İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Sonsuzluk_Yolunda

merhaba iyi insanlar. öncelikle içinde bulunduğum durumu biraz açıklayayım bulunduğum yerde hristiyan ve klise yok insanlarıda baya bir gelenekci ve benim görüşlerime göre herşeyi iyi bildiğini sanan insanlardan oluşuyor iman edeli 1 seneye yakın bir süreç oldu bu zamanda bir kaç arkadaşa imanımı açıkladım ama onlarla konuşurken dikkat etmedim ve başka bir kaç kişi daha öğrendi. daha önceki yaşamımda pek de iyi biri sayılmam müslümandım ama dini kuralları önemsemezdim dinden korkmazdım ayetleri tarafsızca yargılardım birde metal ve rock müzik kültürünü benimsediğim için bana satanist derlerdi bu yüzden yaşadığım çevrede iyi biri olarak görülmem beni gerçekten tanıyanlar hariç herneyse o istemeden imanımı öğrenen bir kaç kişi bana hristiyan olarak çağırmaya başladı her yerde olmasada böyle çağırırlar şuan tüm sınıf hristiyan olduğumu biliyor ilk duyduklarında bir sürü sorular sordular ama ağır bir baskıya karşılaşmadım kararlı olduğumu görünce kısmen sorgulamaktan vazgeçtiler. bugün derste bir öğretmenlerden biri hristiyan olduğumu öğrendi direk olarak hristiyanım demedim ama anlamıştır. sonra başladı klasik halk söylentileri hristiyanlar insanları kandırırlar misyonerler incil içine 100 dolar koyar sonra kişiye kendilerini sevdirirler falan . birde bulunduğum çevrede 1500 kadar misyoner dolaştığını ve bir klise olduğunu söyledi ben aradım ama bulamadım o ayrı konu :) aileme imanımı açıklamadım ve baya bir zamanda açıklamayı düşünmüyorum zaten babamla aram iyi değil adam bana gıcık fiziksel bir tartışma yaşamadım alttan aldığım için ama imanımı açıklarsam alttan alma gibi bir lüksüm yok bu şahsi görüşüm alttan almam. imanımı aileme açıklamasam olurmu ?

hristiyanlık
katolikfurina

sevgili kardeşim ben aileme açıkladım inan bana bir sürü zorluk çıkıyor fakat bir bakıyorsun ki hepsi uçmuş gitmiş şu an babam reddetti ama ben çok rahatım huzurluyum kiliseme gidiyor ibadetimi yapıyorum. evde kutsal kitabımızı okuyorum arada bazı gıcıklıklar oluyor fakat hepsi geçiyor. rab bize öyle bir yetenek öyle bir sabır veriyor ki herşeye dayanabiliyorsun. eğer söylemezsen içini kemirir ama söylersen bir süre sıkıntı çeker sonra alışmalarını sağlarsın benim ailem koyu islamcıdır ve katıdır. eğer benim ailem şu an beni rahat bırakıyorlarsa senide kesinlikle rahat bırakacaklar kaldı ki ben reddedildim ama hala ailemleyim sen onların evladısın bende hemen açıkla sonunu sakın düşünme

saygılar sunarım

hristiyanlık
ramon1

maddi bağımsızlığını kazanana kadar beklemeni tavsiye ederim.

hristiyanlık
Sonsuzluk_Yolunda

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim yalnız katolikfurina bu birazda cesaret işi herhalde ben şimdilik bu riski göze alamıyorum :) sanırım ramon kardeşimin dediği gibi devam edeceğim .

hristiyanlık
Y U H A N N A

Ne mutlu doğruluk uğruna zulüm görenlere! Çünkü Göklerin Egemenliği onlarındır. ( Matta 5:10 )

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ? konusuna benzer konular;

Hristiyan Forum'a teşekkür: İmanımı babama açıkladım Kardeşlerim, Bunu buraya mı yazmam gerekir bilmiyorum, bu benim için Müjde'den gelen yeni bir müjde ve konumuzla doğrudan ilgili.. Geçen gün bu konuya yazdığımda babama imanımı açıklamaya hazır olduğumu söylemiştim. Bunu dün başardım!!! Balkonda yaptığımız uzun sohbet beni cesaretlendirdi ve dini konularda konuşmaya başladık, ben Hristiyan olduğumu açıkladım.. Hatta sadece babama değil, balkonda oturan apartman komşularımıza da duyurduğuma eminim :) O kadar rahatladım ki, sizlere anlatamam. Artık annem de babam da gerçeği biliyorlar!

Genç Yaşta Nasıl Hıristiyan Olduğum ve İmanımı Açıklama Korkum Merhaba ben 16 yaşındayım. Müslüman bir ailede dünyaya geldim. Hayatımın başından beri müslümanlığa karşı içimde bir soğukluk vardı ve o yüzden doğru yolun ne olduğunu merak ediyordum. 15 yaşındayken ailemin yolladığı İngilteredeki yaz okulunda çok garip birşey oldu. Kendisi Protestan olan bir İngiliz arkadaşım oldu ve okulla bir kiliseye geziye gittiğimizde o bana nasıl Hristiyan olunacağını ve İsa Mesih'in hayatını anlattı bende dinlerken içim bir garip oldu ve kafamda Hıristiyanlık hakkında düşünceler oluşmaya başlamıştı. Döndüğümde her hafta bilgisayardan Hıristiyanlık hakkında bilgi araştırdım. Aralık ayına kadar her hafta Hıristiyanlığı ve imanı düşünüyordum. Ve o gün geldi. Okulumuz tatile girmişti ve bende hergün İncilden bir bölüm...

Ensest kaynaklı sorunlar Kısaca ifade etmek gerekirse dünyanın birçok yerinde başgösteren ensest olaylarını okuyoruz, izliyoruz. Bu iğrenç olaylar karşısında yapılması gereken şey nedir. Yani -söylemesi bile iğrenç- öz kızına tecavüz eden bir baba ve kızının hamile kalması durumunda çocuğun aldırılması yoluna mı gidilmeli, bu yapılmıycaksa ne yapılmalı?

İmanımı Aileme Açıklamakta Zorlanıyorum Ben yeni imanlıyım yaklaşık 1 ay oluyor ve imanımı aileme açıklamakta çok zorlanıyorum çünkü ne tepki vereceklerini tahmin edebiliyorum. bana bu konu da ne yapmamı önerirsiniz Tanrı sizi korusun.

Yiterken geri gelen yaşam Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler