İman hayatınızda sizi en çok ne zorluyor? konusu
6924 kez okundu,
46 kez cevaplandı. En son mesaj
NCyril tarafından gönderildi.
İman hayatınızda sizi en çok ne zorluyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>

27-02-09, 13:22
MR.CAGE
|
|
moderator1
|
|
|
MR.CAGE
|
|
Benim en çok zorlandığım nokta insanları sevmek ve affetmek.Nedendir bilmiyorum.Rabbimizin istediği şekilde olmuyor.Biri bana karşı bir haksızlık yapınca kırılıyorum.Affedemiyorum .Rabbe gelmeden önce bunlar çok daha fazla idi.Bana bir terslik yapılsa ortalığı yıkardım.Hatta bir çok kez şiddet uyguladığım oldu.Hamdolsun.Şimdi daha sakin ve anlayışlıyım.Fakat bu iki erdemi tam olarak yerine getiremiyorum.Sevmek ve affetmek.Rab be bu konuda dua ediyorum.Eminim bir gün bu da olacaktır.Esenlikle kalın.
|
İncil'de istenenler Tanrı'nın standartlarıdır. Hiç kimse bu dünyada iken o seviyeye ulaşamayacaktır ama yinede herkes o standartlara ulaşmak için çaba göstermelidir.
Lakin çaba gösterdikçe de aslında ne kadar başarısız olduğunu, günaha karşı ne kadar zayıf olduğunu, kutsallık açısından Mesih ile arasında ne kadar fark olduğunu görecektir insan...
|
Açıklamanız için teşekkürler kardeşim.Zaten her zaman düşünürüm.İnsanların Mesih kadar mükemmel olmaları mümkün değildir.Dediğiniz gibi mümkün olduğu kadar günahtan uzak durmalı ve bazı erdemleri kişiliğimize yerleştirmeye özen göstermeliyiz.Rab bizimle olsun.
İman hayatınızda sizi en çok ne zorluyor?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-02-09, 22:35
bgmurat
Rabbin kişiliğimde bana tanıttığı bir çok kötülüğü ve yanlışlığı bilincimle yok etmeye yada alt etmeye çalışmama rağmen, insansal gücümle bunu yaptığım için başarısızlıklara uğramak en zor gelen şey! Bu nedenle Yüce Rabbin, Kutsal Ruhun güçlü yenilemesini hep beklemek, süreklilik kazanan erdemleri (meyveleri) özlemek.

İsa Mesih diyorki:
Joh 7:17 "Eğer bir kimse Tanrı'nın isteğini yerine getirmek istiyorsa, bu öğretinin Tanrı'dan mı olduğunu, yoksa kendiliğimden mi konuştuğumu
bilecektir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-02-09, 16:36
Kitty
En çok neden zorlandığımı bilmiyorum ama sanırım sadece ara sıra insanlara kötü davranıyorum en çok zorlandığım nokta bu. Çok açık sözlü olduğum için bazen insanların yüzlerine çok acı konuşabiliyorum halbuki yapmamam lazım herkes kendinden sorumlu sonuçta.. Bu huyumu frenlemek için çaba gösterdiğim zaman daha çok battığımı gördum Rab'be güvenip yardım istedim kendi haline bıraktım herşeyi. Şu an daha ölçülü olduğumu farkedebiliyorum. Umarım bir gün tamamen düzelecek.
Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)
FORUMA ÜYE OLUN! /

01-03-09, 00:13
miguel
İman hayatımızda karşılaştığımız her türlü zorluk denenmelerin bir sonucu. Denenmeler sonucu bizler ister istemez günah işleriz. İsteyerek günah işlememiş olabiliriz, ancak kötülüğe bahane aranmamalı diye düşünüyorum. İyilik yaparken ise sadece Tanrı bizden bunu bekliyor diye yapmamalıyız; bir görev olarak görerek değil, içimizden gelerek yapmalıyız bunu. Doğru olanı yaptığımızdan emin olabilmek için de Tanrı’nın sözüne kulak vermeliyiz. Bizi iyilik yapmaya yönelten, işlediğimiz günahlardan kaynaklanan vicdan duygusu değil, tohumumuzun niteliği olmalı daha çok. İyi bir ağaç kötü mevye vermez, değil mi? Kötü bir ağacın iyi meyve vermeyeceği gibi.
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-06-09, 19:52
Harâmi
İsa Mesih'in lütfû üzerimde olmazsa hiç bir şeyle baş edebileceğimi sanmam. Başkaları için basit ve komik gelen problemler dahi, benim için aşlılamaz sıkıntılar oluşturur.
Ama, Mesih efendimin lütfu üzerimde olursa, O'nun yardımıyla üstesinden gelemiyeceğim iş yoktur.
FORUMA ÜYE OLUN! /
İman hayatınızda sizi en çok ne zorluyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil