gibi boy abdesti gibi temizlenme-arınma gibi bir şey var mıdır acaba ? Merak ettim de, sitede aramama rağmen bulamadım.Yanıtlayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler .

Ölüm ve sonrası kardeşlerim merak ediyorum ölüm anında neler yaşanır ve ölüp mezara konulunca bize ne olucak ? Sevgiyle kalın ...

İman Gizlemek Ne Derece Doğru? Sevgili Hristiyanlar; Maalesef 2 gündür bi hayli huzursuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası, sizlere danışmak istedim. Bir Amerikalı ile 2 gündür mesajlaşıyorum, kendisi sonradan RAB'bi bulan, bu uğurda ailesini ve arkadaşlarını kaybetmiş bir imanlı. Şaşırdım aslında, Amerika Birleşik Devletleri'nde bile bir kişi, iman dolu olduğu halde dışlanıyorsa, gerçekten durum kötü demektir. Bana ailemin bilip bilmediğini sordu ben de hayır dedim. Bunun üstüne bana şu ayetleri gösterdi; "İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim. İnsanların önünde beni inkâr edeni, ben de göklerdeki Babam'ın önünde inkâr edeceğim." Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Barış değil, kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben babayla...

Hristiyan olmayanların ölüm sonrası selam ben müslümanım.merak ettiğim konu sizin dininizde müslüman olarak ölen kişi ne olacak.örneğin bizim dinimizde inanmayan cehennme gider.sizin dininizde ne olur?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih