Ruhsal Yaşamımız için Temel İlkeler

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Ruhsal Yaşamımız için Temel İlkeler

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

Tanrı'nın sağladığı ruhsal silahlar

10 Son olarak Rab'de ve O'nun üstün gücüyle güçlenin.

11 İblis'in hilelerine karşı durabilmek için Tanrı'nın sağladığı bütün silahları kuşanın.

12 Çünkü savaşımız insanlara karşı değil, yönetimlere, hükümranlıklara, bu karanlık dünyanın güçlerine, kötülüğün göksel yerlerdeki ruhsal ordularına karşıdır.

13 Bundan dolayı, kötü günde dayanabilmek, gerekli olan her şeyi yaptıktan sonra yerinizde durabilmek için Tanrı'nın bütün silahlarını kuşanın.

14>15 Böylece, belinizi gerçekle kuşatmış, göğsünüze doğruluk zırhını takmış ve ayaklarınıza esenlik müjdesini yayma hazırlığını giymiş olarak yerinizde durun.

16 Bunların hepsine ek olarak, Şeytan'ın bütünateşli oklarını söndürebileceğiniz iman kalkanını elinize alın.

17 Kurtuluş miğferini ve Tanrı sözü olan Ruh'un kılıcını alın.

18 Her türlü dua ve yalvarışla, her zaman Ruh'un yönetiminde dua edin. Bu amaçla, tüm kutsallar için yalvarışta bulunarak tam bir adanmışlıkla uyanık durun.

19 Benim için de dua edin ki, ağzımı her açışımda bana gerekli söz verilsin, böylece Müjde'nin sırrını cesaretle bildirebileyim.

20 Uğruna zincire vurulmuş durumda elçilik ettiğim Müjde'yi gerektiği gibi cesaretle duyurabilmem için dua edin.

hristiyanlık
evangelion

Ayetlerde geçen 'Yönetimler' cinlerin - şeytanın elindeki kötü güçlerdir, ruhsal anlamdadır...

Kutsal Kitap'ta bu ayet için olan dipnotlardan kontrol edilebilir...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ruhsal Yaşamımız için Temel İlkeler konusuna benzer konular;

Eski Antlaşma incelemeleri için Temel İlkeler Eski Antlaşma'yı çevreleyen Yakın Doğu'ya özgü ortam , bünyesinde birçok yazınsalkoşullar barıondırmakla birlikte, bunlar birçokları tarafından görmezlikten gelinir. Ancak Yakın Doğu edebiyatı ve tarihi incelenirken göz önünde bulundurulan bir takım ilkelerin Eski Antlaşma tarihini ve metinlerini incelerken de geçerli olması gerektiği yadsınmaz bir gerçektir ( Kitchen, AOOT, 28 ). İncelemelerde üç temel ilkenin uygulanması gereklidir: Eski Antlaşma'yı herhangi bir antik eser gibi ele almak - benzeyen parçalardaki uyumlulukları ve uyumsuzlukları belirlemek Ünlü eleştirmen ve edebiyatçı Coleridge, edebiyat eleştirisine temel bir ilke getirmiştir: " Başarılı bir yazarın metinlerinde açık bir hata saptadığımız zaman , bu yazarın...

ruhsal ogul kavrami selamlar ben uzun zamandr arastiriyorum ve hristiyan olmak istiyorum kendimi hic tam bir musluman gibi hissetmedim. bulundugum yerde kilise var mi bilemiyorum ama buldugum ilk firsatta gitmek istiyorum. yalniz arastirirken aklim sadece bir noktaya takildi soyle bir bolum gordum intrenette Günümüzden yaklaşık iki bin yıl önce, Tanrı kendi özünden olan biricik ruhsal Oğlunu, Cennetten dünyamıza gönderdi. Bu kusursuz ve eşsiz Kişi, Rab İsa Mesih, Golgota denilen bir tepe üzerine dikilen bir çarmıhta, kusursuz canını verdi ve böylece kurtuluşumuzu sağladı.(Yşa.53:5-6; Yu.1:29; 2.ko.5:21). Baba Tanrı, biricik Oğlunun çarmıh üzerinde tamamladığı işi kabul etti. O’nu ölümden diriltti ve Cennette sağında, O’na en üstün yeri vermekle...

Tövbeden sonra - ruhsal bir boşluk mu ? Sevgililer oturup birbirlerinin yüzüne baktıkça ilişkileri gelişir. Böyle anlarda çok güçlü duygular oluşur. Bu, insanları her yönden değiştiren bir deneyimdir. O halde Tanrı'nın yüzünne hayranlıkla ve tapınma aracılığıyla bakmanın bizi ne denli değiştireceğini düşünebiliyor musunuz ? Sırf insanları tanıyarak değişiyorsak, Tanrı'yı tanımanın getireceği değişimi hayal edebiliyor musunuz ? Bu tür değişim üzerinde dururken, tövbeye bir alternatif getirdiğimi sanmayın. Ancak genellikle tövbeden sonra ruhsal bir boşluk içinde kalıyoruz, çünkü eski davranış biçimlerini yenileriyle nasıl değiştirmemiz gerektiğini bilmiyoruz. Son zamanlarda William Temple 'ın bir tanımıyla karşılaştım: " Tapınma, vicdanı Tanrı'nın kutsallığıyla...

Reform Teolojisinin (Kalvinizm) 5 Maddesini öğrenmek isteyenler için Temel bir kaynak http://www.hristiyan.net/bilinmeyenlutuf.htm, http://images.amazon.com/images/P/0801011213.01.LZZZZZZZ.jpg Bilinmeyen Lütuf - 1 GRACE UNKNOWN: THE HEART OF REFORM THEOLOGY R. C. Sproul Reform Teolojisi'ni kucaklayan

Seçilmişliği Öğrenmek İsteyenler için Temel Bir Kitap http://www.hristiyan.net/tanrininsecimi İÇİNDEKİLER 1 Mücadele 2 Önceden Belirlenme ve Tanrı’nın Hakimiyeti 3 Önceden Belirlenme ve Özgür İrade 4 Günaha Düşüşümüz <O:P>5 Ruhsal Ölüm ve Ruhsal Yaşam: Yeniden Doğma ve İman

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Ruhsal Yaşamımız için Temel İlkeler

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler