Kararsız kaldım...

Kararsız kaldım...

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

Kararsız kaldım...

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Kararsız kaldım...

07-02-09, 09:59

tanyu tanyu Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
İnanç: Protestan
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: BURSA PROTESTAN KİLİSESİ'ne dahil olacağım
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Evet

Kararsız kaldım...

Merhaba kardeşlerim.

"İmanımı eşime açıkladım" başlıklı konumda biraz işyerimden bahsetmiştim; patronlarımın islami cemaat ileri gelenlerinden olduğunu ve benim gibi yönetici kadrosunda olan iş arkadaşlarımında beş vakit namazlı olduklarını söylemiştim. Bunların içinde bir ustabaşı var ki; sakal göğsüne kadar, kafasında takke, burada değil ama dışarıda cübbeli, yani ileri derece müslüman diye tabir edebilirim.

Bu insana, onun üstü sayılan kişiler tarafından bile büyük saygı gösteriliyor. Onun ardında namaza duruyorlar. O üstü olan birisinden rahatlıkla kendisine hizmet etmesini isteyebiliyor. İş harici bir hizmet; mesela bana çay ver diyebiliyor. Zaten bildiğim kadarıyla böyle cemaat dahili insanlar bağlı oldukları kişinin hizmetine bakıyorlarmış. Ondan izinsiz hareket edemiyorlarmış. Bir kez şahit oldum başka bir yerde, adam diğerinin önünde yerlere eğildi, köyüne gitmek için izin istedi hafta sonu. Onun bir çalışanı filan da değil.

İşte bu bahsettiğim kişi dün akşam paydos saatinde yanıma gelip bilgisayarımın parolasını sordu. Parolamın olmadığını söyledim. Bekçimiz izinli olduğu için onun yerine gece burada o kalacakmış. Biraz bilgisayarda takılırım dedi bana!

Bilgisayardan hayli iyi anlarım ve belliki yeterince olmasada o da biraz anlıyor; bunu şurdan anladım. Sabah geldiğimde bilgisayarda ne yaptığını anlamak için kontrol etmek istedim. Önce basit yollardan denedim ama bişey bulamadım. Adam izleri temizlemiş. Şaşırdım! Herkesin bilemeyeceği yerlere baktım ve bulduklarıma çok şaşırdım. Hemen bir iki arkadaşa sordum onun gece yanlız olup olmadığını tabi bilemezlerdi. Az önce kendisine sordum; yanlızmıydın bütün gece sıkılmadınmı nasıl dayandın filan diye. Gururlu bir edayla nolcak çocuk oyuncağı dedi ve üstüne ya ben akşam o bilgisayardan internete bağlanamadım acaba bişeymi var diye ekledi. :)

Benim bulduklarım ise böyle söylemiyordu. Bu şahıs internete bal gibi girmiş ve çok yaygın bir arkadaşlık sitesine login olup bir çok bayan profilini incelemiş belki (tam incelemedim) yazışmıştı. İncelediği bayan profillerinden kalan resim artıkları ve tabi giriş saat ve tarih kayıtlarıda mevcut.

Adam temizlik yaptığını ve kanıt kalmadığını sandığından bağlanamadım dedi herhalde.

Ben bu hareketine hiç şaşırmadım. Yani etrafta birçok örneğinide gördüğümüz, çok dindar olduğunu gösteripte aslında sapkılığa varan eğilimleri olan kişiler gibi. Bu adam evli ve bunun ötesinde dini gereği asla böyle bir şeyi yapmaması gerekli ki; dahası örnek alınan saygı duyulan birisi din konusunda.

Şimdi aklıma buna saygı duyanların, onu izleyenlerin, örnek alanların aslında kim olduğunu öğrenmelerini sağlamak geldi. Hepsi değil tabi. Körü körüne bağlı olan kişiler mutlaka bir kulpla aklar ve beni suçlu çıkarır mutlaka. Ama özellikle bir kişiye (imanımı eşime açıkladım.. konusunda bahsettiğim; karakterimi beğenen kişi) bunu açıklamak niyetine girdim. Ancak kararsızım çünki; insanların hatalarını, kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmak gibi bir huyum yok. Bir yandan da insanların gözünü açmanında gerekliliğini hissediyorum.

Bu konuda bana fikir verirseniz ve doğru olanı yapmam konusunda yönlendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Aslında bu konu bizi ilgilendirmez, sizi de çok ilgilendirmemeli. Çünkü bu o kişinin davranışıdır, inancın suçu değildir, bu kişi yüzünden İslamiyet'e dair de bir yorum yapamayız. Hristiyan olup da benzer şeyler yapanlar da mevcuttur. Bu tür başkalarına yönelik vakit ayırmak yerine kendi inancınızı öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Vaktinizi Rab ve sözü için kullanınız.

“Adveniat Regnum Tuum” "SINT UNUM"

Kararsız kaldım...

07-02-09, 12:22

tanyu tanyu Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: BURSA PROTESTAN KİLİSESİ'ne dahil olacağım
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Evet

Kararsız kaldım...

Evet haklısınız ama bir yandan insanları yanlıştan ayırmak gerekmezmi?

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Yanlıştan ayırmak onlara yanlışlarını göstermek değildir her zaman. Bazen doğruyu göstermektir, bunu da siz şu anda ancak ve ancak iyi bir hristiyan karakterini göstererek ortaya koyabilirsiniz. İyi bir hristiyan karakteri de Tanrı ile bol vakit geçirmek, O'nun, Sözü'ndeki gizemlerin üzerinde düşünerek olmaktadır. Sonuç olarak aynı şeyi söylüyorum, siz insanlara değil Tanrı'ya yönelmelisiniz şu anda.

“Adveniat Regnum Tuum” "SINT UNUM"

Kararsız kaldım...

07-02-09, 13:35

netzah netzah Çevrimdışı
Özel üye

Kilise: baptist kilisesi

Kararsız kaldım...

Bence hiç uğraşmayın bu tür konularla.Sonuçta bu ne sizi ne de iş arkadaşlarınızı ilgilendirir.Hem onlara o şahsın yaptıklarını kanıtlasanız bile elinize bişey geçeceğini sanmam aksine işinizden bile olabilirsiniz.Bu tür sapık kişiler her ırk,dil ve dinde her zaman mevcuttur.Uğraşınıza değmediği gibi boşa kürek çekmişte oluyorsunuz.Ayrıca işyerinizde sakallı diye hürmet eden insanların bırakın sizi dinlemeyi,sizi dikkate bile alacaklarını sanmıyorum.O şahsın sapıklığının yanlışlığından önce o kişilerin sırf sakallı diye o kişiye bir ilah gibi davranmaları hata zaten.Eğer insanları yanlışlarından döndürmek niyetindeyseniz önce ona hürmet edenleri yanlışlarından döndürmeniz bile çoğu şeyi değiştirir diye düşünüyorum.Esenkalınız.. .

Kararsız kaldım...

28-02-09, 15:46

yengec1453 yengec1453 Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

YAHşuah (İsa Mesih): Rabbim değildir!
İnanç: Müslüman
Kilise: yok

Kararsız kaldım...

sadece Mesih İsa'ya inanmak ve diğer yanlışlara göz yummak bence doğru değildir. inançlı bi kişi olarak yanlış olduğunu düşündüğünüz konularda insanları uygun yollarla uyarmanız gerekmektedir. çabalarınız işe yararsa sizin sayenizde gözü açılacak kişilerde olabilir çabalarınız işe yaramadı diye düşünelim o zamanda insanların iyiliğini düşündüğünüz için insanların gözünde değersiz gözükürken Rabb katında değeriniz artabilir. sadece kendimi kurtarayım gerisi beni ilgilendirmez düşüncesi bencilliktir. bol bol dua etmeliyiz ve yaşantımızla doğruyu onayladığımızı göstermeliyiz.
sizin için dua ediyorum. doğrudan ayrılmamak dileğiyle...

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Kararsız kaldım... konusuna benzer konular;

Konu ile alakalı kelimeler
Yok