Vaftiz Olduktan Sonraki Yeni Hayat

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Vaftiz Olduktan Sonraki Yeni Hayat

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
GREYS

Sevgili kardeşlerim ;
Vaftiz gizemini aldıktan sonra mesihin yoluna tamamen girmiş oluyoruz. Sizlere sormak istediğim soru şu ; Vaftiz olan kardeşler Vaftiz olduktan sonra hayatınızda neler oldu ? neler değişti ? paylaşırsanız sizlerden çok büyük teşvik alacak ve çok memnun olacağım kardeşlerim. şimdiden teşekkürler..

Saygılar Ve Sevgiler sunarım.

hristiyanlık
atahitlen

SEVGİLİ KARDEŞLERİM BENİM VAFTİZ OLMAMA YAKLAŞIK BİR AY KALDI,SİZDEN RİCAM KİLİSEDEKİ KARDEŞLERİME SORU SORARAK SIKMAK İSTEMEDİĞİM İÇİN SİZE Bİ DANIŞMAK İSTEDİM.VAFTİZ OLSUKTAN SONRA İSA MESİHİN GERÇEK BİR ÖĞRENCİSİ OLARAK BENİ NEYİN BEKLEYECEĞİNİ VE GÖREVİMİ ÇOK MERAK EDİYORUM,İÇİNİZDE BU TECRÜBEYİ YAŞAMIŞ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞABİLİR Mİ?
RAB YARDIMCIMIZ,KUTSAL RUH REHBERİMİZ OLSUN...
ÜMRANİYE PROTESTAN KİLİSESİNDEN BİR KARDEŞİNİZ..

hristiyanlık
Katolikmoderator

atahitlen
SEVGİLİ KARDEŞLERİM BENİM VAFTİZ OLMAMA YAKLAŞIK BİR AY KALDI,SİZDEN RİCAM KİLİSEDEKİ KARDEŞLERİME SORU SORARAK SIKMAK İSTEMEDİĞİM İÇİN SİZE Bİ DANIŞMAK İSTEDİM.VAFTİZ OLSUKTAN SONRA İSA MESİHİN GERÇEK BİR ÖĞRENCİSİ OLARAK BENİ NEYİN BEKLEYECEĞİNİ VE GÖREVİMİ ÇOK MERAK EDİYORUM,İÇİNİZDE BU TECRÜBEYİ YAŞAMIŞ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞABİLİR Mİ?
RAB YARDIMCIMIZ,KUTSAL RUH REHBERİMİZ OLSUN...
ÜMRANİYE PROTESTAN KİLİSESİNDEN BİR KARDEŞİNİZ..
kişisel fikirlerimi paylaşmak isytiyorum:
bu forumda pek çok kişi vaftiz olarak rabbin yoluna katıldı.
ben onlardan biriyim.
ancak sunu belirmem gerekir, siz vaftzi olunca somut birşeyler mi arıyorsunuz? yada vaftizin size ne vereceğini sizi nasıl değiştireceğini mi merak etmektesiniz?

