GREYS
Vaftiz Olduktan Sonraki Yeni Hayat
Sevgili kardeşlerim ;
Vaftiz gizemini aldıktan sonra mesihin yoluna tamamen girmiş oluyoruz. Sizlere sormak istediğim soru şu ; Vaftiz olan kardeşler Vaftiz olduktan sonra hayatınızda neler oldu ? neler değişti ? paylaşırsanız sizlerden çok büyük teşvik alacak ve çok memnun olacağım kardeşlerim. şimdiden teşekkürler..
Saygılar Ve Sevgiler sunarım.
atahitlen
SEVGİLİ KARDEŞLERİM BENİM VAFTİZ OLMAMA YAKLAŞIK BİR AY KALDI,SİZDEN RİCAM KİLİSEDEKİ KARDEŞLERİME SORU SORARAK SIKMAK İSTEMEDİĞİM İÇİN SİZE Bİ DANIŞMAK İSTEDİM.VAFTİZ OLSUKTAN SONRA İSA MESİHİN GERÇEK BİR ÖĞRENCİSİ OLARAK BENİ NEYİN BEKLEYECEĞİNİ VE GÖREVİMİ ÇOK MERAK EDİYORUM,İÇİNİZDE BU TECRÜBEYİ YAŞAMIŞ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞABİLİR Mİ?
RAB YARDIMCIMIZ,KUTSAL RUH REHBERİMİZ OLSUN...
ÜMRANİYE PROTESTAN KİLİSESİNDEN BİR KARDEŞİNİZ..
Katolikmoderator
|
|
atahitlen
|
SEVGİLİ KARDEŞLERİM BENİM VAFTİZ OLMAMA YAKLAŞIK BİR AY KALDI,SİZDEN RİCAM KİLİSEDEKİ KARDEŞLERİME SORU SORARAK SIKMAK İSTEMEDİĞİM İÇİN SİZE Bİ DANIŞMAK İSTEDİM.VAFTİZ OLSUKTAN SONRA İSA MESİHİN GERÇEK BİR ÖĞRENCİSİ OLARAK BENİ NEYİN BEKLEYECEĞİNİ VE GÖREVİMİ ÇOK MERAK EDİYORUM,İÇİNİZDE BU TECRÜBEYİ YAŞAMIŞ OLAN VARSA BENİMLE PAYLAŞABİLİR Mİ?
RAB YARDIMCIMIZ,KUTSAL RUH REHBERİMİZ OLSUN...
ÜMRANİYE PROTESTAN KİLİSESİNDEN BİR KARDEŞİNİZ..
|
kişisel fikirlerimi paylaşmak isytiyorum:
bu forumda pek çok kişi vaftiz olarak rabbin yoluna katıldı.
ben onlardan biriyim.
ancak sunu belirmem gerekir, siz vaftzi olunca somut birşeyler mi arıyorsunuz? yada vaftizin size ne vereceğini sizi nasıl değiştireceğini mi merak etmektesiniz?
vaftiz ölümden yeni yaşama geçtiğimiz bir sakramenttir. eski hayatı bırakıp rable bir oldugumuz, onunla beraber yasamaya basladıgımızın işaretidir. vaftiz olan kişinin hayatı tabi değişir çunku bahsttiğim gibi gunahlı yasamını bırakır ve mesihle birlikte yeni hayata geçer.
vaftiz öncesi katakumen olan bir kişi oldugunuzdan yola çıkmak isterim açıkçası.. bu sordugunuz soruları kilisenizde size anlatacak bir pederiniz - tecrubelerini payalaşan lardeşleriniz olmalı ki size birebir anlatsınlar ve tanıklık etsinler.. böylesi kişler yokmU? hem insanları sıkmak demek kadar saçma bir anlatım olamaz orada sizin için, vaftizi bekeleyn birisiyseniz o cemaatinizde herkes bunun çin seferber olmalı..
katakumen olan kişinin beklediği nihayi son vaftizdir. vaftiz öncesi son çagrı ayini yapılır ve sonrası kısa bir zaman sonra vaftizi gercekleşir. vaftizinde konfirmasyonla guclendirme alır vaftiz olan kişi.. ve aldıgı rabbin bedeni ve kanı saydıgımız ekmek ve şarapla bu muhurlenmiş olur.
sorduklarınızda görev nedir demişsiniz.. görev diye bir durum olmaz. sizin yapacaklarınız ve yeni yasamınız zaten baslı basına size bir görevdir.
ancak vaftizle bu durum bitmez - tersine hayat yeniden başlar.. kimisi ruhsal -duygusal etkilerini direk yasar, kimisi ise somut bir şekilde bedeninde bu değişimi yasar.. mesela bakışları ifadesi değişir. cunku vaftizle eski yasam ve ruhunu bırakmıs yeni yasam ve mesihin ögrenciliğne grmiştir.
ben şahsım adına pek çok tecrube yasadım. bunları burada paylaştık hep birlikte..ayrıca forumu arastırırsanız kimin açtıgıını hatırlamıyorum ama evanjelique!ti sanırım, vaftiz sonrası olan belirtelir yasayanlar varmı diye bir soru sormustu gecmiş bikaç ay öncesi..
bir bakın, ben tekrar yazıp laf kalabalıgı etmek istemiyorum.
selametle
"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL
Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."
Evanjelique
Evet,o makaleyi ben yazmıştım sevgili Katolikmoderatör,doğru hatırlıyorsun...
Hatta Aziz Padre Pio gibi imanlıların, aynı insanların yaydıkları aura dalgaları veya arıların insan gözünün algılayamadığı mor ötesi ışınları görebildikleri gibi,vaftiz olmuş olanları görebildiğine dair rivayetler var...
Rabbim herkese vaftiz nuru ile şereflenmeyi nasip etsin..
ekpliksi
|
|
Evanjelique
|
Evet,o makaleyi ben yazmıştım sevgili Katolikmoderatör,doğru hatırlıyorsun...
Hatta Aziz Padre Pio gibi imanlıların, aynı insanların yaydıkları aura dalgaları veya arıların insan gözünün algılayamadığı mor ötesi ışınları görebildikleri gibi,vaftiz olmuş olanları görebildiğine dair rivayetler var...
Rabbim herkese vaftiz nuru ile şereflenmeyi nasip etsin..
|
siz hangi kilisede vaftiz oldunuz,yani hangi mezhep
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler