İnancı açıklama konusu
1304 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
İnancı açıklama konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

31-10-11, 16:23
FormerlySaul
Merhaba arkadaşlar,
Ben 10 ay gibi bir süredir iman ettim ve 1 aydır bir kiliseye gidip geliyorum. Kısmetse Peder bana 2 ay sonra Katekümen olacağımı söyledi.
Bir sorum var kurban eti yemeyle ilgili başlığı okurken aklıma takıldı.
Ben inancımı anne babama ve nişanlıma açıkladım gayet saygı duydular nişanlım benle kiliseye geliyor. Babam sürekli
incil okuyup bana sorular soruyor ve Rabbe onada doğru yolu göstermesi için dua ediyor.
Şöyle bir sorunum var, ben kimliğimdeki din hanesini değiştirmek istemiyorum zira
Hristiyanlıktan önce zaten ateisttim bence ordaki din hanesi çok saçma birşey ve kaldırılması gerek. Bilerek ayrımcılık yapılabilir.
Ayrıca aileme açıkladım ancak akrabalarıma ve iş çevreme açıklamak istemiyorum durumu. Çünkü akrabalarımda çok dindar müslümanlar var ve iş yerimdede onlarla yüz yüzeyim bu olay çok yayılırsa benim ve ailemin alıcağı tepkiler çok büyük olabilir.
Boynumda meryem ana madalyonu takıyorum sürekli ancak Haç takmak açıkçası istesemde yapamıyacağım birşey.
Ben insanlara direk ilan etmesem ama birileri benim hayatımdaki değişimi ve huzurun sebebini sorduğunda inkar etmeden İsa'yı Rab olarak kabul ettiğimi söylesem yeterli olmaz mı ?
Tüm kardeşelrin özellikle Katoliklerin düşüncelerini çok merak ediyorum.
Sevgiler.
Yönetim Notu: Katolik kardeşlerin değil de Rabbin düşüncesini merak etmeniz gerekmez miydi sevgili kardeşim?
İnancı açıklama
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
İnancı açıklama

01-11-11, 00:37
FormerlySaul
|
|
FormerlySaul
|
|
Yönetim Notu: Katolik kardeşlerin değil de Rabbin düşüncesini merak etmeniz gerekmez miydi sevgili kardeşim?
|
Haklısınız ama özellikle katoliklere sormamın nedeni bir çok konuda diğer akrdeşlerle ortak olsada bazı önemsiz görünen ama bence önemli noktalarda ayrılıyoruz örneğin
Hristiyan inancı biri ile evlenme konusunda Protestan Pastörle, Katolik Pederin tepkisi çok farklı olmuştu.
Belki de tamamen yanılıyorum.
Sonuçta bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Kendimdeki değişimle yaptığım tanıklık yeterli mi? Yoksa "damlardan" duyurmam gerekli mi herkeser)?
(Rabbimizin burda demek istediği neydi daha doğrusu işte bu yüzden Mezhebi öne çıkararak sordum zira mezhepler arasında Kutsal Kitabın yorumlanma farkalrı va
Yönetim Notu: Damlardan duyurmak sokağa çıkıp İncil dağıtmak demek değildir. Ancak kimlik değiştirme önemli bir şeydir. Kimlikteki din hanesi sizi
hristiyan yapmaz, ancak
hristiyanım deyip kimlikteki din hanesinde İslam'ı tutmak da tanıklık düşüncesine uygun değildir. Ama ne olursa olsun bazı şeyleri başarmak için iman gerekir. İman yönünden hazır olduğunuzda yapmalısınız.
http://www.hristiyanforum.com/forum/...n-t318457.html
İnancı açıklama
FORUMA ÜYE OLUN! /
İnancı açıklama

01-11-11, 01:51
FormerlySaul
|
|
FormerlySaul
|
Yönetim Notu: Damlardan duyurmak sokağa çıkıp İncil dağıtmak demek değildir. Ancak kimlik değiştirme önemli bir şeydir. Kimlikteki din hanesi sizi hristiyan yapmaz, ancak hristiyanım deyip kimlikteki din hanesinde İslam'ı tutmak da tanıklık düşüncesine uygun değildir. Ama ne olursa olsun bazı şeyleri başarmak için iman gerekir. İman yönünden hazır olduğunuzda yapmalısınız. http://www.hristiyanforum.com/forum/...n-t318457.html
|
İyide ben orayı boş bırakmak isterim açıkçası.
Bence Kimlik Kartı tamamen seküler (laik) yapıda olmalı diğer bir çok ülkede olduğu gibi.
Vatandaşlık işlemlerim, işe alımım vs yapılırken insanların canları sıkılıp göz atabileceği ve keyiflerine göre ayrımcılık yapabileceği birşey olmamalı dinim.
Geri kalanda galiba söylemek istediğinizi anladım sayılır fikriniz için çok teşekkür ederim. Sevgi ve esenlikle kalın.
Yönetim Notu: Karar sizindir, ayetler bellidir, genel durum açıktır, ancak kararı siz vereceksiniz, çünkü fiziksel bedeniniz öldüğünde Mesih'in yargı kürsüsüne siz çıkacaksınız. Bize sordunuz, durumu açıkladık, ancak size şunu/bunu yapın demeyeceğiz, sizin adınıza karar almayacağız.
İnancı açıklama
FORUMA ÜYE OLUN! /
İnancı açıklama

02-11-11, 13:47
SWART23
Değerli kardeşim,
Yönetim zaten gerekli açıklamayı yapmış, olması gerekeni anlatmış bunun üzerine zaten fazlacada bir söz söylemeye gerek yok... Ama ifadelerinizde takıldığım bir nokta var.... Ayrımcılık yapılırsa demişsiniz.... Kimlik kartınızda islam bile yazsa koyu müslümanların arasına giridğinizde gene bir ayrıma tabi tutulduğunuzu hatırlayın... Nakşilerin, Nurcuları, Nurcuların İsmailağa cematini sevmemesi, İsmailağa cemaatinin Adnan hocacıları sevmemesi ve ayrım yapması gibi bir durum var... O nedenle Rabbe olan inancınızdan dolayı insanların size ayrımcılık yapacağından kaygı duymayın derim ben...
Esen Kalın
İnancı açıklama

Yu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.

FORUMA ÜYE OLUN! /
İnancı açıklama

02-11-11, 16:39
FormerlySaul
|
|
SWART23
|
Değerli kardeşim,
Yönetim zaten gerekli açıklamayı yapmış, olması gerekeni anlatmış bunun üzerine zaten fazlacada bir söz söylemeye gerek yok... Ama ifadelerinizde takıldığım bir nokta var.... Ayrımcılık yapılırsa demişsiniz.... Kimlik kartınızda islam bile yazsa koyu müslümanların arasına giridğinizde gene bir ayrıma tabi tutulduğunuzu hatırlayın... Nakşilerin, Nurcuları, Nurcuların İsmailağa cematini sevmemesi, İsmailağa cemaatinin Adnan hocacıları sevmemesi ve ayrım yapması gibi bir durum var... O nedenle Rabbe olan inancınızdan dolayı insanların size ayrımcılık yapacağından kaygı duymayın derim ben...
Esen Kalın
|
Merhaba kardeşim,
Durum tam olarak öyle değil ben zaten hiç o bahsettiğin çevrelere girmedim girmemde (bunu kötü anlamda değil gelecekte gireceğimi sanmıyorum anlamında söyledim).
Ancak ben iş sahibi bir insanım sorumlu olduğum çok fazla sayıda insan var. Sende biliyorsun ki bu ülkede ateistim desem pek tepki görmem ama
hristiyan oldum dersem nedense terörist muamelesi görebiliyor insan (belki onlar bile daha az tepki alır son günlerde).
Yani sadece kendime karşı sorumlu olsam sonuna kadar giderim rahip olmak için bile elimden geleni yaparım ama Rab bana kendimden çok daha büyük sorumluluklar vermiş.
Öyle pervazsız davranma lüksüm yok.
İnancı açıklama
Tanrı'nın Zırhını Kuşanın
Ef.6:10-18
FORUMA ÜYE OLUN! /
İnancı açıklama
İnancı açıklama konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>