vaftiz ölümden yeni yaşama geçtiğimiz bir sakramenttir. eski hayatı bırakıp rable bir oldugumuz, onunla beraber yasamaya basladıgımızın işaretidir. vaftiz olan kişinin hayatı tabi değişir çunku bahsttiğim gibi gunahlı yasamını bırakır ve mesihle birlikte yeni hayata geçer.
vaftiz öncesi katakumen olan bir kişi oldugunuzdan yola çıkmak isterim açıkçası.. bu sordugunuz soruları kilisenizde size anlatacak bir pederiniz - tecrubelerini payalaşan lardeşleriniz olmalı ki size birebir anlatsınlar ve tanıklık etsinler.. böylesi kişler yokmU? hem insanları sıkmak demek kadar saçma bir anlatım olamaz orada sizin için, vaftizi bekeleyn birisiyseniz o cemaatinizde herkes bunun çin seferber olmalı..
katakumen olan kişinin beklediği nihayi son vaftizdir. vaftiz öncesi son çagrı ayini yapılır ve sonrası kısa bir zaman sonra vaftizi gercekleşir. vaftizinde konfirmasyonla guclendirme alır vaftiz olan kişi.. ve aldıgı rabbin bedeni ve kanı saydıgımız ekmek ve şarapla bu muhurlenmiş olur.
sorduklarınızda görev nedir demişsiniz.. görev diye bir durum olmaz. sizin yapacaklarınız ve yeni yasamınız zaten baslı basına size bir görevdir.
ancak vaftizle bu durum bitmez - tersine hayat yeniden başlar.. kimisi ruhsal -duygusal etkilerini direk yasar, kimisi ise somut bir şekilde bedeninde bu değişimi yasar.. mesela bakışları ifadesi değişir. cunku vaftizle eski yasam ve ruhunu bırakmıs yeni yasam ve mesihin ögrenciliğne grmiştir.
ben şahsım adına pek çok tecrube yasadım. bunları burada paylaştık hep birlikte..ayrıca forumu arastırırsanız kimin açtıgıını hatırlamıyorum ama evanjelique!ti sanırım, vaftiz sonrası olan belirtelir yasayanlar varmı diye bir soru sormustu gecmiş bikaç ay öncesi..
bir bakın, ben tekrar yazıp laf kalabalıgı etmek istemiyorum.
selametle

"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."

hristiyanlık
Evanjelique

Evet,o makaleyi ben yazmıştım sevgili Katolikmoderatör,doğru hatırlıyorsun...

Hatta Aziz Padre Pio gibi imanlıların, aynı insanların yaydıkları aura dalgaları veya arıların insan gözünün algılayamadığı mor ötesi ışınları görebildikleri gibi,vaftiz olmuş olanları görebildiğine dair rivayetler var...

Rabbim herkese vaftiz nuru ile şereflenmeyi nasip etsin..

hristiyanlık
ekpliksi

Evanjelique
Evet,o makaleyi ben yazmıştım sevgili Katolikmoderatör,doğru hatırlıyorsun...

Hatta Aziz Padre Pio gibi imanlıların, aynı insanların yaydıkları aura dalgaları veya arıların insan gözünün algılayamadığı mor ötesi ışınları görebildikleri gibi,vaftiz olmuş olanları görebildiğine dair rivayetler var...

Rabbim herkese vaftiz nuru ile şereflenmeyi nasip etsin..

siz hangi kilisede vaftiz oldunuz,yani hangi mezhep

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Vaftiz Olduktan Sonraki Yeni Hayat konusuna benzer konular;

yeni Hristiyan olmuşların vaftiz edilmeleri niçin uzun süre alıyor? SLM. forumda okuduğum kadarıyla yeni hristiyanlığı kabul etmiş daha doğrusu İSA mesihe iman etmiş olanlar hemen vaftiz edilmiyormuş. hatta katoliklerde bu süre özel durumlar hariç en az 2 sene ve daha üstü bir süre olabiliyormuş. benim merak ettiğim bu süreyi niçin bu kadar uzun tutuyorlar? şimdi Türkiye gibi müslüman ağırlıklı hristiyan toplumunun çok az olduğu bir ülkede anadolunun ufak bir kasabasında yaşayan bir insanı düşünün. etrafında bir kilise yok hristiyan bir topluluk yok. maddi durumuda düşük seviyede. şimdi bu vatandaş bir tv den yada herhangi bir sebeple İSA mesihle tanıştı ona gönlünü açtı ve iman etti. ama Hrsitiyanlık yaşayışı hakkında fazlaca gerçek anlamda bilgisi yok öğrenmek de istiyor ve en önemlisi vaftiz olmak...

Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir? Bir cok insanin Cennetin gercekte nasil bir yer olacagi konusunda hatali bilgileri ve inanclari bulunmaktadir. Vahiy Kitabinin 21-22 bolumleri Yeni yeryuzunun ve yeni cennetin nasil olacagi konusunda bize detayli bilgiler vermektedir aslinda. Dunyanin sonundan sonra bildigimiz yeryuzu ve cennet yok olacak ve yenisi yerini alacaktir. Imanlilarin sonsuza kadar yasayacaklari yer iste bu Yeni Yeryuzu'dur. Yeni Yeryuzu bizlerin sonsuz yasami harcayacagimiz "Cennet"dir. Yeni Yeryuzundeki Kutsal sehir olan Yeni Kudus'de yasayacagiz edebiyeti. Bu Yeni Yeryuzunun incili kapilari ve altin yollari olacaktir. Cennet - Yeni yeryuzu- yenilenmis bedenlerimizle yasayacagimiz fiziksel bir yerdir (1 Korint 15:35-58'e bakiniz) Bulutlar arasindaki...

Yeni gök ve yeni yeryüzü nelerdir(cevap) Birçok insan cennetin gerçekten nasıl olduğu hakkında yanlış düşüncelere sahiptir. Vahiy Kitabı�nın 21 ve 22�ci ayetleri bizlere yeni gök ve yeni yeryüzü hakkında ayrıntılı bir resim sunar. Zamanın sonundaki olaylardan sonra, şimdiki gökler ve yeryüzü artık ortadan kalkacak ve onların yerini yeni gök ve yeni yeryüzü alacaktır. İnanlıların sonsuzluk boyunca yaşayacağı yer yeni yeryüzü olacaktır. Yeni yeryüzü, üzerinde sonsuzluğu geçireceğimiz �cennet�tir. Göksel kent olan Yeni Yeruşalim�in yer alacağı yeni yeryüzüdür. İnciden yapılmış kapılar ve altından yapılmış sokaklar yeni yeryüzünde olacaktır. Cennet�yeni yeryüzü�yüceltilmiş fiziksel bedenlerle yaşayacağımız fiziksel bir yerdir (1 Korintliler 15:35-58). Cennet�in �bulutlarda�...

"Yeni Vaftiz Olanlara Vaaz" - Augustinus İsa’dan yeni doğanlar. (Yeni Vaftiz Olanlara Vaaz) Bu sözlerim size, ey yeni doğan çocuklar. Mesih’te yeni dünyaya gelen, Kilise’de yeni doğan kuşak, Peder’in armağanı, Ana’nın verdiği meyve, taze tomurcuklar, koyanın yeni sakinleri, gururumuzun çiçeği, çabalarımızın ürünü, mutluluğum ve başının tacı olan sizlere, Rabbimizde sebat eden sizlere. Size Havarinin sözlerini iletiyorum: "İsa Mesih’i kuşanın ve arzularınızın aşırılığına hizmet etmek için bedensel kaygılara kapılmayın ki, gizem sayesinde üstlendiğinizi yaşamınız da aksetsin. İsa’da vaftiz olan sizler İsa’yı kuşandınız. Artık ne Yahudi var, ne de pagan, ne tutsak, ne özgür insan, ne erkek, ne kadın. Hepiniz İsa Mesih’te tek bir vücut oluşturuyorsunuz." Gizemin gücü budur: Bu,...

Benim yerime O öldü (Hayat için hayat) Benim yerime O öldü <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>(hayat için hayat) Sevgili okuyucular! Sizlere yıllarca önce yasanmıs, insana garip bir heyecan ve saskınlık veren bir olayı anlatmak istiyorum: Yıllarca önce doğu ülkelerinin birinde, karakterleri birbirinden tamamen değisik olan iki erkek kardes yasardı. Genç olanı, sabahın erken saatlerinden aksamın geç saatlerine kadar içki içip, her çesit günahı isler, günahını terketmek için de kalbinde en ufak bir arzu hissetmez, kısaca, kötü, düsük, sefil bir hayat yasamaya devam ederdi. Ağabeyi ise onun aksine, Tanrı’dan korkan, alçakgönüllü, iyilik sever, kutsal bir hayat yasamak için kendisini hakikî ve yorulmaz bir imanla Tanrı’ya...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Hristiyan olduktan sonraki Yeni Yaşam : Vaftiz Olduktan Sonraki Yeni Hayat

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler